Να αναβαθμισω ή να κατσω στ'αυγα μου?

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Μαζευτειτε, θα απαγγειλω.
Εχω στο σπιτι 15 ζευγη ηχειων (χωρις τα sub). Απο τα ταπεινα Cambridge Audio s20 για το γυμναστηριο, μεχρι 9KW PA συστημα για live με την μπαντα.
Η τελευταια αναβαθμιση που εκανα στο οικιακο συστημα ηταν πριν 7 χρονια οταν αλλαξα τον ενισχυτη του Home Cinema. Απο τον Sony STR-DE875 πηγα στον Yamaha RX-V379 και πραγματικα ακουσα αισθητη διαφορά με τα Klipsch KG-5.5 που εχω στο σινεμα. Ο παλιος πηγε στο γυμναστηριο με τα s20.
Οι ακροασεις στο σπιτι γινονται ενα 80% με τα Yamaha HS8 που εχω στο studio-computer room μεσω μιας TASCAM US-1641 που εχω συνδεσει στον υπολογιστη, 10% στο γυμναστηριο και αλλο ενα 10% στο σαλονι οπου εχω τα Wharfedale 8.4 οδηγουμενα απο ενα Sony STR-DE 197.
Oι πηγες ειναι 100% mp3 μεσω ΒΤ (εκτος στο στουντιο που παλι mp3 βεβαια ακουω αλλα ειναι μεσω καλωδιων). Εχω ψηφιοποιησει ολη μου την δισκοθηκη, την εχω ολη μεσα σε ταμπλετ και στο κινητο και δεν θυμαμαι την τελευταια φορα που εβαλα να ακουσω βινυλιο ή cd. Ναι ξερω, μη βαρατε, αλλα στα αυτια μου δεν υπαρχει καμια διαφορα με ενα καλο mp3 σε σχεση με cd. 1ον, το ηχοσυστημα δεν ειναι και αναφορας για να ακουσω διαφορά, 2ον μετα απο χρονια ταλαιπωριας σε live η ακοη μου εχει μειωθει αισθητα οποτε οι διαφορες που μπορει να υπαρχουν μεταξυ των 2 πηγων (στο ιδιο ηχοσυστημα παντα) για μενα ειναι μη αισθητες και 3ον, η ευκολια του να εχεις ολη τη μουσικη σου στα δαχτυλα σου με ολα τα καλούδια (οθονη αφης, εξωφυλλα, τυχαιες αναπαραγωγες κτλ) ειναι απλα αξεπεραστη.
Και παμε στο δια ταυτα.
Πριν λιγο καιρο μου μπηκε ο διαολος και κατεβασα το ταμπλετ στο σινεμα και εκανα δικαναλη ακροαση με τα KG 5.5 και το sub της Crystal Audio THX-12SUB. Περιττο να σας πω οτι τωρα το ηχοσυστημα του σαλονιου μου φαινεται λιγο. Αν και δεν ακουω οπως ειπαμε συχνα εκει, μου μπηκε το μικροβιο. Και με τρωει. Αρχισα να κοιταω ηχεια και ενισχυτικα που θα μπορουσαν να μου δωσουν το κατι παραπανω παντα με βαση τις πηγες που προανεφερα. Εχω περιορισει τις προτιμησεις μου σε καποια ηχεια και ενισχυτες βασει χαρακτηριστικων, τιμης αλλα και αισθητικης (βασικο για τα ηχεια τουλαχιστον). Το σαλονι ειναι γυρω στα 55 τετραγωνικα και δεν υπαρχει περιπτωση να κανω οποιαδηποτε εικαστικη παρεμβαση για ηχοπαγιδες κτλ. Θα παιξει οπως εχει θελει δεν θελει. Με τα Wharfedale μια χαρα παιζει μεχρι στιγμης οποτε πιστευω οτι με μια αναβαθμιση θα παρω το κατι παραπανω. Δεν υπαρχει dedicated θεση ακροασης οπως εχω στο studio ή στο σινεμα, οποτε ξεχναμε στερεοφωνικες εικονες κτλ. Απλα θελω να "γεμισει" περισσοτερο ο ηχος στο σαλονι.
Απο ενισχυτες σκεφτομαι τον Rotel RA-1570 800ευρω μεταχειρισμενο, Cambridge Audio AXR100D 700 ευρω καινουριος και τον Yamaha A-S701 700 ευρω καινουριος.
Απο ηχεια σκεφτομαι τα Focal 836v 1000 ευρω μεταχειρισμενα, τα Polk Audio signature s55e 900 ευρω καινουρια, Focal Chora 816 700 euro B stock, Klipsch F-820F 900 euro καινουρια και Wharfedale Diamond 12.4 900 euro καινουρια.
Μακαρι να μπορουσα να κανω ακροαση για μηνες προτου καταλληξω καπου, (ή πουθενα) αλλα δυστυχως δεν ειναι εφικτο. Οποτε χρειαζομαι τα φωτα σας. Αξιζει να κανω γενικη αναβαθμιση? Μερική? Να κατσω στ αυγα μου και θα μου περασει με θεραπεια? Και ποια η γνωμη σας για τα ανωτερω μηχανηματα? Ευχαριστω εκ των προτέρων!
20230419_143147.jpg

20230419_143220.jpg

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.804
Εφόσον δεν υπάρχει σταθερή θέση ακρόασης εγώ θα σκεφτόμουν αλλαγή όλου του εξοπλισμού στο καθιστικό και αγορά Sonos μαζί με τα sub τους.
Η τοποθέτηση θα είναι λογικά εύκολη σε θέσεις που θα επιλέξεις (στον τοίχο ή αλλού) και θα έχεις θεωρητικά πιο ομαλή απόκριση σε όλο τον χώρο.
Το κόστος δεν ξέρω πόσο θα βγει ή αν βολεύει (το ψάχνεις).
Εξαρτάται και από πόσα ηχεία θα χρειαστεί να βάλεις..

Μια σκέψη.. ;)

Απ' την άλλη..
Δεν νομίζω πως είναι απαραίτητη η αλλαγή.. 8-)

Reaction score
1.966
Blast from the past! Γεια σου Λευτέρη! :gamer:
Κοιτούσα και εγώ ποιος πόσταρε και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είναι καινούργιο το thread.

Sub λεω και εγώ. Και οι κουφοί άκουσαν.

Reaction score
6.845
Κουράστηκα να το διαβάσω...... άρα θέλεις αναβάθμιση στο σαλόνι ,που ακούς 10% και τα ηχεία είναι πίσω από τον καναπέ που κάθεσαι. Στην θέση σου απλά θα άλλαζα τον ενισχυτή, γιατί ο Sony είναι πολύ μικρός για αυτό τον χώρο. Ο 701 που ανέφερες είναι καλή περίπτωση, σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τον sony και αν δεν με απατά η μνήμη μου, υπάρχει και στις αγγελίες ένας που πωλείται. Αυτό, μην κάνεις τίποτα άλλο, θα πετάξεις χρήματα. Αν ποτέ αποφασίσεις να στήσεις το σύστημα σωστά στο σαλόνι, το ξανασυζητάμε.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Γεια σας παιδια! Παει καιρος... 🥰
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Ναι οντως στο σαλονι υπαρχουν τα ηχεια καθαρα για casual ακροαση και με αναλογες σταθμες. Sub δεν υπαρχει περιπτωση να μπει γιατι 1ον, o ενισχυτης δεν εχει εξοδο και 2ον, αποτελει εικαστικη παρεμβαση και η μονη παρεμβαση που θα επετρεπα ειναι απλα να αλλαχθουν τα ηχεια. Προτιμοτερο με καποια πιο ομορφα εννοειται. Οποτε το πιθανοτερο ειναι να κατσω στ αυγα μου και να δωσω τα λεφτα σε xanax. 😝

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.873
Τι ψυχή έχουν 2 σαμπ, σιγά, ούτε που θα τα προσέξει κανείς.

Ενισχυτή αλλάζεις, ώστε να κάνει κρος και τα γνωστά, ή παίρνεις κι ένα minidsp ξερωγω..

Που να σου έλεγα ότι πρέπει να βάλεις 4 σαμπ δηλαδή.. Εδώ που τα λέμε δηλαδή, σε τόσο μεγάλο σαλόνι, τα 4 σαμπ νομίζω είναι μια χαρά. Σκέψου το.

ΥΓ. Για χαλαρές στάθμες, ωραία είναι αυτά τα μικρά τα κεφ σα μπάλες, και κάτι τέτοια τέλος πάντων όμορφα και σέξυ.

(Για πιο σοβαρό ήχο, πάνε πάρε σονος με τα σαμπ τους, όλα ασύρματα, παίζουν κι απ'το κινητό απευθείας και σποτιφαι κι ότι θες, τα σαμπ μπαίνουν και σε καμία εσοχή στο ταβάνι, πίσω απ'το δοκάρι)

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
ΔΕΝ ΘΕΛΩ SUB ΛΕΜΕΕΕ!! Ειμαι πιουρίστας εγω. Θελω ψηλοκαμπινάτο με μούρη να μπαινει η γκομενα μεσα να της λεω 10 χιλιαρικακια τα πηρα ευκαιρια, να βγαινουν τα βρακάκια μόνα τους. Και να ειναι χαλασμενο κανα μεγαφωνο δε μας χαλαει, την δουλεια μας να κανουμε θέμε. 🤪

Reaction score
57
Πρόταση :αυτά που έχεις βάφεις να ταιριάζουν στο χώρο και σίγουρα θα παίξουν καλύτερα !!! Επίσης θα γλιτώσεις τα μπικικινια και τα saabγουφερ αφού θα σφίξει το μπάσο από το χρώμα 😜
Χρονιά Πολλά !

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.804
Μην πάρεις τίποτα αφού έχεις τόσα συστήματα κι ακούς όπως θες.
Για κάζουαλ μια χαρά είσαι κι έτσι..
Τα Sonos τα πρότεινα γιατί θα μπορούσες να τα ''κρύψεις'' (ο χώρος είναι πολύ όμορφος για να τον μπουκώσεις), να έχεις πηγές ήχου παντού και όσο για τα sub τους.. φοριούνται και στο δεξί, σαν κόσμημα :p

Αλλά να ψαρώσει γυναίκα με Sonos.. :rolleyes:

Δυσκολάκι.. :biggrin:
(Πάρε απ' τ' άλλα με τις καραμούζες.. :smoke:)

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Γεια σου Μιχαλη! Δεν υπαρχει περιπτωση για sub για ολα τα παραπανω που ειπα. Αν χρειαστει σε εξτριμ περιπτωσεις, βαζω τα 2 FBT 18" που εχω για τα live και κανει το σπιτι βολτα στην γειτονια. 😝 Ελεγα αν εκανα την δουλεια μου με την αλλαγη που σκεφτομουνα, απλα να αλλαξω ηχεια και ενισχυτη. Εφοσον μαλλον δεν αξιζει θα το αφησω να περασει. (Ελπιζω.) 😆

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.749
ΔΕΝ ΘΕΛΩ SUB ΛΕΜΕΕΕ!! Ειμαι πιουρίστας εγω. Θελω ψηλοκαμπινάτο με μούρη να μπαινει η γκομενα μεσα να της λεω 10 χιλιαρικακια τα πηρα ευκαιρια, να βγαινουν τα βρακάκια μόνα τους. Και να ειναι χαλασμενο κανα μεγαφωνο δε μας χαλαει, την δουλεια μας να κανουμε θέμε. 🤪
υποψήφιος πελάτης Ρεντέκο.... :biggrin:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.834
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon