Barista Corner

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.945

Reaction score
1.260
Για πείτε τι κάνετε το καφέ μετά την εκχύλιση;
Το πετάτε στα σκουπίδια και δεν ασχολείστε;
Σκεφτόμουν μήπως το χρησιμοποιούσα ως κομποστ για το κήπο αλλά διάβασα μεγάλες ποσότητες μπορεί να βλάψουν τα φυτά
Έχετε γνώμη - γνώση πάνω στο θέμα;
Τα καφέ τι κάνουν τόσο μεγάλες ποσότητες που έχουν καθημερινά;
Αυτός είναι μύλος. Καθόμαστε και ζυγίζουμε και ψειρίζουμε τη μαιμού βαλε τόσο ποσο εβγαλε κτλ...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
37.490
Το μαζεύω σε σακούλες και το ρίχνω σε κάτι γλάστρες με τουγιες που έχουμε στην είσοδο της οικοδομής. 4-5 μήνες τώρα δεν βλέπω να έχουν πάθει τίποτα.

Reaction score
1.260
Η τούγια δε παθαίνει τπτ (σκυλί) σε ζέστη κρύο και αντέχει και σε όξινο ph. Εγώ εκεί που (σκέφνομαι) θα το ρίχνω έχω πυξάρια (που πιθανόν να μη καταλάβει κάτι) και γκαζόν που το έχω λίγο άγχος

Reaction score
5.616
Σκεφτόμουν μήπως το χρησιμοποιούσα ως κομποστ για το κήπο αλλά διάβασα μεγάλες ποσότητες μπορεί να βλάψουν τα φυτά
Έχετε γνώμη - γνώση πάνω στο θέμα;
Τα καφέ τι κάνουν τόσο μεγάλες ποσότητες που έχουν καθημερινά;

Αυτός είναι μύλος. Καθόμαστε και ζυγίζουμε και ψειρίζουμε τη μαιμού βαλε τόσο ποσο εβγαλε κτλ...
Ενας φιλος ο οποιος προερχεται απο αγροτικη οικογενεια και εχει καταστημα πωλησης καφε μου εχει πει οτι ειναι σαν να βαζεις φρεσκο χωμα σε μια γλαστρα.Καλο ειναι να το κανεις μια η δυο φορες τον χρονο.

Το μυλο αυτον τον εχουν δυο φιλοι σε καταστηματα οκ καλος ειναι και πολυ γρήγορος για γραμμη παραγωγης.Θα δουμε εν καιρο τι κανει,γιατι ο ενας τους ειχε Κ30 και αλλαξε δυο φορες το εσωτερικο του ολοκληρο γιατι κοπηκε στην μεση ,βεβαια μιλαμε για πολυ καφε(πανω απο 15 κιλα την ημερα).

TGD

Reaction score
9.360
Αυτό για το κατακάθι του καφέ το έχω ακούσει πολλά χρόνια. Ακόμα και στο χωριό ρίχνουν στις γλάστρες το κατακάθι από τον ελληνικό. Και η νεσπρεσσο κάνει λίπασμα τον καφέ από τις ανακυκλωμένες κάψουλες για τις φυτίες.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.945
Ναι, τον πετάω στα σκουπίδια. Τρεις φορές στις τέσσερις. Καμιά φορά που δεν έχω άμεση πρόσβαση τον πετάω στον νεροχύτη. Ναι, ξέρω, μπορεί να βουλώσει κλπ.

Όσο ωραία είναι η μυρωδιά του φρέσκου καφέ και του ροφήματος τόσο αποκρουστική γίνεται μετά την εκχύλιση. Την ίδια ενόχληση μου προκαλούν οι περισσότερες γήινες μυρωδιές, όπως χώμα, φυτά, λιπάσματα, άρα οι κηπευτικές ασχολίες είναι no-no.

17 Brilliant Uses for Used Coffee Grounds (With Pictures) | Coffee Affection

Reaction score
5.616
Όσο ωραία είναι η μυρωδιά του φρέσκου καφέ και του ροφήματος τόσο αποκρουστική γίνεται μετά την εκχύλιση.
Θεωρητικά μετα την εκχειληση πρεπει να σου βγαζει ενα αρωμα νερου(Τιπτις :biggrin:),οπως το λεμε,γιατι εχει αδειασει απο αρωματα.

Reaction score
1.260
Και η νεσπρεσσο κάνει λίπασμα τον καφέ από τις ανακυκλωμένες κάψουλες για τις φυτίες.
Ναι και γω ρώτησα τι κάνουν τις κάψουλες που επιστρέφω και την ίδια απάντηση πήρα.Το μόνο που δε ξέρουμε είναι αν περνάει απο κάποια επεξεργασία πριν
Δεν έχουμε κανένα γεωπόνο στη παρέα μας;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.945
Θεωρητικά μετα την εκχειληση πρεπει να σου βγαζει ενα αρωμα νερου(Τιπτις :biggrin:),οπως το λεμε,γιατι εχει αδειασει απο αρωματα.
Μιλάω για τη μυρωδιά που βγαίνει από τη σακούλα με τα pucks ή το knock box στις καφετέριες.
Αμέσως μετά την εκχύλιση τα έντονα αρώματα του καφέ καλύπτουν κάθε "θόρυβο" και η όσφρηση είναι ακόμα σε πελάγη ευτυχίας. :)

Μόλις φτιάξω καφέ η σακούλα με τα χρησιμοποιημένα pucks βγαίνει στο μπαλκόνι.

Υ.Γ. Είναι και θέμα ευαισθησίας στις μυρωδιές σε συνάρτηση με το γούστο. Για παράδειγμα μου αρέσουν αρκετές χημικές μυρωδιές αλλά με απωθούν τα λουλουδάτα αρώματα των γυναικών.

Last edited:

Reaction score
5.616
Παρελαβα ενα δωρακι απο φιλο που εχει την ιδια αρρωστια(αυτη και αλλες), και εχω να πω τα εξής.Βασικο του πλεονέκτημα ειναι οτι πατας οπωσδήποτε ισια οτι και να κανεις και πολυ ποιο ευκολα, διοτι εχει μια επιφάνεια η οποια παταει επανω στο filter basket και το tamper κατεβαινει αναγκαστικα παραλληλα. θα δοκιμασω το ποιο μαλακο ελατηριο που έχει(δινει τρια διαφορετικα 14,11,7 κιλα)γιατι το προεγκατεστημένο(11)παρα ειναι δυνατο σε σχεση με το πατημα που κανω,τοσο που χρειάστηκε να αλλαξω ρυθμιση στον μυλο. Πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης και φινιρισμα, και αρκετες επιλογες σε διάμετρους.Αν καποιος ψαχνει για tamper δειχνει πολυ καλο,και σε λογικη τιμη.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.945
Παρελαβα ενα δωρακι απο φιλο που εχει την ιδια αρρωστια(αυτη και αλλες), και εχω να πω τα εξής.Βασικο του πλεονέκτημα ειναι οτι πατας οπωσδήποτε ισια οτι και να κανεις και πολυ ποιο ευκολα, διοτι εχει μια επιφάνεια η οποια παταει επανω στο filter basket και το tamper κατεβαινει αναγκαστικα παραλληλα. θα δοκιμασω το ποιο μαλακο ελατηριο που έχει(δινει τρια διαφορετικα 14,11,7 κιλα)γιατι το προεγκατεστημένο(11)παρα ειναι δυνατο σε σχεση με το πατημα που κανω,τοσο που χρειάστηκε να αλλαξω ρυθμιση στον μυλο. Πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης και φινιρισμα, και αρκετες επιλογες σε διάμετρους.Αν καποιος ψαχνει για tamper δειχνει πολυ καλο,και σε λογικη τιμη.
Είχα το ίδιο και το έχασα πέρσι στα πήγαινε-έλα στο εξοχικό. Κάποια στιγμή θα το ξαναπάρω.

Υ.Γ. Προς το παρόν έχω να πιω καφέ πάνω από μία βδομάδα λόγω της γνωστής γαστρίτιδας. Γκρρρρ . :biggrin:

Reaction score
1.260
Είχα το ίδιο και το έχασα πέρσι στα πήγαινε-έλα στο εξοχικό. Κάποια στιγμή θα το ξαναπάρω.

Υ.Γ. Προς το παρόν έχω να πιω καφέ πάνω από μία βδομάδα λόγω της γνωστής γαστρίτιδας. Γκρρρρ . :biggrin:

Κουβαλάς πέρα δώθε καφετιέρες και μπλιμπλικια;
Εγώ σκεφτόμουν τι να κάνω γιατί όποτε πηγαίνω συνήθως δε πίνω καφέ.
Έλεγα μήπως πήγαινα τη delonghi μου που κάθεται κάτω μιας και σίγουρα βγάζει καλύτερο καφέ από το να παρω απ' εξω

Περαστικά για το στομάχι σου

Ο nano challa πολύ ωραίος καφές

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.945
Κουβαλάς πέρα δώθε καφετιέρες και μπλιμπλικια;
Εγώ σκεφτόμουν τι να κάνω γιατί όποτε πηγαίνω συνήθως δε πίνω καφέ.
Έλεγα μήπως πήγαινα τη delonghi μου που κάθεται κάτω μιας και σίγουρα βγάζει καλύτερο καφέ από το να παρω απ' εξω

Περαστικά για το στομάχι σου

Ο nano challa πολύ ωραίος καφές
Ευχαριστώ!

Στο εξοχικό (Νέα Μάκρη) καθόμαστε με διαλείμματα περίπου 3 μήνες. Είχα καταφέρει να την παλεύω με Nespresso. Έπαιρνα κάθε χρόνο καινούργια για να ενθουσιαστώ. Κατέληγα να ξοδεύω πολλά χρήματα για πειράματα με όλες τις υπάρχουσες ποικιλίες και τελικά αναγκαζόμουν να οδηγάω 30 χιλιόμετρα για να πιω καφέ στο πιο κοντινό καλό μαγαζί.

Εδώ και δύο χρόνια κουβαλάω.

Last edited:

Reaction score
5.616
Περαστικά,
Ετοιμαζομαι και εγω για τον καθαρισμό και το κλεισιμο του εξοπλισμου για καλοκαιρι.Εξυπηρετει δυο σκοπους, το στομαχι και τον εθισμο στην καφεινη.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.945
Περαστικά,
Ετοιμαζομαι και εγω για τον καθαρισμό και το κλεισιμο του εξοπλισμου για καλοκαιρι.Εξυπηρετει δυο σκοπους, το στομαχι και τον εθισμο στην καφεινη.
Ευχαριστώ.

Έπινα δύο καφέδες την ημέρα. Μόλις σταμάτησα τις πρώτες 5 μέρες πονοκέφαλος και ζαλάδες. Είμαι επιρρεπής και στα δύο.

Από χθες πίνω έναν μονό εσπρέσο το πρωί. Πάλι με ενόχλησε στο στομάχι άρα δεν είναι ακόμα καλά.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.641
Members
38.351
Νεότερο μέλος
stash