Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Reaction score
11.434
Δεν γίνονται στο τηγάνι. Είναι κατ' εξοχήν βραστόψαρα. Εναλλακτικά στον φούρνο.
Έχω φάει 2κιλο χριστόψαρο (φιλεταρισμένα κομμάτια) στο τηγάνι , όταν το άκουσα, είπα το κατέστρεψαν το ψάρι !!
Ε λοιπόν ήταν απο τις λίγες φορές που εντυπωσιάστηκα απο τον εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος -εντυπωσιάστηκα-

Υ. Γ.
ο τύπος ήταν χονδρεμπορος ψαριών στη σκάλα Κερατσινίου ;) και αφενός ήξερε….αφετέρου ήταν πανφρεσκο.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.024
Δεν γίνονται στο τηγάνι. Είναι κατ' εξοχήν βραστόψαρα. Εναλλακτικά στον φούρνο.

Το ξέρω, για ψαροσουπα τα πήρα που είναι καταπληκτικά. Αλλά επειδή πήρα πολλά, και όχι μόνο χριστοψαρα (χελιδονι, πεσκανδριτσα, σκορπινες) είπα δυο να τα δοκιμάσω στο μαντεμι που πεινουσαμε. Νόστιμα ήταν πάντως.

IMG_20230506_201839_edit_200263313649650.jpg

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.019
@costas EAR πήγα να ελέγξω εκεί που θα πας την Δευτέρα. Εντάξει όλα, πήγαινε ελεύθερα. 😎

Διάφορα θαλασσινά, σε όλες τις πιθανές μορφές. Δεν τα πρόλαβα όλα

IMG_5005.jpeg
IMG_5006.jpeg
IMG_5007.jpeg
IMG_5008.jpeg
IMG_5009.jpeg

IMG_5010.jpeg

Και ωραία cocktails

IMG_5012.jpeg
IMG_5013.jpeg
IMG_5016.jpeg
IMG_5017.jpeg

IMG_5018.jpeg

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.597
2κιλο χριστόψαρο
Τέτοιο μέγεθος νταξ, είναι εξαίρεση. Μπορείς να τηγανίσεις φέτες.
Όπως, αντίστροφα, μια γλώσσα σχεδόν κιλού που δεν την κάναμε τηγανιτή, αλλά ψητή.
Όπως και οι μεγάλοι μπακαλιάροι που γίνονται ωραιότατοι στη θράκα.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.522
Σίγουρα θα έχετε δει αρκετά βίντεο από κάτι τύπους με δήθεν δική τους συνταγή, που φτιάχνουν κάτι τεράστια σάντουϊτς.
Παίρνουν ένα ψωμί ολόκληρο, το ανοίγουν στη μέση, το βουτυρώνουν, το ψήνουν και ...

- τό 1986 , δίπλα στην 16ΕΜΑ Καρωτή-Εβρος , υπήρχε ένα μαγειρείο ο "Πασχάλης" νομίζω , που άδειαζε τό καρβέλι από την ψίχα και τό γέμιζε με ότι μαγειρευτό υπήρχε , πχ μοσχάρι γιουβέτσι , κοτόπουλο ξεκοκαλισμενο με πατάτες , φρικασέ κλπ ... Μαγεία , η φόρμα βέβαια γινόταν πουτ@ν@ ...

... - έλα μωρέ ένα σαντουιτσακι έφαγα για μεσημέρι :rolleyes:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.597
- τό 1986 , δίπλα στην 16ΕΜΑ Καρωτή-Εβρος , υπήρχε ένα μαγειρείο ο "Πασχάλης" νομίζω , που άδειαζε τό καρβέλι από την ψίχα και τό γέμιζε με ότι μαγειρευτό υπήρχε , πχ μοσχάρι γιουβέτσι , κοτόπουλο ξεκοκαλισμενο με πατάτες , φρικασέ κλπ ... Μαγεία , η φόρμα βέβαια γινόταν πουτ@ν@ ...

Κι εσύ ΤΘ?

Reaction score
6.090

Πολύ σωστά θυμάσαι Πασχάλης Στεφανίδης λεγόταν. Μπαίνοντας στην Καρωτή μετά το γεφυράκι αριστερα ήταν το μαγαζί του.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan