...πικαπ μετα το 2020, σοβαρα?

Reaction score
6.803
Τώρα φίλε έκανες θανάσιμο λάθος, την πάτησες. Θα τα ακούσεις. 😀

Και μην περιμένεις υποστήριξη, σύμφωνα με αυτά που έλεγα. Με τον Αστρονοτ εγώ δεν τα βάζω. Ρωτάει πολλά, θέλει τεκμηρίωση και βάζει και .pdf χιλιάδων σελίδων, που δεν μπορώ να διαβάζω. 😀😍
Θα έρθει κάποια στιγμή από εδώ να ακούσουμε κάνα καλωδιάκι και θα του περάσουν όλα😉😎😎

Reaction score
19.390
Θα έρθει κάποια στιγμή από εδώ να ακούσουμε κάνα καλωδιάκι και θα του περάσουν όλα😉😎😎
Αφού τα πέταξες εσύ βρε. Το καβουρντιστήρι σου audio είναι για κατώτερα , αυτά τα μαύρα πως τα λέν που βρήκες στα σκουπίδια. Ακούς και ασύρματα εκεί με το στρίμερ σου. 😀 😍

Θα κληθείς απο την Υπερεσία σε απολογία για αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις στις οποίες προβαίνεις. 😀😀

Reaction score
3.991
Μπα δεν το βλέπω, θα ιαθεί το πόδι και θα σπάσω τον δεξί χέρι να μην μπορώ να βάλω τον βραχίονα του πικάπ, με αυτά που λέω. Αυτοί ρίχνουν κατάρες, είναι γεμάτοι μίσος. 😀 😀

Να το διαβάσεις το νήμα (εμένα δηλαδή, οι άλλοι δεν αξίζουν ντιπ χα χα), βγήκε γέλιο. Που ήσουν ρε γμτ ; 😀

Μόνιμη εξαίρεση και σε όλα τα θέματα ο Κος Χρήστος βέβαια. Ο Marlboro ήταν σε serious mode σήμερα. Αυτός απαντούσε σοβαρά , σε αυτόν να κάνεις παρατήρηση. χα χα
Παρών :drinks::smoke:
Αφού τα πέταξες εσύ βρε. Το καβουρντιστήρι σου audio είναι για κατώτερα , αυτά τα μαύρα πως τα λέν που βρήκες στα σκουπίδια. Ακούς και ασύρματα εκεί με το στρίμερ σου. 😀 😍

Θα κληθείς απο την Υπερεσία σε απολογία για αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις στις οποίες προβαίνεις. 😀😀
Θα υποστει κι αυτός την διαδικασία της πιστοποίησης σύντομα.

Reaction score
6.803

Ώπα ένα ένα με τη σειρά.
Ποτέ ασύρματα. Μόνο με καλώδια.
Τώρα πήρα και ένα πιο καλό streamer και μπορούμε και να κάνουμε και αβ με αυτά!
Το προβαίνεις που έγραψες στο τέλος στην αρχή το διάβασα προβατίνες!!
Χαχαχα!!
Τι τραβάμε ε;😀😀

Reaction score
19.390
Ώπα ένα ένα με τη σειρά.
Ποτέ ασύρματα. Μόνο με καλώδια.
Τώρα πήρα και ένα πιο καλό streamer και μπορούμε και να κάνουμε και αβ με αυτά!
Το προβαίνεις που έγραψες στο τέλος στην αρχή το διάβασα προβατίνες!!
Χαχαχα!!
Τι τραβάμε ε;😀😀
Εγώ το ηξερα ότι ακόμη είσαι σε δρόμο "εξέλιξης" στο θέμα στρίμερ και "περίμενα". Περιμένω να βγάλεις τελικό πόρισμα για στρίμερ και μετά να πάω να πάρω το ίδιο. Σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Βαριέμαι να κάνω ακροάσεις κλπ πλέον χα χα.

Reaction score
6.803
Εγώ το ηξερα ότι ακόμη είσαι σε δρόμο "εξέλιξης" στο θέμα στρίμερ και "περίμενα". Περιμένω να βγάλεις τελικό πόρισμα για στρίμερ και μετά να πάω να πάρω το ίδιο. Σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Βαριέμαι να κάνω ακροάσεις κλπ πλέον χα χα.
Ακρόαση μόνο με πικάπ και σιντί.
Τα στρίμερ είναι για ζέσταμα πολύ καλά και επίσης για όταν έχεις φίλους στο σπίτι και τρώτε παρεούλα!

Τελευταία και η γυναίκα μου έχει σταματήσει να παίζει λίστες και βάζει κάνα βινυλιάκι να σπινάρει😎😎

K

kimon

Guest
Είπαμε, δεν χωράει μπάσα , δεν μένει η βελόνα στο αυλάκι διαβάζοντας μπάσα και αν του φορτώσεις νορμάλ πρίμα, θα κάψεις και το υλικό και το διαμάντι. Οπότε, να'σου η γ@μάτη RIAA που έρχεται και φορτώνει με τρελά db τη καμπύλη για να ακουστούν οι ψίθυροι που υποτίθεται ότι είναι μπάσα και πρίμα.
Δεν είναι κακό ούτε βλάπτει το να αγνοεί κάποιος πράγματα που (ενδεχομένως) δεν τον πολυενδιαφέρουν, αρνητικό όμως είναι (και πολύ μάλιστα) να μιλάει γι αυτά, γιατί τότε δημιουργεί κακές εντυπώσεις.

(Άνευ παρεξηγήσεως)

Reaction score
19.390
Δεν είναι κακό ούτε βλάπτει το να αγνοεί κάποιος πράγματα που (ενδεχομένως) δεν τον πολυενδιαφέρουν, αρνητικό όμως είναι (και πολύ μάλιστα) να μιλάει γι αυτά, γιατί τότε δημιουργεί κακές εντυπώσεις.

(Άνευ παρεξηγήσεως)
¨Εχουμε διαφορετικούς "νούς" (όχι νόες) εδώ που έλεγε και η καθηγήτρια Πανεπιστημίου στην τηλεοραση και άρα αναπόφευκτο. 😀

Reaction score
12.241
Α, ψηφιακό master, ok καταλάβαμε. Πάρτο από την αρχή γιατί εδώ μιλάμε για αναλογικές εγγραφές όχι γισλαντζί βινύλιο.
Μάλλον εσύ πρέπει να το πάρεις απο την αρχή. Στο παρόν νήμα συζητάμε για τις αγορές βινυλίου μετά το 2020, άρα για νέες κυκλοφορίες. Και άντε και να υποθέσουμε ότι μιλάμε για το βινύλιο εν συνόλω. Να το πάρω πάλι απο την αρχή. Μπορείς να βρεις ολοκαίνουργιο, αχρησιμοποίητο βινύλιο αναλογικής εγγραφής; Αν όχι, τότε αγαπητέ, τον ήπιες γιατί θα υποστείς νωρίτερα το αναπόφευκτο, την ακρόαση δηλαδή μέσω φθαρμένων αυλακιών. Πάντα, με τις γνωστές αδυναμίες του ίδιου του υλικού.

Ναι δεν έχετε, είναι απαιτητό να δώσεις κάποια χρήματα για να έχεις σοβαρή.βινυλιακή αναπαραγωγή. Με λιγότερα απλα κάνεις συμβιβασμούς αλλά αυτά συμβαίνει παντού ακόμα και στα "περίφημα".ενεργά ηχεία.
Τα πικάπ είναι καθαρά μηχανικές κατασκευές, ή είναι καλά ή όχι. Δεν εξαρτιώνται από τσιπάκια ή κάτι άλλο παρεμφερές.
Σοβαρή βινυλιακή αναπαραγωγή θα έχεις. Σοβαρή αναπαραγωγή δεν θα έχεις.

Reaction score
3.991
Έχουμε και παρασκηνιακά υποστήριξη από τον σύντροφο Λέανδρο όπως πήρε .το μάτι μου.
Βαστάτε γερά αδέλφια αναλογικάριοι.

Φίλε Νίκο, καλές ψηφιακές ακροάσεις. :)

Reaction score
12.241

(Άνευ παρεξηγήσεως)
Διαφώτισέ με λοιπόν. Με βάσιμα επιχειρήματα, όχι ακροαματικές εντυπώσεις.

Reaction score
19.390
Διαφώτισέ με λοιπόν. Με βάσιμα επιχειρήματα, όχι ακροαματικές εντυπώσεις.
Από ποιον mega "γκουρού" το διάβασες αυτό ότι καίγεται το διαμάντι και το υλικό εάν φορτώνει db η RIAA κλπ που έγραψες. 😀

Reaction score
19.390
Σε άλλα νέα. Ο Νικ Κέιβ πήγε στην στέψη του Βασιλιά Καρόλου. 😀

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.175
Από ποιον mega "γκουρού" το διάβασες αυτό ότι καίγεται το διαμάντι και το υλικό εάν φορτώνει db η RIAA κλπ που έγραψες. 😀
Το απόσπασμα που αναφέρεις απ'όλη την ανάρτηση του ΄Ναύτη μοιάζει περισσότερο με προϊόν καμένου... εγκεφάλου - από ... κοσμική ακτινοβολία υποθέτω. Οι ΄΄μερακλήδες΄΄ παραγωγοί βινυλίου μπορούν να κάνουν το mastering λιγότερων κομματιών από κανονικό LP σε 12ιντσα βινύλια με αραιότερη κατανομή αυλακιών και αναπαραγωγή στις σαρανταπέντε στροφές γι αυξημένο ρυθμό ανάγνωσης. Ακόμα και τότε όμως υφίστανται περιορισμοί ως προς το κάτω άκρο. Οι περιορισμοί ως προς το άνω άκρο εξαρτώνται και από την ικανότητα ιχνηλάτησης σε δεδομένο τύπο ακίδας Τα δε διαμάντια από τις ακίδες όχι μόνο δεν είναι... παντοτινά αλλά φθείρονται με την παρατεταμένη χρήση και όταν είναι φθαρμένα φθείρεται και ο δίσκος που ιχνηλατούν.
Καλό και άγ(ρ)ιο το βινυλιακό μέσον, αλλά πρέπει να γνωρίζει κάθε επίδοξος οπαδός ότι όλα όσα υπόσχεται ως προς το ακρόαμα περνάνε από ΄΄χίλια μύρια κύματα΄΄ και την απαίτηση να ήταν σχολαστικός σε καθένα από τα επιμέρους στάδια κατά τη βινυλιακή αναπαραγωγή. Ακόμα και όταν περάσει αυτά τα κύματα με επιτυχία στην καλύτερη περίπτωση ο βινυλιακός ήχος είναι γοητευτικά διαφορετικός χωρίς να υπερέχει οριστικά έναντι των ψηφιακών. Στη δε χειρότερη περίπτωση όπου το πέρασμα δεν θα γίνεται με όλες τις διατυπώσεις το βινυλιακό ακρόαμα θα ισοδυναμεί με ...μοιρολόϊ.

Μην αμελήσεις να προμηθευτείς το ethernet καθαριστικό-κιθαριστικό αξεσουάρ καθώς και να βάλεις να περιστρέφονται δίσκοι 33 στροφών στις 45 για να γινόταν...upsampling. :roflmao:
Σε άλλα νέα. Ο Νικ Κέιβ πήγε στην στέψη του Βασιλιά Καρόλου. 😀
Προβλέπω να τον κάνουν ... ΄΄Sir΄΄ και αυτόν .:sneaky:
...
Ναι δεν έχετε, είναι απαιτητό να δώσεις κάποια χρήματα για να έχεις σοβαρή.βινυλιακή αναπαραγωγή. Με λιγότερα απλα κάνεις συμβιβασμούς αλλά αυτά συμβαίνει παντού ακόμα και στα "περίφημα".ενεργά ηχεία.
Τα πικάπ είναι καθαρά μηχανικές κατασκευές, ή είναι καλά ή όχι. Δεν εξαρτιώνται από τσιπάκια ή κάτι άλλο παρεμφερές.
Τα πολύ αβανταδόρικα πλατώ διαθέτουν πάντως αισθητήρες και τσιπάκια για λεπτομερή έλεγχο στη σταθερότητα περιστροφής.

D

deleted user 10898

Guest
Ακόμα και όταν περάσει αυτά τα κύματα με επιτυχία στην καλύτερη περίπτωση ο βινυλιακός ήχος είναι γοητευτικά διαφορετικός χωρίς να υπερέχει οριστικά έναντι των ψηφιακών. Στη δε χειρότερη περίπτωση όπου το πέρασμα δεν θα γίνεται με όλες τις διατυπώσεις το βινυλιακό ακρόαμα θα ισοδυναμεί με ...μοιρολόϊ.

το κηδεψες το μέσο.
Μάλλον μκ2 έχεις και δεν κατέχεις.

Reaction score
1.813
όταν ήμουν μικρότερος και πιο...ανέμελος και ξένοιαστος είχα πικάπ.
Και πάντα όταν έκανα ακροάσεις έβαζα και άκουγα.
Είναι ωραία διαδικασία.
Έβγαζα τα νά-ηλα, διάβαζα μέσα όλες τις πληροφορίες κλπ κλπ...
Και φυσικά έπαιζε όλος ο δίσκος, από την αρχή μέχρι το τέλος.
Η όλη διαδικασία και ο ήχος του βινυλίου πάντα με γοήτευε.
Νομίζω ότι έχει μια ροή η μουσική που δεν τη συναντάς στα πσηφιακά.
Και το πικαπάκι μου έπαιζε και καλά δηλαδή, systemdeck IIX με alphason delta και denon dl160 και goldring 1042 παλιότερα.
Τώρα ούτε cd δε βάζω. Βαριέμαι.
Spotify και qobuz για τον ελάχιστο χρόνο που μπορώ και απολαμβάνω τις μουσικές μου.
Ειδικά το spotify είναι μια ουσιαστική αναβάθμιση στις ακροάσεις μου υπο την έννοια ότι μου προτείνει νέους καλλιτέχνες και μουσικές σύμφωνα με τα γούστα μου. Αυτό παλιά μπορούσε να γίνει αν αυτός που είχε το δισκάδικο σε γούσταρε και σου έλεγε τι καινούργιο ήρθε και σου έβαζε να ακούσεις.
Having said όλα αυτά...
...και κατανοώντας ότι η συζήτηση πήγε στο τεχνικό μέρος σύγκρισης των μέσων, δεν είναι εκεί το θέμα και το έχω ξαναπεί:
Αν ακους τις μουσικές σου απο βινύλια και το γουστάρεις κάργα...μαζί σου.
Απο cd? επίσης.
Στρημάρεις? το ίδιο.
Η ακρόαση μουσικής γίνεται για να βγουν απο μέσα μας συναισθήματα.
Και αν αυτό συμβαίνει με το βινύλιο, με 2 ηχεία sonus faber και με έναν τελικό 200κιλά που βγάζει μόνο 50βατ....μαζί σου.
Δεν είναι μόνο το τεχνικό της υπόθεσης αλλά ολόκληρη ιεροτελεστία που ακολουθεί ο καθένας μας ξεχωριστά.
Και μπορεί αυτή η ιεροτελεστία να μην είναι ίδια για όλους.
Πης εντ λοβ.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.801

-

-
......όσο υπάρχουν δάσκαλοι θα βγαίνουν μαθητάδες ....

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.175
όταν ήμουν μικρότερος και πιο...ανέμελος και ξένοιαστος είχα πικάπ.
Και πάντα όταν έκανα ακροάσεις έβαζα και άκουγα.
Είναι ωραία διαδικασία.
Έβγαζα τα νά-ηλα, διάβαζα μέσα όλες τις πληροφορίες κλπ κλπ...
Και φυσικά έπαιζε όλος ο δίσκος, από την αρχή μέχρι το τέλος.
Η όλη διαδικασία και ο ήχος του βινυλίου πάντα με γοήτευε.
Νομίζω ότι έχει μια ροή η μουσική που δεν τη συναντάς στα πσηφιακά.
Και το πικαπάκι μου έπαιζε και καλά δηλαδή, systemdeck IIX με alphason delta και denon dl160 και goldring 1042 παλιότερα.
Τώρα ούτε cd δε βάζω. Βαριέμαι.
Spotify και qobuz για τον ελάχιστο χρόνο που μπορώ και απολαμβάνω τις μουσικές μου.
Ειδικά το spotify είναι μια ουσιαστική αναβάθμιση στις ακροάσεις μου υπο την έννοια ότι μου προτείνει νέους καλλιτέχνες και μουσικές σύμφωνα με τα γούστα μου. Αυτό παλιά μπορούσε να γίνει αν αυτός που είχε το δισκάδικο σε γούσταρε και σου έλεγε τι καινούργιο ήρθε και σου έβαζε να ακούσεις.
Having said όλα αυτά...
...και κατανοώντας ότι η συζήτηση πήγε στο τεχνικό μέρος σύγκρισης των μέσων, δεν είναι εκεί το θέμα και το έχω ξαναπεί:
Αν ακους τις μουσικές σου απο βινύλια και το γουστάρεις κάργα...μαζί σου.
Απο cd? επίσης.
Στρημάρεις? το ίδιο.
Η ακρόαση μουσικής γίνεται για να βγουν απο μέσα μας συναισθήματα.
Και αν αυτό συμβαίνει με το βινύλιο, με 2 ηχεία sonus faber και με έναν τελικό 200κιλά που βγάζει μόνο 50βατ....μαζί σου.
Δεν είναι μόνο το τεχνικό της υπόθεσης αλλά ολόκληρη ιεροτελεστία που ακολουθεί ο καθένας μας ξεχωριστά.
Και μπορεί αυτή η ιεροτελεστία να μην είναι ίδια για όλους.
Πης εντ λοβ.
Πρέπει όμως να επισημαίνεται το οξύμωρον, δηλαδή ότι ενώ το βινύλιο προωθείται ως φορέας απαγκίστρωσης από αυστηρούς τεχνικούς όρους κατά την ακρόαση μουσικής , όσα ευαγγελίζεται θα παρέχονταν μονάχα με ευλαβική τήρηση πληθώρας από σημαντικές ... τεχνικές παραμέτρους. :wink:
Δεν είναι όπως στις hipster σκηνές από κινηματογραφικά ή τηλεοπτικά έργα που βλέπουμε απλά τον ΄΄Μηχανικό΄΄ Statham ή τον Bosch ν'απολαμβάνουν δίσκους LP χαλαρά και ανέμελα σα να ήταν όλα τα εμπλεκόμενα στοιχεία στην αλυσίδα διευθετημένα από μόνα τους με μαγικούς τρόπους.
Πέρπλλλ ρέιν, πέεερπλ ρέϊνννν...

Πις δι φόνο στεϊτζ! 💋

Πις δι χεντσελ:

View attachment 291084
Άμα το πις είναι...purple rain, τότε θα έχει ο δράστης... νεφρική ανεπάρκεια.:biggrin:
Piss and...Glove.:sneaky:
Ακόμα και όταν περάσει αυτά τα κύματα με επιτυχία στην καλύτερη περίπτωση ο βινυλιακός ήχος είναι γοητευτικά διαφορετικός χωρίς να υπερέχει οριστικά έναντι των ψηφιακών. Στη δε χειρότερη περίπτωση όπου το πέρασμα δεν θα γίνεται με όλες τις διατυπώσεις το βινυλιακό ακρόαμα θα ισοδυναμεί με ...μοιρολόϊ.

το κηδεψες το μέσο.
Μάλλον μκ2 έχεις και δεν κατέχεις.
Εκτός του Michell / SME / Audio Technica έχω κρατήσει σε άλλον τόπο διαμονής και Pro-Ject/Ortofon ενώ έχουν περάσει στο παρελθόν και Pink Triangle/Alphason , Audiomeca & Oracle/SME με κεφαλές Lyra & Shelter.

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29