...πικαπ μετα το 2020, σοβαρα?

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.808
Είναι και τα δγιο αντρίκια, μάτσο, σπορ αφού.. :whistling:

Που 'ναι μωρέ γαμώτ' αυτή η κορυφαία φώτο που είχα βρει..:thumbsdown: (full αντρίλα)

(μετά από εξαντλητικό search.. o_O)
Ααα, νάτη.. 😛

Δεν τη βαριέσαι ποτέ..
Δέος..

ES000454-e1599186331675.jpg

Reaction score
266
ποιος ο λογος να στησει καποιος ηχοσυστημα χωρις πλατω για πηγη,
ας παρει ενα μπλου τουθ ηχειακι και με το κινητο ακουει μια χαρα τα σκουπιδια
του σποτιφαι

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.921
Που 'ναι μωρέ γαμώτ' αυτή η κορυφαία φώτο που είχα βρει..:thumbsdown: (full αντρίλα)

Ααα, νάτη.. 😛

Δεν τη βαριέσαι ποτέ..
Δέος..

View attachment 291146
67 και κάτι ψιλά .... οπότε, επειδή αποκλείεται να με περιμένει κάτι τέτοιο πίσω μου .......έτσι ακριβώς πράττω αυτήν την στιγμή .

Reaction score
19.387
Εξαίσια... Πρέπει να διαθέτει ωραία ακίδα και πολύ ευκίνητο cantilever... Εφόσον αποδεχόμαστε την προδιαγραφή να μας πληροφορήσεις κατόπιν ποια είναι η απόκριση συχνότητας στο... φωνογραφικό σου στάδιο . Δεχόμενοι ότι η φόρτιση της εισόδου σ'εκείνο από την κεφαλή καθώς και η όλη διευθέτηση του βινυλιοσυστήματος θα ήταν ιδεώδη, περιοριστικοί παράγοντες στην αλυσίδα αναπαραγωγής θα γίνονται οπωσδήποτε η εγγεγραμμένη πληροφορία στα αυλάκια του δίσκου, τα ηχεία αλλά και σε επίπεδο ενισχυτή το παλαιότερα συζητημένο... slew rate.
Κοίτα, εμένα είναι λίγο περίπτωση η κεφαλή. Αλλά όλες και οι πιο φθηνές έχουν έκταση μέχρι και 40- 50 Κ που έλεγε ο Marlboro και ο σκοπός ήταν να επιβεβαιώσω απο αυτά που ξέρουμε δηλαδή ότι έχουν έκταση. Το +- 2 db ήταν λίγο πλάκα φυσικά. Ισχύουν σχετικά πολυ καλά νούμερα (+- 4-5 νομίζω, δεν ξέρω, εάν δώσεις πολλά χρήματα - όσα και να δώσεις δηλαδή) αλλά για ορισμένο μέρος του φάσματος, όχι κάτω απο 100-150. Εκεί οι καλές είναι τσιτωμένες χα χα.

To phono μου έχει μικρότερη απο την κεφαλή χα χα (no joke) 5-70 KHz +- 0.25 db μέχρι τα 70 Κ , μέχρι τα 20 -25 Κ πολύ καλύτερη , την μισή (απο +- 0.25, δηλαδή δια δύο αυτό καθώς είναι +-). Παραμόρφωση max για mc 0.04 (1 KHz - 1 Vrms) πολύ καλύτερη για mm φυσικά , μηδέν περίπτωση υπερφόρτωσης της εισόδου του (άσχετα κεφαλής), τέλεια ομοιότητα καναλιών (phono αλλά και η κεφαλή) πράγμα σημαντικό για βινύλιο, αρμονικές με γρήγορη μείωση και χαμηλά κλπ κατά τα γνωστά ενός καλού phono (εδώ υπάρχουν και καλύτερα αλλά παίζανε "χειρότερα" χα χα).

Κεφαλή τέλεια στημένη (τέλεια δεν σημαίνει αυτό που νομίζουν όλοι όπως πιθανόν μπορεί να ξέρεις αλλά ακόμη πιο "απαιτητικές¨ και ειδικές συνθήκες (ειδικός δίσκος κλπ). Δηλαδή στο δικό μας τέλεια με τους γνωστούς τρόπους τα νούμερα θα είναι χειρότερα αλλά όχι μην φανταστείς και πάρα πολύ χειρότερα κάτι κλάσματα πάνω απο αυτό που θα σου γράψω, άντε + 0,1 %.). ..... αριστερό κανάλι THD 0.38 % - δεξί κανάλι THD 0.30 % , όλα στο 1 ΚΗΖ με υψηλό dbv level.

Απο του Κανακιάνι χειρότερα πάντως ε ? 😀

Αυτά όλα είναι θεωρητικά, οι περιορισμοί όπως λές είναι πολλοί και άλλοι. Αλλά o ήχος είναι αυτός που είναι και άσχετα με μετρήσεις φαίνεται ότι πολλοί δεν βρίσκουν για κάποιο λόγο τα ελαττώματα τόσο μεγάλα όσο δείχνουν οι μετρήσεις ή αποτρεπτικά απο το να ακούνε , μην πω βρίσκουν και κάποια προτερήματα που δεν έχει η αναπαραγωγή απο άλλα format. Ιδίως σε καλό επίπεδο πολλοί δεν διακρίνουν καν διαφορές ακόμη και στον τομέα των αντικειμενικών προτερημάτων του ψηφιακού. (Στάθμες κλπ τα ξέρεις εσυ χα χα).Το θέμα δεν είναι να αφορίζουμε ακουστικές εντυπώσεις κλπ αλλά να διερευνούμε συνεχώς γιατί και να ερευνούμε για συσχετισμούς. Εσείς τώρα οι χρυσαυτιάδες έχετε απαιτήσεις και διακρίνετε και κουνούπι που πετάει στο 1 Km. Σας ενοχλεί και ο μηχανικός θόρυβος έναντι και συγκριτικά με τον ψηφιακό που εξάλλου είναι άλλης φύσης και συγκρίσεις και συσχετισμοί πάλι δεν είναι σωστό να γίνονται όπως διαβάζω απο πολλούς και πολλές φορές. Τι να κάνω εγώ τώρα ; εγώ είμαι και κουφός ; 😀

Βλέπεις όμως εφέ και μάτσο δεν έκανα ποτέ ούτε απο αποψη οικονομική, τεχνική, ή συγκρίνοντας μήλα με πορτοκάλια πέρα απο πλάκα και για να πειράξω άλλους που το κάνουνε αλλά και δεν συνέκρινα ποτέ τίποτε με κάτι που είναι θεωρητικά "κατώτερο" σε όλα τα παραπάνω αναφερόμενα επίπεδα. Να τώρα συγκρίνομαι με Κανακιανι που είναι λίγο "καλύτερος" λίγο "χειρότερος" ή στα ίδια περίπου με εμένα κατάσταση σε αυτό το θέμα ... και πάλι για πλάκα. Ούτε οντιοφίλ φίλους έχω να τους κάνω entertaining χα χα. Δεν κάνω παρέα με audio ανθρώπους, είναι όλοι τρελοί χα χα. Εδώ κόλησα και εγώ λίγο βέβαια. Αναπόφευκτο για να "επικοινωνήσεις". Και τωρα απαντάω όχι απο ματαιοδοξία κλπ αλλά επειδή είσαι εσύ και για κάποιο λόγο μπορεί κάτι να σου φανεί χρήσιμο στο ¨εργο" που έχεις επωμιστεί της πληροφόρησης αλλά κυρίως επειδή πέρασες άλλα τέστ σε ανθρώπινο επίπεδο (όχι audio) σε ικανοποιητικό βαθμό χα χα. Μη με ρωτήσεις άλλα, του χρόνου πάλι τεχνικά θέματα , too boring for me το ξέρεις. Πές μου για κανά φιλοσοφικό θέμα να δεις πως θα πάψω να βαριέμαι και θα δείξω ενδιαφέρον χα χα. Ή μάλλον άστο ... εκεί θα βρώ (και έχω μια διαίσθηση και εσύ μαζί) μεγαλύτερο μπελά. Να απλώς αναγκάστηκα κατά καιρούς ενσυνείδητα να αναλώσω λίγο απο το "πολιτικό" σου κεφάλαιο και gravitas για τα πειράματάκια μου αλλά α) τέλος , εκτός απο κάτι ψιλά πλέον β) σου είπα όποτε θες κάτι θα προσπαθήσω να στο αναπληρώσω. Εσύ δεν θές, τι να σε κάνω ; Μακάρι να μην έχεις την ανάγκη κανενός και απο τίποτε, εδώ που έχουμε φτάσει. γ) ε, δεν σου killed your dog (cat) κιόλας σαν τον Τζών Γουίκ. 😀

Last edited:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.516
ποιος ο λογος να στησει καποιος ηχοσυστημα χωρις πλατω για πηγη,
ας παρει ενα μπλου τουθ ηχειακι και με το κινητο ακουει μια χαρα τα σκουπιδια
του σποτιφαι
ναι, διότι μουσική είναι μόνο ότι βγήκε σε βινύλιο μέχρι πριν 20-30 χρόνια (όσο ήταν ακόμη όλη η αλυσίδα αναλογική...)

μετά έσπασαν τα καλούπια και δεν ξαναβγήκε :p

Reaction score
3.967
Πως εξηγείς φίλε Σάκη την ύπαρξη super tweeters ή της ribbon σε ηχεία που παιζουν σε σύστημα με ψηφιακή πηγή που max φτάνει τα 22K την στιγμή που αυτά "παιζουν".πολύ πολύ παραπάνω; με πικάπ ναι αλλά με cd,; :prankster:
Νταξ δεν ακούμε αυτά τα.hz αλλά.... :rolleyes:

Reaction score
19.387

Ααα, νάτη.. 😛

Δεν τη βαριέσαι ποτέ..
Δέος..

View attachment 291146
Μη νομίζεις αυτό θεωρούν για όλα όσα κάνουμε .... όχι μόνο για αυτό. 😀

Όσσν αφορά τα macho .... είναι ένα μάτσο μπούρδες. 😀

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.808
Μη νομίζεις αυτό θεωρούν για όλα όσα κάνουμε .... όχι μόνο για αυτό. 😀

Όσσν αφορά τα macho .... είναι ένα μάτσο μπούρδες. 😀
Αααα.. είμαι μεγάλος fan των μάτσο και των υπερβολικών γενικά καταστάσεων ..
Χωρίς υπερβολή δεν γίνεται πλάκα..
Χωρίς πλάκα δεν ζω..
Αν δεν ζω πως θα γελάτε?
Κύκλος είναι η ζωή κλπ, κλπ.. :tongue:

:rolleyes:

Reaction score
19.387
Πως εξηγείς φίλε Σάκη την ύπαρξη super tweeters ή της ribbon σε ηχεία που παιζουν σε σύστημα με ψηφιακή πηγή που max φτάνει τα 22K την στιγμή που αυτά "παιζουν".πολύ πολύ παραπάνω; με πικάπ ναι αλλά με cd,; :prankster:
Σε παραπέμπω στον βοηθό μου και υποψήφιο διδάκτορα μου τον Bhutia. 😀😍 Εγω παρέχω μόνο ψυχολογική υποστήριξη.😀

Δεν ξέρω εγώ απο αυτά τα nerdi - στικά που λέτε. Εμένα έτσι και αλλιώς στα 40 Κ φτάνουν τα ηχεία μου και πάλι με μηδέν ενέργεια (πως τα λέτε) κει πάνω χα χα. Τα πήρα όλα να είναι συν πλην εκεί. Δεν παίζουν ρόλο αυτά κατά τη γνώμη μου, τόσο πολύ. Τα 300.000 πάντως που λέει ο κύριος που υποτίθεται δεν ξέρω χα χα παραμύθι μου φάινεται για phono, απο αυτά που κοροιδεύει ο wnet, αλλά δεν ξέρω, εγώ έχω μείνει και πίσω (όχι ότι τα έψαχνα ποτέ). 😀

Ξανσούι. Τι μάρκα είναι αυτή ;

Δεν μιλάει και η Υπερεσία ... ο καθένας εδώ κάνει και δηλώνει ότι θέλει. 😀😀

Ξέρεις εάν βγήκε κανένα (universal όμως) digital to digital converter απο usb σε I²S ή να ρωτήσω τον κατσκευαστή του dac μου ; 🙂
Αααα.. είμαι μεγάλος fan των μάτσο και των υπερβολικών γενικά καταστάσεων ..
Χωρίς υπερβολή δεν γίνεται πλάκα..
Χωρίς πλάκα δεν ζω..
Αν δεν ζω πως θα γελάτε?
Κύκλος είναι η ζωή κλπ, κλπ.. :tongue:

:rolleyes:
Εμένα το λές τώρα αυτό ; 😀 Μια απο τα ίδια και (χειρότερα) εδώ. 😀

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.886
Ποιά είναι η ribbon ?
Τα super tweeters που έβγαλε η SONY όταν πρωτοκυκλοφόρησε το SACD τα πωλούσε έξτρα , είχαν και ρυθμιστικό περιστροφής και κροσσάρισμα , και έφταναν τα 70KHZ έλεγε τότε η SONY .
Τώρα ποιός άκουγε 70KHZ πέρα από νυχτερίδες δεν ξέρω. Τα είχα δει και μου άρεσαν πολύ , αλλά το ποσό που ζητούσαν ήταν εξωφρενικό κάπου στις 500.000ΔΡΧ. Περίπου το 97 αν θυμάμαι καλά.
Τα δανείστηκα και τα έβαλα στο σύστημα άλλα δεν άκουσα τίποτα , ακόμη και με sacd που είχα , και τα έδωσα πίσω.

Reaction score
19.387
Παραμόρφωση max για mc 0.04 (1 KHz - 1 Vrms)
Βέβαια τα specs γράφουν < 0.001 % distortion . Αυτά που σου έγραψα είναι απο ριβιού, ούτε ξέρω τι είναι. (κάτι πάντως μαξιμουμ σε μέγιστες στάθμες αναφοράς στην έξοδο, μαζί και θόρυβος ; δεν έχω ιδέα. Εμένα μου άρεσε πως έπαιζε με το σύστημα μου. 😀).

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.848
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29