...πικαπ μετα το 2020, σοβαρα?

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.250
... ε ναι. το νοημα του νηματως ειναι οτι λογους (εφευ)βρισκεις , αλλα σοβαροι λογοι δεν ειναι.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.809
+αμα θες νοσταλγια, φορα ενα εμπριμε πουκαμισο και ασορτι πουλοβερ.
Η εμφάνιση είναι προιόν της φαντασίας.
Οι εποχές αλλάζουν, η φαντασία εξακολουθεί να.. οργιάζει :biggrin:

a839cc4b-u17522_slide_13033-1-aspect-ratio-1024-768.jpg
bea107a9-u17522_slide_27699-1-aspect-ratio-1024-768.jpg
833ae83e-u17522_slide_30752-1-aspect-ratio-1024-768.jpg
de180b0c-shop19.jpg
a5947a83-shop23.jpg

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.188
ChatGPT answer for the future of Vinyl in HIFI:

Vinyl has seen a resurgence in popularity in recent years, especially among audiophiles and music enthusiasts who appreciate the warm, analog sound quality that vinyl records can offer. As such, the future of vinyl in hifi appears to be bright, with many manufacturers continuing to produce high-quality turntables and accessories.

There are several factors contributing to the continued popularity of vinyl in hifi. First, vinyl records offer a unique and tangible listening experience that many people find more engaging and immersive than digital formats. Second, vinyl records are often seen as collectible items, with many enthusiasts enjoying the process of hunting down rare or limited-edition releases.

Another factor contributing to the future of vinyl in hifi is the increasing availability of high-quality vinyl pressings. Many record labels have invested in new equipment and techniques to improve the quality of their vinyl releases, resulting in records that sound better than ever before.

That said, it's important to note that vinyl is still a niche format and is unlikely to overtake digital streaming as the primary way that people listen to music. However, for those who value the unique listening experience and sound quality that vinyl can offer, it seems likely that the format will continue to have a place in hifi for years to come.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.250
ρωτα το, πως το αντιλαμβανεται αυτο που λεει, γιατι ως μηχανη εμενα μου λεει οτι δεν αισθανεται (δεν εχει τη δυνατοτητα να αισθανθει). 🐒

Reaction score
6.803
όταν ήμουν μικρότερος και πιο...ανέμελος και ξένοιαστος είχα πικάπ.
Και πάντα όταν έκανα ακροάσεις έβαζα και άκουγα.
Είναι ωραία διαδικασία.
Έβγαζα τα νά-ηλα, διάβαζα μέσα όλες τις πληροφορίες κλπ κλπ...
Και φυσικά έπαιζε όλος ο δίσκος, από την αρχή μέχρι το τέλος.
Η όλη διαδικασία και ο ήχος του βινυλίου πάντα με γοήτευε.
Νομίζω ότι έχει μια ροή η μουσική που δεν τη συναντάς στα πσηφιακά.
Και το πικαπάκι μου έπαιζε και καλά δηλαδή, systemdeck IIX με alphason delta και denon dl160 και goldring 1042 παλιότερα.
Τώρα ούτε cd δε βάζω. Βαριέμαι.
Spotify και qobuz για τον ελάχιστο χρόνο που μπορώ και απολαμβάνω τις μουσικές μου.
Ειδικά το spotify είναι μια ουσιαστική αναβάθμιση στις ακροάσεις μου υπο την έννοια ότι μου προτείνει νέους καλλιτέχνες και μουσικές σύμφωνα με τα γούστα μου. Αυτό παλιά μπορούσε να γίνει αν αυτός που είχε το δισκάδικο σε γούσταρε και σου έλεγε τι καινούργιο ήρθε και σου έβαζε να ακούσεις.
Having said όλα αυτά...
...και κατανοώντας ότι η συζήτηση πήγε στο τεχνικό μέρος σύγκρισης των μέσων, δεν είναι εκεί το θέμα και το έχω ξαναπεί:
Αν ακους τις μουσικές σου απο βινύλια και το γουστάρεις κάργα...μαζί σου.
Απο cd? επίσης.
Στρημάρεις? το ίδιο.
Η ακρόαση μουσικής γίνεται για να βγουν απο μέσα μας συναισθήματα.
Και αν αυτό συμβαίνει με το βινύλιο, με 2 ηχεία sonus faber και με έναν τελικό 200κιλά που βγάζει μόνο 50βατ....μαζί σου.
Δεν είναι μόνο το τεχνικό της υπόθεσης αλλά ολόκληρη ιεροτελεστία που ακολουθεί ο καθένας μας ξεχωριστά.
Και μπορεί αυτή η ιεροτελεστία να μην είναι ίδια για όλους.
Πης εντ λοβ.
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου.
Βασικά είναι σαν να έχεις ένα αυτοκίνητο για τις καθημερινές σου μετακινήσεις
να κάνεις τις δουλίτσες σου όμορφα και ωραία ( streaming ) ενώ το πικάπ είναι σαν να υπάρχει και ένα εργαλείο που το γουστάρεις πολύ ρε φίλε και το βγάζεις βόλτα όταν έχεις όρεξη ,όταν θες να χαρείς περισσότερο , όταν θες να στρίψεις σε κάνα βουνό αλλά δεν είναι και για κάθε μέρα για διάφορους λόγους 😃😃

υ.σ. μκ2 έχω και εγώ δύο τεμ και δεν αναφέρθηκα σε αυτά υποτιμητικά αλλά έχουν δει τα μάτια μου και έχουν ακούσει τα αυτάκια μου διάφορα.
Ακουμπισμένα πάνω σε ηχεία με καπάκια κλειστά ακροάσεις με σεμεδάκια κλπ με κεφαλοβελόνες (όπως τις λένε🤣🤣) ότι ναναι σαν καρφιά οικοδομής κλπ κλπ. Οκ , ναι το streaming είναι πολύ καλύτερο😎😎

ika

News
Reaction score
15.122

View attachment 291108 View attachment 291109 View attachment 291110 View attachment 291111 View attachment 291112
τους άφησε τόσα πολλά κουσούρια η 4ετία Τρμπ, ή αυτές (οι ψυχές) το είχαν και από πριν άραγε?

Reaction score
19.388

View attachment 291108 View attachment 291109 View attachment 291110 View attachment 291111 View attachment 291112
τους άφησε τόσα πολλά κουσούρια η 4ετία Τρμπ, ή αυτές (οι ψυχές) το είχαν και από πριν άραγε?
Χάσμα γενεών. 😀

Transgender Person, member of the city council Vs Vietnam Veteran Store Owner

Πρώτο πρώτο σχόλιο στα σχόλια : "The store owner is a LEGEND he has more balls than this generation combined."

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.809
ρωτα το, πως το αντιλαμβανεται αυτο που λεει, γιατι ως μηχανη εμενα μου λεει οτι δεν αισθανεται (δεν εχει τη δυνατοτητα να αισθανθει). 🐒
Κάμεις πως δεν καταλαβαίν'ς μου φαίνεται.. :tongue:
Θυμάσαι μια παλιά σειρά στην τηλεόραση με έναν τύπο με υδροπλάνο?
Αυτό ήταν νομίζω.. :rolleyes:
https://www.imdb.com/title/tt0083488/
Για να ξεκινήσ' το ρημάδ' το υδροπλάνο του έλεγε ''γλυκόλογα'' και του 'ριχνε κι έναν κλώτσο.. :hi:

Και ξεκινούσε.. :roflmao:

Έχει χαθεί η επικοινωνία με τσι μηχανές μ' αυτά τα τσιπάκια.., ο ρομαντισμός βρε παιδίμ' :geek:

Ακόμα και το playstation (το πρώτο) ήθελε την σφαλιάρατ' κ' την καγκουριάτ' για να παίξ' (κι ας είιχε τσιπάκ')
Κόλπα με οδοντογλυφίδες, spin τον δίσκο χειροκίνητα κλπ..
Όλα τα καινούρια δεν τ' αγγίζεις..
Ξενέρωμα.. :frown:

Μπααα..
Είναι εικόνες που τις βλέπεις από παλιότερα (Wallmart, κλπ)

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.250
... ενταξη, ειναι γνωστο οτι μιλαω σε διαφορα... ας πουμε "γεια σου τροφη" , ή σε δισκους μπορει να πω κατι σε "α 'δω εισαι 'συ" - "(θες να) παιξεις?" - και γλυκολογα τους λεω και βρωμολογα ... και διαφορα ... 🐒

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.809
Είχα κάτι τέτοιο παλιά που τα 'χε ούλα, δεν το 'χω πια.. :frown:

View attachment 291105
Αυτό το παλιό που είχε πάρει ο πατέρασμ' από φίλο του Αμερικάνο μέχρι και μίνι μακέτα του 'χα φτιάξει πάνω τ' (στον δίσκο) και γύριζε τραινάκ' :tongue: (Αξία ανεκτίμητη)

Καινούρια μηχανάκια με τσιπάκια..soulless :whistling:

Στα sub τουλάχιστον βάζεις μια μαξιλάρα πάν' και ξαποσταίν'ς :tongue:

Reaction score
19.388
Έχει χαθεί η επικοινωνία με τσι μηχανές μ' αυτά τα τσιπάκια.., ο ρομαντισμός βρε παιδίμ
Άντε να βρούμε επιτέλους την γυναίκα των ονείρων μας. Θα έχει και ηχεία και θα παίζει και ιμέρσιβ ήχο, δίπλα μας θα κάθεται no problem με listening distances etc. Ω, ρε τι θα γίνει και όταν μπεί και η βιομηχανία του πορνό γερά στο παιχνίδι. ¨Αντε να βρούν και καλύτερα αμειβόμενη εργασία οι κομπιουτεράδες και να μην ασχολούνται και τόσο πολύ με το audio. 😀 😀

Εμένα πάντως μια χαρά μου φαίνονται τα κορίτσα αυτά στο βίντεο ήδη. Φαντάσου σε 10 χρόνια τι εξέλιξη θα έχουν. 😀😀

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.809
Άντε να βρούμε επιτέλους την γυναίκα των ονείρων μας. Θα έχει και ηχεία και θα παίζει και ιμέρσιβ ήχο, δίπλα μας θα κάθεται no problem με listening distances etc. Ω, ρε τι θα γίνει και όταν μπεί και η βιομηχανία του πορνό γερά στο παιχνίδι. ¨Αντε να βρούν και καλύτερα αμειβόμενη εργασία οι κομπιουτεράδες και να μην ασχολούνται και τόσο πολύ με το audio. 😀 😀

Εμένα πάντως μια χαρά μου φαίνονται τα κορίτσα αυτά στο βίντεο ήδη. Φαντάσου σε 10 χρόνια τι εξέλιξη θα έχουν. 😀😀

Σε όσους ασχολούνται με το αντικείμενο όμως..:sneaky:
Ίσως τους λείψει το φούσκωμα.. :roflmao:

Δεν υπάρχει ευτυχία.. τέλος :(

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.559

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.809
Μάπα ήταν το μέσο, όμως το άλμπουμ σούπερ!

Έχω ένα Γιαμάχα φυλαγμένο. Από τον πεθερό μου.
Έχω τσαντιστεί με τον εαυτόμ' :(
Υπήρχαν 4-5 πραγματάκια ή συσκευές απ' τα παλιά που δεν έπρεπε να τα 'χω διώξει..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.852
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29