...πικαπ μετα το 2020, σοβαρα?


Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
7.173
Reaction score
21.807
Αχ, αχ τί έπαθα... εκμετάλλευση παντού. Και έλεγα στον αδερφό μου "αυτά θα πάρεις για μπροστά" και μου είπε σιγά μη δώσω 2 χιλιάρικα για ηχεία.
Το ένα του λέω... :roflmao: :roflmao: :roflmao:
Φαίνεται πιο φυσιολογικός άνθρωπος από εσένα (κι από εμένα), μην τον καταστρέψεις και κάθεται να μετράει το 🐣 του με μεζούρες και μικρόφωνα κάθε μέρα.. :biggrin:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
55.276
Reaction score
137.926
Άμα τις τρώτε τόσο άψητες όσο στη δεύτερη εικόνα
Τι αψητες;
Καλοψημενες (μιντιουμ) είναι, πλάκα κάνεις;
Για Μπλάκ Άνγκους Αργεντινής, ριμπ άι, είναι ότι πρέπει.

Μπορεί στα στέρεα να ξέρεις, αλλά στο μοσχάρι κοβεσαι με συνοπτικές διαδικασίες.

Για να μάθεις:

Η πολύ πολύ καλή η μοσχαρίσια μπριζόλα, η σούπερ σπέσιαλ κοπή, τρώγεται τόσο ψημένη, ώστε ένας ικανός κτηνίατρος με καρπα να μπορεί να αναστήσει το ζωντανό.

Οι απλώς καλές μοσχαρίσιες κοπές, τρώγονται (αναλόγως περιεκτικότητας σε λίπος) σε κάποιο από τους παρακάτω βαθμούς ψησίματος:

FB_IMG_1683061371093.jpg

FB_IMG_1683061375144.jpg


Με το λιγότερο λίπος, rare.
Με το περισσότερο λίπος, medium well.

Για wagyu, πάνω από medium rare, το'καψες.

Για ταρτάρ και καρπατσιο, χρειάζεται πολύ μικρής περιεκτικότητας λίπους κρέας ωρίμανσης.

Στο επόμενο μάθημα, θα μιλήσουμε για την ωρίμανση της μοσχαρισιας μπριζόλας.
50€ (φιλικά)
 
Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
17.626
Reaction score
58.086
Αυτό περίπου είναι το στιλ μου.... Καμία σχέση λοιπόν με αυτό που αγόρασα.

Πολυαγαπημένε μας Vakis, άλλη φορά άκου πρώτα το album που θα σ'ενδιέφερε σε Spotify ή bandcamp ή Youtube προτού να το αγόραζες σε LP.

Ωραίος και λατρευτός από παλιά ο John Prine. Βάλε να παίξει εναρκτήριο αυτό το album και η πλατφόρμα θα σου παίζει μετά το τέλος του άλλους καλλιτέχνες στο ίδιο στυλ...
Τι αψητες;
Καλοψημενες (μιντιουμ) είναι, πλάκα κάνεις;
Για Μπλάκ Άνγκους Αργεντινής, ριμπ άι, είναι ότι πρέπει.

Μπορεί στα στέρεα να ξέρεις, αλλά στο μοσχάρι κοβεσαι με συνοπτικές διαδικασίες.

Για να μάθεις:

Η πολύ πολύ καλή η μοσχαρίσια μπριζόλα, η σούπερ σπέσιαλ κοπή, τρώγεται τόσο ψημένη, ώστε ένας ικανός κτηνίατρος με καρπα να μπορεί να αναστήσει το ζωντανό.

Οι απλώς καλές μοσχαρίσιες κοπές, τρώγονται (αναλόγως περιεκτικότητας σε λίπος) σε κάποιο από τους παρακάτω βαθμούς ψησίματος:

View attachment 291376
View attachment 291375

Με το λιγότερο λίπος, rare.
Με το περισσότερο λίπος, medium well.

Για ταρτάρ και καρπατσιο, χρειάζεται πολύ μικρής περιεκτικότητας λίπους κρέας ωρίμανσης.

Στο επόμενο μάθημα, θα μιλήσουμε για την ωρίμανση της μοσχαρισιας μπριζόλας.
50€ (φιλικά)
Έχω αναφερθεί στο πώς προτιμώ διάφορα κρέατα : Από medium well και πάνω, ανεξάρτητα με το τι θα πρόσταζαν οι γαστρονομικοί όροι. Το να βλέπω καταστάσεις tartar και διάφορα αιματηρά εδέσματα μου φέρνει προσωπικά σιχαμάρα γιατί με παραπέμπει σε παραστάσεις επιτόπια κατακρεουργημένων ζώων.

Σε ιταλικά εστιατόρια σου επιδεικνύουν την ωμή κοπή προτού ψηθεί και όταν γίνει σε βαθμό medium rare σερβίρουν την κοπή Black Angus ή όποια άλλη ποικιλία επιλέγεις πάνω σε καυτό μαντέμι μαζί με γαρνιτούρες και είναι στη διακριτική σου ευχέρεια πόσο περισσότερο θα του επέτρεπε καθένας απ'όσους παρήγγειλαν να ψήνεται.
like για τις καλές προθέσεις από μέρους σου, όχι για όσες αιματηρές tagliate απεικονίζονται.
 
Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
55.276
Reaction score
137.926
αιματηρές
αιματηρά εδέσματα
Καμιά σχέση με αίμα.

Κατά τη σφαγή το αίμα έχει κυριολεκτικά στραγγίξει.

Το κόκκινο χρώμα στο κρέας, και πιθανώς το κόκκινο ζουμί στο πιάτο, δεν προέρχονται από αίμα (αιμοσφαιρίνη) αλλά είναι μυς (μυοσφαιρίνη).

Αυτή, είναι καθαρή πρωτεΐνη, και νοστιμότατη.


Η αιμοσφαιρίνη έχει 4 μόρια αίμης, η μυοσφαιρίνη έχει 1 μόριο αίμης. Στο μόριο της αίμης συνδέεται ο σίδηρος, και από κει προκύπτει το κόκκινο χρώμα.

Σε κάθε περίπτωση, το να λες ότι η μπριζόλα στάζει αίμα, είναι 1000% λάθος. Ανεπίτρεπτο λάθος μάλιστα.
 
Last edited:



christos77

Master of Diffusion
Μηνύματα
6.905
Reaction score
14.671
Άμα τις τρώτε τόσο άψητες όσο στη δεύτερη εικόνα, τότε θανατώστε και οι ίδιοι τα ζωντανά μπας κι έχει ακόμα μεγαλύτερη μέθεξη - αναδρομή σε πρωτογονικά ένστικτα και δεν συμμαζεύεται...
:):wink:
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
17.626
Reaction score
58.086
Καμιά σχέση με αίμα.

Κατά τη σφαγή το αίμα έχει κυριολεκτικά στραγγίξει.

Το κόκκινο χρώμα στο κρέας, και πιθανώς το κόκκινο ζουμί στο πιάτο, δεν προέρχονται από αίμα (αιμοσφαιρίνη) αλλά είναι μυς (μυοσφαιρίνη).

Αυτή, είναι καθαρή πρωτεΐνη, και νοστιμότατη.


Η αιμοσφαιρίνη έχει 4 μόρια αίμης, η μυοσφαιρίνη έχει 1 μόριο αίμης. Στο μόριο της αίμης συνδέεται ο σίδηρος, και από κει προκύπτει το κόκκινο χρώμα.

Σε κάθε περίπτωση, το να λες ότι η μπριζόλα στάζει αίμα, είναι 1000% λάθος. Ανεπίτρεπτο λάθος μάλιστα.
Όταν κάτι θα προξενούσε αηδία σε κάποιους για δικούς τους ιδιαίτερους λόγους, μικρή σημασία έχει η πραγματική σύσταση των ιστών - που είναι ούτως ή άλλως γνωστή στον υποφαινόμενο.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
55.276
Reaction score
137.926
Όταν κάτι θα προξενούσε αηδία σε κάποιους για δικούς τους ιδιαίτερους λόγους, μικρή σημασία έχει η πραγματικότητα
Σωστό αυτό.

(Ισχύει και για το πικάπ, τους SET, το δικαναλο, τα σεταπ χωρίς σαμπ, και τα ηχεία με κίτρινο μιντ)
 





K

kimon

Guest
Τόσο στα μπάσα όσο και στα πρίμα, χρειάζεται υποβιβασμός και ιδιαίτερη μεταχείριση καθώς το υλικό ( βινύλιο ) και το σύστημα ανάγνωσής του δεν μπορούν να αναπαράξουν τέτοιες συχνότητες απο μόνα τους. Γίνεται λοιπόν ο υποβιβασμός ( και το ειδικό μιξάρισμα για τις χαμηλές ) και έρχεται η RIAA να φέρει τις καμπούρες στην ευθεία, με έντονη ενίσχυση.
είπα ότι το υλικό δεν μπορεί να φιλοξενήσει πρίμα,
RIAA equalization is a form of pre-emphasis on recording and de-emphasis on playback. A recording is made with the low frequencies reduced and the high frequencies boosted, and on playback, the opposite occurs. The net result is a flat frequency response, but with attenuation of high-frequency noise such as hiss and clicks that arise from the recording medium.

Από εδώ.

Δεν είναι θέμα υλικού. Π.χ. είχαν παρουσιαστεί κοπτικές κεφαλές που έκοβαν απ' ευθείας σε μέταλλο (ειδικό κράμα, προθερμασμένο σε συγκεκριμένη θερμοκρασία).
 

JOHN MARKOU

Münchhausen
Μηνύματα
28.828
Reaction score
27.883
RIAA equalization is a form of pre-emphasis on recording and de-emphasis on playback. A recording is made with the low frequencies reduced and the high frequencies boosted, and on playback, the opposite occurs. The net result is a flat frequency response, but with attenuation of high-frequency noise such as hiss and clicks that arise from the recording medium.

Από εδώ.

Δεν είναι θέμα υλικού. Π.χ. είχαν παρουσιαστεί κοπτικές κεφαλές που έκοβαν απ' ευθείας σε μέταλλο (ειδικό κράμα, προθερμασμένο σε συγκεκριμένη θερμοκρασία.
Μα και το Lacquer από το οποίο βγαίνουν με πρεσσάρισμα τα βινύλια μέταλλο είναι . Δεν είμαι σίγουρος αν είναι αλουμίνιο ή κάτι άλλο .
 

K

kimon

Guest
Μα και το Lacquer από το οποίο βγαίνουν με πρεσσάρισμα τα βινύλια μέταλλο είναι . Δεν είμαι σίγουρος αν είναι αλουμίνιο ή κάτι άλλο .
Απ' ότι θυμάμαι (πάνε και πολλά χρόνια) με αυτόν τον τρόπο μειώνονταν τα στάδια παραγωγής μέχρι την παραγωγή της μήτρας εκτύπωσης. Ήταν μια τεχνολογική εξέλιξη-πρόταση που παρουσιάστηκε προς το τέλος της εποχής του βινυλίου (δεν ξέρω αν επικράτησε).
Το laquer, όπως το λες, έβγαινε μετά από μια σειρά αντιγραφών, όχι με χάραξη. Τα διαβάζαμε στα "εκπαιδευτικά" άρθρα του παλιού ΗΧΟΥ, αλλά δεν θυμάμαι πλέον πολλές λεπτομέρειες.
 

JOHN MARKOU

Münchhausen
Μηνύματα
28.828
Reaction score
27.883
Υπάρχουν διάφορα βίντεο στο you tube , όλο και κάποιο θα βρείς αν ψάξεις.
 

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
18.145
Reaction score
42.230
master disk = "lacquer-coated aluminum or copper"
Η λάκα είναι ένας τύπος σκληρής και συνήθως γυαλιστερής επίστρωσης ή φινιρίσματος που εφαρμόζεται σε υλικά όπως το ξύλο ή το μέταλλο. Παρασκευάζεται συχνότερα από ρητίνη που εξάγεται από δέντρα και κεριά.
+
στη συνεχεια το αποτελεσμα αφου αφερεθει η "λακα" (επικαλυψη) μεταφερεται σε αλλο (νομιζω αντιστοιχο) υλικο, για να φτιαχτει η σφραγιδα(?!) (stamper) που θα μεταφερθει και στο τελικο προιον..
 
Last edited:



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.837
Μηνύματα
2.953.706
Members
38.247
Νεότερο μέλος
NSR
Top