Περί ATC

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.854
Μα τώρα τι σόι ανάμειξη είναι αυτή ; ATC με GENELEC ;
Σε IMMERSIVE ; που πρέπει να είναι όλα τα ίδια ρε φίλε ;
Δεν είναι το Home cinema του μαστρομήτσου αλλά studio στο Nashville.
Ελεος !

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.854
Λόγω μουσικής υποτίθεται ότι στο NASHVILLE είναι καλλιεργημένοι .

Reaction score
2.831
Μα τώρα τι σόι ανάμειξη είναι αυτή ; ATC με GENELEC ;
Σε IMMERSIVE ; που πρέπει να είναι όλα τα ίδια ρε φίλε ;
Δεν είναι το Home cinema του μαστρομήτσου αλλά studio στο Nashville.
Ελεος !
Ελάτε κ. Μάρκου, μην είστε τόσο αυστηρός! Ξέρουν τα παιδιά τι κάνουν...

Να, εδώ :

Στιγμιότυπο οθόνης (368).png

Προφανώς έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν 2 διαφορετικά immersive formats, ένα 9.6.6 Dolby Atmos με ATC και ένα Sony 360 setup με 13 Genelec 8361. Κλαίω :oops::o😂

H παραπάνω φωτό είναι λίγο παραπλανητική, καθώς εμφανίζει "μπερδεμένα" ηχεία απ΄τα 2 σετάπια.

Κανονικά το Α :

1683926070938.png

1683926094774.png

Και ακολουθεί το Βου:

1683926138652.png

1683926159150.png

Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω,
απ' την ATC και την Genelec-o ποια να διαλέξω;
Tην ATC την αγαπώ,
μα μ' αρέσει και η Genelec-o!!!

😍😍😍

Το παλεύουν πάντως, κάτι κατάφεραν... 😆

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.841
6 subs οι άσχετες κατσαρίδες.
Και με 300άρια ATC για LCR. Μα χρειάζονται αυτά subs?
Ποιος λείπει και ποιος χορεύει εδώ άραγε;

Για να δούμε, θα μάθει σιγά σιγά, ή θα μείνει αγκυλωμένος στο 1985;

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.714
Πάντως ένα ψυχολογικό το έχετε παλικαράκια μου καλά. Ε;
Ένα κάποιο θέμα ανάγκης επιβεβαίωσης, ε; :sneaky:
Έλα μεταξύ μας τώρα. 8-)

Βλέπει ο ένας διάχυση all over και αγαλλιάζει η ψυχούλα του. Ένα φτερούγισμα το νιώθει, μπαίνει στο δικό του και λέει μέσα του "φάλες, εγώ και το Nashville μόνο". :p

Ο άλλος πάλι, βλέπει άνω του ενός πλυντήρια (εεε, subwoofers συγνώμη) και παίρνει τα πάνω του. Ξυπνά ο Καναδός μέσα του ένα πράμα. Όχι ο Τζάστιν, ο άλλος ο Φλόιντ, Φλούιντ πως τον λεν.

:drinks:❤

Screenshot_20230513_073235_Chrome.jpg

Reaction score
1.121

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.430
Έλα μεταξύ μας τώρα. 8-)

Βλέπει ο ένας διάχυση all over και αγαλλιάζει η ψυχούλα του. Ένα φτερούγισμα το νιώθει, μπαίνει στο δικό του και λέει μέσα του "φάλες, εγώ και το Nashville μόνο". :p

Ο άλλος πάλι, βλέπει άνω του ενός πλυντήρια (εεε, subwoofers συγνώμη) και παίρνει τα πάνω του. Ξυπνά ο Καναδός μέσα του ένα πράμα. Όχι ο Τζάστιν, ο άλλος ο Φλόιντ, Φλούιντ πως τον λεν.

:drinks:❤

View attachment 291638
Ξέχασες εμένα που βλέπω τόσα ατσια μαζεμένα και έχω έναν.

Νταξ, και με τα τζενελεκ έχω αλλά πιο μικρό.

alexis

Reaction score
30.714
Ξέχασες εμένα που βλέπω τόσα ατσια μαζεμένα και έχω έναν.

Νταξ, και με τα τζενελεκ έχω αλλά πιο μικρό.
Ta Brands δεν υπολογίζονται. Διαφορετικά πράγματα. :)

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.841
Έλα μεταξύ μας τώρα. 8-)
Δεν κάνεις για ψυχολόγος.
Το σημαντικό είναι να μην περνούν λανθασμένες πληροφορίες από αστοιχείωτους σε αναγνώστες που για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν έχουν την δυνατότητα να τις τεκμηριώσουν μόνοι τους.

Οπότε εάν κάποιος επιμένει σε αντιεπιστημονικές απόψεις πρέπει να αντιμετωπίζεται. Όχι για να πειστεί αυτός, αλλά για να μην παραπλανούνται οι υπόλοιποι αναγνώστες.

alexis

Reaction score
30.714
Δεν κάνεις για ψυχολόγος.
Το σημαντικό είναι να μην περνούν λανθασμένες πληροφορίες από αστοιχείωτους σε αναγνώστες που για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν έχουν την δυνατότητα να τις τεκμηριώσουν μόνοι τους.

Οπότε εάν κάποιος επιμένει σε αντιεπιστημονικές απόψεις πρέπει να αντιμετωπίζεται. Όχι για να πειστεί αυτός, αλλά για να μην παραπλανούνται οι υπόλοιποι αναγνώστες.
Μα και αυτές δεν είναι δεδομένες, αν το πάμε έτσι.

Στην περίπτωση της all over διάχυσης, δεν υπάρχει άλλο γνωστό Studio στον κόσμο με τέτοια διάταξη. Ούτε υπάρχει κάπου πρόταση από κάποιον γνωστό επαγγελματία ακουστικής πως να λέει πως η all over διάχυση είναι σωστή. Το αντίθετο μάλιστα. Τώρα αν είναι κάποια προτίμηση αυτό δεν την κάνει και κανόνα.
Στα Subwoofers πάλι δεν λέει κάτι. Όλα τα γνωστά και τα καλά σχεδιασμένα studios που σχεδιάστηκαν από την αρχή έχουν ένα subwoofer. Δεν έχουν ούτε δύο ούτε τρία.

Οπότε, η απλή λογική λέει πως στο συγκεκριμένο χώρο οι επιλογές ήταν προτιμήσεις και κάλυψαν προβλήματα.

Και πάλι όμως ως σύνολο δεν λέει κάτι στον ακροατή καθώς αποτελούν χώρους δημιουργίας όχι ακρόασης.

Συγκρίνουμε διαρκώς μήλα με πορτοκάλια.

Last edited:

D

Deleted member 50795

Guest
Και πάλι όμως ως σύνολο δεν λέει κάτι στον ακροατή καθώς αποτελούν χώρους δημιουργίας όχι ακρόασης.
είπες την μεγάλη αλήθεια..:geek:
θα διαφωνησω όμως , στο ότι «δε λέει κάτι».
σαφώς και λέει κάτι, απλά αυτό το κάτι δεν είναι εφικτό στην καθημερινότητα του μέσου ακροατή. (οικονομικούς λόγους, χωροταξίας , αισθητικής, κ.ο.κ)
οι γνώσεις όμως είναι αυτό το κάτι που λείπει και λέει ο Ντιμιφουτ.
(δηλαδή μιλάμε για ένα συμβιβασμό, που γίνεται , εν γνωσει ή εν άγνοια του ακροατή λόγω αμάθειας)
that’s all. :geek:

Last edited by a moderator:

alexis

Reaction score
30.714
είπες την μεγάλη αλήθεια..:geek:
θα διαφωνησω όμως , στο ότι «δε λέει κάτι».
σαφώς και λέει κάτι, απλά αυτό το κάτι δεν είναι εφικτό στην καθημερινότητα του μέσου ακροατή.
Εννοώ δεν λέει κάτι ως λύση για οικιακή ακρόαση.
Έχουμε την τάση να ψάχνουμε - βλέπουμε - υπολογίζουμε - θέλουμε λύσεις που απευθύνονται σε studios ή σε dedicated. Την στιγμή που 99 στα 100 συστήματα είναι σε κοινόχρηστους χώρους.

D

Deleted member 50795

Guest
το ειπα νομίζω, άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη για τον μέσο ακροατή.

θα αποδεχόμουνα έναν που γνωρίζει και πράττει αναγκαστικά ανάλογα με τις ανάγκες του, παρά έναν άλλο που δε γνωρίζει και πράττει με γνώμονα την αμάθεια. (χωρίς παρεξήγηση δεν υπονοώ τίποτα για σένα).

καλυτερα να ξέρεις και ας μην μπορείς να κάνεις το σωστό , παρά να μη ξέρεις και να κανεις το ίδιο (άσχετα αν έχεις ή όχι τη δυνατότητα να το πράξεις σωστά).
η γνώση διαφοροποιεί πάντα τις καταστάσεις.

Last edited by a moderator:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.841
Δεν αναφέρθηκα καθόλου στην διάχυση.

Και ο αριθμός των σαμπς σε στούντιο καθορίζεται από το μέγεθος του χώρου, τις ακουστικές ιδιότητες-χαρακτηριστικά του, τον αριθμό των θέσεων ακρόασης (πολύ σημαντικό) και άλλους παράγοντες.
Εχω δει πολλές φωτό από στούντιο με μεγάλα εντοιχισμένα σαμπς (πληθυντικός) αλλά και τεράστια εντοιχισμένα μόνιτορς, όπου εκεί πράγματι ίσως να μην χρειάζεται να έχεις πολλαπλά σαμπς. Ο εντοιχισμός και τα καλά σχεδιασμένα τοιχώματα αλλάζουν την συζήτηση.

Άλλο όλα αυτά, πραγματικά ενδιαφέροντα για ανάλυση, και άλλο τα αστοιχείωτα που έχουν γραφτεί τις τελευταίες εβδομάδες, πως δεν χρειάζονται σαμπς ή πως το ένα σαμπ σε οικιακούς χώρους είναι υπεραρκετό.
Και χρησιμοποιήθηκαν ως επιχείρημα για να υποστηρίξουν αυτές τις θέσεις, φωτό από στούντιος. Κάνω λάθος; Δεν θυμάμαι καλά; Εκεί δεν θυμάμαι να έκανες παρέμβαση.

Οπότε ας κάνω και εγώ λίγο τον ψυχολόγο:
Πιάνεις την ευκαιρία για να κριτικάρεις τεχνοκρατικά τεκμηριωμένες προτάσεις, ψάχνοντας επιβεβαίωση για τις δικές σου επιλογές, οι οποίες καθορίζονται από την προσωπική σου παντόφλα: τις αισθητικές σου προτεραιότητες. Και μετά προβάλλεις υποσυνείδητα αυτήν την συμπεριφορά σου σε άλλους.
Χαλάρωσε. Το καταλάβαμε και το σεβόμαστε, πέρα από την απαραίτητη πλάκα. Κανείς δεν θα σου επιβάλλει πως θα διακοσμήσεις το σαλόνι σου.

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.821
Members