Περί ATC

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.835
To Sony360 ως φορμάτ είναι για χρήση σε ακουστικά. Επίσης δεν έχει .1 κανάλι.
Φαντάζομαι αυτά τα δεδομένα παίζουν ρόλο :idk:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.712
Και ο αριθμός των σαμπς σε στούντιο καθορίζεται από το μέγεθος του χώρου, τις ακουστικές ιδιότητες-χαρακτηριστικά του, τον αριθμό των θέσεων ακρόασης (πολύ σημαντικό) και άλλους παράγοντες.
Σωστά.
Εχω δει πολλές φωτό από στούντιο με μεγάλα εντοιχισμένα σαμπς (πληθυντικός) αλλά και τεράστια εντοιχισμένα μόνιτορς, όπου εκεί πράγματι ίσως να μην χρειάζεται να έχεις πολλαπλά σαμπς. Ο εντοιχισμός και τα καλά σχεδιασμένα τοιχώματα αλλάζουν την συζήτηση.
Σωστά.
Άλλο όλα αυτά, πραγματικά ενδιαφέροντα για ανάλυση, και άλλο τα αστοιχείωτα που έχουν γραφτεί τις τελευταίες εβδομάδες, πως δεν χρειάζονται σαμπς ή πως το ένα σαμπ σε οικιακούς χώρους είναι υπεραρκετό.
Αν είναι οκ με ένα ή κανένα sub τι σημασία έχει. Για αυτόν δεν χρειάζεται. Είτε έχει μια θέση είτε πολλές. Είτε έχει ένα sub είτε κανένα. Αν δεν θέλει πρέπει ντε και καλά να βάλει επειδή το λένε οι μελέτες; Όχι βέβαια. Και εγώ θέλω sub. Αυτό όμως δεν υπαγορεύει ότι πρέπει να έχουν και οι άλλοι.
Πιάνεις την ευκαιρία για να κριτικάρεις τεχνοκρατικά τεκμηριωμένες προτάσεις, ψάχνοντας επιβεβαίωση για τις δικές σου επιλογές, οι οποίες καθορίζονται από την προσωπική σου παντόφλα, τις αισθητικές σου προτεραιότητες. Και μετά προβάλλεις υποσυνείδητα αυτήν την συμπεριφορά σου σε άλλους.
Λάθος. Πιάνω την ευκαιρία για να πω πως δεν χρειάζονται όλα αυτά ντε και καλά για να απολαύσεις ότι θες να απολαύσεις. Άποψη μου, νομίζω πως μπορώ να την εκφράσω.
Χαλάρωσε. Το καταλάβαμε και το σεβόμαστε, πέρα από την απαραίτητη πλάκα. Κανείς δεν θα σου επιβάλλει πως θα διακοσμήσεις το σαλόνι σου.
Δεν θα μπορούσε άλλωστε. :) :drinks:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.835
Πιάνω την ευκαιρία για να πω πως δεν χρειάζονται όλα αυτά ντε και καλά για να απολαύσεις ότι θες να απολαύσεις. Άποψη μου, νομίζω πως μπορώ να την εκφράσω.
Ναι, το κατάλαβα. Αυτό ακριβώς έγραψα πως έκανες. Προβολή λέγεται.

Άσε λοιπόν τα περί ψυχολογίας ;)

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.430
Η πλάκα είναι ότι το studio c δεν είναι τόσο "διαχυτικο" παρά τους πολλούς διαχυτες. Ακολουθεί, ίσως το μοναδικό παράδειγμα που το κάνει, την ακουστική ambechoic. Θεωρείται μάλλον βινταζ από τους σύγχρονους ακουστικους. Λεπτομέρειες και διαγράμματα εδώ:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.805
θέλουμε λύσεις που απευθύνονται σε studios ή σε dedicated.
Ακριβώς.

Ή σε σαλόνια, που τα χρησιμοποιούμε σα να'ταν dedicated.

Οι παντοφλοκρατούμενοι σαλονατοι, να πα να πάρουν καμιά ηχομπαρα σονος δεξερωγωτι και να μη μας πρήζουν τα κακαλα. Αυτά είναι παιχνίδια για μεγάλα παιδιά, με μεγάλα δικά τους δωμάτια.

Άμα δεν έχετε δικό σας δωμάτιο, περάστε έξω κύριε.

Ndis

Titika
Reaction score
4.755
To Sony360 ως φορμάτ είναι για χρήση σε ακουστικά. Επίσης δεν έχει .1 κανάλι.
Φαντάζομαι αυτά τα δεδομένα παίζουν ρόλο :idk:
Σωστά, άρα στο συγκεκριμένο μαγαζί ότι είναι κάτω από 30hz είτε το πετάνε είτε δεν ασχολούνται.

alexis

Reaction score
30.712
Ακριβώς.

Ή σε σαλόνια, που τα χρησιμοποιούμε σα να'ταν dedicated.

Οι παντοφλοκρατούμενοι σαλονατοι, να πα να πάρουν καμιά ηχομπαρα σονος δεξερωγωτι και να μη μας πρήζουν τα κακαλα. Αυτά είναι παιχνίδια για μεγάλα παιδιά, με μεγάλα δικά τους δωμάτια.

Άμα δεν έχετε δικό σας δωμάτιο, περάστε έξω κύριε.
Καλά χαλάρωσε. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει που βρίσκεσαι.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.835
Σωστά, άρα στο συγκεκριμένο μαγαζί ότι είναι κάτω από 30hz είτε το πετάνε είτε δεν ασχολούνται.
Μάλλον στο sony360 επικεντρώνονται στο immersiveness σαν αίσθηση στα ακουστικά, και χρησιμοποιούν και τα ηχεία για κάποιον λόγο επιβεβαίωσης. Περισσότερο ασχολούνται με την τοποθέτηση ήχων στον τρισδιάστατο χώρο.
Το μπάσο μπορούν να το ρυθμίσουν είτε με τα ακουστικά είτε στο άλλο σετάπ, όπου πιθανόν η μίξη εκεί να προηγείται στην διαδικασία παραγωγής.
(Εικασίες)

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.835
Η εμπορική διάσταση του Atmos είναι επιπέδου παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού.
Και πολύ καλά κάνουν.
Τόσα χρόνια στην ηχητική αναπαραγωγή κανείς δεν πήγε με τον σταυρό στο χέρι. Εδώ και 50 χρόνια.
Έχει καλλιεργηθεί η κουλτούρα του πλασέμπο τόσο πολύ, που αν την αγνοήσεις εμπορικά δεν έχεις ελπίδα.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.430
Δεν υπάρχει κανένας τεχνικός λόγος να καπελωνει εμπορικά τον ιμερσιβ ήχο κάποια εταιρία. Εντάξει να πουλάει τόσα χρόνια απλά φίλτρα για κασετόφωνα. Αλλά όχι και κουμπάκια Dolby Atmos στα κινητά!

Εύχομαι η Dolby να χρεοκοπήσει και να κλείσει αύριο. Σαν την ιστορία MQA. Αλλά είναι άλλη τάξη μεγέθους η Dolby δυστυχώς.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.805
Πάντως ένα ψυχολογικό το έχετε παλικαράκια μου καλά. Ε;
Ένα κάποιο θέμα ανάγκης επιβεβαίωσης, ε;
Παλικάρι μου καλό, όπως λες κι εσύ, θεωρώ πως μόνον εσύ ανάμεσά μας ένα ψυχολογικό το έχεις.

Θέλεις όντως κάτι να αποδείξεις.
Να επιβεβαιωθείς.

Για κάποιους από μας, πέρασε εδώ και χρόνια αυτή η εποχή. 💋

alexis

Reaction score
30.712
Εσύ δεν έχεις καταλάβει που βρίσκεσαι.

Εδώ, βλαμμένοι.
Μια χαρά το έχω.

Υπάρχουν οι βλαμμένοι και άλλες 7-10 κατηγορίες μέχρι το τίποτα. Απλά εσύ τους βλέπεις όλους για βλαμμένους.
Και ενώ στατιστικά οι βλαμμένοι είναι η μειοψηφία, δεν βάζω το συντριπτική, έχουμε πάρει το μικρότερο ποσοστό και ασχολούμαστε μαζί του τον περισσότερο χρόνο. 👍

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.803
Επιτέλους ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά για τα ψυχολογικά μας.. :party:
Παρεπιπτόντως μην ανοίγεστε πολύ σε τέτοιου τύπου αναλύσεις γιατί θα μπει ο thva και θα μας πετσοκόψει.. :tongue: (φαίνεται καταρτισμένος :unsure:)
Κάντε απλή καταγραφή εμπειριών αλλά μην εμβαθύνετε παρακαλώ. :biggrin:

Πάντως δεν ξέρω αν προκύπτει απ' την τριβή ετών, ή τον κόπο - διάβασμα, αλλά υπάρχει συχνά μια αχρείαστα έτσι.. πιο personal χροιά στον αντίλογο.. ;)
Ανθρώπινο μεν, αλλά θέλει μέτρο..
Μην καταλήξουμε σαν τους γείτονες που ρίχνουν μπαλωθιές στα εκλογικά τμήματα.. :tongue:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.805
Η πλάκα είναι ότι το studio c δεν είναι τόσο "διαχυτικο" παρά τους πολλούς διαχυτες. Ακολουθεί, ίσως το μοναδικό παράδειγμα που το κάνει, την ακουστική ambechoic. Θεωρείται μάλλον βινταζ από τους σύγχρονους ακουστικους. Λεπτομέρειες και διαγράμματα εδώ:

Πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά.
Diffsorption. I like!

Some screenshots of interest:

Screenshot_20230513-114623~2.png
Screenshot_20230513-114723~2.png
Screenshot_20230513-114847~2.png

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

Μέλη online