Περί ATC

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077
View attachment 291718
:)
Πάει το σπινοραμα και μας έμεινε η ενέργεια :sneaky::biggrin:
Επ'αυτού έχω λάβει θέση σε αναφορά για τα μεγάλα monitor της PMC. Άμα το spinorama δεν διακρίνεται από τραγικές ανωμαλίες όπως θα συνέβαινε σε κάποια ηχεία ΄΄ασυγχώρητα΄΄ τότε κάποιες ανισορροπίες ελέω παλαιότερης σχολής στη σχεδίαση θα παραβλέπονταν χάρη στην ικανότητα να διαχειρίζονται - προπάντων τα μεγάφωνα χαμηλών - υψηλές τιμές ενέργειας με κατώτερες τιμές σε παραμορφώσεις και ανώτερες αντοχές σε φαινόμενα θερμικής καταπόνησης. Τέτοιες ιδιότητες πρεσβεύει η σειρά Super Linear μεγαφώνων της ATC.

Last edited:

Reaction score
8.863
Επ'αυτού έχω λάβει θέση σε αναφορά για τα μεγάλα monitor της PMC. Άμα το spinorama δεν διακρίνεται από τραγικές ανωμαλίες όπως θα συνέβαινε σε κάποια ηχεία ΄΄ασυγχώρητα΄΄ τότε κάποιες ανισορροπίες ελέω παλαιότερης σχολής στη σχεδίαση θα παραβλέπονταν χάρη στην ικανότητα να διαχειρίζονται - προπάντων τα μεγάφωνα χαμηλών - υψηλές τιμές ενέργειας με κατώτερες τιμές σε παραμορφώσεις και ανώτερες αντοχές σε φαινόμενα θερμικής καταπόνησης. Τέτοιες ιδιότητες πρεσβεύει η σειρά Super Linear μεγαφώνων της ATC.
Αυτό πως σου φαίνεται? :) έχει και κυματοδηγο :sneaky:
1684050988523.png

Reaction score
8.863
Απορώ πώς κάθεσαι ακόμα με τα Nubert που ούτε εκείνα έχουν spinorama επιπέδου Genelec... :sneaky:
:biggrin: :biggrin:
Λες να κάνω καμιά ληστεία για το spinorama? :p:D
Το θέμα είναι άλλο, να συγκρίνουμε ηχεία παρόμοια και όχι μήλα με πορτοκάλια. Επίσης για πότε οι νόμοι για κυματοδηγους και τέλειο σπινοραμα καταργηθηκαν μπροστά στην θέα μεγάλων ηχειων. Παλιό καλό χαιεντ :biggrin:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077
:biggrin: :biggrin:
Λες να κάνω καμιά ληστεία για το spinorama? :p:D
Το θέμα είναι άλλο, να συγκρίνουμε ηχεία παρόμοια και όχι μήλα με πορτοκάλια. Επίσης για πότε οι νόμοι για κυματοδηγους και τέλειο σπινοραμα καταργηθηκαν μπροστά στην θέα μεγάλων ηχειων. Παλιό καλό χαιεντ :biggrin:
Κανένα εκ των δεδομένων δεν καταργείται. Ιεραρχούνται όμως... Επίσης η εύνοια δεν είναι για μεγάλα ηχεία ανεξαιρέτως αλλά για ηχειακά συστήματα με σπουδαίες δυνατότητες στη διαχείριση ενέργειας χωρίς έντονες ανισορροπίες που θα τα καθιστούσαν κατά τα άλλα ασυγχώρητα.
Οποιοδήποτε ηχείο με καλό spinorama θα ήταν επιρρεπές σε φαινόμενα θερμικής καταπόνησης για συνεχόμενες μέσες στάθμες αναφοράς θα είχε υποβαθμισμένη απόδοση κατά τη συνεχόμενη χρήση , οπότε τζάμπα τα αβανταδόρικα διαγράμματα.

Είναι το αντίστροφο του πατροπαράδοτου χαϊενδισμού, όλα τα στοιχεία αξιολογούνται και δεν στεκόμαστε στην εμφάνιση, είτε του ίδιου του ηχείου είτε διαγραμμάτων. :wink:

Reaction score
8.863
Κανένα εκ των δεδομένων δεν καταργείται. Ιεραρχούνται όμως... Επίσης η εύνοια δεν είναι για μεγάλα ηχεία ανεξαιρέτως αλλά για ηχειακά συστήματα με σπουδαίες δυνατότητες στη διαχείριση ενέργειας χωρίς έντονες ανισορροπίες που θα τα καθιστούσαν κατά τα άλλα ασυγχώρητα.
Οποιοδήποτε ηχείο με καλό spinorama θα ήταν επιρρεπές σε φαινόμενα θερμικής καταπόνησης για συνεχόμενες μέσες στάθμες αναφοράς θα είχε υποβαθμισμένη απόδοση κατά τη συνεχόμενη χρήση , οπότε τζάμπα τα αβανταδόρικα διαγράμματα.

Είναι το αντίστροφο του πατροπαράδοτου χαϊενδισμού, όλα τα στοιχεία αξιολογούνται και δεν στεκόμαστε στην εμφάνιση, είτε του ίδιου του ηχείου είτε διαγραμμάτων. :wink:
Εγώ απλώς ήθελα να επισημάνω πως στην ερώτηση επιλογής μεταξύ 2 ηχειων δεν έπεσε στο τραπέζι το σπινοραμα από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές μιας ομαλής διασποράς ενέργειας οφαξις και το μόνο που μετρήσε στην επιλογη ηταν τα μέγιστα επίπεδα ενέργειας. Εγώ έτσι το είδα με το φτωχό μου το μυαλο :biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.805
οσο κοστίζουν 2 ζευγάρια 100αρια active, τόσο έχει το αυτοκίνητο που πήρες..:geek:

ετσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης ..
Ναι, και γι'αυτό in real life δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ATC να λάβει τον οβολό μου, ασχέτως αν αγαπάμε ATC.😎

Λέμε και τίποτα φανταστικά σενάρια έτσι για να περνάει η ώρα, άκου κει 300-αρια, μα αν είναι δυνατόν..😂

Για μένα, που είμαι απλός άνθρωπος, το θέμα "δορυφόρος", καλύπτεται άριστα από το μικρό και βολικό, και αρκετά οικονομικό, ενεργό 310 της Νιούμαν, για την συντριπτική πλειοψηφία των οικιακών χώρων.

Αντί να πάρεις "μεγαλύτερους" δορυφόρους, θεωρώ πιο σοφό να πάρεις "περισσότερους", για πολλαπλούς λόγους.

Εάν τα λεφτά δεν είναι θέμα και θες να δεις που τελειώνει το σπορ, τότε, κατά τη δική μου άποψη, το σπορ τελειώνει στο 901 της me geithein, το οποίο διαθέτει το σωστό εύρος απόστασης ακρόασης για κάθε περίπτωση οικιακού σεταπ (2-4m), και πέραν του δέοντος δυναμικό περιθώριο, συν ένα σκασμό πλεονεκτήματα (καρδιοειδες, ομοαξονικό, χωρίς μπας ριφλεξ, τεράστιο γουφερ) και στο 5-χιλιαρο, όχι όσο ένα αυτοκίνητο..

Δορυφόροι άνω αυτού του κόστους, του 5-χιλιαρου, και πάντα μαζί με τα ενισχυτικά, κατά τη γνώμη μου είναι στην κατηγορία "βλακείες".

Reaction score
2.831
Δορυφόροι άνω αυτού του κόστους, του 5-χιλιαρου, και πάντα μαζί με τα ενισχυτικά, κατά τη γνώμη μου είναι στην κατηγορία "βλακείες".
Υιοθετώντας μια πιο εγωκεντρική άποψη, κατά τη δική μου γνώμη στην κατηγορία "βλακείες" υπάγονται δορυφόροι άνω του κόστους που μπορώ να πληρώσω! :biggrin: :biggrin: :laugh:

Με καθαρά τεχνικά κριτήρια πάντα, έτσι;
Φιλικά!

Ndis

Titika
Reaction score
4.755
Όποτε μπαίνει το οικονομικό τα κάνουμε π'τανα, μη το ανοίγουμε το θέμα αυτό γιατί όλοι έχουμε διαφορετικές τσέπες και διαφορετικό επίπεδο καψίματος.

Έστω ατελείωτη τσέπη, αγοράζεις αυτά, τα genelec τα 901 ;

Που θέλω να καταληξω, εφόσον είναι όλα άριστα δε μπορεί η ρημαδα η εμφάνιση να μη παίζει ρόλο.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.497
Όποτε μπαίνει το οικονομικό τα κάνουμε π'τανα, μη το ανοίγουμε το θέμα αυτό γιατί όλοι έχουμε διαφορετικές τσέπες και διαφορετικό επίπεδο καψίματος.

Που θέλω να καταληξω, εφόσον είναι όλα άριστα δε μπορεί η ρημαδα η εμφάνιση να μη παίζει ρόλο.
Αυτά

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.803

Βγάζεις απ' το κάδρο το οικονομικό θέμα (σωστά) για να μην γίνουμε π'τανα και ανοίγεις το άλλο της εμφάνισης που γενικά τα πηγαίνουμε από καλά έως άριστα.. :roflmao::roflmao:

:lolsign:

(εγώ μαζί σου.. :thumbsup:)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.835
Maζι σας, πόσοι εδώ μέσα. Το τόπο των κατεξοχήν βλαμμένων, εχει εντοιχισμένα ηχεία;

Οχι ως ποσοστό. Ονομαστικά.
Ο @dapost έχει εντοιχισμένα σαμπς.

Νομίζω πως πρέπει να αναρωτηθούμε εάν θα εντοιχίζαμε ηχεία στο σενάριο που κάποιος από εμάς έχτιζε καινούργιο σπίτι, με τις γνώσεις που έχουμε σήμερα.
Σε ήδη υπάρχοντα σπίτια είναι πιο δύσκολο να συμβεί, και σε διαμερίσματα μάλλον αποκλείεται.

D

Deleted member 50795

Guest
Σωστά, αυτές οι δουλειές γίνονται και σχεδιάζονται from scratch.

Το σαμπ , γενικοτερα είναι μια δύσκολη (απαιτητική) περίπτωση από πολλές πλευρές, για ένα σπιτικό. ( δε λέω ότι είναι αχρείαστο).
θελει αρκετές προϋποθέσεις, πέρα από μια καλή διάθεση.

TGD

Reaction score
8.764
Έριξα την ιδέα σε φίλο που κάνει ανακαίνιση. Είπε όχι, ούτε δορυφόρων ούτε σαμπ. Η γυναίκα του θέλει ηχεία βάσης σε μαύρη λάκα!

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.817
Members
38.243
Νεότερο μέλος