...πικαπ μετα το 2020, σοβαρα?

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.812
Να μην βλέπετε φωτογραφίες..
Να μην κυνηγάτε μυστικά..
Όσα λιγότερα καταλαβαίνσ' τόσο καλύτερα..
Η ευτυχία κάνει παρέα με την.. άγνοια. :whistling:
Δηλώνω ευτυχής.. :party:

346640679_939422567388492_2038924337863492073_n.jpg

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.175
Α, ναι ήθελα να το πω και αυτό. Ποιό +- και ιστορίες, με ποιό reference. Εκτός εαν εννοούν αυτό τον καινούργιο τρόπο με το στρίμινγκ. Καλά δεν διαβάζω τι γράφουν. 😀

Το DR του κομματιού αλλάζει εάν ακούς δυνατότερα σε ένταση. Το μάθαμε και αυτό. 😀😀

Λες και είναι και το ίδιο. Αυτό το κομμάτι με το 27 να δεις που είναι καμιά σκέτη φωνή με καμιά κιθάρα χα χα. Να βαρέσει καμιά ντράμς μέσα στο κομμάτι για 3 δευτερόλεπτα θα πάει στο 10 χα χα

Λες και το πιό φθηνό σύστημα δεν μπορεί να καλύψει τέτοια νούμερα.

Λες και δεν μπορεί ένα κομμάτι να είναι συμπεσμένο αλλά πάλι να έχει καλό DR.
Ας προσέξουν οι αντιρρησίες τη γραμμή με το βελάκι από album των Neubauten που κατέθεσε ο Decembered.
1684314900511.png

Ακόμα και σε album όπου ισχύει γενικά φτωχό δυναμικό εύρος τάξης DR8 με ελάχιστη τιμή DR4 θα περιλαμβάνονται κομμάτια με DR27... Επαναλαμβάνεται ότι το φτωχό δυναμικό εύρος σημαίνει ανώτερη καταπόνηση κατά τη διαχείριση ενέργειας από το ηχοσύστημα

Last edited:

Reaction score
19.390
Ας προσέξουν οι αντιρρησίες τη στήλη με το βελάκι από το album που κατέθεσε ο Decembered.
View attachment 292022

Ακόμα και σε album όπου ισχύει γενικά φτωχό δυναμικό εύρος τάξης DR8 με ελάχιστη τιμή DR4 θα παρουσιάζονται κομμάτια με DR27...
Εσύ που φάινεται να το ξέρεις το κομμάτι... τι είναι ; Καμιά φωνή μόνο μήπως ; και καμιά κιθάρα να γρατζουνάει ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038
Η εμπειρία ακρόασης σε σεταπ υψηλού δυναμικού εύρους, με μουσική μεγάλου δυναμικού εύρους, μεγάλης ορχήστρας κλασικής μουσικής, βλέπω ότι με βεβαιότητα σας λείπει.

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει, είναι τη μια στιγμή να ακούς σε πραγματικά πολύ πολύ χαμηλή στάθμη λίγα όργανα, πχ 1-2 βιολιά κάπου στο βάθος να παίζουν χαλαρά για αρκετή ώρα, και την επόμενη στιγμή, χωρίς να πειράξεις το volume, να κουνιέται ο καναπές από τα μεγάλα τύμπανα και να έχουν σηκωθεί κάτι στάθμες εκκωφαντικές, να ρίχνουν γκάζια πνευστά και έγχορδα και κρουστά και να τρίζουν πόρτες και ταβάνια από την ενέργεια στο χώρο.

Αυτό κύριοι, είναι η πραγματικότητα.

Αμα δεν το έχετε "ζήσει", δεν το καταλαβαίνετε και τα δεδομένα περί sinad και γενικά περί dynamics δεν βλέπω να τα αντιλαμβάνεστε στην πραγματική τους βάση.

D

Deleted member 50795

Guest
…και που ξέρω εγω ότι αυτό το 27αρι είναι «καθαρό» και σε τι ανταποκρίνεται και αν είναι φουλ στην παραμόρφωση που θα έπρεπε να κοπεί κανονικα , αλλά παρέμεινε εκεί λόγω άγνοιας ή βιτσιου του στούντιο.? :geek:
Ακόμα και σε album όπου ισχύει γενικά φτωχό δυναμικό εύρος τάξης DR8 με ελάχιστη τιμή DR4 θα περιλαμβάνονται κομμάτια με DR27...

Reaction score
19.390
Η εμπειρία ακρόασης σε σεταπ υψηλού δυναμικού εύρους, με μουσική μεγάλου δυναμικού εύρους, μεγάλης ορχήστρας κλασικής μουσικής, βλέπω ότι με βεβαιότητα σας λείπει.

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει, είναι τη μια στιγμή να ακούς σε πραγματικά πολύ πολύ χαμηλή στάθμη λίγα όργανα, πχ 1-2 βιολιά κάπου στο βάθος να παίζουν χαλαρά για αρκετή ώρα, και την επόμενη στιγμή, χωρίς να πειράξεις το volume, να κουνιέται ο καναπές από τα μεγάλα τύμπανα και να έχουν σηκωθεί κάτι στάθμες εκκωφαντικές, να ρίχνουν γκάζια πνευστά και έγχορδα και κρουστά και να τρίζουν πόρτες και ταβάνια από την ενέργεια στο χώρο.

Αυτό κύριοι, είναι η πραγματικότητα.

Αμα δεν το έχετε "ζήσει", δεν το καταλαβαίνετε και τα δεδομένα περί sinad και γενικά περί dynamics δεν βλέπω να τα αντιλαμβάνεστε στην πραγματική τους βάση.
Ναι ... μόνο εσύ το ζείς.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038
…και που ξέρω εγω ότι αυτό το 27αρι είναι «καθαρό» και όχι φουλ στην παραμόρφωση που θα έπρεπε να κοπεί κανονικα , αλλά παρέμεινε εκεί λόγω άγνοιας ή βιτσιου του στούντιο.? :geek:
Έχει ήδη κοπεί μεγάλο ποσοστό του πραγματικού δυναμικού εύρους, ακόμα και σε ηχογραφήσεις με εξαιρετικά μεγάλο δυναμικό εύρος.

Δεν υπάρχει καμία ηχογράφηση χωρίς συμπίεση. Δεν γίνεται. Μόνο εάν έχεις κολλητό κανέναν μαστερα, και σου δώσει ασυμπίεστα αρχεία προ του τελικού μαστερινγκ, το οποίο είναι αναγκαίο πριν αυτά διανεμηθούν στα γνωστά μέσα αποθήκευσης και streaming.

Τη μεγαλύτερη συμπίεση από κάθε άλλο μέσο, υποχρεωτικά την κάνουν κατά το μαστερινγκ για βινύλιο. Δε χωράει πολύ το έρμο...

Reaction score
19.390
ξέρεις πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν είναι φυσιολογικό 4-8 και booom 27 :geek:

…εκτός κι αν ανατινάχθηκε το στούντιο και δεν πρόλαβαν να κόψουν..:biggrin:
Πως δεν είναι ; Μπαίνει μέσα ο Τζών Γουίκ και καθαρίζει με μια πιστολιά την τραγουδίστρια γιατί δεν τραγουδούσε στο σκύλο του. 😀 😀 (close range στο κεφάλι, κοντά στο μικρόφωνο). χα χα
Θα έπιανε και μεγαλύτερο DR αλλά το μικρόφωνο ήταν της πλάκας. χα χα

Reaction score
19.390
…μηπως γράφανε στην Ουκρανία? :biggrin:
Ακόμη περιμένω να μου πούνε τι τραγούδι ήταν αυτό με το 27 DR. 😀

Κοίτα που μπορούν να πιάσουν 27 αλλά στα άλλα κομμάτια του ίδιου άλμπουμ επιλέγουν να πιάσουν 8 και 10 😀

Πάω να πάρω κρεμαστάρια (πως τα λέν) για τις κουρτίνες.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.250
Δεν υπάρχει καμία ηχογράφηση χωρίς συμπίεση. Δεν γίνεται. Μόνο εάν έχεις κολλητό κανέναν μαστερα, και σου δώσει ασυμπίεστα αρχεία προ του τελικού μαστερινγκ, το οποίο είναι αναγκαίο πριν αυτά διανεμηθούν στα γνωστά μέσα αποθήκευσης και streaming.
(και εκει το ακους χωρις ταργκετ κερβ - σκετος παραδεισος)

D

Deleted member 50795

Guest
Ακόμη περιμένω να μου πούνε τι τραγούδι ήταν αυτό με το 27 DR. 😀

Κοίτα που μπορούν να πιάσουν 27 αλλά στα άλλα κομμάτια του ίδιου άλμπουμ επιλέγουν να πιάσουν 8 και 10 😀

Πάω να πάρω κρεμαστάρια (πως τα λέν) για τις κουρτίνες.
μαλλον αυτό είναι…το άλμπουμ.

Reaction score
19.390
μαλλον αυτό είναι…το άλμπουμ.

Α, καλά ... λογικό .. φωνές ψιθυριστές με σφυριά και σίδερα πριόνια χα χα. Αυτό σου λέω. Μόνο έτσι γίνεται

Και ποιό είναι αυτό με το 27 (να μην ψάχνω τώρα databases) ;

Εδιτ : Άσε θα ψάξω αργότερα, όταν μπορέσω , για να δώ (ακούσω) και τις διαφορές σε κάθε κομμάτι του DR. Έαν και τι να δω ; .. αυτό που σου λέω (θα) είναι. Γνωστά πράγματα και χωρίς να ξέρω να διαβάζω "νούμερα" χα χα.

I want some Demystification. Δύσκολο πράγμα. Τα είπαμε : 😀

Last edited:

D

Deleted member 50795

Guest
που να ξέρω…τι θες τώρα δηλ. ?
να ακουσω όλο αυτό τον αχταρμά για να βρω το 27αρι?
δε πα να παίξω κάνα τζόκερ καλύτερα?:biggrin:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.812
Βρε έβαλα αυτό που μου έδωσε ο John χθες βράδυ, τ' άκουσα σήμερα δυνατά και μου έφυγε το κεφάλι..
Είχα μια σαφή περιγραφή του γεγονότος ίσως όχι σαν να είμαι εκεί αλλά πολύ καλή..
Είμαι στο κατώτατο άκρο όσο αφορά εξοπλισμούς έτσι?
Μικρά και ευτελή ηχειάκια σε μικρή-λογική γι' αυτά βέβαια απόσταση ακρόασης + τα sub..
Αναρωτιέμαι αν με αυτά τα ηχειάκια με τυπικό - απλά συμπαθητικό στήσιμο, χωρίς μετρήσεις - ενσωματώσεις και σοβαρή φροντίδα στο χώρο άκουσα αυτό..
Όσοι έχετε αυτούς τους εξοπλισμούς (μεγάλα ή πολλά ηχεία) σε φροντισμένους χώρους και με προσεγμένες παραμέτρους πραγματικά τι άλλο ζητάτε? :idk:

Από ένα σημείο και μετά το ''εχθρός του καλού είν' το καλύτερο'' γίνεται από πρωταθλητισμός έως και κυνήγι μαγισσών ε ? :whistling:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.175
Εσύ που φάινεται να το ξέρεις το κομμάτι... τι είναι ; Καμιά φωνή μόνο μήπως ; και καμιά κιθάρα να γρατζουνάει ;
Τρίγωνα και ... καμπανάκια... :roflmao:
Σημασία έχει ότι θα ταλαιπωρεί το ηχοσύστημα από δύο πλευρές, έστω και αν θεωρητικά η απαιτούμενη ισχύς από τους τελικούς θα λογαριαζόταν αρκετή για δεδομένη μέση συνεχόμενη στάθμη ακρόασης.

Reaction score
19.390
Βρε έβαλα αυτό που μου έδωσε ο John χθες βράδυ, τ' άκουσα σήμερα δυνατά και μου έφυγε το κεφάλι..
Είχα μια σαφή περιγραφή του γεγονότος ίσως όχι σαν να είμαι εκεί αλλά πολύ καλή..
Είμαι στο κατώτατο άκρο όσο αφορά εξοπλισμούς έτσι?
Μικρά και ευτελή ηχειάκια σε μικρή-λογική γι' αυτά βέβαια απόσταση ακρόασης + τα sub..
Αναρωτιέμαι αν με αυτά τα ηχειάκια με τυπικό - απλά συμπαθητικό στήσιμο, χωρίς μετρήσεις - ενσωματώσεις και σοβαρή φροντίδα στο χώρο άκουσα αυτό..
Όσοι έχετε αυτούς τους εξοπλισμούς (μεγάλα ή πολλά ηχεία) σε φροντισμένους χώρους και με προσεγμένες παραμέτρους πραγματικά τι άλλο ζητάτε? :idk:

Από ένα σημείο και μετά το ''εχθρός του καλού είν' το καλύτερο'' γίνεται από πρωταθλητισμός έως και κυνήγι μαγισσών ε ? :whistling:
Σου το είπα , όλα τα είπα στο αρχικό πόστ, εάν και δεν ξέρω τι σου έβαλε να ακούσεις ο Κος Μάρκου.(ξέρει αυτός).

Κατά τα άλλα το ταπεινό σου σύστημα δεν μπορεί να παίξει καλά τα λιγότερα συμπιεσμένα ή ασυμπίεστα (συγκριτκά με τα συμπιεσμένα). Πρέπει να ακούς μόνο συμπιεσμένα εσύ 😀 😀

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.812
Σου το είπα , όλα τα είπα στο αρχικό πόστ, εάν και δεν ξέρω τι σου έβαλε να ακούσεις ο Κος Μάρκου.

Κατά τα άλλα το ταπεινό σου σύστημα δεν μπορεί να παίξει καλά τα λιγότερα συμπιεσμένα ή ασυμπίεστα (συγκριτκά με τα συμπιεσμένα). Πρέπει να ακούς μόνο συμπιεσμένα εσύ 😀 😀
Θα τα βάλω κάτ' απ' τις μαξιλάρες του καναπέ να τα κάμω ''πλάκα''.. :tongue:

Reaction score
19.390
Τρίγωνα και ... καμπανάκια... :roflmao:
Σημασία έχει ότι θα ταλαιπωρεί το ηχοσύστημα από δύο πλευρές, έστω και αν θεωρητικά η απαιτούμενη ισχύς από τους τελικούς θα λογαριαζόταν αρκετή για δεδομένη μέση συνεχόμενη στάθμη ακρόασης.
Ε, ναι σου το είπα. Μόνο τέτοια (σφυριά καλύτερα = δυνατά καμπανάκια) με μια φωνή εκεί να ψιθυρίζει. Δεν γίνεται αλλιώς.

Να ακούς στην ένταση που αντέχει το ταπεινό σου σύστημα. Πάλι καλύτερα θα ακούσεις.

Να που κολλάει να έχεις και σύστημα να ακούς καλά "δυναμικά" και σε όλες τις στάθμες.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29