...πικαπ μετα το 2020, σοβαρα?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.155
Σου το είπα , όλα τα είπα στο αρχικό πόστ, εάν και δεν ξέρω τι σου έβαλε να ακούσεις ο Κος Μάρκου.

Κατά τα άλλα το ταπεινό σου σύστημα δεν μπορεί να παίξει καλά τα λιγότερα συμπιεσμένα ή ασυμπίεστα (συγκριτκά με τα συμπιεσμένα). Πρέπει να ακούς μόνο συμπιεσμένα εσύ 😀 😀
Άμα δεν διαθέτει sub με υψιπερατά κροσαρισμένα τα main, τότε ούτε τα... άκρως συμπιεσμένα θα μπορεί ν'ακούει απρόσκοπτα...

Reaction score
19.388
Άμα δεν διαθέτει sub με υψιπερατά κροσαρισμένα τα main, τότε ούτε τα... άκρως συμπιεσμένα θα μπορεί ν'ακούει απρόσκοπτα...
Ναι ρε συ, ιδίως αυτά .... δεν είναι όμως αυτό το θέμα ... το έχουμε ξαναπεί και έχω συμφωνήσει με την μία μάζί σου ... αλλά όχι το αντίστροφο που λένε (λές και εσυ ; εδώ ; ) ... ότι το ¨ταπεινό" σύστημα θα παίξει χειρότερα το ασυμπίεστο απο το συμπιεσμένο ... α, και δημιουργούμε και ανάγκες για αγορά , που δεν σου αρέσει κιόλας αυτό απο ότι έχω καταλάβει .... Άλλο αυτό και άλλο ότι το καλύτερο θα το παίξει καλύτερα ... Δεν μπορεί να ανακατεύουμε τα πάντα.... καλά και άλλα πράγματα ανακατεύθηκαν που δεν έχουν σχέση ... σούπα κανονική.

Εξάλλου φαντάζομαι και οι εντάσεις που υπολόγισε ο μηχανικός (που σε αυτές το έκανε αυτό) ήταν μέσα σε κάποια όρια ε ; (ότι έπιασε το "αυτί" του μέσα σε αυτά και με τούς περιορισμούς των δικών του μηχανημάτων κλπ) ..Άσε τι λένε ότι ναι ΟΚ παίζει εξίσουν καλά και σε μεγάλες εντάσεις. Το ίδιο ισχύει και για τον βαθμό συμπίεσης νομίζω που εφαρμόζεται να "λειτουργεί" μέσα σε αυτά τα όρια αλλιώς μετά ...

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.976
Τη μεγαλύτερη συμπίεση από κάθε άλλο μέσο, υποχρεωτικά την κάνουν κατά το μαστερινγκ για βινύλιο. Δε χωράει πολύ το έρμο...
Και γι αυτό τους ακούγεται καλύτερο στο κακομοίρικο χαϊεντάδικο συστηματάκι τους, με τα 6,5άρια, και τα καλά καλώδια στην σαλοκουζίνα :p .
Αν πάνε να παίξουν συμφωνική HiRes θα κλ@σει μέντες, και δικαίως δεν θα τους αρέσει.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.155
Ναι ρε συ, ιδίως αυτά .... δεν είναι όμως αυτό το θέμα ... το έχουμε ξαναπεί και έχω συμφωνήσει με την μία μάζί σου ... αλλά όχι το αντίστροφο που λένε (λές και εσυ ; εδώ ; ) ... ότι το ¨ταπεινό" σύστημα θα παίξει χειρότερα το ασυμπίεστο απο το συμπιεσμένο ... α, και δημιουργούμε και ανάγκες για αγορά , που δεν σου αρέσει κιόλας αυτό απο ότι έχω καταλάβει .... Άλλο αυτό και άλλο ότι το καλύτερο θα το παίξει καλύτερα ... Δεν μπορεί να ανακατεύουμε τα πάντα.... καλά και άλλα πράγματα ανακατεύθηκαν που δεν έχουν σχέση ... σούπα κανονική.

Εξάλλου φαντάζομαι και οι εντάσεις που υπολόγισε ο μηχανικός (που σε αυτές το έκανε αυτό) ήταν μέσα σε κάποια όρια ε ; (ότι έπιασε το "αυτί" του μέσα σε αυτά και με τούς περιορισμούς των δικών του μηχανημάτων κλπ) ..Άσε τι λένε ότι ναι ΟΚ παίζει εξίσουν καλά και σε μεγάλες εντάσεις. Το ίδιο ισχύει και για τον βαθμό συμπίεσης νομίζω που εφαρμόζεται να "λειτουργεί" μέσα σε αυτά τα όρια αλλιώς μετά ...
Το αντίστροφο υποστηρίζω, ότι ένα ηχοσύστημα με κατώτερες επιδόσεις στη διαχείριση ενέργειας από την κατασκευή κι ενδεχομένως τρόπο διευθέτησης θ'ακουγόταν ωραιότερα στα θεωρούμενα audiophile album ΄΄αναφοράς΄΄ από ολιγομελή σύνολα, δηλαδή τα καμπανάκια και τις μαράκες.

Ο εκάστοτε μηχανικός ήχου κουμαντάρει το δυναμικό εύρος όπως κρίνει καλύτερα και όπως συχνά του ζητάνε οι καλλιτέχνες , αλλά δεν γίνεται να προκαταβάλει πόσο ικανό θα είναι κατά τη διαχείριση ενέργειας το setup του εκάστοτε τελικού χρήστη.

Ενδεικτική λίστα album από τους γνωστούς και προσφιλείς Tindersticks όπου φαίνεται ότι δεν είναι πρωτοφανές να υπάρχει υψηλή τιμή σε μέγιστο DR από album με αρκετά χαμηλότερη μέση τιμή...

Στιγμιότυπο οθόνης (120).png

Πηγή:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.004
ένα ηχοσύστημα με κατώτερες επιδόσεις στη διαχείριση ενέργειας από την κατασκευή κι ενδεχομένως τρόπο διευθέτησης θ'ακουγόταν ωραιότερα στα θεωρούμενα audiophile album ΄΄αναφοράς΄΄ από ολιγομελή σύνολα, δηλαδή τα καμπανάκια και τις μαράκες.
Με ελάχιστο φόρτο στις πρώτες 2 οκτάβες.

Αν είναι δυνατόν, κενό περιεχομένου εκεί.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.155
Με ελάχιστο φόρτο στις πρώτες 2 οκτάβες.

Αν είναι δυνατόν, κενό περιεχομένου εκεί.
Είπαμε, καμπανάκια , μαράκες , συρσίματα πάνω σε πιατίνια , παλαμάκια, ακουστικές κιθάρες , oboe , υποτονικά φωνητικά , κάτι σε ... Stockfish folk / Jazz album . Δηλαδή μακριά από... Kodo Drums.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.808
Δεν αναφέρεστε σε αυτό που έβαλε ο John ε?
Γιατί είχε πληροφορία εκεί χαμηλά..
Ασχέτως αυτού..
..που ακούγεται λογικό και φυσικά ισχύει στην περίπτωση μου, γινόταν χαμούλης εκεί χαμηλά.. (πόσο χαμηλά δεν ξέρω.. :whistling: )

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.891
Είναι γνωστό το κόλλημα μου με το κομμάτι , αλλά ακούστε και αυτό . Μία από τις καλύτερες εκτελέσεις και με αρκετό περιεχόμενο χαμηλά από μεγάλα πνευστά. Οπως τούμπα .

Από ότι φαίνεται αρέσει πολύ στους Πολωνούς . Και αυτοί εδώ πολωνοί είναι όπως και οι άλλοι οι sharp eleven που έχω ξαναποστάρει .

Reaction score
3.969
Δεν μπορώ να αναφέρω ότι η ακρόαση από το βινύλιο είναι ποιοτικότερη από τα ψηφιακά μέσα, όμως:
Υπό προΰποθέσεις μπορεί να είναι.
Οι παλιότεροι θα το θυμούνται!
Όλοι οι δίσκοι ξένου ρεπερτορίου επανεκδίδονταν από Ελληνικές Εταιρείες! Εισαγωγή , (μη πω 100%) μηδαμινή. Αποτέλεσμα: Κακή έως κάτω από κακή απόδοση ! Πρόχειρες εγγραφές, χωρίς προσοχή, με περιορισμένο εύρος, πολλές φορές εγγραφές από κασέτες, κακή ποιότητα πρώτων υλών - υλικών. Ακόμη και τα εξώφυλλα ήταν διαφορετικά, χαμηλότερου κόστους.
Τι δείχνει αυτό? Ότι το μέσο αυτό (βινύλιο) επιδέχεται πολλές επιπτώσεις στην ποιότητα, από τις εταιρείες παραγωγής τους.
Όχι απαραίτητα. Υπήρχαν και καλές κόπιες.
Οι δυνατότητες του αναλογικού master δεν καθρεφτίζονταν πάντα στα βινυλια ή στις κασσέτες, είναι γεγονός αυτό. Γι' αυτό και υπάρχουν βινυλια που ακούγονται εξαιρετικά. Βέβαια πρέπει να υπήρξε αντίστοιχη ηχογράφηση και να αναπαράγονται από καλό σύστημα.

Last edited:

Reaction score
271
Οι παλιότεροι θα το θυμούνται!

Όλοι οι δίσκοι ξένου ρεπερτορίου επανεκδίδονταν από Ελληνικές Εταιρείες! Εισαγωγή , (μη πω 100%) μηδαμινή. Αποτέλεσμα: Κακή έως κάτω από κακή απόδοση ! Πρόχειρες εγγραφές, χωρίς προσοχή, με περιορισμένο εύρος, πολλές φορές εγγραφές από κασέτες, κακή ποιότητα πρώτων υλών - υλικών. Ακόμη και τα εξώφυλλα ήταν διαφορετικά, χαμηλότερου κόστους.
Τι δείχνει αυτό? Ότι το μέσο αυτό (βινύλιο) επιδέχεται πολλές επιπτώσεις στην ποιότητα, από τις εταιρείες παραγωγής τους.

Μοναδική μας μέριμνα αναγκαστικά ήταν , όταν βγαίναμε εκτός Ελλάδος, η επίσκεψη σε τοπικά δισκάδικα της χώρας επίσκεψης. Μάλιστα εκ των προτέρων κάναμε καταλόγους για τις αγορές.
Παλιές όμορφες εποχές.....
Έχω ένα "Ατελείωτο πάρτι με τον ANT1", διπλό βινυλίο όχι ακριβώς μιξαρισμενο, σαν να έβαλες την θεία μου την Κούλα με ακουστικά να κάνει τον D.J. Και έχει φύσημα, λες και είναι από κασέτα νορμάλ χαμηλογραμενη. Σε κάποια φάση, παίζει να ήταν και ψιλομασημενη γιατί ακούγεται στον δίσκο, σαν να πάει να μασήσει αλλά στρώνει. Μπορεί να είναι και εφέ του ντι τζει!!!

Reaction score
6.803
Α, ναι ήθελα να το πω και αυτό. Ποιό +- και ιστορίες, με ποιό reference. Εκτός εαν εννοούν αυτό τον καινούργιο τρόπο με το στρίμινγκ. Καλά δεν διαβάζω τι γράφουν. 😀

Το DR του κομματιού αλλάζει εάν ακούς δυνατότερα σε ένταση. Το μάθαμε και αυτό. 😀😀

Λες και είναι και το ίδιο. Αυτό το κομμάτι με το 27 να δεις που είναι καμιά σκέτη φωνή με καμιά κιθάρα χα χα. Να βαρέσει καμιά ντράμς μέσα στο κομμάτι για 3 δευτερόλεπτα θα πάει στο 10 χα χα

Λες και το πιό φθηνό σύστημα δεν μπορεί να καλύψει τέτοια νούμερα.

Λες και δεν μπορεί ένα κομμάτι να είναι συμπεσμένο αλλά πάλι να έχει καλό DR.
Πιάνοντας το "φθηνό σύστημα" που λες στο τέλος και τις πολλές αναφορές στο roon από διάφορους το οποίο πραγματικά έχει το φοβερότερο interface από όλα τα προγράμματα αναπαραγωγής που γνωρίζω κυκλοφορούσε μία φήμη ότι είναι πολύ στρογγυλεμένο στα άκρα για να παίζει όμορφα σε κακά συστήματα και μάλλον τείνω να συμφωνήσω 100% έχοντας κάνει πολλές δοκιμές που τον τελευταίο καιρό στο και ήδη έχω αλλάξει δρόμο εδώ και ένα μήνα ίσως και παραπάνω. (π.χ. ο φίλος μου ο Νικόλας ο αστροναύτης ακούει σίγουρα πολύ καλύτερα με το daphile από όσους ακούνε με το roon).

Anyway, με δεδομένο (στο δικό μου σύστημα) ότι το ψηφιακό δίπλα στο πικάπ στεκόνταν σαν σχετικά 20-30 % φτωχότερος συγγενής ήταν τελικά θέμα πηγής αλλά και περισσότερο του λογισμικού αυτής και τίποτα άλλο. Ίσως και τα παιδιά που φωνάζουν για σαμπ να έχουν δίκιο για όσους ακούνε μέσω roon ή τέλος πάντων με λογισμικά που σε συνδυασμό με hardware όχι καλό υποβαθμίζουν τον ήχο χωρίς απαραίτητα να είναι κακός ή να το καταλαβαίνουμε εύκολα.( Α ρε η πηγή πόσο ρόλο παίζει).
Να μην μακρυγορώ δεν το συνηθίζω άλλωστε και δεν συμπαθώ τα σεντόνια😀😀
Τώρα που έστησα διαφορετικά το ψηφιακό μου με άλλη πηγή και σε συσκευή αλλά και λογισμικό αντιστράφηκε το παιχνίδι και το πικάπ έπεσε στα παλιά ποσοστά του ψηφιακού.
Οπότε πάμε πάλι από την αρχή να στήσουμε πικαπάρα 😃😃😃

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.524
π.χ. ο φίλος μου ο Νικόλας ο αστροναύτης ακούει σίγουρα πολύ καλύτερα με το daphile από όσους ακούνε με το roon
ναι γιατι το home compliled kernel παιζει καλύτερα το API του tidal απ' ότι παίζει το roon το ίδιο API του tidal....
και επίσης και τα δυο παιζουν καλύτερα απ΄ ότι το σκέτο tidal, μαμίσιο κ ατόφιο χωρίς ενδιάμεσους :p

1684330321214.png

Reaction score
6.803
ναι γιατι το home compliled kernel παιζει καλύτερα το API του tidal απ' ότι παίζει το roon το ίδιο API του tidal....
και επίσης και τα δυο παιζουν καλύτερα απ΄ ότι το σκέτο tidal, μαμίσιο κ ατόφιο χωρίς ενδιάμεσους :p

Μην προτρέχεις γιατί δεν έχω πει με τι ακούω εγώ.
Άλλους περίμενα να απαντήσουν πρώτοι αλλά εσύ ξεπέρασες τις προσδοκίες μου😀

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.155
Το δισκοπωλείο των... αστέγων. :roflmao:
Αν είμαι απολύτως βέβαιος για κάτι είναι ότι δεν θα ήθελα να έχω φτάσει στην τρίτη ηλικία και ν'ακούω album σε LP χαζεύοντας πικαπάκι, τα σχετικά συνοδά σε ικριώματα και ράφια γεμάτα δίσκους...
Μπααα , τα ράφια τα βλέπω γεμάτα βιβλία . Δεν φαίνονται δίσκοι κάπου , εκτός ίσως από το ένα ικρίωμα των συνοδών.
Το ίδιο μου κάνει... Όσα βιβλία με έχουν επηρεάσει βρίσκονται διαρκώς στο νου. Γι αναδρομή στο περιεχόμενο υπάρχουν ηλεκτρονικά μέσα. Όχι άλλες συλλογές, δεν τις παίρνουμε μαζί μας.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.852
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29