- Reaction score
- 138.011
το roon .. κυκλοφορούσε μία φήμη ότι είναι πολύ στρογγυλεμένο στα άκρα για να παίζει όμορφα
Ίσως και τα παιδιά που φωνάζουν για σαμπ να έχουν δίκιο για όσους ακούνε μέσω roon
Αχ, ανέμελα νιάτα..
το roon .. κυκλοφορούσε μία φήμη ότι είναι πολύ στρογγυλεμένο στα άκρα για να παίζει όμορφα
Ίσως και τα παιδιά που φωνάζουν για σαμπ να έχουν δίκιο για όσους ακούνε μέσω roon
Η εμπειρία ακρόασης σε σεταπ υψηλού δυναμικού εύρους, με μουσική μεγάλου δυναμικού εύρους, μεγάλης ορχήστρας κλασικής μουσικής, βλέπω ότι με βεβαιότητα σας λείπει.
Αυτό που πραγματικά συμβαίνει, είναι τη μια στιγμή να ακούς σε πραγματικά πολύ πολύ χαμηλή στάθμη λίγα όργανα, πχ 1-2 βιολιά κάπου στο βάθος να παίζουν χαλαρά για αρκετή ώρα, και την επόμενη στιγμή, χωρίς να πειράξεις το volume, να κουνιέται ο καναπές από τα μεγάλα τύμπανα και να έχουν σηκωθεί κάτι στάθμες εκκωφαντικές, να ρίχνουν γκάζια πνευστά και έγχορδα και κρουστά και να τρίζουν πόρτες και ταβάνια από την ενέργεια στο χώρο.
Αυτό κύριοι, είναι η πραγματικότητα.
Για θυμησε μας το συστημα σου και τον χωρο σου αν εχεις τη καλωσυνη..Για να το πούμε απλά και κατανοητά, μην τρέχετε με τα σαραβαλάκια, δεν θα σας αρέσει και μπορεί και να τρακάρετε.
Φιλικά πάντα
Ο Νίκος Δήμου είναι;
Ένα ιδιαίτερο γνώρισμα που έχω προσέξει στην παρουσία σου είναι ότι μέσα στη γενικευμένα ανέμελη και απροβλημάτιστη θεώρηση όσων έχουν να κάνουν με την υψηλή πιστότητα μας συνδέεις συνοπτικά και με την άπονη πραγματικότητα.
Θα το καταλαβουν Χερ Ντοκτορ μονο αν βρεθουν στη θεση του μαεστρου
Και οτι και αν ακουμε απ τα σεταπια ειναι μακραν της πραγματικοτητας
Ο Όθωνας ή ο Βίκτωρας;Ισχυει -για τον 21ο αιωνα- οτι εχει πει ο Οtto Klemberer δεν ξερω τι θα γινει στον 22ο αιωνα
Έχει τόσα πολλά το πόστ σου με τα οποία μπορώ να βγάλω κυριολεκτικά άπειρα αστεία που έχω πάθει υπερδιέγερση χα χα ... οπότε δεν θα το επιχειρήσω , άσε που περνάω και κουρτίνες και μην ξαναχτυπήσω κανά γόνατο χα χα .... επιφυλάσσομαι όμως για το μέλλον που θα στα "χτυπάω" ένα ένα.Πιάνοντας το "φθηνό σύστημα" που λες στο τέλος και τις πολλές αναφορές στο roon από διάφορους το οποίο πραγματικά έχει το φοβερότερο interface από όλα τα προγράμματα αναπαραγωγής που γνωρίζω κυκλοφορούσε μία φήμη ότι είναι πολύ στρογγυλεμένο στα άκρα για να παίζει όμορφα σε κακά συστήματα και μάλλον τείνω να συμφωνήσω 100% έχοντας κάνει πολλές δοκιμές που τον τελευταίο καιρό στο και ήδη έχω αλλάξει δρόμο εδώ και ένα μήνα ίσως και παραπάνω. (π.χ. ο φίλος μου ο Νικόλας ο αστροναύτης ακούει σίγουρα πολύ καλύτερα με το daphile από όσους ακούνε με το roon).
Anyway, με δεδομένο (στο δικό μου σύστημα) ότι το ψηφιακό δίπλα στο πικάπ στεκόνταν σαν σχετικά 20-30 % φτωχότερος συγγενής ήταν τελικά θέμα πηγής αλλά και περισσότερο του λογισμικού αυτής και τίποτα άλλο. Ίσως και τα παιδιά που φωνάζουν για σαμπ να έχουν δίκιο για όσους ακούνε μέσω roon ή τέλος πάντων με λογισμικά που σε συνδυασμό με hardware όχι καλό υποβαθμίζουν τον ήχο χωρίς απαραίτητα να είναι κακός ή να το καταλαβαίνουμε εύκολα.( Α ρε η πηγή πόσο ρόλο παίζει).
Να μην μακρυγορώ δεν το συνηθίζω άλλωστε και δεν συμπαθώ τα σεντόνια
Τώρα που έστησα διαφορετικά το ψηφιακό μου με άλλη πηγή και σε συσκευή αλλά και λογισμικό αντιστράφηκε το παιχνίδι και το πικάπ έπεσε στα παλιά ποσοστά του ψηφιακού.
Οπότε πάμε πάλι από την αρχή να στήσουμε πικαπάρα
Εάν και την φώτο αυτήν την βλέπω... δεν καταλαβαίνω γρί. Έχω και άγνωστες λέξεις. Το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι αυτή είναι η Ρόζαμουντ Πάικ ; Καλή, με αρέσει αλλά τι μπράτσα είναι αυτά, πολυ γυμναστική βρε παιδί μου, θα "κρεμάσει" στα γεράματα.
Ενώ σωστό ... Λάθος υποστηρίζεις και εππρόσθετο λάθος καθώς κάνεις μονομερής επισήμανση και ξανά μανά λάθος γιατί δεν λές σε σύγκριση με τι. Λοιπόν και για το καλύτερο σύστημα η ίδια συνθήκη ισχύει. Δεν είναι θέμα συστήματος είναι θέμα ολιγομελών συνόλων και δυνατότητας επιτεύξιμου DR (ανάλογα βέβαια και ποιά όργανα συμμετέχουν). Τα γράφεις λίγο "περίεργα" σε σειρά και αποσπασματικά και το συμπέρασμα μπορεί να είναι απο αθώα προσανατολισμένο κάπου (π.χ. βασισμένο σε ένα prenotion σου) έως όχι ιδανικά συνταγμένο κατά τη γνώμη μου. ¨Όχι ότι εγώ τα γράφω καλύτερα, αλλά εγώ δεν τα γνωρίζω τεχνικά για αυτό. Δεν μπορώ και να ήθελα. Εσύ είσαι άλλο, έχουμε "απαιτήσεις". Δεν έχει σχέση και με το οντιοφίλ άλμπουμ, είναι θέμα "τεχνικό". Τα σφυριά τι νομίζεις ότι είναι ; Δυνατά Καμπανάκια on steroids με μεγαλύτερο DR χα χα. Για αυτό σου είχα πεί ωραία τα παίζει αυτά τα αβαντγκάρντ και για αυτό πολλοί ασυνάισθητα έχουν προσανατολιστεί εκεί και ελπίζω όχι και εσύ ... να έχεις παρασυρθεί απο την δυναμικότητα αυτή. Αυτό είχα υπαινιχθεί. Τώρα το καταλαβαίνεις ; και πάλι όχι ; χα χα Εγώ σου είχα πει ότι εάν και τα παίζει τέλεια το δικό μου, δεν "ακούγονται" (μουσικά μιλώντας φυσικά) και δεν έχω ενδώσει σε αυτό το αηδία ατονάλ πράγμα χα χα. Με λίγα λόγια τα καμπανάκια των Χαι Φαδων που κοροιδεύεις είναι τα δικά σου σφυριά, πριόνια (άντε και με μια φωνή, ψιθυριστή ακόμη καλύτερα). χα χα.Το αντίστροφο υποστηρίζω, ότι ένα ηχοσύστημα με κατώτερες επιδόσεις στη διαχείριση ενέργειας από την κατασκευή κι ενδεχομένως τρόπο διευθέτησης θ'ακουγόταν ωραιότερα στα θεωρούμενα audiophile album ΄΄αναφοράς΄΄ από ολιγομελή σύνολα, δηλαδή τα καμπανάκια και τις μαράκες.
Σωστό αλλά λάθος πάλι. Το έχει πάντα στο μυαλό του και αυτός και ο παραγωγός , δεν είναι κάτι δύσκολο. Απλώς είναι ανάλογα τι θέλει να κάνει. Θεωρητικά πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατόν και παντού θα παίξει καλά (ανάλογα με την δυνατότητα φυσικά του κάθε συστήματος). Αλλά δεν γίνεται και αυτό φαντάζομαι. Δεν μπορεί και να γίνει. Είναι ανάλογα. Δεν ξέρω, λογικά μόνο τα σκέφτομαι. Δεν με ενδιαφέρουν κιόλας. Εγώ μπορώ να τα "ακούσω". Δεν χρειάζομαι DR meters.Ο εκάστοτε μηχανικός ήχου κουμαντάρει το δυναμικό εύρος όπως κρίνει καλύτερα και όπως συχνά του ζητάνε οι καλλιτέχνες , αλλά δεν γίνεται να προκαταβάλει πόσο ικανό θα είναι κατά τη διαχείριση ενέργειας το setup του εκάστοτε τελικού χρήστη.
+1Το σπαμάρισμα των θρεντς με music videos δεν με ενθουσιάζει.
Εκτός κι αν πρόκειται για κάτι σημαντικό που βοηθάει την συζήτηση/αντιπαράθεση.
Προσωπική άποψη, αγάπη πάντα, φιλικά κτλ κτλ