...πικαπ μετα το 2020, σοβαρα?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.149
A, Bhutia και σιγά το μεγάλο DR των Τιντερστικς. Ευτυχώς υπάρχουν αυτοί και τα σφυριά και μπορεί να make a case χα χα. (ματάκι, δεν το έχω στη βιβλιοθήκη το ματακι - ιμότζι και το γράφω χα χα χα) .Και αυτό να ήταν σε όλο τα κομμάτια. Πρέπει πάλι να μπούμε να δούμε ποιό απο αυτά είναι το 14 άντε το 17. Καμιά φωνή θα είναι πάλι με κιθάρα. Η κανένα ινστρουμενταλ με μόνο κρουστά. χα χα και κανά ήσυχο όργανο σαν φίλινγκ για λίγο. χα χα Ψάξτο να δεις να με πείς μάντη Κάλχα 😀

Επίσης το DR παίζει συνεχώς μέσα στο ίδιο κιόλας κομμάτι.

Πάω για πέρασμα κουρτινών .... δεύτερος γύρος χα χα.
Εξηγώ επανειλημμένα ότι album με χαμηλότερες τιμές DR τείνουν να φέρνουν σε δυσμενέστερη θέση όσα setup θα είχαν οριακή επάρκεια κατά τη διαχείριση ενέργειας σε σχέση με διάφορα audiophile αναφοράς με πολύ υψηλότερο DR. H θέση είναι πολύ απλή και θεωρώ ότι δεν θα χρειαζόταν να μιλώ στο χέρι ... που θα άλλαζε κουρτίνες.

Πάμε κατόπιν σ'ένα ενδεικτικό album κλασσικής χωρίς σφυριά :
Όπως διαπιστώνεται παρέχεται λίστα με τα επιμέρους κομμάτια αναλυτικά ...
Αυτό το album θα τείνει ν'ακούγεται καλύτερα σε setup με οριακή διαχείριση ενέργειας αρκεί η μέση στάθμη ακρόασης να μην ανέβαινε σε ΄΄ενθουσιώδη΄΄ επίπεδα, δηλαδή αν προέκυπταν φαινόμενα αποκοπής κατά τις στιγμιαίες κορυφώσεις να περνούσαν αυτά λίγο στο ΄΄ντούκου΄΄ μέσα στη γενικευμένη μέθεξη.

Last edited:

Reaction score
19.387
Εξηγώ επανειλημμένα ότι album με χαμηλότερες τιμές DR τείνουν να φέρνουν σε δυσμενέστερη θέση όσα setup θα είχαν οριακή επάρκεια κατά τη διαχείριση ενέργειας σε σχέση με διάφορα audiophile αναφοράς με πολύ υψηλότερο DR.
Ε, εντάξει αλλά είπες μόνο όταν έχουν καμπανάκια. Εγώ λέω σε όλα. Άρα τα πιο ταπεινά στον τομέα αυτό συστήματα παίζουν καλύτερα τις ανάλογες καλές εγγραφές. Και όχι αυτό που ειπώθηκε ότι έχετε ταπεινό σύστημα και οι καλές εγγραφές .... δεν τις "ακούτε" ή δεν μπορείτε να το αξιολογήσετε ή δεν αξίζει να τις αγοράσετε κλπ. (την διαφορά).

Αυτό ξέρεις είναι θέμα τζίζ και προσοχής. Έχει ξαναγίνει συζήτηση και εγω εάν θυμάσαι συμφώνησα με εσένα, έναντι άλλων γκουρού χα χα. Νόμιζα μήπως τώρα ρίχνεις λίγο νερό στο κρασί σου, ιδίως όταν λές ξανά και ξανά μόνο για καμπανάκια. Ξέρεις γιατί θέλει προσοχή ; και εσύ ειδικά έπρεπε να το "τσιμπάς' το θέμα πιο συχνά ; (γιατί υπάρχει και η αντίθετη ¨ανάγνωση¨" ) γιατί (καθώς) πας σε έναν έμπορο (ή φίλο σου "ειδικό") σου βάζει ένα συμπιεσμένο κομμάτι και σου λέει δες πόσο καλύτερα το παίζει αυτό το σύστημα έναντι του δικού σου ταπεινού. Τσάκ, ψαρώνεις εσύ. Ε, δεν είναι λογική αυτή αγοράς, πάρε το καλύτερων δυνατοτήτων γιατί παιζει (λίγο) καλύτερα τα χάλια αρχεία. (που εάν είχες καλά αρχεία και το ταπεινό σου σύστημα θα τα έπαιζε αρκετά καλά ή δεν εξέταζεις το μέγεθος του κινήτρου αυτής της όποιας "διαφοράς" ώστε να το βάλεις στην εξίσωση της όποιας απόφασης σου και "μέχρι" που θα επενδύσεις. Ματάκι, γέλιο και τα ρέστα. χα χα.

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.246
- δε ξερω, προσωπικα βαζω (συνειρμικα) το ενα αλμπουμ μετα το αλλο(edit καποια αλμπουμ τα βαζω στο repeat μερονυχτα, εδω βοηθαει το πσυφιακο) και δε πολυδινω σημασια, ουτε σε τι φορματ ειναι ουτε τιποτα, μπορει να πει κανεις οτι το ταπεραμεντο μου εχει δικο του αεροδυναμικο range :king::angel:
χμ... ας το κρατησω.-> Only with a Sun Ra recording can these figures appear [SMRP]

Last edited:

Reaction score
19.387
Έτσι κάνω και εγώ. χα χα και πιο πολλά μαθαίνεις έτσι. (απο θεωρίες και νούμερα, ιδίως εάν δεν είσαι και του "επαγγέλματος" και γνώστης).

Αυτό θέλουμε , απλά να μας τα πούνε και να μας πούνε τι να προσέξουμε, τι όχι, τι αξιζει, τι όχι, ποιό είναι το μέγεθος της όποιας διαφοράς κλπ κλπ demystification. Όχι πάρε το "τελειο" στην μάπα και όλα τα άλλα δεν τα ιεραρχούμε.

Εγω εαν ήξερα συνέχεια τέτοιους συσχετισμούς θα έκανα και θα προπαθούσα να κάνω για να βοηθήσω. Τα άλλα όλα, τσακωμοί, άσκοπες διαφωνίες, χαλβαδιάσμτα για το δήθεν τέλειο, κλπ τα εξετάζω μόνο σαν θέματα ψυχολογίας χα χα.

Αλλά αυτό απιατεί και κάποια υποκειμενικότητα μαζί με την αντικειμενικότητα κια μια ισορροπία. Υποκειμενικότητα αποφεύγεται λόγω μια διαστρεβλωμένης κατα την γνώμη μου άποψης περί δήθεν "επιστήμης¨στο audio. ε, μην απορείτε μετά εάν ο κόσμος δεν μπορεί ή κοιτάει ύποπτα συσχετισμούς που μάλιστα στο audio έχουν και μια βάση τώρα, άσε... και αυτά χωρίς να βάλουμε και το προσωπικό γούστο.

Και υποκειμενικότητα δεν είναι ανάγκη να θεωρείται ως τεχνική. Μπορεί να απιτείται (και απαιτείται) να την εντάξεις στην αναζήτηση σου πρώτα απο όλα γιατί πρέπει να εξετασεις τα δικά σου όρια αυτής και να τα ξεπεράσεις. εκτος ότι είναι και δική σου εξέλιξη. Θέλει και τα δυο συνεχόμενα ελεγχόμενα , συσχετζόμενα μεταξύ τους το audio. Δεν είναι μαθηματικά.

Last edited:

Reaction score
19.387
Που και η επιστήμη όλη ...έτσι είναι πάλι. Τα μαθηματικά αποτελούν εξαίρεση. (και όχι πάντα).

Αλλά τεσπά να μην λέω τέτοια πράγματα και έχουμε καμιά "επανάσταση" χα χα. Έχουμε και εκλογές. 😀

Reaction score
12.240
Πιάνοντας το "φθηνό σύστημα" που λες στο τέλος και τις πολλές αναφορές στο roon από διάφορους το οποίο πραγματικά έχει το φοβερότερο interface από όλα τα προγράμματα αναπαραγωγής που γνωρίζω κυκλοφορούσε μία φήμη ότι είναι πολύ στρογγυλεμένο στα άκρα για να παίζει όμορφα σε κακά συστήματα και μάλλον τείνω να συμφωνήσω 100% έχοντας κάνει πολλές δοκιμές που τον τελευταίο καιρό στο και ήδη έχω αλλάξει δρόμο εδώ και ένα μήνα ίσως και παραπάνω. (π.χ. ο φίλος μου ο Νικόλας ο αστροναύτης ακούει σίγουρα πολύ καλύτερα με το daphile από όσους ακούνε με το roon).

Anyway, με δεδομένο (στο δικό μου σύστημα) ότι το ψηφιακό δίπλα στο πικάπ στεκόνταν σαν σχετικά 20-30 % φτωχότερος συγγενής ήταν τελικά θέμα πηγής αλλά και περισσότερο του λογισμικού αυτής και τίποτα άλλο. Ίσως και τα παιδιά που φωνάζουν για σαμπ να έχουν δίκιο για όσους ακούνε μέσω roon ή τέλος πάντων με λογισμικά που σε συνδυασμό με hardware όχι καλό υποβαθμίζουν τον ήχο χωρίς απαραίτητα να είναι κακός ή να το καταλαβαίνουμε εύκολα.( Α ρε η πηγή πόσο ρόλο παίζει).
Να μην μακρυγορώ δεν το συνηθίζω άλλωστε και δεν συμπαθώ τα σεντόνια😀😀
Τώρα που έστησα διαφορετικά το ψηφιακό μου με άλλη πηγή και σε συσκευή αλλά και λογισμικό αντιστράφηκε το παιχνίδι και το πικάπ έπεσε στα παλιά ποσοστά του ψηφιακού.
Οπότε πάμε πάλι από την αρχή να στήσουμε πικαπάρα 😃😃😃
Δεν έχω ακούσει το αποτέλεσμα του roon, οπότε δεν έχω άποψη. Δεδομένου όμως ότι το roon έχει κάποιο κόστος και ότι το Daphile παίζει αξιοπρόσεκτα καλά, γι'αυτό και το προτείνω σε όσους δεν το έχουν δοκιμάσει. Μπορεί να εκπλαγούν ευχάριστα.

ναι γιατι το home compliled kernel παιζει καλύτερα το API του tidal απ' ότι παίζει το roon το ίδιο API του tidal....
και επίσης και τα δυο παιζουν καλύτερα απ΄ ότι το σκέτο tidal, μαμίσιο κ ατόφιο χωρίς ενδιάμεσους :p

Ναι, αλλά σημασία έχει και το περιβάλλον στο οποίο τρέχει η εφαρμογή. Άλλο πράγμα να τρέχει στα Windows, άλλο να τρέχει σε Linux και άλλο να τρέχει στο περιβάλλον του Daphile ( όπου πρόκειται για το Gentoo Linux ) σε real time kernel. Αν δεν είχε σημασία το περιβάλλον, υποθέτω ότι και το roon θα πατούσε στα windows και δεν θα υπήρχε το rock που απ'όσο έχω καταλάβει τουλάχιστον, linux παίζει στο υπόβαθρο.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.516
Ναι, αλλά σημασία έχει και το περιβάλλον στο οποίο τρέχει η εφαρμογή. Άλλο πράγμα να τρέχει στα Windows, άλλο να τρέχει σε Linux και άλλο να τρέχει στο περιβάλλον του Daphile ( όπου πρόκειται για το Gentoo Linux ) σε real time kernel. Αν δεν είχε σημασία το περιβάλλον, υποθέτω ότι και το roon θα πατούσε στα windows και δεν θα υπήρχε το rock που απ'όσο έχω καταλάβει τουλάχιστον, linux παίζει στο υπόβαθρο.
έτσι για την ιστορία:

το roon τρέχει σε Win, Mac
το roon server τρέχει σε Win, Mac, Linux, Qnap, Synology
το roon remote & roon arc τρέχουν σε Ios, Android
το roon bridge τρέχει σε Win, Mac, Linux
υπάρχει και το roon optimized core kit για nuc, που είναι optimized Linux....

Γενικά τρέχει ας πούμε παντού...

Τώρα αν αλλάζει ο ήχος που βγάζει.... τι να σου πω, δεν έκανα ούτε μπορώ να κάνω σύγκριση αλλά δε φαντάζομαι...
Τι θα αλλάξει με έναν real time kernel? έχω usb asynchronous dac (όπως τα περισσότερα, ίσως όλα τα usb dac σήμερα, οπότε κάτι τέτοια θέματα χρονισμού δεν έχουν τόσο σημασία πια... - υπάρχει κ εδώ εξέλιξη...)

Το roon το εγκατέλειψα όχι για τον ήχο του αλλά για πρακτικούς λόγους (δεν παίζει spotify, βαριά εφαρμογή στο android - είχα χαμηλών προδιαγραφών tablet τότε... )

Κατέληξα σ' αυτό που μάλλον οι πιο πολλοί θεωρούν χειρότερο.... ένα NUC με Win 10 (άντε με κλεισμένα όλα τα άχρηστα services).
Τα παίζει ΟΛΑ και τέλος.... αυτό ήταν το ζητούμενο...

Reaction score
12.240
έτσι για την ιστορία:

το roon τρέχει σε Win, Mac
το roon server τρέχει σε Win, Mac, Linux, Qnap, Synology
το roon remote & roon arc τρέχουν σε Ios, Android
το roon bridge τρέχει σε Win, Mac, Linux
υπάρχει και το roon optimized core kit για nuc, που είναι optimized Linux....

Γενικά τρέχει ας πούμε παντού...

Τώρα αν αλλάζει ο ήχος που βγάζει.... τι να σου πω, δεν έκανα ούτε μπορώ να κάνω σύγκριση αλλά δε φαντάζομαι...
Τι θα αλλάξει με έναν real time kernel? έχω usb asynchronous dac (όπως τα περισσότερα, ίσως όλα τα usb dac σήμερα, οπότε κάτι τέτοια θέματα χρονισμού δεν έχουν τόσο σημασία πια... - υπάρχει κ εδώ εξέλιξη...)

Το roon το εγκατέλειψα όχι για τον ήχο του αλλά για πρακτικούς λόγους (δεν παίζει spotify, βαριά εφαρμογή στο android - είχα χαμηλών προδιαγραφών tablet τότε... )

Κατέληξα σ' αυτό που μάλλον οι πιο πολλοί θεωρούν χειρότερο.... ένα NUC με Win 10 (άντε με κλεισμένα όλα τα άχρηστα services).
Τα παίζει ΟΛΑ και τέλος.... αυτό ήταν το ζητούμενο...
Δεν ξέρω ( δεν με απασχολεί και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ) αν ο real time kernel που τρέχει το daphile είναι hard ή soft, αλλά η ουσία του real time kernel είναι ότι εκτελεί τις διεργασίες κατά την ορισμένη προτεραιότητα. Υποθέτω ότι η ανάγνωση ενός μουσικού αρχείου είναι στις πρώτες του προτεραιότητες όταν μιλάμε για το daphile... Μπορεί να έχουμε ασύγχρονα dacs, αλλά αυτά θα επεξεργαστούν τις πληροφορίες που θα πάρουν απο τον υπολογιστή, όταν ο υπολογιστής τους τις στείλει. Άρα, η σπουδαιότητα της ανταπόκρισης του kernel έχει να κάνει με το κατά πόσο πιο γρήγορα μπορεί ο υπολογιστής να επεξεργαστεί και να στείλει τη πληροφορία στο dac.
Δεν είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο κοστίζει για να το έχει κάποιος, όλο το project του daphile είναι δωρεάν και απλά παρέχεται η δυνατότητα αντί του κλασικού kernel, κάποιος να εγκαταστήσει τον real time. Προσωπικά, ακόμα και αν κάποιος ισχυριστεί ότι η διαφορά που άκουσα είναι placebo, δεν επηρεάζει αρνητικά σε καμία περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό που εγώ άκουσα είναι ένα σύστημα να παίζει "αέρινα" με μια αυξημένη αίσθηση ελέγχου και αναλογιζόμενος τις αδυναμίες του χώρου μου, πολύ κοντά ίσως και στα ίσια με συστήματα πολλαπλάσιας αξίας και σε καλύτερους χώρους. Παίζει δηλαδή τόσο καλά που υποψιάζομαι ότι κάτω απο ιδανικές συνθήκες χώρου, κανείς δεν θα πίστευε ότι παίζει ένα δωρεάν λογισμικό.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Daphile είναι αυτό:
" "Daphile" has native support (without third party drivers) for USB Audio Class 2.0 - UAC2
so the kernel can communicate directly with your UAC2 compatible DAC "
Και αυτός είναι ο λόγος που ο δημιουργός του daphile προτείνει την απενεργοποίηση της onboard μονάδας ήχου, Στο περιβάλλον linux για το οποίο συζητάμε, δεν εμπλέκονται ο alsa και ο pulseaudio και επικοινωνεί απευθείας με το dac, βλέποντάς το σαν τη μοναδική έξοδο ήχου. Αυτή η ενέργεια ( απενεργοποίηση της onboard κάρτας ήχου ) έχει σημαντικό αντίχτυπο στο τελικό αποτέλεσμα. Guarantee που λεν και στο χωριό μου.

Στα πιο πρακτικά ζητήματα τώρα, όσες φορές έχω προτείνει το Daphile, πάντα λαμβάνω την απάντηση ότι δεν θέλει κάποιος να δεσμεύσει έναν υπολογιστή μόνο για την αναπαραγωγή μουσικής, θέλει να σερφάρει στο internet παράλληλα με την ακρόαση μουσικής, δεν του αρέσει το περιβάλλον χρήσης του Daphile. Προσωπικά, δεν θέλω να έχω μια οθόνη να λειτουργεί στον χώρο μου όταν ακούω μουσική, άρα δεν με πειράζει που είναι headless. Τα κάνω όλα απο το κινητό σαν να ήταν ένα τηλεχειριστήριο, ενώ δεν με πειράζει και να έχω αφιερωμένο ένα μηχάνημα μόνο για την αναπαραγωγή της μουσικής όταν είναι η ώρα να ακούσω μουσική. Τέλος, δεν σερφάρω όταν ακούω μουσική και αν θελήσω να σερφάρω, μπορώ να έχω το λαπτοπ δίπλα μου, σιγά τα λάχανα. Τις άλλες ώρες ( το dual boot να είναι καλά ), το μηχάνημα παίζει μια χαρά τις ταινιούλες στο kodi. Ομως, υπάρχουν αρκετοί που ήδη έχουν αφιερωμένα μηχανήματα στην αναπαραγωγή μουσικής, είτε μιλάμε για pc's, είτε μιλάμε για streamers.

Tidal, spotify, qobuz και youtube που έχω δοκιμάσει στο Daphile, τα παίζει για πλάκα, ενώ τουλάχιστον στον i5 nuc ( ακόμα και στον i3 ) παίζει ακόμα και τα dsd τοπικά αρχεία χωρίς κολλήματα και... λόξυγγες. Προφανώς το gui του απέχει απο αυτό των αποκλειστικών εφαρμογών, δεν εμφανίζει ας πούμε τα εικονίδια των albums στην αναζήτηση, αλλά όταν χρειάστηκε να ψάξω με βάση κάτι τέτοιο, απλούστατα άνοιξα ένα δεύτερο tab στον browser μου, μπήκα στη σελίδα της πλατφόρμας ( π.χ. qobuz ), βρήκα αυτό που έψαχνα, έκανα copy paste τον σύνδεσμο στο daphile και άρχισα να ακούω το αλμπουμάκι μου.

Δεν είστε υποχρεωμένοι να δοκιμάσετε το daphile και ούτε κάνω κάποιου είδους προσηλυτισμό. Υποψιάζομαι όμως ότι αν το Daphile χρεωνόταν καμιά τετρακοσαριά ευρώ, θα είχαν πέσει όλοι με τα μούτρα να το πάρουν και να το δοκιμάσουν, ενώ τώρα για αρκετούς είναι "out of the question" με τις παραπάνω αναφερθείσες δικαιολογίες. Είναι και γ@μώ τα λογισμικά και αν ακόμα δεν υπερέχει έναντι των jriver και λοιπών χρεώσιμων εφαρμογών ( αφήνω στην άκρη το roon γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει / κατανοήσει πως λειτουργεί ), τα παίζει τουλάχιστον στα ίσια. Λαμβάνοντας υπ'όψιν το γεγονός ότι δεν έχει κάποια χρεώση, εγώ έχω βρει ( προφανώς ) τον νικητή.

D

Deleted member 50795

Guest
Bravo ρε συ αστροναύτη…:thumbsup:, τέτοια πόστ είναι πολύ χρήσιμα , προς ενημέρωση του καθενός που θέλει να ασχοληθεί με κάτι ανάλογο..:geek:

τα εύσημα και στον @wnet.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.516
Δεν είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο κοστίζει για να το έχει κάποιος, όλο το project του daphile είναι δωρεάν και απλά παρέχεται η δυνατότητα αντί του κλασικού kernel, κάποιος να εγκαταστήσει τον real time. Προσωπικά, ακόμα και αν κάποιος ισχυριστεί ότι η διαφορά που άκουσα είναι placebo, δεν επηρεάζει αρνητικά σε καμία περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα.
Αφού έχεις αποφασίσει ότι παίζεις με Daphile, καλά έκανες και δοκίμασες.... όμως, είναι αυτό το χαρακτηριστικό (real time kernel) κάτι που θα σε κάνει να πας στο Daphile;

Τέλος πάντων, ο καθένας βάζει προτεραιότητες/στόχους και προχωράει...

Reaction score
537
Δεν ξέρω ( δεν με απασχολεί και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ) αν ο real time kernel που τρέχει το daphile είναι hard ή soft, αλλά η ουσία του real time kernel είναι ότι εκτελεί τις διεργασίες κατά την ορισμένη προτεραιότητα. Υποθέτω ότι η ανάγνωση ενός μουσικού αρχείου είναι στις πρώτες του προτεραιότητες όταν μιλάμε για το daphile... Μπορεί να έχουμε ασύγχρονα dacs, αλλά αυτά θα επεξεργαστούν τις πληροφορίες που θα πάρουν απο τον υπολογιστή, όταν ο υπολογιστής τους τις στείλει. Άρα, η σπουδαιότητα της ανταπόκρισης του kernel έχει να κάνει με το κατά πόσο πιο γρήγορα μπορεί ο υπολογιστής να επεξεργαστεί και να στείλει τη πληροφορία στο dac.
Δεν είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο κοστίζει για να το έχει κάποιος, όλο το project του daphile είναι δωρεάν και απλά παρέχεται η δυνατότητα αντί του κλασικού kernel, κάποιος να εγκαταστήσει τον real time. Προσωπικά, ακόμα και αν κάποιος ισχυριστεί ότι η διαφορά που άκουσα είναι placebo, δεν επηρεάζει αρνητικά σε καμία περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό που εγώ άκουσα είναι ένα σύστημα να παίζει "αέρινα" με μια αυξημένη αίσθηση ελέγχου και αναλογιζόμενος τις αδυναμίες του χώρου μου, πολύ κοντά ίσως και στα ίσια με συστήματα πολλαπλάσιας αξίας και σε καλύτερους χώρους. Παίζει δηλαδή τόσο καλά που υποψιάζομαι ότι κάτω απο ιδανικές συνθήκες χώρου, κανείς δεν θα πίστευε ότι παίζει ένα δωρεάν λογισμικό.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Daphile είναι αυτό:
" "Daphile" has native support (without third party drivers) for USB Audio Class 2.0 - UAC2
so the kernel can communicate directly with your UAC2 compatible DAC "
Και αυτός είναι ο λόγος που ο δημιουργός του daphile προτείνει την απενεργοποίηση της onboard μονάδας ήχου, Στο περιβάλλον linux για το οποίο συζητάμε, δεν εμπλέκονται ο alsa και ο pulseaudio και επικοινωνεί απευθείας με το dac, βλέποντάς το σαν τη μοναδική έξοδο ήχου. Αυτή η ενέργεια ( απενεργοποίηση της onboard κάρτας ήχου ) έχει σημαντικό αντίχτυπο στο τελικό αποτέλεσμα. Guarantee που λεν και στο χωριό μου.

Στα πιο πρακτικά ζητήματα τώρα, όσες φορές έχω προτείνει το Daphile, πάντα λαμβάνω την απάντηση ότι δεν θέλει κάποιος να δεσμεύσει έναν υπολογιστή μόνο για την αναπαραγωγή μουσικής, θέλει να σερφάρει στο internet παράλληλα με την ακρόαση μουσικής, δεν του αρέσει το περιβάλλον χρήσης του Daphile. Προσωπικά, δεν θέλω να έχω μια οθόνη να λειτουργεί στον χώρο μου όταν ακούω μουσική, άρα δεν με πειράζει που είναι headless. Τα κάνω όλα απο το κινητό σαν να ήταν ένα τηλεχειριστήριο, ενώ δεν με πειράζει και να έχω αφιερωμένο ένα μηχάνημα μόνο για την αναπαραγωγή της μουσικής όταν είναι η ώρα να ακούσω μουσική. Τέλος, δεν σερφάρω όταν ακούω μουσική και αν θελήσω να σερφάρω, μπορώ να έχω το λαπτοπ δίπλα μου, σιγά τα λάχανα. Τις άλλες ώρες ( το dual boot να είναι καλά ), το μηχάνημα παίζει μια χαρά τις ταινιούλες στο kodi. Ομως, υπάρχουν αρκετοί που ήδη έχουν αφιερωμένα μηχανήματα στην αναπαραγωγή μουσικής, είτε μιλάμε για pc's, είτε μιλάμε για streamers.

Tidal, spotify, qobuz και youtube που έχω δοκιμάσει στο Daphile, τα παίζει για πλάκα, ενώ τουλάχιστον στον i5 nuc ( ακόμα και στον i3 ) παίζει ακόμα και τα dsd τοπικά αρχεία χωρίς κολλήματα και... λόξυγγες. Προφανώς το gui του απέχει απο αυτό των αποκλειστικών εφαρμογών, δεν εμφανίζει ας πούμε τα εικονίδια των albums στην αναζήτηση, αλλά όταν χρειάστηκε να ψάξω με βάση κάτι τέτοιο, απλούστατα άνοιξα ένα δεύτερο tab στον browser μου, μπήκα στη σελίδα της πλατφόρμας ( π.χ. qobuz ), βρήκα αυτό που έψαχνα, έκανα copy paste τον σύνδεσμο στο daphile και άρχισα να ακούω το αλμπουμάκι μου.

Δεν είστε υποχρεωμένοι να δοκιμάσετε το daphile και ούτε κάνω κάποιου είδους προσηλυτισμό. Υποψιάζομαι όμως ότι αν το Daphile χρεωνόταν καμιά τετρακοσαριά ευρώ, θα είχαν πέσει όλοι με τα μούτρα να το πάρουν και να το δοκιμάσουν, ενώ τώρα για αρκετούς είναι "out of the question" με τις παραπάνω αναφερθείσες δικαιολογίες. Είναι και γ@μώ τα λογισμικά και αν ακόμα δεν υπερέχει έναντι των jriver και λοιπών χρεώσιμων εφαρμογών ( αφήνω στην άκρη το roon γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει / κατανοήσει πως λειτουργεί ), τα παίζει τουλάχιστον στα ίσια. Λαμβάνοντας υπ'όψιν το γεγονός ότι δεν έχει κάποια χρεώση, εγώ έχω βρει ( προφανώς ) τον νικητή.
Το πιο δυνατο χαρακτηριστικό του roon είναι η βάση δεδομένων που έχει. Reviews, αναφορές, βιογραφίες, hyperlinks...
Εϊναι μαγικό. Μόνο γι'αυτό το χαρακτηριστικό αξίζει τα λεφτά του. Κι ας παίζει χειρότερα (που δεν παίζει) από άλλα players.

Ευχαριστούμε πάντως για την αναλυτική αναφορά στις δυνατότητες του daphile. Ομολογώ ότι προσωπικά δεν γνώριζα την ύπαρξή του.

Reaction score
12.240
Αφού έχεις αποφασίσει ότι παίζεις με Daphile, καλά έκανες και δοκίμασες.... όμως, είναι αυτό το χαρακτηριστικό (real time kernel) κάτι που θα σε κάνει να πας στο Daphile;

Τέλος πάντων, ο καθένας βάζει προτεραιότητες/στόχους και προχωράει...
Όχι, ούτως ή άλλως χρησιμοποιούσα συστηματικά το Daphile πολύ πριν δοκιμάσω τον RTK. Ούτε καν ήξερα τί σήμαινε. Απο τη στιγμή όμως που έγιναν οι δοκιμές και βρήκα ότι κακό δεν κάνει, ενώ είναι πολύ πιθανό να κάνει και καλό, κράτησα αυτή τη version. Δεν είναι μόνο ο τύπος του πυρήνα δηλαδή, είναι το όλο εγχείρημα του Daphile, το στήσιμό του που δείχνει ( και επιβεβαιώνεται στη πράξη ) ότι έχει φτιαχτεί με γνώμονα να αποτελέσει ένα player επιδόσεων.

Το πιο δυνατο χαρακτηριστικό του roon είναι η βάση δεδομένων που έχει. Reviews, αναφορές, βιογραφίες, hyperlinks...
Εϊναι μαγικό. Μόνο γι'αυτό το χαρακτηριστικό αξίζει τα λεφτά του. Κι ας παίζει χειρότερα (που δεν παίζει) από άλλα players.

Ευχαριστούμε πάντως για την αναλυτική αναφορά στις δυνατότητες του daphile. Ομολογώ ότι προσωπικά δεν γνώριζα την ύπαρξή του.
Εγώ είμαι παραδοσιακός τύπος, αν θέλω να πάρω κάποια πληροφορία, θα τη ψάξω όταν νιώσω την ανάγκη! Επαναλαμβάνω, δεν γνωρίζω πως παίζει το roon, άρα δεν μπορώ να έχω άποψη. Γνωρίζω αρκετά καλά πως παίζει το Daphile όμως. :)

Reaction score
19.387
Όχι, ούτως ή άλλως χρησιμοποιούσα συστηματικά το Daphile πολύ πριν δοκιμάσω τον RTK. Ούτε καν ήξερα τί σήμαινε. Απο τη στιγμή όμως που έγιναν οι δοκιμές και βρήκα ότι κακό δεν κάνει, ενώ είναι πολύ πιθανό να κάνει και καλό, κράτησα αυτή τη version. Δεν είναι μόνο ο τύπος του πυρήνα δηλαδή, είναι το όλο εγχείρημα του Daphile, το στήσιμό του που δείχνει ( και επιβεβαιώνεται στη πράξη ) ότι έχει φτιαχτεί με γνώμονα να αποτελέσει ένα player επιδόσεων.

Εγώ είμαι παραδοσιακός τύπος, αν θέλω να πάρω κάποια πληροφορία, θα τη ψάξω όταν νιώσω την ανάγκη! Επαναλαμβάνω, δεν γνωρίζω πως παίζει το roon, άρα δεν μπορώ να έχω άποψη. Γνωρίζω αρκετά καλά πως παίζει το Daphile όμως. :)
Ωραία πόστ όπως είπε και ο blue (όχι σαν τα χαζά τα δικά μου χα χα). Άστους να λένε Άστρονοτ. Ιδίως αυτός ο Wnet το ένα του βρωμάει το άλλο του ξυνίζει. Bhutia, Ντιμιφούτ και Ear έχει γίνει. Άμα γεράσει ο άνθρωπος .... 😀

Reaction score
12.240
@wnet Επόμενο βήμα: να στείλω mail στον δημιουργό του Daphile και να του πω να προσθέσει καμιά ρουτίνα να διαβάζει το επίπεδο έντασης του minidsp. :p :p :p Τι στο καλό, τόση αβάντα του κάνω, δεν θα εισακουστώ;;;;;;

Άντε παίδες, πίσω στο θέμα!

Reaction score
19.387
Άντε παίδες, πίσω στο θέμα!
Να στο θέμα μας : 😀

Δεν είναι αβάντα όταν μιλάς για κάτι που χρησιμοποιείς και είσαι ικανοποιημένος και εξηγείς και για ποιούς λόγους. Σε κάποοιν μπορεί να "ταιράζει" αυτή η λύση.
Αβάντα (ίσως να) είναι να μιλάς για πράγματα που δεν χρησιμοποιείς.

Reaction score
6.803

Είμαι ( ήμουν )φανατικός οπαδός του roon για όλα αυτά που αναφέρεις και για πολλές άλλες λειτουργίες που μου αρέσουν το χρησιμοποιούσα αποκλειστικά τα τελευταία τρία χρόνια αλλά αν το κάνεις ΑΒ με το daphile θα κλάψεις. Το οποίο daphile σε σχέση με το roon έχει interface 100 χρόνια πίσω (και απορώ Νίκο)πως το χρησιμοποιείς και σου αρέσει οπότε έπρεπε να βρούμε κάτι αλλο😀😀

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.848
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29