...πικαπ μετα το 2020, σοβαρα?

Reaction score
19.386
Απ οτι διάβασα στις μισές αιθουσες είχε πικάπ, εάν πάρεις την συγκεκριμένη εκθεση ως μέτρο τότε πάει καλά.
Σου έχω νέα όμως και είναι δυσάρεστα. Δεν αποτελεί κριτήριο.
Εκεί θα συναντήσεις συνομηλίκους σου :p :D
View attachment 295441
Μην είσαι αυστηρός με τους ηλικιωμένους. Το πως φέρεται και αντιμετωίζει μια κοινωνία τα παιδιά και τους ηλικιωμένους δείχνει το πόσο πολιτισμένη είναι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.888
Μην είσαι αυστηρός με τους ηλικιωμένους. Το πως φέρεται και αντιμετωίζει μια κοινωνία τα παιδιά και τους ηλικιωμένους δείχνει το πόσο πολιτισμένη είναι.

Ευθανασία.

Στο σταρτρεκ είχε ένα επεισόδιο με ένα πλανήτη που τους έκαναν ωραία τελετή ευθανασίας μόλις έφταναν στα 60.

Ωραία ηλικία. Μια χαρά θάνατος.

Έχω 5 χρονάκια ακόμα. Και αν. 😁
Ο,τι αρπάξει ο κωλος μας. 🤪

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077
Εγώ άκουσα ότι δεν είχε κανένα atmos και ένα - δυό πολυκάναλα.

Οι γέροι δεν βλέπω να πάνε εκεί. Όλο νέους βλέπω στην έκθεση αλλά ΟΚ δεν ξέρω εγώ απο αυτά, δεν πάω σε εκθέσεις. Μόνο για τον Blue πήγα μια φορά και έμεινα 30 λεπτά. :D
Είχε Atmos...λιγοστά και από εκθέτες ΄΄συνήθεις υπόπτους΄΄... Όπως διατυπώθηκε στο σχετικό νήμα αυτό το φαινόμενο είναι δείγμα ελαττωματικότητας για τον χαϊενδικό χώρο και όχι για το ίδιο το format.

...
Υπαρχει και τρίτο αλλά σας αφήνω σε αγωνία:p
Κι εσύ.... troll ;;; :roflmao:

Reaction score
19.386
Είχε Atmos...λιγοστά και από εκθέτες ΄΄συνήθεις υπόπτους΄΄... Όπως διατυπώθηκε στο σχετικό νήμα αυτό το φαινόμενο είναι δείγμα ελαττωματικότητας για τον χαϊενδικό χώρο και όχι για το ίδιο το format.
Πόσα είχε ; Ένα. Και τι ¨ποιότητας" ;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077
Πόσα είχε ; Ένα. Και τι ¨ποιότητας" ;
Η ποιότητα του ακροάματος κατά τη γνώμη μου είναι εκτός συναγωνισμού με δικαναλικά και δη βινυλιακά. Είναι κάτι διαφορετικό και γι αρκετό κόσμο θα είναι προτιμότερο. Είτε αυτό το τελευταίο θα πείραζε κάποιους είτε όχι.

Reaction score
8.864
Εγώ άκουσα ότι δεν είχε κανένα atmos και ένα - δυό πολυκάναλα.

Οι γέροι δεν βλέπω να πάνε εκεί. Όλο νέους βλέπω στην έκθεση αλλά ΟΚ δεν ξέρω εγώ απο αυτά, δεν πάω σε εκθέσεις. Μόνο για τον Blue πήγα μια φορά και έμεινα 30 λεπτά. :D
Κάνεις τον ανηξερο αλλά ξέρεις πολύ καλά περί τίνος πρόκειται. Μιλάμε για μια χαιεντ έκθεση όπου έρχεται κόσμος από διάφορα μέρη του κόσμου. Δεν ξέρω πόσους επισκέπτες είχε, αλλά οι συναυλίες των Rammstein στο Μόναχο 3-4 τον αριθμό στο στάδιο του Μονάχου ήτανε όλες sold out. Εκει θα δεις νεολαία και θα καταλάβεις το πραγματικό μέγεθος του χαιεντ.
Απλώς όλοι αυτοί ζούνε στον μικρόκοσμο τους σαν τα μικρό δυναμικά του μπούτχια μας :p :D

Τους ηλικιωμένους τους σεβόμαστε για αυτό τους λέμε να παίζουν με σποτιφαι αντί να σηκώνονται κάθε τρεις και λίγο να αλλάζουν κομμάτι ή δίσκο. Σαν καψόνι μοιάζει κάτι τέτοιο.
Επίσης το ρητό γηράσκω αεί διδασκόμενος είναι σωστό. Εμείς κριτικάρουν αυτούς που γηράσκουν απλα:p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.888
Είναι κάτι διαφορετικό και γι αρκετό κόσμο θα είναι προτιμότερο.
Σα να μιλάς για σεκς.

Δε λέω, να δοκιμάζεις πράγματα, το διαφορετικό έχει πάντα ενδιαφέρον, αλλά με.. προσοχή.

TGD

Reaction score
8.764
Στο σταρτρεκ είχε ένα επεισόδιο με ένα πλανήτη που τους έκαναν ωραία τελετή ευθανασίας μόλις έφταναν στα 60.
Διήγημα του Ασίμοφ πρέπει να ήταν...

Reaction score
19.386
Είτε αυτό το τελευταίο θα πείραζε κάποιους είτε όχι.
Γιατί να τους πειράζει ; Τι συμφέρον έχουν είτε να τους πειράζει , είτε να μην τους πειράζει. Λογικά το ερώτημα ισχύει κιόλας αμφιπλεύρως. ΚΑι σε έξω-τεχνικά θέματα να πάμε, ούτε το bias, ούτε η ψυχολογία , ούτε ο εγωισμός αλλάζει επειδή κάποιος είναι δικάναλος, τρικάνλος, 1000 κάναλος. Αυτό εξάλλου αποδεικνύεται στα δικά μου τουλάχιστον μάτια και αντίληψη καθημερινά. Για αυτό είμαι πεπεισμένος.

Επίσης εγώ νομίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι που ακούσανε μίξεις τέτοιες και δε τους άρεσε η παρουσίαση συγκριτικά με την στέρεο εκδοχή τους. Και όσες απο αυτές τους άρεσαν είναι περισσότερο απο μηχανικούς που τις κάνουν επίσης σαν στέρεο αλλά φυσικά με καλύτερο ύψος, με λίγο περισσότερο πλάτος και καλύτερη απτύπωση του ambient , στην καλύτερη εκδοχή του (αλλά και παράλληλα σωστής δουλειάς, δεν μιλάμε για συνθ που έρχονται απο τίποτε πίσω και απο το υπερπέραν).

Όπως και να έχει άσχετα με τα παραπάνω ή με οτιδήποτε , η λογική dictates ότι άσχετα του λόγου είτε αυτός είναι ή δεν είναι πραγματικά μια καλύτερη "ποιότητα" ή οτιδήποτε .... ο κόσμος του "Χαι Φαι" δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για αυτά και φαίνεται απο την έκθεση του Μονάχου που να θεωρήσουμε ότι είναι το απώγειο αυτού του "κόσμου". ¨Αρα δεν έχει πεθάνει το στέρεο ούτε το πικάπ, το αντίθετο ίσως. Τώρα οι νέοι είναι άλλο πράγμα. Οι νέοι δεν αποτελούν και δεν έχουν την οικονομική άνεση να "στηρίξουν" μια τέτοια. niche βιομηχανία (βιοτεχνία). Επίσης οι νέοι είναι και άλλο θέμα. Οι νέοι εγώ απο ότι βλέπω στην καλύτερη των περιπτώσεων θα αγοράσουν ένα καλό ζεύγος ακουστικών και πάλι με τα χρήματα που θα τους διαθέσει ο γονέας του. Αυτοί όμως δεν θεωρούνται Χάι Φάι. Επίσης ο κόσμος του pro audio που λέει ο Ν.Κ. πάλι είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος με τις δικές του ανάγκες και επιδιώξεις. Η χρήση εκεί διαφορετικών ηχείων και τακτικών dsp και 1002 άλλα γίνεται με γνώση και φειδώ και μόνο όταν και όπου είναι αναγκαία. Δεν γίνεται όπως και με αυτόν το τρόπο ακριβώς με τον οποίο βλέπω πολλούς να κάνουν συσχετισμούς με το οικιακό περιβάλλον αλλά ούτε και εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Το θέμα είναι εάν αυτό που θα σου προσφέρει στο οικιακό περιβάλλον αξίζει την φασαρία όλων αυτών που πρέπει να γίνουν για να φτάσει κάποιος σε επίπεδα pro audio χώρου αλλά και ηχητικής απόδοσης. Και όλα αυτά πέρα της απαιτούμενης γνώσης. Προφανώς ο κόσμος δεν μπορεί και δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τέτοιες κινήσεις. Ένα στούντιο π.χ. έχει διαφορετικά ηχεία αλλά και mounting αυτών για άλλους λόγους και πολλούς μάλιστα. Ανάλογα και τι μουσική παράγεται. ¨Αλλο η rap, dance π.χ. και άλλο αποτύπωση φωνητικών (ακόμη και εντός αυτών των genre το τραγούδι). Εάν έχει μια τραγουδίστρια ο μηχανικός θα ακούσει την φωνή της απο μικρά ηχεία , δεν θα έχει τα μεγάλα να βαράνε μπάσο , για να μπορέσει να κάνει σωστό balance της φωνής π.χ. με άλλα όργανα. Το ίδιο και όταν την γράφει. Στο τέλος το ακούνε συνολικά απο όλα τα ηχεία ... και πολλές άλλες επιλογές που έχουν να κάνουνε. Αυτό εμείς το παίρνουμε σαν "έτοιμη" δουλειά (καλή ή κακή). Και εάν είναι καλή ... θα την ευχαριστηθείς λίγο πολύ παντού.

Last edited:

Reaction score
19.386
Εγω έφαγα φακές, ταραμοσαλάτα, πατατοσαλάτα και ελιές.. Αύριο μπάμιες, αγαπημένο φαγητό με φέτα. Μεθαύριο μπριζόλα. Παραμεθαύριο ξανά μπάμιες απο (το then) προχθές . Ωπ, λάθος νήμα, τι νόστιμο θα φάτε είμαι.:D

Δεν άκουγα βινύλια κατά την διάρκεια του φαγητού (το έσωσα, συσχετίζοντας το, με άσχετο όμως συνειρμό.). :D

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.903
Επιτρέπεται λίγο να είμαστε εκτός θέματος! Έτσι και αλλιώς και το πικάπ για κάποιους θεωρείται παρωχημένο!

Ιανουάριος 1984, κοντά στα 28 και Φαντάρος (Χωροφύλαξ) στην Ρόδο στο 95 ΤΕΧ!
Τα απογεύματα λοιπόν με τις ώρες στο ΚΨΜ και να παίζω......... σε κονσόλα της εποχής το παρακάτω απλοϊκό αριστούργημα!!!!!

Reaction score
8.864
στην προσφατη εκθεση χαιεντ ο απεσταλμενος μου διαπιστωσε και μια ακομη ταση.
μεταφραση αυτουσια απ την μηχανη γκουγκλ :p

Τάση νούμερο 3: Η ψηφιοποίηση του πικάπ.

Δεν υπάρχει πραγματική καινοτομία πια φέτος, τα νέα είναι μάλλον ότι κάποιος έχει συνηθίσει την κεραία Bluetooth ή την υποδοχή RJ45 σε ένα πικάπ. Κάθε κατασκευαστής του οποίου η γκάμα προϊόντων ξεκινά από το χαμηλότερο έως το μεσαίο τριψήφιο εύρος τιμών έχει τουλάχιστον μία τέτοια συσκευή σε προσφορά. Σίγουρα μια καλή απόφαση για το συμφέρον της προσβασιμότητας και της συνδεσιμότητας.

Αυτα ειναι καλα νεα, παιρνεις ενα πικαπ με BT.

Reaction score
370
Ευθανασία.
Με αφορμή αυτό
πολύ καλός φίλος (κάπου στην επαρχία) τυγχάνει να ΄ναι κυνηγός >:(
και μέσα σε όλα κάτοχος γερασμένου πουλόσκυλου, εν ονόματι Ρόκυ,
το οποίο σκυλί αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αποφασίζει πριν 2 εβδομάδες να το παει για ευθανασία,
κατόπιν συνεννοήσεως πάει στον κτηνίατρο, του λέει αυτός κράτα το,
και όπως ψάχνει για φλεβα (ηταν και μαλλιαρό) τον τρυπάει με την βελόνα στο δάχτυλο...

-Ωπα - Ωπα με τρύπησες, πας καλα? Τι Κάνεις ?
-Μη φοβάσαι ρε... δεν την πάτησα.

στην αίθουσα αναμονής περίμενε η σύζυγος :roflmao:

Reaction score
30
Μόνο για τα ελληνικά πολύ σπάνια που δεν βγήκαν ποτέ σε cd. Που ακόμα και οι εταιρείες πλέον τα παίρνουν από youtube από απλούς χρήστες οι οποίοι τα έχουν ανεβάσει μονοφωνικά και με φουλ σκρατς (και έτσι τα βάζουν στις πλατφόρμες τους). Το σκεφτόμουν να αγοράσω πικάπ, ευτυχώς σιγά σιγά βρίσκω άτομα που έχουν κάνει καλές μετατροπές.
Οι εταιρείες έχουν πομπίνες πεταμένες σε διαμερίσματα και ούτε καν ασχολούνται δυστυχώς!Αλλά και να έκαναν remaster θα ήταν με τα σημερινά πρότυπα ήχου δυστυχώς κι όχι όπως θα ακούγονταν αν έβγαιναν στα 80s πχ. Βέβαια από το τίποτα κάτι θα ήταν!
Η μεγαλύτερη δισκογραφική στην Ελλάδα που έβγαλε κάποια για πρώτη φορά σε cd, εκτός του ότι έχουν full μπάσα/loudness κλπ τέρμα, το έχουν μέσα το σκρατσάκι τους!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.834
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon