Tesla

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.216
Με ένα καλώδιο 3*5 από τον πίνακα, συν ένα αντιδιαροής τύπου Α, είναι μια χαρά για οικιακή φόρτιση, δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο, ούτε "φορτιστές" ούτε άλλα κόλπα.
Έλα παππού να σου δείξω πως γίνονται τα παιδιά :p

Αυτό ακριβώς το setup έχω κι εγώ. Στο σπίτι έχω βγάλει δύο μπλε βιομηχανικές πρίζες (σε διαφορετικά σημεία) από ένα πινακάκι με ρελέ προστασίας. Τύπου Β όμως και όχι Α, όπως ενδείκνυται για τα EV (προστασία και από καθαρό DC που μπορεί να "γυρίσει" από το αυτοκίνητο).

Από εκεί και πέρα έχω έναν ρυθμιζόμενο φορητό φορτιστή/καλώδιο (έως 32A) και έχω φτιάξει μόνος μου και έναν αντάπτορα από μπλε σε σούκο. Οπότε στο σπίτι φορτίζω από τη βιομηχανική αλλά έξω αν χρειαστεί να φορτίσω σε απλή πρίζα, ρυθμίζω μικρότερη ισχύ, βάζω τον αντάπτορα και είμαι κύριος (όχι ότι μου έχει χρησιμεύσει συχνά, αλλά λέμε).

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.716
(...όλοι μαζί...)

"Αυτά είναι κόλπα ζόρικα, που κάνουν στις Ινδίες"!

:biggrin: :biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.721
Σήμερα καλά τα πήγαινε στην αρχή στο δρόμο Χαλκιδικής

1000005503.jpg

Αλλά οι ανηφόρες στην περιφερειακή οδό, το χάλασαν λιγάκι

1000005501.jpg

Τες πα. Έχει περιθώρια βελτίωσης. 🤪😁

Reaction score
2.437
Ενδιαφέρουσα δυνατότητα έχει ο AC φορτιστής της Τέσλα, να συνδέεται σε μονοφασική παροχή είτε με απλό φις σούκο, είτε με μπλε βιομηχανικού τύπου φις:

View attachment 296186

Με σούκο, 16 αμπέρ (3,7 kW).

Με το μπλε, 32 αμπέρ (7,36 kW).

Από μονοφασική παροχή και τα δύο.

Άρα, βγάζοντας μια απλή επιτοίχια μπλε μπρίζα:

Με ένα καλώδιο 3*5 από τον πίνακα, συν ένα αντιδιαροής τύπου Α, είναι μια χαρά για οικιακή φόρτιση, δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο, ούτε "φορτιστές" ούτε άλλα κόλπα.

Μια χαρά είναι τα 7,4 kW!

ΥΓ. Ο μπλε αντάπτορας πωλείται έξτρα, 48€.
Αρα έκανα πατάτα που πήρα τον φορτιστή της Tesla με τα 500 ευρώ (που δεν το έχω τοποθετήσει ακόμα δηλαδή)?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.721
Αρα έκανα πατάτα που πήρα τον φορτιστή της Tesla με τα 500 ευρώ (που δεν το έχω τοποθετήσει ακόμα δηλαδή)?
Όχι, είναι ευκολία. 😎

Δε χρειάζεται να απλώνεις και καλώδια, έχει ο φορτιστής.

Εννοείται πως τα 11 kW σε τριφασικό, είναι καλύτερη επιλογή από τα 7,5 kW σε μονοφασικό. Λιγότερο από 4 kW από κάθε φάση.

Για το εξοχικό σπίτι στο χωριό όμως, με μονοφασικό, η μπλε μπρίζα είναι σούπερ!

ΥΓ.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.216
Ανέβαινα σήμερα την Εθνική, μπροστά μου ένα Tesla, μπροστά του ένα Sportage που τον πήγαινε καροτσάκι. Κολλημένος ο Tesla στον Kia, κολλημένος εγώ στον Tesla.

Είδε κι απόειδε ο Teslaτζής, κάνει δεξιά, σαν να μου λέει βγάλε εσύ άκρη μ'αυτόν.

Με το που φεύγει από τη μέση και με βλέπει ο Kia στον καθρέφτη, τσουπ, αμέσως δεξιά :fuckyou:

Πάει να βγει και ο Tesla πάλι στην αριστερή να περάσει και αυτός, ξαναβγαίνει ο Kia αριστερά πάλι μπροστά του.

Ηθικό δίδαγμα: Όσα άλογα και να βάλει ο Έλον, θέλει πολλά χρόνια να φτιάξει κούτελο σ' αυτή την κενωνία :tongue:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.054
Να του πεις ότι το Megane του 1995 είχε αυτόματο σύστημα ταχύτητας καθαριστήρων ανάλογα την ταχύτητα του οχήματος. Το είχε το δικό μου. Ότι ρύθμιση και να είχες, στο φανάρι γυρνούσε στο αργό, και όταν περνούσες τα 5χλμ/ ώρα επέστρεφε εκεί που το είχες. Όσο βλακεία και αν φαίνεται, θα το καταλάβεις μόνο όταν το είχες και πλέον δεν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.721
A look at Tesla’s sales in May for the EU + EFTA + UK markets shows that the EV maker sold a total of 29,600 cars during the month, a 1,920.5% increase from the 1,465 that were sold in May 2022. From January to May 2023, Tesla sold a total of 138,294 units, a 121.8% increase year-over-year.

Tesla’s registrations for the month were 29,000 for a 2.6% market share. That’s up from Tesla’s 0.2% market share in May last year.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.120
Members
38.279
Νεότερο μέλος
vklops10