Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;





bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
16.285
Reaction score
49.783
Θυμάστε πόσο γευστικά ήταν κάποτε τα καρπούζια πριν επέμβουν και σε αυτά?
Τέτοια είναι τα παρακάτ, ντόπιος σπόρος, μόλις βάζεις τη μύτη από το μαχαίρι ανοίγει στα δυό
IMG_20230707_122149.jpg
 


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
16.285
Reaction score
49.783
Ναι βρε κατανοητό, προσωπικά ως παραγωγός για πάνω από 20 χρόνια δεν ψωνίζω πλέον ποτέ καρπούζια. Δεν βρίσκω το λόγο να κουβαλάω τόσο βάρος για να φάω κολοκύθα.
Ευτυχώς εδώ στο χωριό βρίσκω ακόμα πραγματικό καρπούζι.

3 μέρες κάνω τα χατήρι άλλων, σήμερα θα με υποστούν.
Πρώτη φορά δοκιμάζω αυτή τη ποικιλία, πάντα όταν πρόκειται για τέτοια εμπειρία κάνω σαν μικρό παιδί που του φέρνουν το καινούριο παιχνίδι :biggrin:
Για να δούμε τι λέει αυτός ο ΛΑΝΑΡΑΣ.:drinks:

IMG_20230707_124319.jpg
 

TGD

Μηνύματα
8.878
Reaction score
8.939
Για βοδινό:
Ωραίο το Στρογγανωφ. Αν και προτιμώ το Ουελλινκτων, αν βρεις κάποιον να καταφέρει να ψήσει σωστά τη ζύμη.

Για μπάμιες:
Εμένα μου άρεσαν οι Αλέξανδριας του Μπάρμπα Στάθη, αλλά συνήθως περνώ Άρδα ή την Ελληνική Γη του ΑΒ.
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
16.285
Reaction score
49.783
Αυτές παραπάν που δοκίμασα ήταν σκέτη απογοήτευση. Η συσκευασία είχε μέσα μικρές και μεγάλες. Οι μικρές εβρασαν και έλιωσαν και οι μεγάλες κρατούσαν, ήταν σχεδόν τραγανές. Μάπα το καρπούζι... :(
 





Μηνύματα
3.455
Reaction score
11.463
Ναι , πλέον τα καρπούζια τα μπολιάζουν σε σπόρο κολοκυθιού, εξού άνοστα και με κίτρινη σάρκα. Για να γίνει κόκκινο εσωτερικά, την προηγούμενη μέρα πριν την Συγκομιδή , κάνουν «μια στροφή» στο καρπούζι και στραγγαλίζουν το κοτσάνι του, με αυτό τον τρόπο ξέρουν πόσα τεμάχια (ποιο τμήμα του χωραφιού) θα συγκομίζουν, ανεξάρτητα αν είναι η ώρα τους γι αυτό , δεν γίνεται δηλ επιλογή των πιο ώριμων , γι αυτό άλλωστε και δεν έχουν γλυκάνει.
Άρα καρπούζια παίρνουμε στο μέσον της φυσιολογικής τους συγκομιδής , όχι νωρίτερα , ούτε προς το τέλος γιατί τότε «κουφώνουν» εσωτερικά και μαλακώνουν εξωτερικά (όπως τα κολοκυθάκια).
Εκτός αν ξέρουμε ότι προέρχονται απο αυθεντικό σπόρο καρπουζιού.
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
16.285
Reaction score
49.783
Σωστός, όσο για τους λόγους είναι πολύ πχιο πολύπλοκο το θέμα. Το φυτό είναι απίστευτα απαιτητικό στα συστατικά του χώματος. Αν ξανά βάλεις στα ίδια χώματα καρπούζι δεν πρόκειται να βγει τίποτα. Κάπως έτσι καταλήξαμε στις κολοκύθες όπου δεν έχουν τις ίδιες απαιτήσεις.
Η φάση είναι που πολλοί (δλδ όλοι) πιστεύουν ότι τρώνε ακόμα καρπούζι. Με λέει ο άλλος κάτσε να πάρουμε ένα καρπουζάκι να το ευχαριστηθουμε, του λέω, άστο, θα σε πάρω καλύτερα ένα γλειφιτζούρι να σε φύγει ο καημός...
 



bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
16.285
Reaction score
49.783
Επειδή οι μπάμιες το μεσημέρι δεν φτούρησαν, έσιαξα με ζύμη που είχα ήδη στο ψυγείο δγιό τσασίτια σκεπαστή πίτσα . Το ένα έχει μέσα, ανθότυρο, ντομάτα και πιπεριά, το άλλο μανιτάρια, πιπεριά και γκούντα.
IMG_20230707_224654.jpg
 




Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.133
Μηνύματα
2.962.957
Members
38.288
Νεότερο μέλος
Audiopain79
Top