Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
19.763
Τέτοια συνωμοσία που αυτές τις μίξεις δεν θα τις ακούσει ποτέ κανένας in all their glory. Μόνο απο soundbar και απο ακουστικά (ψείρες) στην καλύτερη.

Μόνο ο Ν.Κ και εγώ που έχουμε πολυκάναλο θα τις ακούσουμε και εκτιμήσουμε. Για εμάς θα δουλέψει η παγκόμσια αγορά, εμάς σκέφτεται και φροντίζει. 😀 😀

Πως και ποιοί τώ αριθμώ θα κρινουν εάν είναι καλές ήθελα να ήξερα ; Δύο άτομα μόνο εγώ και ο Ν.Κ ; 😀 😀 Αυτό θα είναι καλό για να γίνει η σωστή "τριβή" και εξέλιξη προς καλύτερες εγγραφές στο μέλλον. 😀

Reaction score
4.166
Βασικά ο όρος multichannel είναι λάθος. Multimono θα έπρεπε να λέγεται. Για σκεφτείτε το..

Reaction score
4.166
Δηλαδή κατά τη γνώμη σου θα έπρεπε να λέγεται πολυ-μονό. Σαν να λέμε ξανθομελαχρινή. Ή υγροαέριο. Λογικό.
Το θέμα είναι τα objects. Εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς, που είναι ο παπάς; :lolsign:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
31.222
Αντε κανένα πιατίνι απο αριτσερά πρός δεξία πίσω και το αντίθετο
Μόνο αν καταφέρεις να βγάλεις το καμπανάκι από το δωμάτιο, πέρα από τους πλαϊνούς τοίχους θα σε παραδεχτώ.

Reaction score
19.763
Μόνο αν καταφέρεις να βγάλεις το καμπανάκι από το δωμάτιο, πέρα από τους πλαϊνούς τοίχους θα σε παραδεχτώ.
Το έχω ακούσει και αυτό φίλε μου , δεν ξέρω να σου πω, πως γίνεται (το κάνουν). εμένα δεν κάνει τέτοια αλλά μόνο σε λογικό βαθμό και λόγω χωρικής τοποθέτησης. Μπορεί να το κάνουν αυτά τα ηχεία που λέει ο γκουρού ή εσείς , αυτά με το καλό - τέλειο σπινόραμα.

¨Εχω μια εντύπωση ότι έχει να κάνει κάτι με το time alignment ; Λογικά (και έαν έχω δίκιο ότι εκεί οφείλεται) καθώς αυτό επιτυγχάνεται τέλεια με το dsp ....λογικά αυτοί πρεπει να ακούνε τέτοια πράγματα.

Εγώ ΨΕΚ είμαι (με βαφτίσανε) οπότε ότι θέλω λέω. χα χα. Το ΨΕΚ είναι καλό εάν είναι αναρωτήσεις που θα οδηγήσουν σε μια συζήτηση και όχι αυστηρή τοποθέτηση. Τώρα έχει κακή φήμη λόγω πολιτικών λόγων. Παλιά είχε άλλη έννοια.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Είμαστε εθισμένοι ρε, αρρωστάκια.. (και όχι μόνο στο Hi fi :rolleyes:)
Κάποιος να μας κόψει ένα ticket να γίνεται πιο οργανωμένα η αντιπαράθεση και κλείσαμε.. :tongue:

272103011_4847013392011877_7978687693912793485_n.jpg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.674
Παγκόσμια συνομωσία. Νεα τάξη πραγμάτων.
Οι Ροκφέλερ, Μπάφετ, Γκέιτς προωθούν το πολυκάναλο και ακριβαίνουν τις ομπρέλες.
Α να γεια σου.

Μην ασχολείστε παιδιά με τα ιμερσιβ, πρόκειται περί συνομωσίας. Άσε που είναι του σατανά αυτά τα πολλά κανάλια, σαν όλες τις απολαύσεις της ζωής, ξεκάθαρα αμαρτίες.

Στο δρόμο του Θεού εσείς, στο σχεδόν μονοκάναλο. Νηστεία και προσευχή.

Άντε μπράβο.

Reaction score
19.763
Που θες να καταλήξεις δεν ξέρω, ότι το 3D Audio κάνει τζιζζ και σαν το δικάναλο δεν έχει?
Ότι δεν έχει λογικό νόημα οικονομικά στην αγορά (στην πιάτσα) να πάει το πράγμα μόνο σε Atmos μίξεις (τουλάχιστον ακόμη). Και τι πιθανόν θα σημάνει μια τέτοια κίνηση για την μουσική δημιουργία και την ποιότητα των μελλοντικών παραγωγών επίσης atmos. Καμιά σχέση με το τεχνικό θέμα, εάν και αυτό κάποιοι - πολλοί στο pro audio (όχι οι star φυσικά) έχουν εκφράσει κάποιες αμφιβολίες (πέρα της χωρικής πληροφορίας). Η Apple εσυ που τα παρακολουθείς , έκανε πράξη (εφήρμοσε) την ανακοίωνση της ότι θα δέχεται μόνο Atmos μίξεις και όχι stereo πιά ... ή όχι ακόμη ; Και άρα θα ακολουθήσουν και οι άλλες streaming services στο μέλλον τέτοια πολιτική και παρόμοια απόφαση ;

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.316
Τα έχει πει και ο Στίβι από το Μπρούκλιν καλέ. Πολύ καλό για το τίποτα. 😎

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.316

Reaction score
9.042
Ότι δεν έχει λογικό νόημα οικονομικά στην αγορά (στην πιάτσα) να πάει το πράγμα μόνο σε Atmos μίξεις (τουλάχιστον ακόμη). Και τι πιθανόν θα σημάνει μια τέτοια κίνηση για την μουσική δημιουργία και την ποιότητα των μελλοντικών παραγωγών επίσης atmos. Καμιά σχέση με το τεχνικό θέμα, εάν και αυτό κάποιοι - πολλοί στο pro audio (όχι οι star φυσικά) έχουν εκφράσει κάποιες αμφιβολίες (πέρα της χωρικής πληροφορίας). Η Apple εσυ που τα παρακολουθείς , έκανε πράξη (εφήρμοσε) την ανακοίωνση της ότι θα δέχεται μόνο Atmos μίξεις και όχι stereo πιά ... ή όχι ακόμη ; Και άρα θα ακολουθήσουν και οι άλλες streaming services στο μέλλον τέτοια πολιτική και παρόμοια απόφαση ;
Θα σου αναφερω τι ακουσα απο τα χειλη του μηχανικου ηχου Harald Gericke. Το αν ειναι ασχετος, μετεξεταστεος, διαπλεκομενος ή Σταρ το αφηνω στην κριση του καθενος.

Αυτη την στιγμη υπαρχει στο μουσικο κομματι αυξημενη ζητηση για νεες δουλειες σε ντολμπυ ατμος αλλα πλεον και μιξεις σε ηδη υπαρχοντες καταλογους στα πλαισια μιας επανεκδοσης/επανακυκλοφοριας. Καποια Labels θετουν ως προυποθεση την υπαρξη και μιας μιξης dolby atmos για νεες παραγωγες. H αποφαση της Apple να απαιτησει κυκλοφοριες σε dolby atmos κινητοποιησε τα Labels. Το μεγαλυτερο ποσοστο καταναλωνεται απο χρηστες ακουστικων πολλες φορες και ασυναισθητα απο τον χρηστη αφου για παραδειγμα στην περιπτωση συσκευων της Apple η μιξη ντολμπυ ατμος ειναι αυτη που εμφανιζεται ως πρωτη επιλογη προς ακροαση για να το πουμε απλα.
Ατμος υλικο μπορει να καταναλωθει στο σπιτι με την χρηση ενος πληθους διακριτων ηχειων ή πιο απλα με την χρηση ηχειων upfiring ή ακομη πιο απλα με την χρηση ηχομπαρας και μαλιστα με ικανοποιητικο αποτελεσμα υπο την προυποθεση βεβαια οτι οι χωροι δενεχουν για παραδειγμα χτυπητες ασυμμετριες οπως κενο αριστερα και τοιχωματικο οριο δεξια. Στο Αυτοκινητο επισης μπορει κανεις να καταναλωσει ατμος υλικο ,προς το παρον σε ακριβα αμαξια αλλα σιγουρα θα επεκταθει και σε αλλα πιο προσιτα μοντελα. Ειδικα για τα αυτοκινητα μιλαμε επιπλεον και για ενα τελειως προβλεψιμο περιβαλλον.
Γενικα το 3D Audio απευθυνεται σε ολους χωρις να ξεχναμε και χωρους οπως εκθεσεις, εκδηλωσεις, λαιβ συναυλιες, κινηματογραφους κτλπ.
Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι το δικαναλο πεθαινει αφου παραλληλα με την ατμος μιξη θα βρει κανεις και την στερεο που μπορει ομως να ειναι πλεον αποτελεσμα downmixing.
Μεχρι τωρα οπως αναφερει το συνηθες ηταν να μην προερχονται οι 2 μιξεις στερεο και ντολμπυ απο τον ιδιο μηχανικο. Στην περιπτωση που προερχονται απο το ιδιο χερι μηχανικου τοτε δεν ειναι δεδομενο εαν η στερεο μιξη πραγματοποειται πρωτη και κατοπιν η ατμοε ή η ατμος αρχικα και κατοπιν ενα στερεο με downmixing.
Ενα βασικο θεμα με τις πολυκαναλικες μιξεις ειναι η αλληλεπιδραση μεταξυ μηχανικου και καλλιτεχνη /παραγωγου. Στο στερεο ηταν πιο απλα τα πραγματα να ακουσει ο καλλιτεχνης την δουλεια του μηχανικου με την χρηση απλα 2 ηχειων και ακουστικων εκτος στουντιακου χωρου. Με τις πολυκαναλες μιξεις περιπλεκεται καπως το πραγμα υπο την εννοια οτι δεν ειναι στην ουσια τοσο ελεγχομενες οι συνθηκες ακροασης του καλλιτεχνη. Δεν φτιαχνει ο μηχανικος μιξης οτι αυτος θεωρει ωραιο και τελειωσε, υπαρχει και η αποψη του δημιουργου που λαμβανεται υποψιν. Τ ιδανικο ειναι να βρισκεται ο καλλιτεχνης στο στουντιο σε εναν χωρο δλδ οπου πληροι τις προδιαγραφες για μια σωστη ακροαση του υλικου.
Προς το παρον οι υπηρεσιες straming που προσφερουν ατμος ειναι η tidal, amazon και apple. Για Spotify δεν υπαρχει καποια εξελιξη.

Μια κουβεντα και για το τεχνικο κομματι γιατι βλεπω οτι εχεις μια λανθασμενη αποψη για το 3D Audio.

Κατα τα λεγομενα του Harald το 3D Audio ειναι χοντρικα η επεκταση ενος συστηματος σαραουντ και στον κατακορυφο αξονα με την προσθηκη 4 συνηθως ηχειων υψους/οροφης ετσι ωστε ο ακροατης να βρισκεται σε εναν ακουστικο θολο/ημισφαιριο. Το Ατμος και το καθε αναλογο ιμμερσιβ φορματ δεν ειναι οπως θελουν να πιστευουν καποιοι απλα ηχοι που ερχονται απο πανω αλλα συντελει αυτη η επιπλεον πληροφορια στην γενικη ακουστικα εικονα. Ειναι ενδιαφερον οπως λεει να παρατηρησει κανεις πως μεταβαλλεται το αντιλαμβανομενο απο τον ακροατη πλατος και βαθος σκηνης στο <<στερεοφωνικο>> επιπεδο οταν κανεις αποσυνδεσει τα ηχεια υψους. Δεν ειναι απλα κατι ηχοι που μας ερχονται απο το ταβανι. Με την βοηθεια ενος ακομη επιπεδου μπορει κανεις να αποτυπωσει τον χωρο και να δουλεψει πανω στην ηχητικη εικονα συνολικα.

Οπως αναφερει παρακατω, η πολυκαναλικη μιξη αφορα ολα τα μουσικα ειδη. Απλως αναλογως το ειδος και το κονσεπτ αλλαζει και η προσεγγιση.Ντολμπυ ατμος δεν σημαινει αυτοματα οτι βρισκονται ηχοι σε διαρκη κινηση. Υπαρχουν ειδη μουσικης οπως η ηλεκτρονικη που προσφερεται για κατι τετοιο αλλα στην κλασικητο χωρικο αποτυπωμα ειναι αυτο πανω στο οποιο δουλευουν κατα κυριο λογο οι μηχανικη ενω επισης σε αλλα ειδη οπως ροκ τζαζ κτλπ μπορει κανεις με την βοηθεια της πολυκαναλικης μιξης να κανει την παρουσια οργανων ευδιακριτη ,πραγματα δλδ που υπαρχουν στην στερεο μιξη αλλα ειναι δυσδιακριτα

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.657
... αν και ολιγον, πσωνιο(?!), ορθα τα λεει.
απο ζηλια το λεω, επειδη αυτος φοραει περισσσοτερες κονκαρδες απο μενα.

Attachments

Reaction score
19.763
Θα σου αναφερω τι ακουσα απο τα χειλη του μηχανικου ηχου Harald Gericke. Το αν ειναι ασχετος, μετεξεταστεος, διαπλεκομενος ή Σταρ το αφηνω στην κριση του καθενος.

Αυτη την στιγμη υπαρχει στο μουσικο κομματι αυξημενη ζητηση για νεες δουλειες σε ντολμπυ ατμος αλλα πλεον και μιξεις σε ηδη υπαρχοντες καταλογους στα πλαισια μιας επανεκδοσης/επανακυκλοφοριας. Καποια Labels θετουν ως προυποθεση την υπαρξη και μιας μιξης dolby atmos για νεες παραγωγες. H αποφαση της Apple να απαιτησει κυκλοφοριες σε dolby atmos κινητοποιησε τα Labels. Το μεγαλυτερο ποσοστο καταναλωνεται απο χρηστες ακουστικων ............ κλπ κλπ (διαβάστε το πόστ, να μην μου κοπέι λόγω πολλών λέξεων το δικό μου πόστ).....
Κοίτα Ν.Κ.

Τα διάβασα. Ο άνθρωπος δεν τον ξέρω λέει κάποια πράγματα, ΟΚ ? Αυτά που λέει είναι μια απλή περιγραφή της κατάστασης που υπάρχει και την οποία γνωρίζω. Δεν τοποθετείται επιμέρους στα ζητήματα που προκύπτουν και που έθεσα στα πόστ μου. Είναι μια ουδέτερη περιγραφή. Οπότε δεν μπορώ να σου πω εάν είναι ή όχι π.χ. διαπλεκόμενος που λές ή ότι άλλο. Δεν μπορεί να ξέρει εξάλλου ίσως , όπως δεν ξέρω και εγω και δεν μου απάντησεις τις προθέσεις της Apple και των labels για το μέλλον. Είναι μια ουδέτερη στάση περιγραφής, σαν έξυπνος άνθρωπος που είναι - όχι σαν εμένα τον βλάκα που προσπαθώ να εξηγήσω και βρίσκω και τον μπελά μου - μιας κατάστασης που επικρατεί αυτήν την στιγμή στα στουντιο παγκοσμίως και είναι fluid. Ρευστή και απο τις οικονομικές επενδύσεις που πρέπεί να κάνουνε, ποιός θα τους πληρώσει, πως θα βγούν αυτά τα λεφτά εάν δεν είναι τίποτε star που παίρνουν έκπτωσεις για να λένε πράγματα ή που είναι νέοι και άπειροι χα χα και παίρνουν bank loans που μπορεί να μην μπορέσουν να ξεχρεώσουν γιατί δεν θα υπάρχει εργασία (άσε τι λέει αυτός ότι υπάρχει μια κίνηση ΔΕΝ υπάρχει σου λέω εγώ και ούτε αμοίβεται και ούτε ενδιαφέρον απο τις μπάντες υπάρχει, ούτε αγορά στο Hi Fi κοινό υπάρχει .... φούσκα είναι πως να σου το πω απλά δηλαδή, top down παραμύθια κάτι σαν τον Σύριζα χα χα) ....λοιπόν μην με εκνευρίζεις 😍 Μίλα σου λέω με την πιάτσα, εάν δεν με πιστεύεις εμένα. Πάψε να ασχολείσαι με τι λέει ο καθένας στο youtube. Έχει ο καθένας τους τους λόγους του που τα λέει.

Λοιπόν στην ουσία το downmixing κατά γενική ομολογία στο pro audio , ευτυχώς ο κόσμος έκει έχει ακόμη αυτιά, είναι ένα - οπως σου είπα - ηχητικό δράμα συγκριτικά με μια απο την μάνα της στερεο μίξη. Για αυτό και οι πειραματισμοί που κάνουν πολλοι και λένε ότι είναι πολύ πολύ καλύτερη η μίξη atmos δεν είναι σωστοί. Είναι αλλά όχι τόσο όσο λένε , είναι hyped, και μόνο στην χωρική πληροφορία (και αυτό ακόμη ηχητικά είναι debatable εάν η προσομοίωση της μουσικής αιθουσας κλασικής είναι ο σκοπός ή είναι και αποτελεί αυτόματα και αρτιότητα σε άλλα apsects της αναπαραγωγής , ηχογράφησης και μίξης. ). Λοιπόν είναι πολλά αυτά που δεν εξετάζουμε στην συζήτηση μας. Τόσα πολλά που μου κάνει τρομερή εντύπωση. Και μάλιστα εγώ είμαι και ένας άσχετος, φαντάσου τώρα.

Εγώ βρε φίλε μου πιο πολλά ερωτηματα και ενστάσεις έγραψα στο πόστ μου απο αυτα που γράφει εδώ ο star αυτός. Και είμαι και άσχετος. Αυτό νομίζω εάν είχες ένα δίκαιο κριτήριο θα αντιλαμβανόσουν, θα κατλαβαίνες να κρίνεις και δεν θα με ρωτούσες κάν. Αντίθετα με λές και Ψεκ χα χα τι με λες χα χα και όλοι σας. Και εγώ συνεχίζω να βοηθάω (κατά την γνώμη μου τουλάχιστον).

Σου είπα ότι εδώ το θέμα είναι ότι πάει να καταργηθεί εντελώς η στερεο μίξη. Και αυτό θα γίνει τελικά (δες παρακάτω). Και τεχνικά αυτό είναι επιζήμιο. 1000 σελίδες θέλει μόνο αυτό για να αναλυθεί και δεν λέει κανένας τίποτε. Τεσπά άστο .... βαρέθηκα, δεν υπάρχει ανατπόκριση, ούτε σε αυτό. Είναι προχώ αυτό χα χα. Πάμε στα απλά :

Η μιξη στέρεο δεν έχει καμιά σχέση με την atmos. Τώρα τα άλλα περί επικοινωνίας χα χα των μουσικών κλπ ούτε εγώ που λέω φιλοσοφίες δεν θα τα έλεγα. Τι βιβλίο φιλοσοφίας γράφουμε ενώ τα βρίζουμε αυτά ; Ξανά τεσπά, ασχολίαστο.

Το translate της μίξης είναι άλλο πάλι πράγμα που πάλι δεν έχει δίκιο. Η ηλεκτρονική μουσική όντως επιεδή είναι τόνοι παραγόμενοι ψηφιακά δεν διεγείρουν modes σε ένα στούντιο ηχογράφησης όπως η ηχογράφηση μια live μπάντας. Και σε αυτό μισές αλήθειες για εντυπωσιασμό λένε όλοι. (απο άγνοια θέλω να πιστέυω). Το χαμηλό στις μπάντες κόβεται ακόμη ή όταν ένα όργανο έχει χαμηλό περιεχόμενο (μπάσο π.χ. με μπότα) για να ξεχωρίζουν και να είναι καλή η μίξη κόβονται και αυτά στην περιοχή που πρέπει και δεν αλληλεπικαλύπτονται. Προσπάθειες και εξυπνάδες να εμπεριέχονται όλα βγάζουν ωραίο φάσμα αλλά δεν ακούγονται καλά. Τωρα στην ράπ χιπ χοπ π.χ. που είναι ειδική περίπτωση, καθώς η μπότα έχει δυνατότερο και χαμηλότερο περιεχόμενο ακόμα και απο το μπάσο πάλι κόβεται σε ζώνες με ανάλογα φίλτρα σε περιοχές. Αλλιως θα γίνει αυτό το muddy mix που ακούς σε μίξεις ηλεκτρονικής που παρόλο που είναι όπως είπαμε καθαροί τόνοι πάλι κάποιοι ηχολήπτες δεν το κάνουν και βγαίνει ακόμη και αυτή η μίξη σκ@τα και απορεί ο οντιοφίλ γιατί δεν παίζει ή παιζει το σύστημα του κάπιοια καλά και κάποια όχι. ¨Ασε σου λέω ...είναι πολλά. Δεν είναι απλά τα πράγματα όπως νομίζει κάποιος που βλέπει youtube και μάλιστα τέτοια πράγματα και γενικές συνενετεύξεις.

Επίσης το ότι υπάρχει demand για τέτοιες μίξεις δεν σημαίνει τίποτε απολύτως. Ποιός θα πληρώσει όλα αυτά ; Τα πιστσιρίκια που ακούνε Apple ? Ποιός θα έχει κίνητρο και θα μπορεί μάλιστα να εκτιμήσει την δουλειά μου εμένα ώς μηχανικό ηχου και την καλή μου μίξη; Απο τις ψείρες και τα soundbar ; Γιατί να την κάνω καλή ; Ποιό το νόημα ; Και ποιός θα κρίνει εάν είναι καλή ; Εσύ και εγω (δύο τεμάχια) που έχουμε πολυκάναλο ; ΚΑι πες ότι είναι, ποιός θα την ακούσει να την εκτιμήσει ; Η ποιότητα θα πέσει στο μέλλον (και ακλά να ξεκινήσει) δεν υπάρχει κίνητρο. Είναι επόμενο.

Επίσης τα streaming services δεν δίνουν τίποτε ούτε cent παραπάνω , ούτε στο μηχανικό που πήρε δάνειο για να επενδύσει και το παιδί του θα μείνει στο δρόμο επειδή πίστεψε τον star ότι έρχονται δουλιεές και τι δουλειές ; της Σουιφτ και της Adele σε αυτόν θα πάνε για μίξη , αυτές είναι οι πελάτες του ; , αλλά ούτε και στον καλλιτέχνη cent δεν βλέπει σου λέω επειδή αποφάσισε να δώσει εντολή να γίνει η παραγωγή του σε atmos μίξη.

Και δεν θυμαάμι και τι άλλο λέει ή μάλλον δεν λέει ο τύπος. Εγώ μόνο λέω. Κοίτα σου απάντησα σε όλα όσα με ρώτησες, είπα την γνώμη μου, και παρπάνω απο όσο θα ηλπιζες ή ήθελες ...και μου ποστάρεις τώρα απλώς ένα τύπο που απλώς κάνει περιγραφή αυτών που είπα χωρίς να ζυγιάζει τα καλά τα κακά, τα οικονομικά ζητήματα, την σχεση των οικονομικών αυτών ζητημάτων με το εάν αξίζει η όποια βελτίωση στη χωρική πληροφορία , ούτε εάν αυτό είναι το ζητούμενο μόνο, ούτε εάν η επένδυση δικαιλογεί την όποια μετάβαση για μουσικό περιεχόμενο (πάντα μιλάω όχι για cinema, εκει ΟΚ), .... και το κερασάκι στην τούρτα (που ναι θυμίζει συνωμοσία φίλε) είναι η απαγόρευση της στέρεο μίξης. Δεν υπάρχει περίπτωση το downmixing να είναι καλό. Όποιος ξέρει βασικά πράγματα για μίξη αυτό το ξέρει. Οπότε ακόμη και το downmixing (και μάλιστα απο ότι είδα λέει : ότι δεν θα ξέρουμε κάν ποτέ είναι τέτοιο ή όχι.... χα χα ...πολύ ωραία ευχαριστημένοι να είμαστε) είναι σαν κατάργηση ήδη καθώς όποιος το συγκρίνει φυσικά θα είναι κατώτερο στις συγκρίσεις του. Είναι θέμα μίξης, όχι αυτά που νομίζουν κάποιοι. Δεν τα ξέρετε αυτά οι οντιοφίλ για αυτό βγάζετε αντικροούμενα συμπεράσματα και τσακώνεστε κιόλας. Κάτι τέτοιες δεν κάνεις και εσύ νομίζω ή άλλος ; και ποστάρεις αυτήν την γνώμη ; Τεσπά όλοι αυτό κάνουν , δεν σου την μπάινω... you know i love you) ....

Αλλά ούτε και αυτό είναι το θέμα.... το θέμα είναι ότι θα καταργήσουν εντελώς την στερεο μίξη ... η ιστορία θα πάει fully underground. Δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται ; και πρός τι η όλη φασρία ; και εσύ μου λες για δικάναλα και χιλιακάναλα και οντιοφίλ ιστορίες, λεξιλόγιο και ορολογίες χωρίς νόημα και αντίκτυπο για κανέναν στην αγορά ακόμη ακόμη και του Hi FI την αγορά). Εδώ αυτοί θα πετάξουν το μωρό μαζί με το νερό της μπανιέρας.

Θες και άλλα να γράψω χωρις να έχω πάρει και καμιά λογική απάντηση ; Και με λέτε και κακό άνθρωπο και αυτός ο star είναι ο καλός ; Μάλιστα. Μάλιστα χα χα.

Α, και όλα αυτά τα προτερήματα και η χωρική πληροφορία της αίθουσας κλπ .... για την κλασική μόνο ε ; Για τα άλλα είδη τώρα τι να πουμε για χωρική πληροφορία. ΟΚ, λίγο αύξηση του πλάτους σκηνής όντως, λίγο χώρο για τα όργανα παραπάνω να βγεί καλύτερο υποκειμενικά (αίσθηση) πάλι ε, .dynamic range .... εάν ήταν μόνο αυτά που κάνουν α) μια καλή μίξη αλλά και β) μια καλή ακρόαση .... το αφήνω για άλλη μεγάλη συζήτηση. Δεν κάνουν στο λέω απο τώρα χα χα. Ή μάλλον δεν κάνουν τόσο ώστε να γίνουν τέτοια δραστικά μέτρα και αποφάσεις και μάλιστα με σκοπό να ακούμε απο ψείρες και soundbar που οι εταιρίες , ξέρουν απο τι ακούμε στην πλειονότητα. Στο τζ'αμπα θέλουν να την βγάλουν και να κερδίσον στην πλάτη του παραγωγού, του καλλιτέχνη, και του ακροάτη. Κέρδος μόνο τα μεγάλα στούντιο που θα επενδύσουν και έχουν να επενδύσουν σε αυτό και στα στριμινγκ υπηρεσίες (που πάλι όχι σε αυτές αλλά θέλουν να ευχαριστήσουν τα labels). Τώρα εάν υπάρχει κοινό να αγοράσει ξάνα σε φυσική μορφή ότι έχει .... το αφήνω στην κρίση σου , προσβάλλω την νοημοσύνη μου μόνο και να απαιτήσω απο τον εαυτό μου να το απάντησει αυτό. Και πολλά άλλα.

Reaction score
9.042
άσε τι λέει αυτός ότι υπάρχει μια κίνηση ΔΕΝ υπάρχει σου λέω εγώ και ούτε αμοίβεται και ούτε ενδιαφέρον απο τις μπάντες υπάρχει, ούτε αγορά στο Hi Fi κοινό υπάρχει .... φούσκα είναι πως να σου το πω απλά δηλαδή, top down παραμύθια
το θέμα είναι ότι πάει να καταργηθεί εντελώς η στερεο μίξη. Και αυτό θα γίνει τελικά (δες παρακάτω). Και τεχνικά αυτό είναι επιζήμιο
Αλλά ούτε και αυτό είναι το θέμα.... το θέμα είναι ότι θα καταργήσουν εντελώς την στερεο μίξη ...
Και γω σε αγαπάω :biggrin:

Reaction score
4.166
Όπως έγραψε ο σύντροφος thva το οικονομικό θα τα κρίνει όλα. Επίσης το χωροταξικό.
Ο πολυκάναλος ήχος βασικά παντρέευται με το hc. Αν δεν υπήρχε και αυτό θα είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει.
Το μέλλον θα δείξει.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.291
Members