Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
3.912
Έτσι αμετανόητοι όπως είμαστε όλοι καθένας στα δικά του ούτε για... οδοντόνημα δεν θα έκανε κανονικά να μιλάμε.
Το οδοντόνημα είναι σοβαρό και επικίνδυνο (για τα ούλα) θέμα, μη τα ισοπεδώνουμε όλα 'δω μέσα..το οδοντόνημα.
Άντε μου μεσημεριάτικα, μη σας αρχίσω!!:D

Reaction score
4.166
Όχι καλέ μου, δεν είναι έτσι.

"Αμετανόητοι" είναι μόνον κάποιοι γέροντες ανεπίδεκτοι μάθησης, οι οποίοι εν έτει 2023, με τέτοια πρόοδο στο DSP και στην χρήσιμη ισοστάθμιση χώρου με ευρέως διαδεδομένα και διαθέσιμα πραγματικά πολύ εξελιγμένα σοφτγουερ, εν μέσω επέλασης των ιμερσιβ φορμάτ, παραμένουν δέσμιοι πρακτικών των σέβεντις, πραγματοποιώντας "μετρήσεις" μόνον με το "χρυσό τους το αφτί", το "my precious" ωσάν Γκόλεμ στον "Άρχοντα των Στέρεο", μια σειρά ταινιών που θα σας καταπλήξει, δείτε την, αυτήν και τον Σεφερλή. 😂😁😜🤪

Οι συνήθεις αυτοί ύποπτοι, φυσικά δεν πχιάνουν μικρόφωνο στα χέρια τους, διότι δεν "πιστεύουν" σε μετρήσεις, ούτε σε παραμορφώσεις, ούτε σε αποδεδειγμένα δεδομένα του όντιο (οδήγηση, απόκριση, στάθμες αναφοράς, Έκο το φλάτερινγκ κλπ), αλλά πιστεύουν πως ακόμα ανευρίσκονται "θησαυροί" στο "new" old stock προπολεμικών λυχνιών, που δε λένε να τελειώσουν να ησυχάσουμε...😂😁

Ε, τι να συζητήσουμε; Δεδομένα μετρήσεων και τρόπους εκμετάλλευσης αυτών; Άσε, δεν υπάρχει λόγος. Μόνον για χαβαλέ υπάρχει λόγος, για ένα αντικείμενο έτσι κι αλλιώς αμελητέας σημασίας. 😎
1688899458676.png

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.715
Το οδοντόνημα είναι σοβαρό και επικίνδυνο (για τα ούλα) θέμα, μη τα ισοπεδώνουμε όλα 'δω μέσα..το οδοντόνημα.
Άντε μου μεσημεριάτικα, μη σας αρχίσω!!:D
Ούτως ή άλλως ο ίδιος χρησιμοποιώ μεσοδόντια βουρτσάκια... Αλλά αν γινόταν ελέω αντιπαραβολής λογοπαίγνιο με αυτά τότε θα πηγαίναμε σε άλλα πεδία λιγότερο χαριτωμένα... :sneaky:

Reaction score
19.763
Σε αυτό το στάδιο που έχουμε φτάσει η πιο εποικοδομητική συμβολή είναι τα gadget που μας γνωστοποιεί ο alexis
Ναι, αυτό είναι το όνειρο κάθε μηχανικού - παραγωγού ηχολήπτη να ακούγεται η δουλειά του απο αυτά. 😀
όχι για να είχα flat τις πρώτες οκτάβες αλλά για να επιτευχθεί μια αρεστή μη flat απόκριση με προβλέψιμες όμως παραμέτρους...
Να διευκρινήσω, συνεχίζοντας και την διαφήμιση αλά Tar 😀 , ότι ακριβώς αυτό το "προβλέψιμες" θα σου κλονίσω ... όχι το flat. Δηλαδή ότι και να έχεις διαλέξει να ακούς < 100 Hz (που είναι και όλο το ζουμί και πρόβλημα) ... θα είναι λάθος εαν βασίζεσαι μόνο στο πρόγραμμα και δεν βάλεις και λίγο αυτί. 😀
Ε, τι να συζητήσουμε; Δεδομένα μετρήσεων
Βόμβα θα πέσει, βόμβα .... όχι απλώς τρόπος εκμετάλλευσης των δεδομένων. 😀

Υ.Γ. : Ο Ιλον Μάσκ έχει Sonus Faber - Aida (πεντακάναλο). Το πήρε κυρίως για gaming αλλά ακούει και λίγο μουσική. Το ήξερες ; Γιατί δεν μας τα λές αυτά και πρέπει να τα μαθαίνουμε απο τρίτους - ξένους ; 😀

Last edited:

Reaction score
19.763
εκτός και αν υπάρχει κάποιο bug
Πάντα και παντού υπάρχει κάποιο bug. :) Να δείς τι τράβηξα να φτιάξω μόνος μου το Apple, καθώς μόνο update στο OS ξέρουν να λένε και να προτείνουν δια πάσαν νόσον κλπ. ¨Επρεπε να ξαναδιαβάσω nerd -ιστικα σαν να ήμουν νέος πάλι. And i thought i've left it all behind and finally was able to focus mainly on my philosophical journeys. 😀

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.672
Το οδοντόνημα
Το σκεφτόμουν αυτές τις μέρες.
Ένα οδοντόνημα, δηλαδή ένα νήμα για την περιποίηση των δοντιών. 😎

Μήπως να το ξεκινήσεις εσύ, σαν πιο ειδικός;

Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι αντίστοιχο.

χρησιμοποιώ μεσοδόντια βουρτσάκια..
Ναι, αλλά ποια;
Υπάρχουν και μεσοδόντιες οδοντόβουρτσες, τό'ξερες;

Βόμβα θα πέσει
Όπου βλέπω τέτοιον τίτλο "άρθρου", δε το ανοίγω καν.

Είναι του στυλ "έπεσε το ιντερνέτ γιατί έβαλε η άλλη ξώβυζο".

Ξερς Ε; Δεν έπεσε το ίντερνετ. 🤪😜😁😂

Reaction score
19.763
διότι δεν "πιστεύουν" σε μετρήσεις, ούτε σε παραμορφώσεις,
Πως δεν πιστεύουμε ; Πιστεύουμε αλλά εμάς μας βοηθάει και λίγο η τύχη και ο Θεός και με 180 μοίρες φασική διαφορά μεταξύ του SET μας και του ηχείου μας και με περίπου την ίδια παραμόρφωση που έχουν και τα δύο, η παραμόρφωση της δεύτερης αρμονικής μας έχει πάει στο μηδέν και χωρίς τίμημα μάλιστα την παραμόρφωση σε υψηλότερης τάξης παραμορφώσεις που κανονικά θα έπρεπε να προέκυπταν . Δηλαδή έχουμε καταφέρει το perfect gain wire πως το λέν (λετε) ενισχυτή με λίγα χρήματα. Δεν υπάρχει τέλειος ενισχυτής και ηχείο χωρίς παραμόρφωση (εκτός εάν τα σκάσεις πάρα πάρα πάρα πολυ χοντρά και πάλι δεν ξέρω), υπάρχει απλώς τέλειος συνδυασμός και ακύρωση παραμορφώσεων μεταξύ ενισχυτού και ηχείου. Θα στα πεί ο Bhutia αυτά, εσυ δεν ξέρεις απο λάμπες και πρέπει να πληρώνεις πολλά για να έχεις καλό ήχο. Θα μάθεις σιγά σιγά. 😀

Ναι, αλλά ποια;

Ε, ναι ... είπα το διαφημίζω σαν την Tar xa xa .. μην μου το χαλάς και εσύ πάλι χα χα .... βρήκα και την επαγγελματική μου κλίση στα γεράματα , να φτιάχνω τρέιλερ για ταινίες χα χα. Εντάξει , δεν πιάνει σε εσένα βρε παιδί μου ... το ξέρω.

Last edited:

Reaction score
19.763

Και εγώ έτσι είμαι. Να φανταστείς δεν διαβάζω καν π.χ. proprietary δηλώσεις και εργασίες hyped απο επιστήμονες της βιομηχανιάς πλέον, παρά μόνο εάν τύχει και γίνουν αντικείμενο έρευνας της ακαδημαiκής κοινότητας. Τόσο απογοητευτικά είναι τα συμπεράσματα τους που δεν αντέχουν μετά στο scrutiny μια ακαδημαικής έρευνας και καταρρέουν ή ανακαλύπτουμε ότι ίσχυαν μόνο κατά 20 %. 😀 Αλλά για εμπόριο καλές είναι χα χα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.379
Πως δεν πιστεύουμε ; Πιστεύουμε αλλά εμάς μας βοηθάει και λίγο η τύχη και ο Θεός και με 180 μοίρες φασική διαφορά μεταξύ του SET μας και του ηχείου μας και με περίπου την ίδια παραμόρφωση που έχουν και τα δύο, η παραμόρφωση της δεύτερης αρμονικής μας έχει πάει στο μηδέν και χωρίς τίμημα μάλιστα την παραμόρφωση σε υψηλότερης τάξης παραμορφώσεις που κανονικά θα έπρεπε να προέκυπταν . Δηλαδή έχουμε καταφέρει το perfect gain wire πως το λέν (λετε) ενισχυτή με λίγα χρήματα. Δεν υπάρχει τέλειος ενισχυτής και ηχείο χωρίς παραμόρφωση (εκτός εάν τα σκάσεις πάρα πάρα πάρα πολυ χοντρά και πάλι δεν ξέρω), υπάρχει απλώς τέλειος συνδυασμός και ακύρωση παραμορφώσεων μεταξύ ενισχυτού και ηχείου. Θα στα πεί ο Bhutia αυτά, εσυ δεν ξέρεις απο λάμπες και πρέπει να πληρώνεις πολλά για να έχεις καλό ήχο. Θα μάθεις σιγά σιγά. 😀
Να σε ενημερώσω πως οι παραμορφώσεις πάντα αθροίζονται .
Οτι και α καεις , α κατς α μαλώεις ;
Αθροίζονται είτε είναι εντός είτε εκτός φάσεως. Δεν αλληλοαναιρούνται , δυστυχώς.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.672
εσυ δεν ξέρεις απο λάμπες και πρέπει να πληρώνεις πολλά για να έχεις καλό ήχο. Θα μάθεις σιγά σιγά. 😀
Ναι, τώρα στρώνομαι στο διάβασμα, να μάθω για λάμπες (και πως να προσθέτεις παραμορφώσεις). Ολημερίς κι ολονυχτίς αυτό θα κάνω, λάμπες λάμπες λάμπες. Να μάθω, σιγά σιγά. Θέλω 150 χρόνια δγιάβαζμα, για να μάθω αυτά που μάθατε αλλάζοντας 5 ενισχυτές. 😁😂

Βρε δε πάτε να κάνετε κάνα μπάνιο να συνέλθετε από τα αδιέξοδά σας τα λαμποστολιζμένα; 🤪😁😂

Πολύ ζέστη σήμερα, πα να πέσω στην μπισίνα.😁

Reaction score
19.763
Να σε ενημερώσω πως οι παραμορφώσεις πάντα αθροίζονται .
Οτι και α καεις , α κατς α μαλώεις ;
Αθροίζονται είτε είναι εντός είτε εκτός φάσεως. Δεν αλληλοαναιρούνται , δυστυχώς.
Σε όλα όντως εκτός απο SET και μάλιστα μόνο χωρίς global feedback. Εκεί αθροίζονται απο 30 έως 120 μοίρες φασική διαφορά. Απο 120 εώς 180 μοίρες βαίνουν μειούμενες. Θες τον μαθηματικό τύπο ; Αλλά όπως είπες τι α καεις, α κατς α μαλώεις ; Και επειδή μάλιστα πάνω απο 3η δεν έχουν οι SET έτσι και αλλιώς είσαι spitze με λίγο τύχη ή εάν έχεις αυτί. Γιατί αυτά είναι παράγωγα μετά της fontumental. Αυτά είναι ακδημαικά, οι της βιομηχανίας λένε άλλα (γιατί άραγε, δεν μου πάει το μυαλό χα χα γιατί μπορεί να λένε άλλα χα χα).

Reaction score
19.763
5 ενισχυτές.
Έναν ενισχυτή και μάλιστα ο ένας ήταν τρανζιστοράτος κιόλας. Τι μας πέρασες οντιοφίλ σαν εσάς. 😀 Εάν έχεις αυτί και δεν διαβάζεις ριβιούς και απόψεις στο ιντερνετ , αυτή την καλή τύχη έχεις. 😀 Το audio θέλει Ψεκ αντιμετώπιση χα χα. Τώρα βεβαια με τα dsp λυθηκαν όλα τα προβλήματα. Δεν ξέρω εγώ είμαι γέρος , τα είπαμε.
Μάλλον κάτι συγχέεις .
Να σε ρωτήσω κάτι, εσένα που δεν σου αρέσουν οι κόρνες ; Τα waveguides (που σου αρέσουν) δεν είναι και λίγο κόρνες short of ; απλώς με καλύτερο μαθηματικά φυσικά υπολογισμό όσον αφορά το control αποτέλεσμα που θα έχεις ;
Μάλλον κάτι συγχέεις .
(BE2deif+ A2E2ceiq) = 0

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.715
Έναν ενισχυτή και μάλιστα ο ένας ήταν τρανζιστοράτος κιόλας. Τι μας πέρασες οντιοφίλ σαν εσάς. 😀 Εάν έχεις αυτί και δεν διαβάζεις ριβιούς και απόψεις στο ιντερνετ , αυτή την καλή τύχη έχεις. 😀 Το audio θέλει Ψεκ αντιμετώπιση χα χα. Τώρα βεβαια με τα dsp λυθηκαν όλα τα προβλήματα. Δεν ξέρω εγώ είμαι γέρος , τα είπαμε.

Να σε ρωτήσω κάτι, εσένα που δεν σου αρέσουν οι κόρνες ; Τα waveguides (που σου αρέσουν) δεν είναι και λίγο κόρνες short of ; απλώς με καλύτερο μαθηματικά φυσικά υπολογισμό όσον αφορά το control αποτέλεσμα που θα έχεις ;

(BE2deif+ A2E2ceiq) = 0
Περιγράφεις συνδυασμούς καταστάσεων που δεν γίνεται να ισχύουν υπό κανονικές συνθήκες... Για να καταλάβουμε τι μας διαφεύγει, δηλαδή άμα το ηχείο ήταν τέτοιο ώστε να βγάζει παραμορφώσεις δεύτερης αρμονικής αποκλειστικά και παράλληλα υπό διαφορά φάσης 180 μοιρών ως προς τις αντίστοιχες από το σήμα του SET τελικού κατά τρόπον ώστε να γίνεται αμοιβαία εξουδετέρωση παραμορφώσεων τότε πρέπει εκτός της αισιόδοξης συνθήκης να κρατάμε υπ'όψιν ότι οι αρμονικές και λοιπές παραμορφώσεις κατά την ηλεκτρομηχανική μετατροπή τείνουν να έχουν ανώτερη τάξη μεγέθους σε σύγκριση με τις αμιγώς ηλεκτρονικές παραμορφώσεις... Δεν θα είναι ΄΄μια ή άλλη΄΄ η αλγεβρική τους άθροιση.
Σε αυτό το τελευταίο πάντως φαντάζομαι να μη γίνει επίκληση επιχειρήματος του τύπου ότι σε πλαίσιο τέτοια ιδεατής εναρμόνισης είναι επόμενο ότι θα έβγαζαν συνήθως συγκριτικά υψηλότερες τιμές παραμορφώσεων οι SET τελικοί...

Στο θέμα των χαμηλών προετοιμάζεις μια συνταρακτική αποκάλυψη που θα μας εξηγεί υποτίθεται γιατί θα έπρεπε να κρίνουμε με την ακοή μας την ποιότητα στη διαχείριση σήματος πάνω στις χαμηλές οκτάβες, κάτι που ο ίδιος τουλάχιστον κάνω ούτως ή άλλως αφού έχω πει επανειλημμένα πως αξιολογώ οποιαδήποτε επεξεργασία μέσω DSP με εκτεταμένες ακροάσεις. Εάν μας εξηγεί με αδιάσειστα δεδομένα γιατί δεν θα έπρεπε υποτίθεται να βάζαμε οπωσδήποτε sub τότε θα έχει νόημα.

Ναι, αλλά ποια;

Άμα η Tesla έχει κυκλοφορήσει συλλογή προϊόντων στοματικής υγιεινής , τότε είσαι αδικαιολόγητος που δεν έχεις ήδη ανοίξει νήμα. ΄΄Αύριο΄΄ μπορεί να είναι εντάξει μονάχα όσα θα είχαμε φροντίσει να γίνονταν εντάξει από... ΄΄εχθές΄΄. :wink:

Last edited:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.819
Πάντα και παντού υπάρχει κάποιο bug. :) Να δείς τι τράβηξα να φτιάξω μόνος μου το Apple, καθώς μόνο update στο OS ξέρουν να λένε και να προτείνουν δια πάσαν νόσον κλπ. ¨Επρεπε να ξαναδιαβάσω nerd -ιστικα σαν να ήμουν νέος πάλι. And i thought i've left it all behind and finally was able to focus mainly on my philosophical journeys. 😀
Φωτό στο site βλέπεις ή όχι ακόμα?
Και στα ξένα: foto at site you see or not still;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.379
Αλλο το waveguide , (που δεν μου αρέσει ) και άλλο ή κόρνα , που απεχθάνομαι.
Και όχι δεν είναι το ίδιο ούτε καν τρόπον τινά.

Reaction score
19.763
Περιγράφεις συνδυασμούς καταστάσεων που δεν γίνεται να ισχύουν υπό κανονικές συνθήκες... Για να καταλάβουμε τι μας διαφεύγει, δηλαδή άμα το ηχείο ήταν τέτοιο ώστε να βγάζει παραμορφώσεις δεύτερης αρμονικής αποκλειστικά και παράλληλα υπό διαφορά φάσης 180 μοιρών ως προς τις αντίστοιχες από το σήμα του SET τελικού κατά τρόπον ώστε να γίνεται αμοιβαία εξουδετέρωση παραμορφώσεων .....
Μέχρι εδώ σωστά .... η συνέχεια σε αυτά που λές ... άλλη φορά , θέλει μεγαλύτερη ανάλυση.
Εάν μας εξηγεί με αδιάσειστα δεδομένα γιατί δεν θα έπρεπε υποτίθεται να βάζαμε οπωσδήποτε sub τότε θα έχει νόημα.
Ε, μη με διαστρεβλώνεις τώρα. Είπα τα subs είναι απαραίτητα. Αλλά εάν είναι τα αποτελέσματα των μετρήσεων να έχουν μόνο μια επίφαση ορθότητας σε αυτό που μας παρέχουν ίδιως στο κρίσιμο και υπο εξέτασην φάσμα που εξάλλου για αυτό γίνεται η όλη φασαρία των < 100 Hz .... κάποιος πρέπει να έχει υπόψιν του τον όποιο πιθανόν περιορσμό ώστε το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά καλό και όχι ένα ωραίο γράφημα. Αυτό είπα. Εάν εννοείς ότι δεν ανήκει στο πλαίσιο στο οποίο είναι αφιεωρωμένο το συγκεκριμένο νήμα σου και δεν πρέπει να αναφερθεί εκεί ... δεν συμφωνώ απόλυτα καθώς τα δεοδμένα είναι κρίσιμα γαι την μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσει κανείς. Η απόκτηση των subs και όποιου εξοπλισμού είναι απλώς το hardware.

Δεν ξέρω να σου πω τι ακριβώς κάνεις εσύ. Εξάλλου απλώς είπαμε (χιλιοστή φορά) σε χρησιμοποιώ λίγο για να διαφημίσω το επερχόμενο πόστ μου και να γελάσουμε και λίγο χα χα , άρχισες να παρεξηγήσαι και εσύ τώρα ; χα χα) ... αλλά μιας και το ανέφερες δεν νομίζω να αμφισβητείς την ακρίβεια των δεδομένων που λαμβάνεις , απο ότι καταλαβαίνω. Απλώς you are shaping τον ήχο κατά το προσωπικό σου "γούστο", εάν δε σε παρερμηνεύω. Είναι θέμα αρχής η διαφορετικότητα που πιστεύω πρεπει να επισημανθεί σε αυτό που κάνεις ... άσχετα εάν θεωρήσουμε ότι το προσωπικό σου "γούστο" έχει τέτοιο κριτήριο, εμπειρία, γνώση, κλπ ώστε να αποτελέσει (αλλά μπορεί και τυχαία) το πρέπον και ορθό επιδιωκόμενο αποιτέλεσμα απο κάποιον άλλον άνθρωπο. Υπάρχει και τρόπος με άλλου είδους όργανα ή πιο επαγγελματικά ή με άλλες ρυθμίσεις των, να επιτύχεις μεγαλύτερη αντικειμενικά ακρίβεια του επιδιωκόμενου αποτελέσματος. Η ακρίβεια στις μετρήσεις στην προκείμενη περίπτωση είναι μεγάλο deal breaker. Δεν είναι ... Α , απλώς λίγο χειρότερα , λίγο καλύτερα.
Και όχι δεν είναι το ίδιο ούτε καν τρόπον τινά.
Ε, εντάξει δεν είναι νομίζω και τόσο μακρυά, όσο το κάνεις να ακούγεται.

Last edited:

Reaction score
9.041
Στο θέμα των χαμηλών προετοιμάζεις μια συνταρακτική αποκάλυψη που θα μας εξηγεί υποτίθεται γιατί θα έπρεπε να κρίνουμε με την ακοή μας την ποιότητα στη διαχείριση σήματος πάνω στις χαμηλές οκτάβες, κάτι που ο ίδιος τουλάχιστον κάνω ούτως ή άλλως αφού έχω πει επανειλημμένα πως αξιολογώ οποιαδήποτε επεξεργασία μέσω DSP με εκτεταμένες ακροάσεις.
Στις υψηλές συχνότητες χρησιμοποιώ το αυτί, στις χαμηλές οι μετρησεις πάντα με οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα που βρίσκει σύμφωνο και το αυτί.
Εδω η κυρία κάνει υποχρεωτικα ποδήλατο για να παίξει το πικαπακι. :biggrin:
IMG_20230709_145035.jpg

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.291
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.