Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
19.761
Κοίτα μπορεί να μην πέτυχε για πολλούς λόγους. Στην θεωρία εάν είχες μόνο για delay και μετά απο πολύ πολύ προσπάθεια ...λογικά θα λειτουργήσει. Θέλει και λίγο έτσι για να δημιουργήσει μια αίσθηση. Εάν το παρακάνεις θα καταντήσει κουραστικό φυσικά γιατί είναι "υπογραφή" πλέον. (φυσικά μόνο για μουσική , μόνο για κλασική και για δικάναλο και πάλι εάν κάποιος θεωρεί ότι ο σκοπός του είναι η προσομοίωση κάπως της μεγάλης αίθουσας μουσικής Ούτε αυτό είναι αναγκαίο. Π.χ. εγώ δεν το θεωρώ τόσο σπυδαίο αλλά περισσότερο άλλα πράγματα.. Για cinema εννοείται πως όχι). Υπάρχει κάτι που να κάνει delay χωρίς επεξεργασία ; τουλάχιστον ψηφιακή ή εστω ούτε αναλογική; χα χα ή να το κάνω commission ; Μήπως πρέπει τα πάντα να τα πάμε στα MHZ και μετά downsample ; Τι "αρχή" λειτουργίας θα είχε ένα τέτοιο μηχάνημα ; εάν υπήρχε ή υπάρχει ;
Α, πάλι πρέπει να έχεις μεγάλο δωμάτιο. Ενα ένα σου τα βγάζω. 😀
Το μέλος wnet της Υπερεσίας είναι πάντα διαθέσιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του. :king:
Wnet κορυφή ... το έχω πεί εξάλλου ... άξια είναι αντιπρόεδρος της Υπερεσίας ... τι δεν ξέρει ο Κος Χρήστος ποιούς ορίζει και σε τι θέσεις ; πλάκα με κάνεις ; ... δεν ακούει κλασική αλλά το παραβλέπει ο Κος Χρήστος ... τι να κάνεις δεν βρίσκονται εύκολα άτομα να τα έχουν όλα για να στελεχωθεί η Υπερεσία. 😀😀😀

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.715
Θα το έχουμε μόνο για τα delays βρε συ. To dsp (και όποια επεξεργaσία) στα delays δεν κάνει κανένα κακό (τουλάχιστον διακριτό - detectable). O Γκούτενμπεργκ δεν ξέρω τι λέει. Δεν έχω ακούσει να λέει κάτι τέτοιο. Εάν έχει πεί για κανέναν παλιό επεξεργαστή που κάνει "αναλογικό" processing, κάποια είχα δεί και εγώ (ενός που δεν θυμάμαι τώρα, κάπου το έχω σωσμένο) αλλά δεν μπορούσε να παρακαμφθεί απο το σήμα και να το έχεις μόνο για delays.

Βασανιστικό φυσικά, αφού είναι proprietary, αλλά να εάν κάποιος ήταν να μας βρεί μια λύση θα ήσουν εσύ. Τι μόνο ετοιματζίδικες λύσεις ; 😀

Να και ενας άνθρωπος ... που κατανοεί. χα χα Σε λάθους ανθρώπους μου φαίνεται απευθύνομαι χα χα.

Κοίτα μπορεί να μην πέτυχε για πολλούς λόγους. Στην θεωρία εάν είχες μόνο για delay και μετά απο πολύ πολύ προσπάθεια ...λογικά θα λειτουργήσει. Θέλει και λίγο έτσι για να δημιουργήσει μια αίσθηση. Εάν το παρακάνεις θα καταντήσει κουραστικό φυσικά γιατί είναι "υπογραφή" πλέον. (φυσικά μόνο για μουσική , μόνο για κλασική και για δικάναλο και πάλι εάν κάποιος θεωρεί ότι ο σκοπός του είναι η προσομοίωση κάπως της μεγάλης αίθουσας μουσικής Ούτε αυτό είναι αναγκαίο. Π.χ. εγώ δεν το θεωρώ τόσο σπυδαίο αλλά περισσότερο άλλα πράγματα.. Για cinema εννοείται πως όχι). Υπάρχει κάτι που να κάνει delay χωρίς επεξεργασία ; τουλάχιστον ψηφιακή ή εστω ούτε αναλογική; χα χα ή να το κάνω commission ; Μήπως πρέπει τα πάντα να τα πάμε στα MHZ και μετά downsample ; Τι "αρχή" λειτουργίας θα είχε ένα τέτοιο μηχάνημα ; εάν υπήρχε ή υπάρχει ;
Πρόσεχε τώρα το οξύμωρον... Από τη μια να υποστηρίζεται ότι η συναισθηματική εμπλοκή του ακροατή με τα αναπαραγόμενα μουσικά έργα δεν χρειάζεται τεχνάσματα για ν'αναπτυχθεί αλλά γίνεται να εκχυλισθεί η πεμπτουσία της μέσα από κατάλληλους συνδυασμούς SET ενισχυτικών και ηχείων υπό δικαναλική αρχιτεκτονική setup ενώ από την άλλη να ψάχνεται κάποια ψυχή με ... gimmicks - όπως θα τ'αποκαλούσε - έστω και πιουρίστικου χαρακτήρα.

Last edited:

Reaction score
9.041
και με soundbar γινεται δουλιτσα :D δεν ειναι το τελος του κοσμου που φανταζεται ο νταρκο:biggrin:

,,The technology of the Sennheiser Ambeo Soundbar, which makes it possible to position virtual loudspeakers in the room by using reflections, was developed in cooperation with the Fraunhofer Institute. In addition to compatibility with Dolby Atmos, DTS:X and MPEG-H, integrated Upmix Technology manages both stereo and 5.1 content.

‘I feel that the Sennheiser Ambeo Soundbar reproduces 80 per cent of the experience that you can achieve with separately arranged loudspeakers,’ Tessmar says. ‘However, you shouldn’t ignore the fact that the achievable sound quality depends to a large extent on the nature of the room in which the sound is being reproduced.

‘Of course, you also have to remember that the alternative would be to set up numerous loudspeakers throughout the room, which, in the case of Dolby Atmos, would be at 12 different positions – something that is not possible in all cases or not desirable.,,

Tonstudio Krauthausen
"It was clear to me from the start that 3D audio would be an integral part of my new studio," says Dieter Krauthausen. "I've been a die-hard fan of 3D audio since I first heard a recording like this. Music has a lot more room to breathe when played back in 3D audio, partly because signals aren't limited as severely as stereo recordings often are these days.

Of course, the stereo mix is quite a bit louder than a multi-channel 3D mix due to compression and hard limiting, but the stereo version usually sounds uncomfortably compressed. Anyone who thinks that the 3D version is too quiet can simply turn the volume control..."

Reaction score
9.041
Of course, the stereo mix is quite a bit louder than a multi-channel 3D mix due to compression and hard limiting, but the stereo version usually sounds uncomfortably compressed. Anyone who thinks that the 3D version is too quiet can simply turn the volume control..."
Αυτο που λεει ο συγκεκριμενος το αναφερει και ο Harald Gericke στο Podcast οτι δλδ η multi-channel 3D μιξη δεν ειναι τοσο Loud (Loudness) σε σχεση με την στερεο μιξη και αυτο συνεπαγεται αυτοματα μεγαλυτερο δυναμικο ευρος κατι που το βλεπουν θετικα οι μηχανικοι ηχου.

Αλλα εσεις εκει..θελετε την compressed στερεο μιξη να την ακουτε και Lossless τρομαρα σας :roflmao:

Reaction score
19.761
Πρόσεχε τώρα το οξύμωρον... Από τη μια να υποστηρίζεται ότι η συναισθηματική εμπλοκή του ακροατή με τα αναπαραγόμενα μουσικά έργα δεν χρειάζεται τεχνάσματα για ν'αναπτυχθεί αλλά γίνεται να εκχυλισθεί η πεμπτουσία της μέσα από κατάλληλους συνδυασμούς SET ενισχυτικών και ηχείων υπό δικαναλική αρχιτεκτονική setup ενώ από την άλλη να ψάχνεται κάποια ψυχή με ... gimmicks - όπως θα τ'αποκαλούσε - έστω και πιουρίστικου χαρακτήρα.
Δεν υπάρχει κανένα οξύμωρο, εσύ (και άλλοι) το αντιλαμβάνεστε έτσι λανθασμένα. Τουλάχιστον όσον αφορά εμένα. Τα πράγματα για εμένα δεν μπαίνουν σε τέτοια κουτάκια και ταμπέλες. Εγώ και απο scrap εάν ήταν κάτι ή απο μελιτζάνες φτιαγμένο, εάν έπαιζε αυτό που θεωρώ σαν μουσική και είναι σωστό για εμένα ... καλό θα το έλεγα.

Επίσης δεν ταυτίζομαι με τα μηχανήματα μου και εάν μου πεις ότι δεν είναι σωστή επιλογή ή ότι ακούω κουκουρουκου ή εάν μου πεις τις μάρκες χάλια ή με ελατώμματα δεν το παίρνω προσωπικά λές και με βρίζεις εμένα χα χα.

Υ.Γ. : Αυτό το γκίμικ είναι μέν γκίμικ αλλά είναι άλλου "είδους" γκίμικ. Είναι γκίμικ για να προσομοιώσεις τους χρόνους και delays μιας αίθουσας μουσικής. Δηλαδή λίγο σαν να παιρνεις το ίδιο το στερεοφωνικό σου και το βάζεις να παίξει σε ένα χώρο σαν αυτόν μιας αίθουσας κλασικής. Αυτός είναι ο σκοπός , τώρα εάν μπορεί κάπως να επιτευχθεί με το κόλπο που λέω αυτό είναι το ζητούμενο. Δεν το γνωρίζουμε πως και τι. Απλώς είπα τι πείραμα θα έκανα εγώ. Είναι δηαλδή ένας virtual τρόπος να μεγαλώσεις το δωμάτιο.

Η αίσθηση αυτή η οποία μπορεί να επιτευχθεί (μόνο έν μέρει) και με τους γνωστούς άλλους τρόπους που έχετε αναλύσει κατα καιρούς εδω και με καλύτερη υλοποίηση του, προφανώς με Τρινόβ π.χ. του Ear (τέλειος έλεγχος time delays), είναι δυνατόν να επιτευχθεί και αποτελεί ένα από τα πολλά στάδια - επίπεδα συνειδησιακά (παράγοντες) που μπορεί να εκτιμήσει ο άνθρωπος όσον αφορά την αναπαραγωγή. Αλλά δεν είανι το πάν. Πόσο % αποτελεί μέρος της αναγκαίας συναισθηματικής εμπλοκής, δεν γνωρίζω καθώς δεν έχω ακούσει. Αλλά απο άνθρωπο που εμπιστεύομαι το αυτί του και την κρίση και που άκουσε, μου ανέφερε ένα περίεργο πράγμα : Ότι παρόλο που έχει πολλά αντικειμενικά ελαττώματα συγκριτικά (εμφανή μάλιστα) συγκριτικά με τι μπορεί να επιτευχθεί με άλλα μηχανήματα .... ένα σοβαρό συνειδησιακό επίπεδο και εμπλοκή όντως δημιουργεί. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση η χωρική αυτή πληροφορία να είναι βαρύνουσας σημασίας σε ένα επίπεδο της ανπαραγωγής και ας μην είναι ΟΚ στα άλλα επίπεδα τεχνικής αρτιότητας (απο ότι ακούω εγω π.χ.). Προφανώς το spaciousness έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα στο ψυχισμό που πρέπει να διερευνηθεί απο όποιον ενδιαφέρεται και δύναται. Πάντως πρώτη φορά έχουμε ένα επίπεδο συνείδησης που δημιουργείται που δεν δείχνει να έχει σχέση με την πλήρωση πρώτα όλων των άλλων (προηγούμενων) επιπέδων τεχνικής αρτιότητας πριν απο αυτό (τονικότητα, καθαρότητα, σωστός αρμονικός πλούτος κλπ που δεν παρέχει). . Αυτό μου κινεί το ενδιαφέρον σαν εγκεφαλική άσκηση. Δείχνει να είναι αυτόνομος.

Αλλά τι να το κάνς ; χα χα Αφού δεν θα το υλοποιήσω. Α, σκας ; χα χα

Last edited:

Reaction score
19.761
Αυτο που λεει ο συγκεκριμενος το αναφερει και ο Harald Gericke στο Podcast οτι δλδ η multi-channel 3D μιξη δεν ειναι τοσο Loud (Loudness) σε σχεση με την στερεο μιξη και αυτο συνεπαγεται αυτοματα μεγαλυτερο δυναμικο ευρος κατι που το βλεπουν θετικα οι μηχανικοι ηχου.

Αλλα εσεις εκει..θελετε την compressed στερεο μιξη να την ακουτε και Lossless τρομαρα σας :roflmao:
Τι άλλο θα μας πούν οι άνθρωποι βρε Ν.Κ ? χα χα. Το κομπρέσιον σε σωστές δόσεις είναι απαραίτητο, εξάλλου καλή τύχη να πάρεις μηχανήματα να το αποδώσουν αυτό το δήθεν "άνευ". Απο το ένα άκρο τόσα χρόνια (λάθος) στο αντίθετο άκρο (πάλι λάθος). Θεωρητικά μόνο σωστό. Και κανονιστικά.
και με soundbar γινεται δουλιτσα :D δεν ειναι το τελος του κοσμου που φανταζεται ο νταρκο:biggrin:

,,The technology of the Sennheiser Ambeo Soundbar, which makes it possible to position virtual loudspeakers in the room by using reflections, was developed in cooperation with the Fraunhofer Institute. In addition to compatibility with Dolby Atmos, DTS:X and MPEG-H, integrated Upmix Technology manages both stereo and 5.1 content.

‘I feel that the Sennheiser Ambeo Soundbar reproduces 80 per cent of the experience that you can achieve with separately arranged loudspeakers,’ Tessmar says. ‘However, you shouldn’t ignore the fact that the achievable sound quality depends to a large extent on the nature of the room in which the sound is being reproduced.

‘Of course, you also have to remember that the alternative would be to set up numerous loudspeakers throughout the room, which, in the case of Dolby Atmos, would be at 12 different positions – something that is not possible in all cases or not desirable.,,

Tonstudio Krauthausen
"It was clear to me from the start that 3D audio would be an integral part of my new studio," says Dieter Krauthausen. "I've been a die-hard fan of 3D audio since I first heard a recording like this. Music has a lot more room to breathe when played back in 3D audio, partly because signals aren't limited as severely as stereo recordings often are these days.

Οι Γερμανοί την κάνανε πάλι την δουλειά, δηλαδή χα χα. Και εγώ Γερμανικά έχω (τα πιο πολλά). Μπλιάχ αηδία είναι χα χα. Κλασική παίζουν όμως ΟΚ. Αμάν, αίμα έφτυσα να τα κάνω να βγάλουν λίγο συναίσθημα.

Reaction score
9.041
Οι Γερμανοί την κάνανε πάλι την δουλειά, δηλαδή χα χα. Και εγώ Γερμανικά έχω (τα πιο πολλά). Μπλιάχ αηδία είναι χα χα. Κλασική παίζουν όμως ΟΚ. Αμάν, αίμα έφτυσα να τα κάνω να βγάλουν λίγο συναίσθημα.
ε ποσα εχεις βρε συ?:)
κανε μια παρουσιαση του συστηματος και του χωρου ακροασης σου αν θελεις

Reaction score
19.761
ε ποσα εχεις βρε συ?:)
κανε μια παρουσιαση του συστηματος και του χωρου ακροασης σου αν θελεις
Δεν εννοώ συστήματα βρε συ χα χα. Συσκευές - κομμάτια εννοώ. Ηχεία, cd player, πικάπ ... Γερμανικά. Πολύ ουδετερότητα, μπλιάχ 😀 . Tuner, phono Αγγλικά. Τα άλλα δεν λέω χώρα χα χα, γιατί περιορίζονται οι επιλογές και θα τα βρεί ο Bhutia που τα ξέρει όλα που έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα. Και ποιός τον ακούει μετά ; 😀😍 Θα πρέπει να δικαιλογούμαι εις τον αιώνα τον άπαντα. χα χα. Τι είμαι για να κάνω παρουσίαση ; Φωτομοντέλο ; 😀 😀 Next year.If not dead.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.715
Δεν εννοώ συστήματα βρε συ χα χα. Συσκευές - κομμάτια εννοώ. Ηχεία, cd player, πικάπ ... Γερμανικά. Πολύ ουδετερότητα, μπλιάχ 😀 . Tuner, phono Αγγλικά. Τα άλλα δεν λέω χώρα χα χα, γιατί περιορίζονται οι επιλογές και θα τα βρεί ο Bhutia που τα ξέρει όλα που έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα. Και ποιός τον ακούει μετά ; 😀😍 Θα πρέπει να δικαιλογούμαι εις τον αιώνα τον άπαντα. χα χα. Τι είμαι για να κάνω παρουσίαση ; Φωτομοντέλο ; 😀 😀 Next year.If not dead.
Έχε υπ'όψιν ότι ο ίδιος δεν υιοθετώ υποχρεωτική στροφή προς τις πολυκαναλικές αρχιτεκτονικές setup. Όποιος όμως διακρίνεται από υγιή περιέργεια κι εύλογη τάση κορεσμού αργά ή γρήγορα θα θελήσει να διαπιστώσει τι μπορεί να γίνεται και μ'αυτά.

Με όσα διατυπώνεις για τα ενισχυτικά σου περνά αστραπιαία από το νου η παρακάτω εικόνα :

Mastersound 845 Monoblock
1689059445960.png

D

Deleted member 50795

Guest
τον είχα παλιότερα σε ολοκληρωμένο :biggrin:.
Ίσως από τις πιο «υγιείς» εκδοχές μιας λαμπατης υλοποίησης.
(μ@λκια που τον έδωσα)
έκτοτε δεν ασχολήθηκα ξανά με λάμπα..:geek:

Reaction score
19.761
Έχε υπ'όψιν ότι ο ίδιος δεν υιοθετώ υποχρεωτική στροφή προς τις πολυκαναλικές αρχιτεκτονικές setup. Όποιος όμως διακρίνεται από υγιή περιέργεια κι εύλογη τάση κορεσμού αργά ή γρήγορα θα θελήσει να διαπιστώσει τι μπορεί να γίνεται και μ'αυτά.

Με όσα διατυπώνεις για τα ενισχυτικά σου περνά αστραπιαία από το νου η παρακάτω εικόνα :

Mastersound 845 Monoblock
View attachment 298557
Έτσι όπως πάμε, με τόσους πολλούς λαμπάτους που μου έχεις ποστάρει κατα καιρούς που μπορεί να έχω, στο τέλος θα τελειώσουμε ... απο μάρκες, και θα τον βρείς. 😀 Τι χάλια FR είναι αυτό που βλέπω ; 😀 Εμένα βρε συ είναι flat απο 5 Hz μέχρι 60 KHz.

Μου αρέσει που νομίζεις ότι ξέρω (ή έχω ακούσει) όλους τους λαμπάτους του κόσμου ή ότι τους θεωρώ όλους "καλούς" επειδή λέω κάποια γενικά χαρακτηριστικά που έχει (ή δυνητικά μπορεί να έχει) μια πραγματικά καλή υλοποίηση και τοπολογία τους. :)

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.930
Πολύ ουδετερότητα, μπλιάχ
:oops:Οι Γερμανοι ειναι μεγαλοι Μαστοροι;) ουδετεροτητα θελουμε ειτε με λυχνιες ειτε με κρυσταλολυχνιες;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.670
Μέχρι να προχωρήσει η βιομηχανία σε νέες ιμερσιβ μίξεις όλης της υπάρχουσας μουσικής (θα γίνει αργά ή γρήγορα, τουλάχιστον για όσες μουσικές "αξίζουν", δηλαδή έχουν κοινό) θα παραμένουν χρήσιμα τα δικαναλα διαθέσιμα μουσικά αρχεία, για τα οποία ο απολύτως βέλτιστος τρόπος να τα αναπαράγεις κατ'οικον, είναι με εφαρμογή 3D upmixing, προφανώς σε ένα καλά στημένο ιμερσιβ σεταπ.

Δατς δι φακιν φακτς.

Άμα η Tesla έχει κυκλοφορήσει συλλογή προϊόντων στοματικής υγιεινής , τότε είσαι αδικαιολόγητος που δεν έχεις ήδη ανοίξει νήμα.
Όχι, δεν έχει εμπλακεί (ακόμα) η Τέσλα με στοματική φροντίδα, αλλά εμπλέκεται ιδιαίτερα επιτυχώς (στο υπογράφω) με υψηλής ποιότητας ηχητική φροντίδα.

Στο δια ταύτα, μέσα στο Τέσλα, υπάρχει ιμερσιβ σεταπ ηχείων (εννοείται με σαμπ), και οποιαδήποτε μουσική πηγή κι αν χρησιμοποιείται, εφόσον το περιεχόμενο αυτής είναι δικαναλο, τότε εμπλέκεται επιτυχώς (στο υπογράφω) ένα εξαιρετικό 3D upmixing software, το οποίο μάλιστα δεν έχει ίση μεταχείριση σε όλα τα δικαναλα αρχεία, αλλά είναι μεταβαλλόμενη και μάλιστα με αυτοματοποιημένο σύστημα αξιολόγησης της έντασης του 3D upmixing DSP που θα εφαρμοστεί κατά περίπτωση (αναλόγως δυνατοτήτων του δικαναλου περιεχομένου), το οποίο 3D software έχει 5 διακριτά επίπεδα επέμβασης.

Το αποτέλεσμα, δικαιώνει 200% τους δημιουργούς του.

ΥΓ. Ο τρινοβ, αν και διαθέτει πολλαπλά είδη 3D upmixing software, και με εκτεταμένες δυνατότητες manual ρύθμισης του τρόπου και της ισχύος του καθενός εφαρμοζόμενου DSP upmixing software, ωστόσο δεν διαθέτει ένα "auto" setting για αυτοματοποιημένα μεταβαλλόμενη ρύθμιση του upmixing αναλόγως δυνατοτήτων του δικαναλου αρχείου. Τέσλα ρουλζζζζζζζ...

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.291
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.