- Reaction score
- 4.166
Το μέλος wnet της Υπερεσίας είναι πάντα διαθέσιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Α, πάλι πρέπει να έχεις μεγάλο δωμάτιο. Ενα ένα σου τα βγάζω.Κοίτα μπορεί να μην πέτυχε για πολλούς λόγους. Στην θεωρία εάν είχες μόνο για delay και μετά απο πολύ πολύ προσπάθεια ...λογικά θα λειτουργήσει. Θέλει και λίγο έτσι για να δημιουργήσει μια αίσθηση. Εάν το παρακάνεις θα καταντήσει κουραστικό φυσικά γιατί είναι "υπογραφή" πλέον. (φυσικά μόνο για μουσική , μόνο για κλασική και για δικάναλο και πάλι εάν κάποιος θεωρεί ότι ο σκοπός του είναι η προσομοίωση κάπως της μεγάλης αίθουσας μουσικής Ούτε αυτό είναι αναγκαίο. Π.χ. εγώ δεν το θεωρώ τόσο σπυδαίο αλλά περισσότερο άλλα πράγματα.. Για cinema εννοείται πως όχι). Υπάρχει κάτι που να κάνει delay χωρίς επεξεργασία ; τουλάχιστον ψηφιακή ή εστω ούτε αναλογική; χα χα ή να το κάνω commission ; Μήπως πρέπει τα πάντα να τα πάμε στα MHZ και μετά downsample ; Τι "αρχή" λειτουργίας θα είχε ένα τέτοιο μηχάνημα ; εάν υπήρχε ή υπάρχει ;
Wnet κορυφή ... το έχω πεί εξάλλου ... άξια είναι αντιπρόεδρος της Υπερεσίας ... τι δεν ξέρει ο Κος Χρήστος ποιούς ορίζει και σε τι θέσεις ; πλάκα με κάνεις ; ... δεν ακούει κλασική αλλά το παραβλέπει ο Κος Χρήστος ... τι να κάνεις δεν βρίσκονται εύκολα άτομα να τα έχουν όλα για να στελεχωθεί η Υπερεσία.Το μέλος wnet της Υπερεσίας είναι πάντα διαθέσιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Πρόσεχε τώρα το οξύμωρον... Από τη μια να υποστηρίζεται ότι η συναισθηματική εμπλοκή του ακροατή με τα αναπαραγόμενα μουσικά έργα δεν χρειάζεται τεχνάσματα για ν'αναπτυχθεί αλλά γίνεται να εκχυλισθεί η πεμπτουσία της μέσα από κατάλληλους συνδυασμούς SET ενισχυτικών και ηχείων υπό δικαναλική αρχιτεκτονική setup ενώ από την άλλη να ψάχνεται κάποια ψυχή με ... gimmicks - όπως θα τ'αποκαλούσε - έστω και πιουρίστικου χαρακτήρα.Θα το έχουμε μόνο για τα delays βρε συ. To dsp (και όποια επεξεργaσία) στα delays δεν κάνει κανένα κακό (τουλάχιστον διακριτό - detectable). O Γκούτενμπεργκ δεν ξέρω τι λέει. Δεν έχω ακούσει να λέει κάτι τέτοιο. Εάν έχει πεί για κανέναν παλιό επεξεργαστή που κάνει "αναλογικό" processing, κάποια είχα δεί και εγώ (ενός που δεν θυμάμαι τώρα, κάπου το έχω σωσμένο) αλλά δεν μπορούσε να παρακαμφθεί απο το σήμα και να το έχεις μόνο για delays.
Βασανιστικό φυσικά, αφού είναι proprietary, αλλά να εάν κάποιος ήταν να μας βρεί μια λύση θα ήσουν εσύ. Τι μόνο ετοιματζίδικες λύσεις ;
Να και ενας άνθρωπος ... που κατανοεί. χα χα Σε λάθους ανθρώπους μου φαίνεται απευθύνομαι χα χα.
Κοίτα μπορεί να μην πέτυχε για πολλούς λόγους. Στην θεωρία εάν είχες μόνο για delay και μετά απο πολύ πολύ προσπάθεια ...λογικά θα λειτουργήσει. Θέλει και λίγο έτσι για να δημιουργήσει μια αίσθηση. Εάν το παρακάνεις θα καταντήσει κουραστικό φυσικά γιατί είναι "υπογραφή" πλέον. (φυσικά μόνο για μουσική , μόνο για κλασική και για δικάναλο και πάλι εάν κάποιος θεωρεί ότι ο σκοπός του είναι η προσομοίωση κάπως της μεγάλης αίθουσας μουσικής Ούτε αυτό είναι αναγκαίο. Π.χ. εγώ δεν το θεωρώ τόσο σπυδαίο αλλά περισσότερο άλλα πράγματα.. Για cinema εννοείται πως όχι). Υπάρχει κάτι που να κάνει delay χωρίς επεξεργασία ; τουλάχιστον ψηφιακή ή εστω ούτε αναλογική; χα χα ή να το κάνω commission ; Μήπως πρέπει τα πάντα να τα πάμε στα MHZ και μετά downsample ; Τι "αρχή" λειτουργίας θα είχε ένα τέτοιο μηχάνημα ; εάν υπήρχε ή υπάρχει ;
Αυτο που λεει ο συγκεκριμενος το αναφερει και ο Harald Gericke στο Podcast οτι δλδ η multi-channel 3D μιξη δεν ειναι τοσο Loud (Loudness) σε σχεση με την στερεο μιξη και αυτο συνεπαγεται αυτοματα μεγαλυτερο δυναμικο ευρος κατι που το βλεπουν θετικα οι μηχανικοι ηχου.Of course, the stereo mix is quite a bit louder than a multi-channel 3D mix due to compression and hard limiting, but the stereo version usually sounds uncomfortably compressed. Anyone who thinks that the 3D version is too quiet can simply turn the volume control..."
Δεν υπάρχει κανένα οξύμωρο, εσύ (και άλλοι) το αντιλαμβάνεστε έτσι λανθασμένα. Τουλάχιστον όσον αφορά εμένα. Τα πράγματα για εμένα δεν μπαίνουν σε τέτοια κουτάκια και ταμπέλες. Εγώ και απο scrap εάν ήταν κάτι ή απο μελιτζάνες φτιαγμένο, εάν έπαιζε αυτό που θεωρώ σαν μουσική και είναι σωστό για εμένα ... καλό θα το έλεγα.Πρόσεχε τώρα το οξύμωρον... Από τη μια να υποστηρίζεται ότι η συναισθηματική εμπλοκή του ακροατή με τα αναπαραγόμενα μουσικά έργα δεν χρειάζεται τεχνάσματα για ν'αναπτυχθεί αλλά γίνεται να εκχυλισθεί η πεμπτουσία της μέσα από κατάλληλους συνδυασμούς SET ενισχυτικών και ηχείων υπό δικαναλική αρχιτεκτονική setup ενώ από την άλλη να ψάχνεται κάποια ψυχή με ... gimmicks - όπως θα τ'αποκαλούσε - έστω και πιουρίστικου χαρακτήρα.
Τι άλλο θα μας πούν οι άνθρωποι βρε Ν.Κ ? χα χα. Το κομπρέσιον σε σωστές δόσεις είναι απαραίτητο, εξάλλου καλή τύχη να πάρεις μηχανήματα να το αποδώσουν αυτό το δήθεν "άνευ". Απο το ένα άκρο τόσα χρόνια (λάθος) στο αντίθετο άκρο (πάλι λάθος). Θεωρητικά μόνο σωστό. Και κανονιστικά.Αυτο που λεει ο συγκεκριμενος το αναφερει και ο Harald Gericke στο Podcast οτι δλδ η multi-channel 3D μιξη δεν ειναι τοσο Loud (Loudness) σε σχεση με την στερεο μιξη και αυτο συνεπαγεται αυτοματα μεγαλυτερο δυναμικο ευρος κατι που το βλεπουν θετικα οι μηχανικοι ηχου.
Αλλα εσεις εκει..θελετε την compressed στερεο μιξη να την ακουτε και Lossless τρομαρα σας
Οι Γερμανοί την κάνανε πάλι την δουλειά, δηλαδή χα χα. Και εγώ Γερμανικά έχω (τα πιο πολλά). Μπλιάχ αηδία είναι χα χα. Κλασική παίζουν όμως ΟΚ. Αμάν, αίμα έφτυσα να τα κάνω να βγάλουν λίγο συναίσθημα.και με soundbar γινεται δουλιτσα δεν ειναι το τελος του κοσμου που φανταζεται ο νταρκο
Case Study: Tonstudio Tessmar
News, blog for professional audio, live sound and audiovisual professionalswww.fast-and-wide.com
,,The technology of the Sennheiser Ambeo Soundbar, which makes it possible to position virtual loudspeakers in the room by using reflections, was developed in cooperation with the Fraunhofer Institute. In addition to compatibility with Dolby Atmos, DTS:X and MPEG-H, integrated Upmix Technology manages both stereo and 5.1 content.
‘I feel that the Sennheiser Ambeo Soundbar reproduces 80 per cent of the experience that you can achieve with separately arranged loudspeakers,’ Tessmar says. ‘However, you shouldn’t ignore the fact that the achievable sound quality depends to a large extent on the nature of the room in which the sound is being reproduced.
‘Of course, you also have to remember that the alternative would be to set up numerous loudspeakers throughout the room, which, in the case of Dolby Atmos, would be at 12 different positions – something that is not possible in all cases or not desirable.,,
Tonstudio Krauthausen
"It was clear to me from the start that 3D audio would be an integral part of my new studio," says Dieter Krauthausen. "I've been a die-hard fan of 3D audio since I first heard a recording like this. Music has a lot more room to breathe when played back in 3D audio, partly because signals aren't limited as severely as stereo recordings often are these days.
Of course, the stereo mix is quite a bit louder than a multi-channel 3D mix due to compression and hard limiting, but the stereo version usually sounds uncomfortably compressed. Anyone who thinks that the 3D version is too quiet can simply turn the volume control..."
Tonstudio Krauthausen mit Neumann
13 Neumann Monitore sorgen für eine verlässliche Beurteilung von 3D-Audio-Mischungen im Kölner Tonstudio Krauthausen.www.diereferenz.de
ε ποσα εχεις βρε συ?Οι Γερμανοί την κάνανε πάλι την δουλειά, δηλαδή χα χα. Και εγώ Γερμανικά έχω (τα πιο πολλά). Μπλιάχ αηδία είναι χα χα. Κλασική παίζουν όμως ΟΚ. Αμάν, αίμα έφτυσα να τα κάνω να βγάλουν λίγο συναίσθημα.
Δεν εννοώ συστήματα βρε συ χα χα. Συσκευές - κομμάτια εννοώ. Ηχεία, cd player, πικάπ ... Γερμανικά. Πολύ ουδετερότητα, μπλιάχ . Tuner, phono Αγγλικά. Τα άλλα δεν λέω χώρα χα χα, γιατί περιορίζονται οι επιλογές και θα τα βρεί ο Bhutia που τα ξέρει όλα που έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα. Και ποιός τον ακούει μετά ; Θα πρέπει να δικαιλογούμαι εις τον αιώνα τον άπαντα. χα χα. Τι είμαι για να κάνω παρουσίαση ; Φωτομοντέλο ; Next year.If not dead.ε ποσα εχεις βρε συ?
κανε μια παρουσιαση του συστηματος και του χωρου ακροασης σου αν θελεις
Έχε υπ'όψιν ότι ο ίδιος δεν υιοθετώ υποχρεωτική στροφή προς τις πολυκαναλικές αρχιτεκτονικές setup. Όποιος όμως διακρίνεται από υγιή περιέργεια κι εύλογη τάση κορεσμού αργά ή γρήγορα θα θελήσει να διαπιστώσει τι μπορεί να γίνεται και μ'αυτά.Δεν εννοώ συστήματα βρε συ χα χα. Συσκευές - κομμάτια εννοώ. Ηχεία, cd player, πικάπ ... Γερμανικά. Πολύ ουδετερότητα, μπλιάχ . Tuner, phono Αγγλικά. Τα άλλα δεν λέω χώρα χα χα, γιατί περιορίζονται οι επιλογές και θα τα βρεί ο Bhutia που τα ξέρει όλα που έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα. Και ποιός τον ακούει μετά ; Θα πρέπει να δικαιλογούμαι εις τον αιώνα τον άπαντα. χα χα. Τι είμαι για να κάνω παρουσίαση ; Φωτομοντέλο ; Next year.If not dead.
Έτσι όπως πάμε, με τόσους πολλούς λαμπάτους που μου έχεις ποστάρει κατα καιρούς που μπορεί να έχω, στο τέλος θα τελειώσουμε ... απο μάρκες, και θα τον βρείς. Τι χάλια FR είναι αυτό που βλέπω ; Εμένα βρε συ είναι flat απο 5 Hz μέχρι 60 KHz.Έχε υπ'όψιν ότι ο ίδιος δεν υιοθετώ υποχρεωτική στροφή προς τις πολυκαναλικές αρχιτεκτονικές setup. Όποιος όμως διακρίνεται από υγιή περιέργεια κι εύλογη τάση κορεσμού αργά ή γρήγορα θα θελήσει να διαπιστώσει τι μπορεί να γίνεται και μ'αυτά.
Με όσα διατυπώνεις για τα ενισχυτικά σου περνά αστραπιαία από το νου η παρακάτω εικόνα :
Mastersound 845 Monoblock
View attachment 298557
Οι Γερμανοι ειναι μεγαλοι Μαστοροι ουδετεροτητα θελουμε ειτε με λυχνιες ειτε με κρυσταλολυχνιεςΠολύ ουδετερότητα, μπλιάχ
ουδετεροτητα θελουμε ειτε με λυχνιες
Κρυσταλοδίοδοι.
Όχι, δεν έχει εμπλακεί (ακόμα) η Τέσλα με στοματική φροντίδα, αλλά εμπλέκεται ιδιαίτερα επιτυχώς (στο υπογράφω) με υψηλής ποιότητας ηχητική φροντίδα.Άμα η Tesla έχει κυκλοφορήσει συλλογή προϊόντων στοματικής υγιεινής , τότε είσαι αδικαιολόγητος που δεν έχεις ήδη ανοίξει νήμα.