Επιλογή ηχείων δαπέδου

gid

Reaction score
10.077
επίσης οι συχνότητες για τις οποίες γράφω, αναφέρονται στις συχνότητες που βρίσκονται στην ηχογράφηση και όχι στα μουσικά όργανα, που γράφετε εσείς,
Όταν η ίδια ηχογράφηση παίζεται από σύστημα ΜΕ σαμπ και οι χαμηλές ακούγονται, από πού ακριβώς έρχονται αν όχι από την ηχογράφηση; Τις ψυχανεμίστηκε το σαμπ;

τι θα έλεγες για τα Klipschorn για τα οποία κάποιος γράφει:
Using a subwoofer with a properly set up pair of Klipschorns in a 2 channel system is like using a hot water heater: If the water is already hot, why does it need to be heated
Κάποιος μπορεί να γράφει πολλά πράγματα... Ό,τι θέλει, βασικά...

Και τα Focal Grand Utopia μπορεί να μη χρειάζονται σαμπ, δεν ξέρω βέβαια πόσοι τα έχουν... και πόσοι έχουν κάτι αντίστοιχο των B&W 603.... Ειδικά στην εποχή μας όπου τα γούφερ των 8 και άνω ιντσών σπανίζουν....

Reaction score
456
Όταν η ίδια ηχογράφηση παίζεται από σύστημα ΜΕ σαμπ και οι χαμηλές ακούγονται, από πού ακριβώς έρχονται αν όχι από την ηχογράφηση; Τις ψυχανεμίστηκε το σαμπ;

Αυτό που δεν κατανοείτε, είναι ότι το κείμενό μου αναφέρεται ιστορικά στην εξέλιξη της τεχνολογίας των ηχογραφήσεων, (δείτε δεκαετίες '60...).

gid

Reaction score
10.077
Αυτό που δεν κατανοείτε, είναι ότι το κείμενό μου αναφέρεται ιστορικά στην εξέλιξη της τεχνολογίας των ηχογραφήσεων, (δείτε δεκαετίες '60...).
Κατά τη γνώμη σου λοιπόν τα βινύλια της δεκαετίας του 60 από ποια συχνότητα και πάνω έγραφαν;

Reaction score
3.523
ttps://www.stereophile.com/floorloudspeakers/805bw/index.html

Ενδιαφέρον review για τα ηχεία του φίλου μας. Πιστεύω ότι ο αδύναμος κρίκος είναι ο ενισχυτής. Ενα σετ pro τελικού ή ολοκληρωμένου με καλά ρεύματα θα βοηθούσε πολύ. Πρόσφατα είδα στις αγγελίες έναν πολύ καλό Yamaha AS 2100
θηρίο που θα μπορούσε να δώσει το θεμιτό άνετα.

Reaction score
456
Κατά τη γνώμη σου λοιπόν τα βινύλια της δεκαετίας του 60 από ποια συχνότητα και πάνω έγραφαν;
Από την δεκαετία του ΄60 τα βινύλια μπόρεσαν πλέον να αποδώσουν το πλήρες ακουστικό φάσμα.
Έτσι κάποιοι πρωτοπόροι μηχανικοί ήχου, άρχισαν να αναπτύσσουν τα πρωτότυπα υπογούφερ.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.114
τι θα έλεγες για τα Klipschorn για τα οποία κάποιος γράφει:
Using a subwoofer with a properly set up pair of Klipschorns in a 2 channel system is like using a hot water heater: If the water is already hot, why does it need to be heated
Βλέποντας τις μετρήσεις του ηχείου, θα του έλεγα πως είναι παντελώς αστοιχείωτος με το αντικείμενο, να κάτσει να διαβάσει ή να το βουλώσει.

819Klipfig04.jpg

Μιλάμε για παρωδία. Και είναι και η τελευταία, "βελτιωμένη" έκδοση του ηχείου. ΓΤΠΚ στο τετράγωνο.

Πάντως είμαστε off topic, ο νηματοθέτης δεν έχει klipschorn.
Τέτοια ερωτήματα στο άλλο νήμα που ανέφερα προηγουμένως.

Reaction score
456
Βλέποντας τις μετρήσεις του ηχείου, θα του έλεγα πως είναι παντελώς αστοιχείωτος με το αντικείμενο, να κάτσει να διαβάσει ή να το βουλώσει.

Σας ευχαριστώ για την ευγένειά σας.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.114
Δεν απευθύνθηκα σε εσάς, αλλά σε αυτόν που το έγραψε.
Μπορείτε αν θέλετε να του το μεταφέρετε, εκ μέρους μου.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Κακώς αναλωνόμαστε σε διαφωνίες τύπου αυτό ή το άλλο..
Σαφώς θα δει βελτίωση ο φίλος και με προσθήκη καλύτερου ενισχυτή και με βαρβάτο τελικό και με την προσθήκη sub.
Δεν τίθεται θέμα γι' αυτό.. (νομίζω :whistling:)
Το θέμα είναι τι λείπει περισσότερο αυτή τη στιγμή και με τι προσθήκη θα δει τις σημαντικότερες διαφορές στο σημείο που βρίσκεται.
Εγώ προτιμώ (σαν ξεκίνημα) να κάνω προσθήκες σε κρίκους που λείπουν και είναι σημαντικοί παρά αντικαταστάσεις με μικρή διαφορά τιμής (δεν θα πάρει στην τελική κανένα τέρας ενισχυτή ή τελικό ή ηχεία των 10.000) που θα δώσουν (νομίζω) τελικά μικρότερες ακουστικές διαφορές..
Μόνο ο ίδιος θα δει τι ή αν θα κάνει κάποια κίνηση..
Εμείς απλώνουμε τον τραχανά.. :rolleyes:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.430
Σε ποσοστό.
Που θα βοηθήσει αυτό ;
Τα πάντα είναι συνάρτηση χρημάτων.
Ενα ηχείο όπως το Magnat που είδαμε στις προηγούμενες σελίδες , με κόστος 1500e αν θυμάμαι καλά , με 15ιντσο woofer μιά χαρά θα παίξει τις χαμηλές ,40hz συχνότητες .
Αν θα είναι σωστό τονικά , έχοντας ταυτόχρονα σωστό ελεγχο , αυτό είναι άλλο καπέλο . Ομως τα 40hz τα παίζει ανετότατα.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Που θα βοηθήσει αυτό ;
Ενα ηχείο όπως το Magnat που είδαμε στις προηγούμενες σελίδες , με κόστος 1500e αν θυμάμαι καλά , με 15ιντσο woofer μιά χαρά θα παίξει τις χαμηλές ,40hz συχνότητες .
Αν θα είναι σωστό τονικά , έχοντας ταυτόχρονα σωστό ελεγχο , αυτό είναι άλλο καπέλο . Ομως τα 40hz τα παίζει ανετότατα.
'γω θα τα 'παιρνα αυτά έτσ' για να τρομάξω τη γειτόνισα όταν θα'ρθει να δανειστεί ζάχαρη.. :tongue:

gid

Reaction score
10.077
Που θα βοηθήσει αυτό ;
Δίνεις ο ίδιος την απάντηση στις επόμενες γραμμές.

Που θα βοηθήσει αυτό ;
Χρειάζεται να ανέβεις στα 1500Ε για να βρεις άνετη αναπαραγωγή των 40 κύκλων.

Με 1500Ε παίρνεις δύο σοβαρότατα Elac Debut και ένα SVS σαμπ που κατεβαίνει στους 25 κύκλους και σου μένουν ρέστα. Και έχεις και πιστότητα ανώτερη των Magnat.

ika

News
Reaction score
16.508
'γω θα τα 'παιρνα αυτά έτσ' για να τρομάξω τη γειτόνισα όταν θα'ρθει να δανειστεί ζάχαρη.. :tongue:
Συνήθως άλλο περιμένει η γειτόνισα όταν έρχεται να δανειστεί ζάχαρη.
Η Ζωή είναι και θες να την τρομάξεις?

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Με 1500Ε παίρνεις δύο σοβαρότατα Elac Debut και ένα SVS σαμπ που κατεβαίνει στους 25 κύκλους και σου μένουν ρέστα. Και έχεις και πιστότητα ανώτερη των Magnat.
Με αρκετά μικρότερη δυνατότητα απόστασης ακρόασης όμως ε? :whistling:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.430
Δίνεις ο ίδιος την απάντηση στις επόμενες γραμμές.

Χρειάζεται να ανέβεις στα 1500Ε για να βρεις άνετη αναπαραγωγή των 40 κύκλων.

Απόψεις ώς γνωστόν.
Δεν είμαι ο απόλυτος οπαδός των σαμπς , παρόλο που έχω δύο ευμεγέθη με 15ιντσα. Σε δικάναλο , δεν μου χρειάζονται
Πλέον καθόλου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88