Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.831
Mπαμιες κανει η γυναικα μου, νταξ....
Δώσε τα χαιρετίσματα στη γυναίκα!!

Edit.
Έχω παρατηρήσει ότι τις βράζει πολύ και διαλύονται, να της πεις να τις βράζει λιγότερο, κρίμα είναι...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.367
Δώσε τα χαιρετίσματα στη γυναίκα!!

Edit.
Έχω παρατηρήσει ότι τις βράζει πολύ και διαλύονται, να της πεις να τις βράζει λιγότερο, κρίμα είναι...
πηρε μαλλον κατα λαθος κατι τεραστιες χοντρες. να δουμε τι θα δουμε...
θα τα μεταφερω!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.395
Οι μεγάλες είναι τραχιές και δεν βράζουν καλά, για κάποιους άλλους αυτό είναι αιτία διαζυγίου...
Θα μου φτιάξει η άλλη μπάμιες και θα κολλήσω στην ποικιλία...

Στα σκουπίδια μαζί με τη μαγείρισσα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.962
Mπαμιες κανει η γυναικα μου, νταξ....
Καμιά φωτογράφηση σε καλό φαγάδικο δεν παίζει; Να της έλεγες τουλάχιστον ότι δουλεύεις και δεν μπορείς να απολαύσεις το έδεσμα... :roflmao:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.395
Άλλη μια μεγάλη αλήθεια από τον Χάρη Τζαννή. Αν δεν τελείωνε με το αηδιαστικό ποιητικό ύφος θα ήταν ακόμα καλύτερα.

-------------
Η γαστρονομική εμπειρία είναι επιλογή μας.

Καθώς οι περισσότεροι δυσκολεύονται να αντιληφθούν την ποιότητα των τροφών, δεν μπορούν να κατανοήσουν τη διαφορά μεταξύ ενός βιομηχανικού και ενός artisanal τροφίμου. Και τα δύο είναι απαραίτητα στο τραπέζι μας αλλά δεν πρεπει να συγκρίνονται.

Το βιομηχανικό τρόφιμο φέρνει στο τραπέζι μας μια "συνταγή" που έχει παραχθεί με χαρακτηριστικά τέτοια ώστε να είναι πάντα συνεπής ως προς την ποιότητά της, οποία και εάν είναι αυτή, να είναι επαρκής ως προς την ποσότητα παραγωγής της, να έχει διάρκεια ικανή για να διακινηθεί και να υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τη βασική ανθρώπινη ανάγκη της πείνας σε προσιτή τιμή. Στο βιομηχανικό τρόφιμο η "συνταγή" έχει μεγαλύτερη σημασία από την προέλευση και την ποιότητα της πρώτης ύλης.

Το artisanal τρόφιμο δεν είναι απαραίτητα συνεπές ως προς τη "συνταγή" του καθώς ακολουθεί την εποχικότητα και δεν μπορεί να εγγυηθεί την επάρκεια του, θα πρέπει να καταναλωθεί σχετικά άμεσα εφόσον ανοιχθεί γιατί δεν εμπεριέχει συντηρητικά και πιθανον είναι λίγο πιο ακριβό από το αντίστοιχο βιομηχανικό. Στο artisanal τρόφιμο τον σημαντικό ρόλο έχει η πρώτη ύλη και η ποιότητα της, η θρεπτική αξία και κατόπιν ακολουθεί η "συνταγή"

Όμως αυτό που είναι σημαντικό, είναι πως αυτό το προϊόν όταν έρθει στο στόμα, σε ταξιδεύει στο μέρος όπου παράχθηκε, σου ανοίγει τις πόρτες του τυροκομείου, σου χαρίζει τη σκιά του ελαιώνα, γεμίζει τον αέρα με μυρωδιές από τα μάραθα την ίδια ώρα που το θρόισμα στα στάχυα σε συνεπαίρνει. Σε χαιρετάει με χέρια γδαρμένα από τη συγκομιδή και ρούχα που μυρίζουν ιδρώτα πριν σου σκάσει ένα χαμόγελο ικανοποίησης από τον τρύγο.

Όταν λοιπόν αγοράζουμε ένα προϊόν κάνουμε μια συνειδητή επιλογή. Αγοράζουμε ανάγκη ή ταξίδι. Στην πραγματικότητα επιλέγουμε το είδος της εμπειρίας.

Και αν το βιομηχανικό τρόφιμο είναι το "ταξί" της γεύσης, το τρόφιμο ενός μικρού παραγωγού είναι πολιτισμός, κληρονομιά, ιστορία και το εισιτήριο για το πιο όμορφο ταξίδι προς την ψυχή.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
37.104
Άλλη μια μεγάλη αλήθεια από τον Χάρη Τζαννή. Αν δεν τελείωνε με το αηδιαστικό ποιητικό ύφος θα ήταν ακόμα καλύτερα.

AI θα έβαλε κι αυτός να τα γράψει

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.367
Καμιά φωτογράφηση σε καλό φαγάδικο δεν παίζει; Να της έλεγες τουλάχιστον ότι δουλεύεις και δεν μπορείς να απολαύσεις το έδεσμα... :roflmao:
σου ρχεται αμεσως

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.519
Members
38.336
Νεότερο μέλος
egpetridis