Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.247
Ωρέ κάτι βυθίσματα που κάνει η ΔΕΗ, απο τα βραχυκυκλώματα στις κοιλώνες λόγω πυρκαγιάς.

Προσέχετε τα στεροφωνικά σας. Ακούτε άλλη μέρα.
Παρόλο που είμαι δίπλα, μέχρι στιγμής όλα καλά. Ούτε καν πτώση τάσης.

Reaction score
19.702
Παρόλο που είμαι δίπλα, μέχρι στιγμής όλα καλά. Ούτε καν πτώση τάσης.
Τι λες ; Μπράβο. Εδώ τα φώτα παίζουν και κάνουν συνέχεια διακοπές απο χθές.

TGD

Reaction score
9.072
Σε εμένα στον Βόλο έγινε μια σύντομη διακοπή νωρίς το πρωί. Λογικά καμιά σχέση με φωτιές ή ζέστη.

Reaction score
19.702
Δεν συμβαίνει σε όλες τις περιοχές. Μόνο σε κάποιες της Αθήνας. Αυξομείωση έντασης είναι στο δίκτυο απο τις κολώνες ή μετασχηματιστές που καίγονται και προσωρινά βραχυκυκλώματα μέχρι να μοιραστεί ("απορροφηθεί" εντός του) στο δίκτυο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.286
Από φίλο που δουλεύει στη ΔΕΗ:

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δούμε τι λένε τώρα αυτοί που δεν ήθελαν το χειμώνα τη δημιουργία αντιπυρρικών ζωνών γιατί καταστρέφουν το περιβάλλον ούτε το κλάδεμα δένδρων πλησίον των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ γιατί πεθαίνουν τα δέντρα.

alexis

Reaction score
31.247
Τα ίδια και εδώ. Από το πρωί όλοι τα χώνουν στους Δήμους. Αν κάνεις αυτό τους ενοχλεί κάτι άλλο. Αν κάνεις κάτι για το άλλο θα τους ενοχλεί πάλι κάτι άλλο. Γενικά η πολύ δημοκρατία βλάπτει. Όλοι θέλουν έναν μπαμπά πίσω τους. Στην αρχή είναι ο μπαμπάς τους και μετά θέλουν να είναι το κράτος. Αδυνατούν να καταλάβουν ότι αυτό δεν υπάρχει.

TGD

Reaction score
9.072
Τις προηγούμενες μέρες έβλεπα τις αντιπυρικές ζώνες που έχουν πια καταληφθεί από τα δέντρα και αναρωτιέμαι γιατί ούτε γι' αυτό δεν ασχολούνται στη ντοπική αυτοδιοίκηση.

alexis

Reaction score
31.247
Μια αντιπυρική ζώνη όσο ένας δρόμος 3m δεν κάνει τίποτα. Περνάει εύκολα, ειδικά με αέρα, σαν αν μην υπάρχει. Αν είναι 50m κάτι μπορεί να κάνει.

alexis

Reaction score
31.247
Ούτε 100m δεν φτάνουν αλλά με αυτή τη λογική δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Η αντιπυρική θα κόψει την πορεία σε χαμηλή βλάστηση. Στο δάσος δεν θα κάνει τίποτα. Έχω δει από την βεράντα μου να πιάνει φωτιά στα 300-400 μέτρα μακριά. Άρπαξα τα κυάλια να δω κανέναν κερατά και δεν είδα τίποτα Από την Πυροσβεστική μου έχουν πει πως μπορεί να φτάσει και στα 500m. Αν είναι κλειστά φεύγουν σαν βολίδες.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Ακριβώς είναι προστασία για κάποια ενδεχόμενα, κάποια άλλα δεν..
Υπό τις κατάλληλες συνθήκες δεν μαζεύεται το πράγμα..

melina

Cargo 200
Reaction score
43.373
Δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες σε δάσος με πεύκα.
Ο μόνος σοβαρός λόγος να έχεις μεγάλου πλάτους οδούς μέσα στα δάση είναι για περιπολίες και πρόσβαση των οχημάτων με το προσωπικό όσο πιο κοντά γίνεται στις εστίες (και για διαφυγή φυσικά).

ika

News
Reaction score
15.345
..... Αν είναι κλειστά φεύγουν σαν βολίδες.
Μύθος δεν είναι αυτό με τα κουκουνάρια που σκάνε?
Το ρεύμα αέρα δεν είναι αυτό που μεταφέρει τις κάφτρες ανεξέλεγκτα?

Last edited:

TGD

Reaction score
9.072
Οι ζώνες που έλεγα ήταν σε πουρνάρια. Και 10 μέτρα να ήταν μπορούσαν να πάνε οι πυροσβέστες. Τώρα θα πρέπει να περιμένουν να κατέβει η φωτιά στα χωράφια ή και στο χωριό;

Reaction score
3.092
Μύθος δεν είναι αυτό με τα κουκουνάρια που σκάνε?
Το ρεύμα αέρα δεν είναι αυτό που μεταφέρει τις κάφτρες ανεξέλεγκτα?
Δεν είναι. Οι κώνοι (κουκουνάρια) αποτελούν καύσιμη ύλη.

ika

News
Reaction score
15.345
Δεν είναι. Οι κώνοι (κουκουνάρια) αποτελούν καύσιμη ύλη.
ΟΚ για το καύσιμη ύλη, αλλά όντως σκάνε και πετάγονται μακρυά?
Μήπως συμβαίνει μόνο με τα κλειστά?

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.038
Βλέπω κάθε καλοκαίρι τα σπίτια μέσα στο δάσος με τα πεύκα αγκαλιά και απορώ πως αντέχουν να ζουν με αυτό το άγχος οι άνθρωποι και να ψοδευουν περιουσίες χτίζοντας σπίτια μέσα στα πεύκα.
Και οικόπεδο να είχα του παππού θα το πουλούσα για κάτι πιο αστικό και ας έφευγα από τον "πνεύμονα".
Δεν αντέχεται αυτό το άγχος...
Καλή δύναμη και τύχη σε ανθρώπους και ζωάκια.
Εμένα ρώτα! Το καλοκαίρι και κάθε καλοκαίρι, είναι μαρτύριο για μένα! :(:(:(:(

Reaction score
3.092
ΟΚ για το καύσιμη ύλη, αλλά όντως σκάνε και πετάγονται μακρυά?
Μήπως συμβαίνει μόνο με τα κλειστά?
Ναι. Και ανοίγουν αφού καούν.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.038
Εδώ δεν χωράνε πολιτικές, κόμματα, ιδεολογίες! Όλοι μαζί πρέπει να δούμε τι πρέπει να γίνει!
Όταν ένα πεύκο έχει 20 μέτρα ύψος, η φωτιά θα έχει τουλάχιστον το διπλάσιο! Μπορεί να τα βάλει κανείς μαζί της από εδάφους ? Αδύνατο!
Έπρεπε σήμερα η Χώρα να διαθέτει τα απαραίτητα σε αριθμό εναέρια μέσα! Δόξα τον Θεό, όλες οι περιοχές της Ελλάδος βλέπουν θάλασσα! ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!!!!! ΟΛΟΙ ΜΑΣ! ΔΕΞΙΟΙ - ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ - ΚΕΝΤΡΩΟΙ, ΠΛΟΥΣΙΟΙ - ΦΤΩΧΟΙ, ΝΟΗΜΟΝΕΣ - ΗΛΙΘΙΟΙ!!!!!

TGD

Reaction score
9.072
Ο κοινωνικός τουρσιμός αφορά 300.000 επιταγές με συνολικό προϋπολογισμό 35.000.000 ευρώ.
Να ρωτήσω αν οι διακοπές 300.000 ζυγίζουν περισσότερο από τα δέντρα; Για τους πολιτικούς σίγουρα. Για τους τουρίστες;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.264
Members
38.292
Νεότερο μέλος
Neroponti