Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
9.038
View attachment 299637

Για να μην ξεχνάμε και το θέμα, διαπιστώνεται ότι αποδεκτή Atmos ψευδαίσθηση γίνεται να προκύψει με τα γνωστά πέντε επιδαπέδια κανάλια συν τα δύο μπροστινά ύψους.
Δεν θυμάμαι πόσες σελίδες πίσω το είχα γράψει :p
Για μουσική ειδικά. Αν είναι να κάνει κανείς εκπτώσεις καλύτερα να κόψει τα πίσω κανάλια ύψους, όχι μόνον για ατμός

Reaction score
19.753
΄΄ Μια γάτα δεν λογαριάζει data΄΄
View attachment 299637

Για να μην ξεχνάμε και το θέμα, διαπιστώνεται ότι αποδεκτή Atmos ψευδαίσθηση γίνεται να προκύψει με τα γνωστά πέντε επιδαπέδια κανάλια συν τα δύο μπροστινά ύψους.
Οι γάτες όπως και όλα τα ζώα (με μόνη εξαίρεση πιθανώς τις δικές σου γάτες και του Kanakiani) δεν έχουν έτοιμο inner structure capacity ώστε να ξεχωρίζουν την φωνή ή την μουσική ή την γλώσσα ή ακόμη και την αριθμητική. Πράγμα που το κάνει ένα παιδί πλήρως μέχρι την ηλικία των 3 -4 ετών. Για αυτούς αυτά είναι απλώς noise και τον ακούνε ως τέτοιο και δεν μπορούνε να τα ξεχωρίσουν. Θέμα γνωστό στους επιστήμονες (άσχετως πεδίου) καθώς δεν εξηγείται και απο το evolution και που πρωτοαπασχόλησε τον Δαρβίνο και τον Βάλας που διαφώνησαν. Από τότε λίγη εξέλιξη και εδώ, έμεινε ως ένα κόμη απο τα πολλά paradoxes στην επιστήμη. Απασχολεί πέρα παο την γλωσσολογία και την μουσική έρευνα , οπότε και αυτό σχετίζεται.

¨Οσον αοφρά το "θέμα" μας (εάν είναι αυτό που λές) και εάν αυτό είναι το Atmos και ποια είναι η "αποδεκτή" ψευδαίσθηση (ερμηνεία του) να πω ότι ο όρος "αποδεκτή" είναι γενικός και δεν λέει πολλά. Το καλύτερο είναι να πάμε στην παραδοσιακή ερώτηση της "πιστής αναπαραγωγής". Σε αυτό πριν σε απασχολήσουν τα ηχεία που είναι απαραίτητα κλπ πρέπει να εξετάσεις την πηγή. Όταν η Atnos μίξη (που είναι μάλιστα και ο μεγαλύτερος όγκος των ακουσμάτων αυτός της Apple) τον παίρνει η Apple και τον περνάει απο τον δικό της renderer δεν είναι πιστή (far from it και άσχετα όλα τα ηχεία καλά να έχεις). Όταν επίσης η μίξη μετατρέπεται σε bitstream (και δεν προορίζεται απο/με αρχικό σκοπό bitstream μίξης) πάλι δεν είναι πιστή. Το ίδιο και binaural ακόμη και με HRTF. Για να μην μιλήσουμε για το renderer τυ συστήματος σου και τους δικούς του αλγορίθμους. Καλά για sounbars κλπ τα έχουμε πεί.

Αρά έχει πολύ δρόμο πρίν καν φτάσουμε στο θέμα που είναι (υποθέτω, δεν ξέρω) η ειδικότητα σου.

Επίσης πρώτα πρέπει να απαντήσεις και σε μια εκρεμμότητα εδω στον κόσμο περί της διαφοράς και ασυμβατότητας μεταξύ της .wav μιξης -αρχείου και αρχείων εξαγωγής και των .ADM BWF αρχείων για να δικαιωθώ κιόλας που έλεγα ότι η κυριάρχηση ενός μόνο απο τα δύο θα είναι επιζήμια για το στέρεο άκουσμα (ποιοτικά).

Όσον αφορά εμένα ... άσε με ... όταν η επιστήμη προοδεύσει και βγάλει πολυκάναλο άκουσμα και μάλιστα εξίσοου υψηλής με τώρα ποιότητας (ίδιας με αυτήν του ποιού να πω ; του Ear) μόνο απο δυο, ένα ή ακόμη καλύτερα κάνενα ηχείο ... θυμήσου να μου στείλεις μια ειδοποίηση να το μάθω.

Πρέπει να προσέχεις όταν κάποιοι βάζουν ταμπέλες στον thva ότι είναι εκτός θέματος και όταν ακόμη αστειεύεται. Μια χαρά το πάω εγώ και το πήγαινα.

Last edited:

Reaction score
9.038
Αυτά που έγραψε παραπάνω ο Μπουτχιας έχουν γραφτεί από εμένα δεν ξέρω και γω πόσες σελίδες πριν, δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου βέβαια ούτε κάνω τον έξυπνο, λόγια του βιλφριντ είχα μεταφέρει, ναι βρε του ανθρώπου πίσω από το Auro-3D που κάτι παραπάνω ξέρει από μας. Αλλά εσείς θέλετε τον μπούτχια σας. :sneaky:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Αυτά που έγραψε παραπάνω ο Μπουτχιας έχουν γραφτεί από εμένα δεν ξέρω και γω πόσες σελίδες πριν, δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου βέβαια ούτε κάνω τον έξυπνο, λόγια του βιλφριντ είχα μεταφέρει, ναι βρε του ανθρώπου πίσω από το Auro-3D που κάτι παραπάνω ξέρει από μας. Αλλά εσείς θέλετε τον μπούτχια σας. :sneaky:

Πάνω που έχουμε αρχίσει να ψιλοκαταλαβαίνουμε Μπουχτία (έστω επιδερμικά) μας ''πετάς'' τον Βίλφριντ (τι ν' τούτος πάλι :rolleyes:) και μας φρικάρεις..
Α πάνε φτιάξ' τον χώροσ' πρώτα και μετά βάζε Βίλφριντ.. :roflmao:

:lolsign:

Reaction score
19.753
Εγώ τι κορόιδο είμαι νομίζεις που έχω "διπλαρώσει" τον Bhutia και του βάζω ταγκαλάκια (διαβολάκια) συνέχεια ... για να τον κάνω να τα λέει αυτός ; :D ¨Ετσι να κάνεις και εσύ. :D ¨Ετσι κάνω και με εσένα. Αλλά εσείς λέτε αυτά που θέλετε μόνο. χα χα. ¨Αντε φτάνει ... τον άλλο μήνα τώρα. Μεγάλες δόσεις απο thva δεν είναι καλό πράγμα.

Reaction score
9.038
Πάνω που έχουμε αρχίσει να ψιλοκαταλαβαίνουμε Μπουχτία (έστω επιδερμικά) μας ''πετάς'' τον Βίλφριντ (τι ν' τούτος πάλι :rolleyes:) και μας φρικάρεις..
Α πάνε φτιάξ' τον χώροσ' πρώτα και μετά βάζε Βίλφριντ.. :roflmao:

:lolsign:
Κοίταξε για να λέμε και κάποια πράγματα με το όνομα τους, δεν είμαστε και μικρά παιδιά, έχω γράψει πράγματα που αφορούν το πολυκαναλο και απλά μεταφέρω απόψεις όλων αυτών που ασχολούνται επισταμενως με το πολυκαναλο, εγώ από αυτούς προσπαθώ να μάθω, αλλά όλοι εδω περιμένουν έναν δύο Γκουρου εδώ στον καφενέ να πουν τα ίδια για να πλακωθούν τότε στα likes.
Τα είπα και ησύχασα :)

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Κοίταξε για να λέμε και κάποια πράγματα με το όνομα τους, δεν είμαστε και μικρά παιδιά, έχω γράψει πράγματα που αφορούν το πολυκαναλο και απλά μεταφέρω απόψεις όλων αυτών που ασχολούνται επισταμενως με το πολυκαναλο, εγώ από αυτούς προσπαθώ να μάθω, αλλά όλοι εδω περιμένουν έναν δύο Γκουρου εδώ στον καφενέ να πουν τα ίδια για να πλακωθούν τότε στα likes.
Τα είπα και ησύχασα :)

Οκ, πιο σοβαρά..

Η ουσία (η γνώση-πληροφορία) μεταφέρεται με πολλούς τρόπους και ασχέτως ποιόν ή τι προτιμά να διαβάζει κάποιος..
Άλλωστε μ' αυτούς που γράφουν όπως λες τα ίδια αλλά με τον δικό τους τρόπο - κόπο υπάρχει ίσως καλύτερη αλληλεπίδραση.. ;)

Όπως και να 'χει δεν βλέπω τον λόγο που το θίγεις.. :idk:

Reaction score
9.038
Οκ, πιο σοβαρά..

Η ουσία (η γνώση-πληροφορία) μεταφέρεται με πολλούς τρόπους και ασχέτως ποιόν ή τι προτιμά να διαβάζει κάποιος..
Άλλωστε μ' αυτούς που γράφουν όπως λες τα ίδια αλλά με τον δικό τους τρόπο - κόπο υπάρχει ίσως καλύτερη αλληλεπίδραση.. ;)

Όπως και να 'χει δεν βλέπω τον λόγο που το θίγεις.. :idk:
Ο λόγος είναι ότι βαρέθηκα να βλέπω μια άρρωστη κατάσταση :)
Σαν τον άλλο που μπαίνει κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα εδώ μέσα και το μόνο που μάθαμε από τα χείλη του εδώ και δέκα χρόνια είναι ότι άλλαξε τα ακριβά του ηχεία με άλλα εξίσου ακριβά αλλά ενεργά,
Σιγά καλέ..... μας φλομωσες στην γνώση, βάλαμε και στις τσέπες

Reaction score
11.435
Οι γάτες όπως και όλα τα ζώα (με μόνη εξαίρεση πιθανώς τις δικές σου γάτες και του Kanakiani) δεν έχουν έτοιμο inner structure capacity ώστε να ξεχωρίζουν την φωνή ή την μουσική ή την γλώσσα ή ακόμη και την αριθμητική. Πράγμα που το κάνει ένα παιδί πλήρως μέχρι την ηλικία των 3 -4 ετών. Για αυτούς αυτά είναι απλώς noise και τον ακούνε ως τέτοιο και δεν μπορούνε να τα ξεχωρίσουν.
Κάνεις ΛΑΘΟΣ, φυσικά, όπως σε πολλά που γράφεις. Οι γάτες καταλαβαίνουν και ξεχωρίζουν τη φωνή του ιδιοκτήτη τους από τους ξένους. Μερικές γάτες καταλαβαίνουν και λέξεις που έχουν συνδέσει με αντικείμενα.
τον άλλο μήνα τώρα
Και όχι, καλύτερα...

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Ο λόγος είναι ότι βαρέθηκα να βλέπω μια άρρωστη κατάσταση :)
Σαν τον άλλο που μπαίνει κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα εδώ μέσα και το μόνο που μάθαμε από τα χείλη του εδώ και δέκα χρόνια είναι ότι άλλαξε τα ακριβά του ηχεία με άλλα εξίσου ακριβά αλλά ενεργά,
Σιγά καλέ..... μας φλομωσες στην γνώση, βάλαμε και στις τσέπες

Εξακολουθώ να μην σε πιάνω..
Ενώ καταλαβαίνω τι λες, δεν καταλαβαίνω γιατί σε πειράζει..
Forum είναι με κεντρική θεματική μεν αλλά γράφουμε για τα πάντα όλα.. :party:
Γίνεται προσπάθεια κάποια threads να κρατηθούν μαζεμένα και μέχρι εκεί..
Αν ο άλλος μπαίνει κάθε 20 χρόνια εγώ σου λέω να δείξει το νέο απόκτημα τι σε νοιάζ'? :idk:
Τι θερμοκρασίες έχετε στο Germany?
Αν είσαι στους 20-22 βαθμούς και γράφεις τέτοια θα σου πετάξω τασάκι.. :biggrin:
Έχω κλιματιστικό + ανεμιστήρα και θέλω να βγάλω το δέρμα μου.. :headbang:
Ε, ρε χολή που πέφτει. Για να τσακωθείτε μπαίνετε στο φόρουμ;
Αφού κάνει ζέστα λέμε.. :tongue:

Reaction score
19.753
Κάνεις ΛΑΘΟΣ, φυσικά, όπως σε πολλά που γράφεις. Οι γάτες καταλαβαίνουν και ξεχωρίζουν τη φωνή του ιδιοκτήτη τους από τους ξένους. Μερικές γάτες καταλαβαίνουν και λέξεις που έχουν συνδέσει με αντικείμενα.

Και όχι, καλύτερα...
Συμφωνώ απόλυτα, ναι βλακείες των επιστημόνων, αφού εγώ έχω παντρευτεί τη γάτα μου. Υπάρχει επικοινωνία. Καλά περνάμε ποιός τους θέλει τους ανθρώπους, overrated.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.654
... το δικαναλο εχει ολοκληρωσει την αποστολη του εδω και χρονια, έκτοτε κυνηγάει την ουρά του.
Σε μεγαλο σημειο και η ιδια η μουσικη.
Το πολυκαναλο δινει πονο ακομα, ξεπερναει τους περιορισμους του δικαναλου, και κυρίως δεν εχει περιορισμους το ιδιο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.645
Το μαϊμού σας τα λέει, αλλά στου κουφού την πόρτα..

το δικαναλο εχει ολοκληρωσει την αποστολη του
Ναι, αλλά δεν έχουν πεθάνει ακόμα κάποιοι γέροντες οπαδοί του.

Κάνε λίγο υπομονή, κι όλα θα τελειώσουν ήσυχα ήσυχα κι απλά (κλόπι ράιτ Ξυλούρης).

Μ'αρεσει κι ο κολυβοσμος.

Μερικές γάτες καταλαβαίνουν και λέξεις που έχουν συνδέσει με αντικείμενα.
Οι γάτες καταλαβαίνουν, γι'αυτό άλλωστε, αν κάποιος πάει να καταλάβει τι σημαίνει πχ ιμερσιβ, εσύ τότε πρέπει να τον εμψυχώνεις χτυπώντας τον φιλικά στην πλάτη και λέγοντάς του "γάτα είσαι".

Ο δε Χάρρυ Κλυνν, είχε εισάγει τον πετυχημένο χαρακτηρισμό "γάτα με πέταλα", ενώ η Αρλέτα (κι ο Βασιλάκης) λέγανε για ένα γάτο πονηρό, που φόραγε και παπιόν και βόλευε τα κορίτσια και γίνονταν καπνός.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.289
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.