Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
19.749
Μπορείς να δώσεις λίγο περισσότερο εκτίμηση και βαρύτητα στην συμβουλή του Άλμπερτ 'Αινστάιν :

"Μην ακούς τον άνθρωπο που έχει τις απαντήσεις, να ακούς τον άνθρωπο που έχει τις ερωτήσεις."

Reaction score
586
Για όσους δεν καταλαβαίνουν και αναρωτιούνται για ποιό λόγο φαίνεται ότι μπαίνω στο forum (εγώ ή και άλλοι) για να βγάλουν χολή:
Εντάξει, αλλά γαμάμε όλα τα post με τις ίδιες και πάλι τις ίδιες κουταμάρες περί ανέμων και υδάτων. Και να θέλει κάποιος να παρακολουθήσει κάτι που τον ενδιαφέρει, ξενερώνει.
Καταλαβαίνω ότι κάποιοι γνωρίζονται και εκτός φόρουμ και έχουν μια οικειότητα. αλλά μιλάμε για 300+ σελίδες ποστ από τις οποίες ζήτημα να είναι οι 30 σχετικές.
Υπάρχουν και μερικοί που ψάχνουν για κουβεντούλα, είναι όλη μέρα πάνω από το πληκτρολόγιο και δεν αφήνουν να πέσει τίποτα κάτω.
Με μέτρο παιδιά. Θα γράψουμε και τη μαλακία μας αλλά σκεφτείτε ότι κάποιοι σπαταλάνε χρόνο και ενέργεια για να γράψουν κάτι χρήσιμο για την κοινότητα, και βρίσκεται τελικά θαμένο κάπου στον πάτο, κάτω από τόνους συμπυκνωμένης άσχετης πληροφορίας.

Reaction score
11.434
Εντάξει, αλλά γαμάμε όλα τα post με τις ίδιες και πάλι τις ίδιες κουταμάρες περί ανέμων και υδάτων. Και να θέλει κάποιος να παρακολουθήσει κάτι που τον ενδιαφέρει, ξενερώνει.
Καταλαβαίνω ότι κάποιοι γνωρίζονται και εκτός φόρουμ και έχουν μια οικειότητα. αλλά μιλάμε για 300+ σελίδες ποστ από τις οποίες ζήτημα να είναι οι 30 σχετικές.
Υπάρχουν και μερικοί που ψάχνουν για κουβεντούλα, είναι όλη μέρα πάνω από το πληκτρολόγιο και δεν αφήνουν να πέσει τίποτα κάτω.
Με μέτρο παιδιά. Θα γράψουμε και τη μαλακία μας αλλά σκεφτείτε ότι κάποιοι σπαταλάνε χρόνο και ενέργεια για να γράψουν κάτι χρήσιμο για την κοινότητα, και βρίσκεται τελικά θαμένο κάπου στον πάτο, κάτω από τόνους συμπυκνωμένης άσχετης πληροφορίας.
Δε φταίω εγώ για αυτό, αυτοί που γράφουν offtopic φταίνε.

Reaction score
9.035
Εξακολουθώ να μην σε πιάνω..
Ενώ καταλαβαίνω τι λες, δεν καταλαβαίνω γιατί σε πειράζει..
Απλά είναι τα πράγματα Δημήτρη, δεν χρειάζεται και να το κουράζουμε το θέμα,
Έκανα έναν ανάλαφρο παραλληλισμό στα πλαίσια ενός χαβαλέ για να γελάσουμε και λίγο αλλά υπήρξαν αιχμές επί προσωπικού μετά.
Λες και τι τους είπα :biggrin:
Ε λοιπόν όταν ο κάθε ΚΙΤ και ΨΙΤ αντιδρούν έτσι, τότε θα απαντήσω.

Όσο για το πολυκαναλο, όταν άνθρωποι που ασχολούνται χρόνια με το αντικείμενο οπως ο Βίλφριντ του Auro-3D σε λένε ότι τα μπροστινά ηχεία έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τα 2 πίσω και είναι αυτά που θα πρέπει να προτιμήσει κάνεις σε ένα σεταπ που δεν μπορεί να βάλει 4,ή ότι μετά από αυτά τα 4 πιο σημαντικό ειναι να προσθέσει κάνεις ένα κεντρικό ύψους, τοτε δεν θα κάτσω να διαφωνήσω, ποιος είμαι άλλωστε στην τελική, ούτε θα περιμένω να το επιβεβαιώσω προσωπικά ο ίδιος.
Δεν χρειάζεται να πάω ταξίδι στο διάστημα για να βεβαιωθώ ότι η γη είναι σφαιρική.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Δε φταίω εγώ για αυτό, αυτοί που γράφουν offtopic φταίνε.
'συ φταις για ούλα.. :tongue:

Συμφωνώ με τον συλλογισμό (κι ας έχω συμμετάσχει κατά πολύ στο άπλωμα του τραχανά-ένοχος), επίσης καταλαβαίνω την ανάγκη συμπύκνωσης στην ουσία..
Αλλά βρε παιδιά το έχουμε πει, είναι forum, μιλάμε πολλοί, κάποια στιγμή απλώνει..
Υπάρχουν θεματικές που έχουν συνοχή, ακόμα κι αυτές που έχουν ξεχειλώσει πολύ στην πορεία τους στις πρώτες 10-30 σελίδες βρίσκεις πραγματάκια..
Από 'κει και πέρα υπάρχουν Link - pdf τα πάντα όλα..
Μόνη λύση σε αυτό θα ήταν να μπορεί αυτός που γράφει να επιτρέπει ή να μην επιτρέπει σχόλια στη θεματική του κατά το δοκούν ή να τα φιλτράρει :biggrin: (δεν νομίζω να είναι εφικτό).
Μην μου φέρετε κανένα παράδειγμα με τη σελίδα του Amir τώρα.. :rolleyes:
Αυτοί είναι ξενέρωτοι.. :tongue:

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.653
..η εκφραση ειναι lost cause, αν δεν κανω λαθος. Τοσα τραγούδια εχουν γραφτεί άλλωστε, αντιπροσωπευτικα δυο, το ενα το παρακατω, στο αλλο εχω conflict of interest

-> αναποφευκτο (και ευλογο κατα καποια προσεγγιση) να φευγει (ελευθερα) ενα θεμα (εντως καποιου επιτρεπτου πλαισιου), αλλα το brainstorming (ή trolling) οφειλει να εχει καποια ορια - δεν ειναι αλλωστε προυποθεση οτι υπαρχει εγκεφαλος(brain). :king: :angel:

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Lost cause (γενικά) να παλεύεις για κάτι χωρίς νόημα - αποτέλεσμα
(you are a) lost case (επί προσωπικού) Αυτός που υποκύπτει στα ίδια λάθη (σε λούπα)

:biggrin:

Δεν είμαι και σίγουρος, αν κάνω κάποιο λάθος.. :idk:

(Μ' αρέσ' το δεύτερο..8-))

Reaction score
586
'συ φταις για ούλα.. :tongue:

Συμφωνώ με τον συλλογισμό (κι ας έχω συμμετάσχει κατά πολύ στο άπλωμα του τραχανά-ένοχος), επίσης καταλαβαίνω την ανάγκη συμπύκνωσης στην ουσία..
Αλλά βρε παιδιά το έχουμε πει, είναι forum, μιλάμε πολλοί, κάποια στιγμή απλώνει..
Υπάρχουν θεματικές που έχουν συνοχή, ακόμα κι αυτές που έχουν ξεχειλώσει πολύ στην πορεία τους στις πρώτες 10-30 σελίδες βρίσκεις πραγματάκια..
Από 'κει και πέρα υπάρχουν Link - pdf τα πάντα όλα..
Μόνη λύση σε αυτό θα ήταν να μπορεί αυτός που γράφει να επιτρέπει ή να μην επιτρέπει σχόλια στη θεματική του κατά το δοκούν ή να τα φιλτράρει :biggrin: (δεν νομίζω να είναι εφικτό).
Μην μου φέρετε κανένα παράδειγμα με τη σελίδα του Amir τώρα.. :rolleyes:
Αυτοί είναι ξενέρωτοι.. :tongue:
Μιας και είπες τραχανά τώρα, τον καλύτερο τον έχω φάει στη Μάνη. Ξινός με κόκκινη σάλτσα και κρεμμυδάκι (Αυτοτρολλάρομαι, μην το συνεχίσεις :) )
Νομίζω πάντως ότι με λίγη αυτοσυγκράτηση μπορεί να βρεθεί μια χρυσή τομή. Να κάνουμε και το χαβαλέ μας, να γράφουμε και κάτι σχετικό ταυτόχρονα.
Ναι, πολλοί είναι στο φόρουμ αλλά πως γίνεται κάθε φορά οι ίδιοι 5-10 (και πολλούς λέω) να το κάνουν πουτάνα;
Στο κάτω-κάτω ρε φίλε αν δεν έχεις κάτι να πεις, μη γράφεις τίποτα. Τόσο απλό είναι.
Μετά προκύπτουν εκνευρισμοί, αναφορές επί προσωπικού, προσβολές και αντε να το μαζέψεις.
Στο επόμενο θέμα, πάλι τα ίδια. Πάλι οι ίδιοι.
Και είναι στενάχωρο γιατί υπάρχουν μέλη που πραγματικά μοιράζονται απλόχερα τη γνώση τους και την εμπειρία τους και έχουν τεράστια διάθεση να βοηθήσουν. Τους αδικούμε. Αυτό και over.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
- Αυτοσυγκράτηση - Μέτρο -

Εγώ δεν έχω.. :tongue: τουλάχιστον όχι τόσο όσο θα έπρεπε ή θα ήθελα.. (lost case.. :headbang:)

Απ' την άλλη και οι τίτλοι δημιουργούν ένα κλίμα ε?
Θεματικές που έχουν ''κρατηθεί'' σε ένα κάπως νορμάλ επίπεδο ή όχι χαρακτηρίζονται-προδιαθέτουν και από την αφετηρία τους.. ;)
Όταν βάζεις στον τίτλο ''ο θάνατος του..'' ενώ ξέρεις πως υπάρχουν φατριές και θα υπάρξουν ενστάσεις ε, ξεκινάς με μια μικρή διάθεση για τρολλάρισμα :biggrin:

Δε 'ν κακό, απλά ξέρεις και τι θα γίνει.. 8-)

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
31.217
Υπό την προϋπόθεση να διαθέτει ο χρήστης επεξεργαστή ο οποίος να υποστήριζε το downmixing αυθεντικού immersive υλικού σε 5.Χ.2 με ικανοποιητικό τρόπο. Εννοείται επίσης ότι upmixing σε κατώτερης σύστασης υλικό θα πρέπει να εφαρμόζεται με εξίσου ικανοποιητικό τρόπο... Οπότε κατανοούμε σε ποιους τομείς θα επαφίεται η ακροαματική ικανοποίηση σε ανάλογες περιπτώσεις.
Δεν δίνεις όμως και δυο συντεταγμένες. Πώς πρέπει να είναι αυτοί οι ικανοί επεξεργαστές? Μόνο αυτοί με πενταψηφιο κόστος ή έχει και παρακάτω?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.710
Δεν δίνεις όμως και δυο συντεταγμένες. Πώς πρέπει να είναι αυτοί οι ικανοί επεξεργαστές? Μόνο αυτοί με πενταψηφιο κόστος ή έχει και παρακάτω?
Οι Anthem Pre/Pro ξεκινάνε από 4500 ευρά περίπου... Τα κορυφαία μοντέλα ολοκληρωμένων AV από Marantz & Denon έρχονται ακόμα με τετραψήφιες τιμές.

Όποιος πάλι θα θελε να δοκιμάσει την τύχη του ακέφαλου καβαλάρη υπάρχει μέχρι και το παρακάτω :

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Όταν έγραψα αυτό..

Όταν βάζεις στον τίτλο ''ο θάνατος του..'' ενώ ξέρεις πως υπάρχουν φατριές και θα υπάρξουν ενστάσεις ε, ξεκινάς με μια μικρή διάθεση για τρολλάρισμα :biggrin:

Δε 'ν κακό, απλά ξέρεις και τι θα γίνει.. 8-)
Το έκανα λίγο απρόσεκτα και χρειάζεται μια διευκρίνηση..
Σε καμμιά περίπτωση δεν ρίχνω ευθύνη σε αυτόν που ξεκίνησε το όποιο θέμα (στην συγκεκριμένη τον Κώστα).
Πολύ καλά έκανε και εγώ γουστάρω πολύ.. :party:
Να ξεκινήσουν και άλλα με ωραίους τίτλους..

''Παύλες και παυλώδια''
''Πικάπ, στροφάρει όμορφα το γ@μήδ''
''50 ηχεία στο χώρo και μόνος.. yes or no?''
''Subwoofers και πέτρες στα νεφρά.. :tongue:''

Όταν στην πορεία χαλάει, δεν χαλάει (κατά τη γνώμη μου) από τα πειράγματα, μικροαντιπαραθέσεις..
Γίνονται και κάποιοι ωραίοι διάλογοι και άλλοι χειρότεροι.. (συμβαίνει παντού)
Χαλάει πραγματικά όταν χάνεται η ψυχραιμία και αντιμετωπίζουμε κάτι πολύ πιο σοβαρά από όσο θα έπρεπε..
Συσσωρευμένη κόπωση θα έλεγα, από τις επαναλήψεις.
Το πιο ''εύκολο'' είναι να αποφεύγονται οι χαρακτηρισμοί και να κρατάμε την ψυχραιμία μας..
(Πιείτε ένα τσαγάκι και απαντήστε αργότερα.. :rolleyes:)
Ή ignore και να μην ξαναασχοληθείς με κάτι - κάποιον που σε ενοχλεί..
Το να προσπαθείς (σοβαρά και επίμονα για μεγάλο διάστημα) να πείσεις τους πάντες να μην λένε αυτό ή να αποδεχτούν αυτό που λες ή αυτό που λέει η κοινή λογική βρε παιδίμ' (δεν υφίσταται αυτή..:biggrin:) τελικά σε καταβάλλει και δημιουργούνται εντάσεις..
Όσο κάνουμε πλάκα - πείραγμα, χρησιμοποιούμε επιχειρήματα είμαστε οκ..
Δεν προκειται ποτέ να συμφωνήσουν όλοι με όλους..

Αν κάποιος επαναλαμβανόμενα μπαίνει επί τούτου (για τσακωμό, ίντριγκα) τότε μόνο οι mods μπορούν να δώσουν λύση.

Sorry για το κατεβατό..

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.710
Όταν έγραψα αυτό..

Το έκανα λίγο απρόσεκτα και χρειάζεται μια διευκρίνηση..
Σε καμμιά περίπτωση δεν ρίχνω ευθύνη σε αυτόν που ξεκίνησε το όποιο θέμα (στην συγκεκριμένη τον Κώστα).
Πολύ καλά έκανε και εγώ γουστάρω πολύ.. :party:
Να ξεκινήσουν και άλλα με ωραίους τίτλους..

''Παύλες και παυλώδια''
''Πικάπ, στροφάρει όμορφα το γ@μήδ''
''50 ηχεία στο χώρo και μόνος.. yes or no?''
''Subwoofers και πέτρες στα νεφρά.. :tongue:''

Όταν στην πορεία χαλάει, δεν χαλάει (κατά τη γνώμη μου) από τα πειράγματα, μικροαντιπαραθέσεις..
Γίνονται και κάποιοι ωραίοι διάλογοι και άλλοι χειρότεροι.. (συμβαίνει παντού)
Χαλάει πραγματικά όταν χάνεται η ψυχραιμία και αντιμετωπίζουμε κάτι πολύ πιο σοβαρά από όσο θα έπρεπε..
Συσσωρευμένη κόπωση θα έλεγα, από τις επαναλήψεις.
Το πιο ''εύκολο'' είναι να αποφεύγονται οι χαρακτηρισμοί και να κρατάμε την ψυχραιμία μας..
(Πιείτε ένα τσαγάκι και απαντήστε αργότερα.. :rolleyes:)
Ή ignore και να μην ξαναασχοληθείς με κάτι - κάποιον που σε ενοχλεί..
Το να προσπαθείς (σοβαρά και επίμονα για μεγάλο διάστημα) να πείσεις τους πάντες να μην λένε αυτό ή να αποδεχτούν αυτό που λες ή αυτό που λέει η κοινή λογική βρε παιδίμ' (δεν υφίσταται αυτή..:biggrin:) τελικά σε καταβάλλει και δημιουργούνται εντάσεις..
Όσο κάνουμε πλάκα - πείραγμα, χρησιμοποιούμε επιχειρήματα είμαστε οκ..
Δεν προκειται ποτέ να συμφωνήσουν όλοι με όλους..

Αν κάποιος επαναλαμβανόμενα μπαίνει επί τούτου (για τσακωμό, ίντριγκα) τότε μόνο οι mods μπορούν να δώσουν λύση.

Sorry για το κατεβατό..
Basket Case... :sneaky:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
31.217
το παρακάτω
Το είχα δει κάποτε αυτό, αλλά δεν βλέπω να έχει RJ45 ούτε wifi. Τι παίζει εκεί πέρα?
Και λες ότι αυτό έχει ικανό επεξεργαστή, ανταγωνιστικό αυτών που αναφέρεις από πάνω?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.710
Το είχα δει κάποτε αυτό, αλλά δεν βλέπω να έχει RJ45 ούτε wifi. Τι παίζει εκεί πέρα?
Και λες ότι αυτό έχει ικανό επεξεργαστή, ανταγωνιστικό αυτών που αναφέρεις από πάνω?
Έχει ... karaoke για τον Decembered και μη εγγυημένες αξιοπιστία κι επιδόσεις- κρίνοντας κιόλας από τη χαμηλότερη ως προς τα σύγχρονα απαιτούμενα στάνταρ προδιαγραφή στις HDMI συνδέσεις... Από την άλλη πλευρά πρόκειται για φουλ κινεζική φίρμα που έχει πάρει πιστοποίηση από Dolby, φαινόμενο δυσεύρετο για τέτοιες φίρμες...

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.710
Μπορείς να δώσεις λίγο περισσότερο εκτίμηση και βαρύτητα στην συμβουλή του Άλμπερτ 'Αινστάιν :

"Μην ακούς τον άνθρωπο που έχει τις απαντήσεις, να ακούς τον άνθρωπο που έχει τις ερωτήσεις."
1690037814865.png

Ρητό 12: “Ό,τι μετριέται δεν μετράει πάντα, ό,τι μετράει δεν μετριέται πάντα”
Ούτε αυτό το είπε ο Αϊνστάιν και φυσικά δεν το γραψε ποτέ στον πίνακα. Προέρχεται από ένα βιβλίο του George Pickering με τίτλο “Peak Performance” του 1985 , 30 χρόνια μετά το θάνατο του einstein (1955) χωρίς φυσικά καμία τεκμηρίωση

Το απόσπασμα στην πραγματικότητα προέρχεται από ένα άρθρο ενός κοινωνιολόγου, ονόματι William Bruce Cameron, σε μια εφημερίδα του 1963, με τίτλο “Άτυπη Κοινωνιολογία: Μια Casual Εισαγωγή στην Κοινωνιολογική Σκέψη”. Αυτός έγραφε τα εξής : It would be nice if all of the data which sociologists require could be enumerated because then we could run them through IBM machines and draw charts as the economists do. However,
not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.

Reaction score
19.749
View attachment 299820

Ρητό 12: “Ό,τι μετριέται δεν μετράει πάντα, ό,τι μετράει δεν μετριέται πάντα”
Ούτε αυτό το είπε ο Αϊνστάιν και φυσικά δεν το γραψε ποτέ στον πίνακα. Προέρχεται από ένα βιβλίο του George Pickering με τίτλο “Peak Performance” του 1985 , 30 χρόνια μετά το θάνατο του einstein (1955) χωρίς φυσικά καμία τεκμηρίωση

Το απόσπασμα στην πραγματικότητα προέρχεται από ένα άρθρο ενός κοινωνιολόγου, ονόματι William Bruce Cameron, σε μια εφημερίδα του 1963, με τίτλο “Άτυπη Κοινωνιολογία: Μια Casual Εισαγωγή στην Κοινωνιολογική Σκέψη”. Αυτός έγραφε τα εξής : It would be nice if all of the data which sociologists require could be enumerated because then we could run them through IBM machines and draw charts as the economists do. However,
not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Εμ, είδες που λέω πόσο μεγάλη παραπληροφόρηση είναι το Ιντερνετ. Ότι θές μπορείς να βρείς για να στηρίξεις όποια άποψη θές. Ανάλογα και το bias κιόλας.

Πάντως και να μην τοι είπε, δεν πειράζει, το λέω εγώ σαν σωστή μέθοδος εξέλιξης γνώσης και σκέψης (χρέωσε το σε εμένα , τιμή μου να το στηρίξω -υπερασπιστώ ως δικό μου quotation). Εξάλλου άσχετα και όποιος και να το έλεγε ή να μην το έλεγε , εάν εγώ δεν συμφωνούσα ή δεν το θεωρούσα σωστό .... δε θα το πόσταρα. Πάντως ταιριάζει σαν λογική να το είχε πεί λόγω και άλλων πραγμάτων που (πάλι βέβαια λένε) ότι έχει πεί. Όπως το παράδειγμα που έκανε επίτηδες ένα λάθος σε μια πρόσθεση αλλά και ότι δεν έχει νόημα να θυμάσαι τύπους και ήδη καταγεραμμένη γνώση και να προχωράς κλπ άλλα.

Στην θέση σου θα κοιτιούσα να βρώ κάτι να κάνω debunk αυτό που σου είπα για τα data. (όχι τον Einstein ή τις γάτες). :D Καλά τα άλλα περί sources περάσαν και δεν ακουμπήσαν, απο κει που πάν και τα άλλα.

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.289
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.