Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

Reaction score
24.074
πήγε
αλλά να πούμε κάτι άλλο, εμείς βλέπουμε στις ειδήσεις 3 φωτιές να καίνε και στην πραγματικότητα έχουν γίνει στη μέρα πάνω από 40.
Όταν λέμε ότι έχουμε 89 πτητικά μέσα στην περίοδο , δεν είναι πάντα όλα αυτά διαθέσιμα καθώς έχουν προκαθορισμένα διαστήματα συντήρησης οπότε απο αυτά πάντα κάποια είναι καθηλωμένα στην τεχνική βάση.
επιπλέον έχουμε διασπορά, γιατί όταν μια φωτιά είναι στο ξεκίνημά της και προλάβει να επιχειρήσει έγκαιρα το αεροσκάφος θα σβήσει πιο γρήγορα από τα πεζοπόρα τμήματα - τα οποία θα εξασφαλίσουν την πλήρη κατάσβεση μέχρι να κρυώσει η καύσιμη ύλη κάτι που δεν μπορεί να κάνει κανένα πτητικό μέσο.
συνεπώς πρέπει τα μέσα άμεσης επέμβασης να είναι σε θέσεις πιθανού κινδύνου.
αυτό σημαίνει οτι δεν μπορείς να πάρεις από μια βάση που έχει 3 μέσα τα 2 γιατί την αφήνεις πρακτικά με κανένα.
επιπλέον έχουμε μέσα που κάνουν περιπολία (κακώς γιατί έπρεπε να έχουμε drone) άρα και γράφουν ώρες και δεν είναι διαθέσιμα για άλλη δουλειά.
λονγκ στορυ σορτ , όχι δεν γίνεται σε μια μεγάλη πυρκαγιά να συμμετέχει το σύνολο των διαθεσίμων πτητικών μέσων γιατί ταυτόχρονα πρέπει να επιχειρήσουν και άλλες περιοχές που αν τις αφήσεις στην τύχη τους θα πάρουν μέγεθος εξίσου μεγάλο (πχ Μάτι όταν δώσανε τη μέγιστη σημασία στη φωτιά που πήγαινε στα διυλιστήρια).
για τον ίδιο λόγο δεν μπορείς να περιμένεις να διαθέσουν μέρος του στόλου οι γείτονες, αυτό που έκανε η τουρκία στο μέγεθος που φαίνεται μικρό είναι κυρίως για πολιτικούς λόγους γιατί τους ήταν εξίσου απαραίτητα την ίδια περίοδο.

Reaction score
673
Σκουρλέτης: Μου είπαν ότι οι Ρουμάνοι δασοπυροσβέστες είναι πιο αποτελεσματικοί από τους δικούς μας
💩 αντι 🧠

Κυβέρνηση κι αντιπολίτευση το ίδιο και το αυτό τσίρκο (για να μην εκφραστώ χειρότερα)...
Οπως ακριβώς λειτουργούν οι δήμοι στο εξωτερικό.Έτσι!:)

Δωρεάν.
Έχω ζήσει Αγγλία και γνωρίζω πολύ καλά τα υπέρ ενός τέτοιου ειδικά διαμοπρφωμένου χώρου. Μάλιστα τον είχα χρησιμοποιήσει για την απόρριψη παλαιών ηλεκτρονικών συσκευών και κατεστραμμένων επίπλων.

Τέλος, παρά το ότι το councli tax σε κάποια μέρη είναι φαινομενικά μεγαλύτερο από ό,τι στην Ελλάδα, εκεί βλέπεις έργα κι όχι μάσα και μίζα. Αλλά τί κάθομαι και συγκρίνω τώρα, την Αγγλία με το Μπαγκλαντές της Ευρώπης...?

Reaction score
673
Για πολύ ξύλο.
Καταλαβα, με βλέπω να παραγγέλνω νέα οθόνη μετά τη δουλειά.
Η' νεα ακουστικά, αναλόγως τί θα σπάσω από τα νεύρα μου αν δε την παλαίψω αλλο με αυτά που θα ακούσω...

ika

News
Reaction score
15.344
Καταλαβα, με βλέπω να παραγγέλνω νέα οθόνη μετά τη δουλειά.
Η' νεα ακουστικά, αναλόγως τί θα σπάσω από τα νεύρα μου αν δε την παλαίψω αλλο με αυτά που θα ακούσω...
Μήπως το χρησιμοποιείς σαν δικαιολογία για να αλλάξεις οθόνη ή ακουστικά?
:drinks: :party: :gamer::acute:

Για πολύ ξύλο.
πολύ τολμηρό σε βρίσκω
:party::dance2::acute::drinks:

Reaction score
673
Μήπως το χρησιμοποιείς σαν δικαιολογία για να αλλάξεις οθόνη ή ακουστικά?
:drinks: :party: :gamer::acute:
Το χω παρακάνει με τα έξοδα για ηλεκτροπαιχνίδια αυτό τον καιρό, συν ότι δε ψήνομαι για νέες αγορές, ξέροντας ότι το 24% του ποσού που θα πληρώσω, είναι απλά καπέλο που θα εξαϋλωθεί σε μίζες (μιλάω για τους φόρους)...
Θα κρατήσω χαρακτήρα και ψυχραιμία κυρίως γιατί δεν είμαι της βίας και ως ώρας δεν έχω σπάσει κάτι...

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.569
Βγήκε στην tv πανελλαδικής εμβέλειας ο μπουρτζόβλαχος, να μην μάθουμε τουλάχιστον το όνομα και την ιδιότητα του;
και μετά ξαφνικά το γύρισε στο θλιμμένο ο καραγκιόζης >:( >:( >:(
τι σκ@τάνθρωποι αλήθεια

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.327
Βγήκε στην tv πανελλαδικής εμβέλειας ο μπουρτζόβλαχος, να μην μάθουμε τουλάχιστον το όνομα και την ιδιότητα του;
Μα το είπε.
Αναφέρθηκε στον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο, λες και είναι ο Ιούλιος Καίσαρας:
"δήμαρχος Κιλκίς είναι ο Δημήτρης Κυριακίδης"

μιλάμε για πολλά-πολλά-πολλά κιλά

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.176
1690374883455.png

Οι συντοπίτες μου τα έχουν βάψει μαύρα, εγώ το διαβάζω λίγο ανάποδα.
Το γεγονός ότι αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο για μετά τα μέσα Αυγούστου είναι κάτι.
Δηλαδή να τους φέρουμε τους ανθρώπους και να τους βάλουμε που;
Σε κλειστά γήπεδα, σχολεία ή στην καλύτερη σε καμένη γη;
Κι ως πότε θα αντέξουμε οι ντόπιοι να προσφέρουμε καθημερινά εφόδια;
Ειδικά με το χειμώνα που έρχεται.
Θα ήταν ουτοπικό να ζητήσουμε μικρότερη πίστωση χρόνου, όταν ακόμα δεν έχουμε σβήσει τις φωτιές.

TGD

Reaction score
9.072
Ελπίζω να μην είναι από τις ψησταριές του Αγίου Γεωργίου (τα "βλάχικα" του Βόλου)!

Αγωνία για τους κατοίκους στον Αγ. Γεώργιο Φερών. Η φωτιά σύμφωνα με πληροφρίες έχει φτάσει σε κατοικημένη περιοχή.
Στο σημείο επιχειρούν πάνω από 10 πυροσβεστικά οχήματα με δεκάδες πυροσβέστες.
Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη σε ανάρτησή της γράφει “Ο Θεός να βοηθήσει”.

Να την θυμηθούμε όταν έχουμε εκλογές σε λίγους μήνες...

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
ο μλκς της ημέρας....>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(

και μετά ξαφνικά το γύρισε στο θλιμμένο ο καραγκιόζης >:( >:( >:(
τι σκ@τάνθρωποι αλήθεια
Μα το είπε.
Αναφέρθηκε στον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο, λες και είναι ο Ιούλιος Καίσαρας:
"δήμαρχος Κιλκίς είναι ο Δημήτρης Κυριακίδης"

μιλάμε για πολλά-πολλά-πολλά κιλά
Δεν είναι όλοι έτσι φυσικά, αλλά επειδή τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά (μα πάρα πολλά και απ' όλες τις πλευρές) μήπως αυτό που διαπληκτιζόμαστε εμείς σε κάθε ευκαιρία για το ποιος την έχει μακρύτερη (πολιτικά πάντα :tongue:) είναι λίγο αστείο? (λέω εγώ τώρα..) 8-)

ika

News
Reaction score
15.344

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.257
Members
38.298
Νεότερο μέλος
Neroponti