Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

Reaction score
24.072
Από ΠΑ/ΓΕΑ δεν πρέπει να ξεκινήσει η όποια έρευνα υπευθυνότητας?
Όπως λέει και ο Symos παραπάνω.
να γίνει ότι πρέπει να γίνει σε οποιοδήποτε επίπεδο.
ύψιστη ξεφτύλα από κυβέρνηση που έχει δεσμευτεί να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις.
να χέσω τα μπεστγουόριορ στα tlp όταν δείχνουμε να μην μπορούμε να προστατεύσουμε το πολεμικό υλικό.
επιπλέον , σήμερα έχουμε μια βάση εκτός λειτουργίας και συσσώρευση αεροσκαφών σε μία άλλη , αν χρειαστεί να επιχειρήσουν σήμερα γιατί πχ το χθεσινό ήταν δολιοφθορά , πως θα το κάνουν;

ακόμα και αν δεν ήταν δολιοφθορά (που αμφιβάλλω), μήπως απλά δείχνουμε οτι την επόμενη φορά που θα θέλουν να μας πιάσουν στον ύπνο, θα περιμένουν το καλοκαίρι με τα 45άρια, να βάλουν 5-6 τυχαίες φωτιές κάπου και ενώ θα καίγεται το σύμπαν θα βρεθεί πχ η Τανάγρα και η Λάρισσα ως δια μαγείας εκτός μάχης με 100+ αεροσκάφη γιατί θα έχει πιάσει φωτία κοντά σε αποθήκες ή τον διάδρομο; Ούτε καταστολή αεράμυνας θα χρειαστεί να κάνουν θα ξεκινήσει επεισόδιο με 0-5 από τα αποδυτήρια
ντροπή τους.
δεν μίλησα για σφαίρα.....αλλά σίγουρα αυτό που είδαμε δεν είναι αποτέλεσμα 1000 βομβών...
έχω παραβρεθεί σε καμιά 10ρια ασκήσεις Παρμενίων.....έχω δει αεροπλάνα να βομβαρδίζουν

από την εικόνα που είδα στο βίντεο δυσκολεύομαι να πιστεψω ότι έσκασε ολόκληρο το οπλοστάσιο της βάσης όπως υπονοούν μερικοί
δεν έχει καμία σημασία αυτό, σήμερα και για τουλάχιστον κάποιες μέρες το σοβαρό απόθεμα (iris-t και aim120) είναι εκτός μάχης γιατί απλά δεν μπορεί να επιχειρήσει αεροσκάφος στον χώρο μέχρι να εξασφαλιστεί η ασφαλής παραμονής στον χώρο.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.556
Δεν σου εχουν μαθει οτι οταν καποιος εχει διαφορετικη γνωμη απο την δικη σου αυτο δεν σημαινει οτι ειναι κατ' αναγκη 'ζαιος'.
ναι αλλά εσύ είσαι...

Οσο για το 'χιουμορ σου' θα πρεπει να το κοιταξεις γιατι κατεβαινει πιο κατω και απο subwoofer.
ίσα ίσα....θα βάλω άλλο ένα

Εσυ σαν moderator θα επρεπε να δινεις το καλο παραδειγμα, να μην φορας χρωματιστα γυαλια, να μην βλεπεις τους αλλους σαν αντιπαλους και μετα τετοιες καταστροφες να μην εισαι μικροψυχος και να βλεπεις την δυστυχια εστω και αν εσυ δεν εχεις κανενα προβλημα και καθεσαι αναπαυτικα στην καρεκλα σου παιζοντας πολεμο με τους 'ζαιους'.
Εσυ σαν Επαγγελματιας δεν ειναι αναγκη να διωχνεις πελατες που τυχαινει να ειναι "ζαιοι'.

[/QUOTE]

οι ζαίοι είναι 2κάναλοι άμπασοι....δεν με απασχολούν

Απεναντι σου εδω μεσα εχεις Ελληνες, αν θελεις πολεμο κανε με τους Τουρκους !
για ζαίους μιλάμε...αμφιβάλλω

Reaction score
1.220
Οι ευθύνες είναι διαχρονικές. Είμαι σίγουρος ότι τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον δεν έχει αλλάξει τίποτα στο σχεδιασμό πυρασφάλειας της βάσης.

Κανένας δεν παραιτείται γιατί κανένας δεν αισθάνεται υπεύθυνος για τίποτα.

Η έννοια του accountability είναι άγνωστη για στελέχη των όπλων και των σωμάτων ασφαλείας, γιατί από νέοι αξιωματικοί έχουν μάθει ότι ένας άσχετος αρχαιότερος , ο ΓΓ, ο Υπουργός, η σύζυγος του Υπουργού , θα παρέμβει στις αποφάσεις του και θα τον καπελώσει. Όποτε σου λέει γιατί να χολοσκάμε;

TGD

Reaction score
9.060
τελικά εκεί έγινε η έκρηξη?
View attachment 300398
Λογικά, εκει.
Πάντως, οι θολές εικόνες στο Google Maps είναι ό,τι πρέπει για να βρεις τα στρατόπεδα. Η Βάση βέβαια πιο κάτω έχει ελάχιστο πιξέλιασμα.
Στο Καστράκι (πιο δυτικά) υπάρχει κι άλλη εγκατάσταση. Το χωριό εκεί είχε εκκενωθεί ώρες πριν την Αγχίαλο.

Reaction score
12.346
@daharis666 Κι εγώ έχω κάνει γόπινγκ και τσάπινγκ στις μονάδες που υπηρέτησα, τόσο σαν γόπερ και τσάπερ, όσο και επιβλέπων βαθμοφόρος. Το θέμα δεν είναι μόνο αν ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα, αλλά αν είναι επαρκή ( που φάνηκε ότι δεν είναι ). Βρίσκω ότι οι δηλώσεις του Δένδια προ ολίγου, είναι στη σωστή κατεύθυνση μιας που είπε πως έδωσε εντολή να εξεταστούν όλα τα μέσα πυρασφάλειας σε όλες τις μονάδες ( ***τσα έφαγαν τα φανταράκια, αλλά τί να κάνουμε ) και έμμεσα προανήγγειλε ότι θα πέσουν κεφάλια ( όπως πρέπει ).

ika

News
Reaction score
15.340
Λογικά, εκει.
Πάντως, οι θολές εικόνες στο Google Maps είναι ό,τι πρέπει για να βρεις τα στρατόπεδα. Η Βάση βέβαια πιο κάτω έχει ελάχιστο πιξέλιασμα.
Στο Καστράκι (πιο δυτικά) υπάρχει κι άλλη εγκατάσταση. Το χωριό εκεί είχε εκκενωθεί ώρες πριν την Αγχίαλο.
Οι εχθροί και οι φίλοι μας δεν περιμένουν από το Google Maps για να βρουν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις μας,
Εδώ και χρόνια, παντού στον κόσμο.

Reaction score
251
Κανένας υπουργός δεν (θα μπορούσε να) φέρει ευθύνη για τις εκρήξεις αυτές.

Την ευθύνη τη φέρουν όσοι "ειδικοί" όρισαν τα "προβλεπόμενα" μέτρα πυροπροστασίας, που όπως μας βεβαιώνουν είχαν τηρηθεί, και που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκαν ανεπαρκή. Αυτά τα μέτρα μπορεί να έχουν οριστεί εδώ και πολλά χρόνια. Και τώρα προφανώς πρέπει να τα αναθεωρήσουν.
Οι ευθύνες είναι διαχρονικές. Είμαι σίγουρος ότι τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον δεν έχει αλλάξει τίποτα στο σχεδιασμό πυρασφάλειας της βάσης.

Κανένας δεν παραιτείται γιατί κανένας δεν αισθάνεται υπεύθυνος για τίποτα.

Η έννοια του accountability είναι άγνωστη για στελέχη των όπλων και των σωμάτων ασφαλείας, γιατί από νέοι αξιωματικοί έχουν μάθει ότι ένας άσχετος αρχαιότερος , ο ΓΓ, ο Υπουργός, η σύζυγος του Υπουργού , θα παρέμβει στις αποφάσεις του και θα τον καπελώσει. Όποτε σου λέει γιατί να χολοσκάμε;
Φυσικά και φέρουν ευθύνη οι κατέχοντες θέσεις ευθύνης στρατιωτικοί ή πολιτικοί για το αν υπάρχει σχεδιασμός κι αν εφαρμόζονταν και σε ποιό βαθμό τα προκαθορισμένα μέτρα ασφαλείας χωρίς εκπτώσεις για οποιονδήποτε λόγο.

Αν όλα αυτά τηρούνται τότε να συζητήσουμε για επαναπροσδιορισμό των μέτρων ασφαλείας.

Αυτά, σε κράτη με θεσμούς και δημοκρατικές παραδόσεις.

Reaction score
25.872
ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑΑΑΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ

ΜΑΛΑΚΑΣΑ ΟΠΟΥ Η ΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΤΕΚΑΨΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ΕΣΚΑΓΑΝ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΑΜΙΕΣΑΙ.....

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ..... :party:

sk

Reaction score
499
:(

Τελικά η απόσχιση Κράτους / Κυβέρνησης δείχνει να είναι προτιμητέα σε όλα τα επίπεδα…

Reaction score
25.872
ΥΓ.ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ....

daharis666

Moderator
Reaction score
80.556
@daharis666 Κι εγώ έχω κάνει γόπινγκ και τσάπινγκ στις μονάδες που υπηρέτησα, τόσο σαν γόπερ και τσάπερ, όσο και επιβλέπων βαθμοφόρος. Το θέμα δεν είναι μόνο αν ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα, αλλά αν είναι επαρκή ( που φάνηκε ότι δεν είναι ). Βρίσκω ότι οι δηλώσεις του Δένδια προ ολίγου, είναι στη σωστή κατεύθυνση μιας που είπε πως έδωσε εντολή να εξεταστούν όλα τα μέσα πυρασφάλειας σε όλες τις μονάδες ( ***τσα έφαγαν τα φανταράκια, αλλά τί να κάνουμε ) και έμμεσα προανήγγειλε ότι θα πέσουν κεφάλια ( όπως πρέπει ).
προσωπικά αποκλείω να μην ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα....και το αναφέρω έτσι απόλυτα (μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο φυσικά) γιατί μιλάμε για αποθήκες οπλισμού της αεροπορίας....στα πλαίσια σφαλειας νατοικής βάσης
πιο πολύ μου δείχνει ότι απλά τα σχέδια αυτά έμπαζαν....κ δεν κάλυπταν τη συγκεκριμένη περίπτωση

Reaction score
1.029
δεν μίλησα για σφαίρα.....αλλά σίγουρα αυτό που είδαμε δεν είναι αποτέλεσμα 1000 βομβών...
έχω παραβρεθεί σε καμιά 10ρια ασκήσεις Παρμενίων.....έχω δει αεροπλάνα να βομβαρδίζουν

από την εικόνα που είδα στο βίντεο δυσκολεύομαι να πιστεψω ότι έσκασε ολόκληρο το οπλοστάσιο της βάσης όπως υπονοούν μερικοί

Μιλάει καθαρά για τεραστια έκρηξη και ολική καταστροφή, βγήκε και ο άλλος ανίκανος και ζήτησε επίσημη ΕΔΕ, καλοοοοο

daharis666

Moderator
Reaction score
80.556

Μιλάει καθαρά για τεραστια έκρηξη και ολική καταστροφή, βγήκε και ο άλλος ανίκανος και ζήτησε επίσημη ΕΔΕ, καλοοοοο
δηλαδή τι πρέπει να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις? δικαστήρια του βουνού?
συνέλθετε λίγο

Reaction score
12.346
@daharis666 Το θέμα είναι ότι αυτό δεν έπρεπε να είχε συμβεί, είναι ανεπίτρεπτο, ανεξάρτητα απο το εάν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα πυρασφάλειας ( άρα είναι ανεπαρκή ) ή όχι. Στρατιωτική βάση και να σκάνε οι βόμβες σαν δυναμιτάκια της λαμπρής σε ψιλικατζίδικο που πήρε φωτιά; Γι'αυτό λέω ότι είναι ξεφτίλα.

Reaction score
3.617

Γι'αυτό ο εθελοντισμός πρέπει να είναι οργανωμένος. Δεν πάμε να πέσουμε στις φλόγες χωρίς να υπάρχει υπεύθυνος συντονιστής , χωρίς επιστασία και στην τελική χωρίς να γνωρίζουν οι αρχές ποιος είσαι και τι κάνεις!

Αν πχ καιγόταν αυτός ο τύπος ποιος θα το γνώριζε? Αν όντως είναι κανένας περίεργος που θέλει να δυσχεράνει το έργο?

Μου θύμισε τον κλέφτη που πλιατσικολογούσε στα καμμένα και έλεγε στο δημοσιογράφο ότι είναι φίλος

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.250
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87