Το καφενείο των φιλόζωων

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.224
Μια φορά πάλι στη παλιά Φώκαια που μου είχε τύχει με χελώνα, είχε σταματήσει η κίνηση και περνούσαν όλοι δίπλαμ σιγά σιγά και με έλεγαν μπράβο. Εδώ άμα σου τύχει κάτι αντίστοιχο θα ακούσεις κάνα "αϊ κάνε στη άκρη ρε βλάκα μη σε πατήσω"

Reaction score
16.051
Για τις τρομερές εικόνες από χτυπημένα ζώα στους δρόμους δεν μιλά κανείς, δεν ξέρω τι γίνεται στις δικέ σας περιοχές, εδώ σαπάν γίνεται μακελειό.
Ειδικά προψέ το πρωί που βγήκα για ποδήλατο είδα, 5-6 μεγαλόσωμα σκλιά,κουτάβια, αλεπούδες, σκαντζόχοιροι,χελώνες. Όσες φορές είδα χελώνα και δεν σταμάτησα να τη βγάλω στη άκρη, τη είδα τη επόμενη μέρα που ξανά πέρασα πατημένη στη άσφαλτο, οπότε όσες βλέπω πλέον σταματάω και τη βγάζω στη άκρη. Μη φανταστείς μια εδώ, μια εκεί και μια παραπέρα, μιλάμε για 4-5 κάθε 10-15χλμ. Με χαλάνε τη προπόνηση αλλά χαλάλι!!
Συνέχεια σκοτωμένες νυφίτσες ή και κουνάβια (αυτά που λέμε ζουρίδες εδώ), όχι σπάνια ασβούς (άρκαλους εδώ), σκαντζόχοιροι, και πιο κοντά σε κατοικημένες περιοχές φυσικά γάτες, και σπάνια σκύλοι (νομίζω 1-2 φορές μόνο έχω δει, την μια φορά μόλις τον είχε χτυπήσει ένα αμάξι κι είχαν τρέξει από πάνω του μπας και τα καταφέρει... αλλά μπα...), ενώ συχνά βγάζω κι εγώ σκαντζόχοιρους από το δρόμο. Χελώνες δεν έχω δει ποτέ όμως στο δρόμο, δεν φαίνεται να προτιμούν τα μέρη που κινείται κόσμος.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.224
Εντάξει τώρα που το συζητάμε, με το αυτοκίνητο δεν έχω σταματήσει όταν βλέπω ας πούμε μια χελώνα, με το ποδήλατο ή τη μοτοσυκλέτα γίνεται πιο άμεσο και εύκολο.
Έχει όμως πολύ πράμα, καλά για φίδια ούτε λόγος, γίνεται της πτάνας. Επειδή πααίνω στη άκρη του δρόμου Σώτο έχω συνέχεια το νούμ γιατί πετάγονται και μια ταραχή τη παίρνω. Της προάλλες είχα το νούμ αλλού και δεν το πρόσεξα που βγήκε, το πάτησα, γύρισα πίσω δεν το είδα και κοιτούσα κάτω το ποδήλατο (χεσμένος) γιατί νόμιζα κάπου σκάλωσε στο δισκοβραχίονα.
Μία από αυτές τις μέρες ήταν στη άκρη του δρόμου (δεντρογαλιά) με το κεφάλι ψηλά και πάλι τη είδα τη τελευταία στιγμή και χέσκα. Με έδωσε τη εντύπωση ότι είχε οδηγική παιδεία και κοιτούσε ποτέ θα κόψει η κίνηση για να διασχίσει το δρόμο.
Είναι μια άλλη περιοχή εδώ σαπάν που λέγεται Γυρτώνη, ο επαρχιακός δρόμος που ενώνει Αμπελώνα με Γυρτώνη έχει εκατομμύρια φίδια, μιλάμε για όλες τις ράτσες, μόνο βόα δεν έχω δει. Στο δρόμο είναι χαλί τα πατημένα φίδια και άπειρα αυτά που βλέπεις να διασχίζουν το δρόμο. Άμα δεις στο στράβα σε εκείνο το σημείο πάω πάντα σφαίρα, σου δίνεται η εντύπωση ότι θα αρχίσουν να πέφτουν πάνω σου από τα δέντρα... :roflmao:

Reaction score
16.051
Φίδια ζωντανά, σπάνια έχω δει στο δρόμο, μερικές φορές μόνο πατημένα (εδώ κάτω δεν έχει καν δηλητηριώδη φίδια, ακίνδυνα όλα). Αυτά που πετάγονται συχνά είναι κάποιες όμορφες πράσινες σαύρες, που τρέχουν σα δαιμονισμένες, αυτές σπανίως να τις πατήσει όχημα γιατί είναι... πύραυλοι!

ika

News
Reaction score
14.892

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
Αυτή είναι η Μπιμπίκο, 15 χρόνων και πολύ έξυπνη, καθόλου κουτοπόνηρο γατί , ακούει και εκτελεί εντολές χωρίς δεύτερη κουβέντα. Η καλύτερη γάτα που είχα ποτέ!
Δε λογίζεται ως γάτα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.590
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants