Sticky διαφημίσεις στο header

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
3.309
Reaction score
7.415
Αυτές εδώ οι διαφημίσεις ήρθαν για να μείνουν;

1000003783.jpg


Ήρεμα ρωτάω, δεν έχω θέμα με τις διαφημίσεις. Απλά σε εκείνο το σημείο παρεμβαίνει πολύ στη λειτουργικότητα του site καθώς κρύβει το header και άρα το μενού, το λινκ για τα αδιάβαστα κλπ. Κάθε φορά που θέλω να πάω στα αδιάβαστα πρέπει να πατήσω το βελάκι να το κλείσω.

Και ακόμα και αν το κλείσω, εξακολουθεί να κρύβει εν μέρει το icon του μενού και να το κάνει πιο δύσκολο να το πατήσεις.

1000003785.jpg
 

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.659
Reaction score
75.782
Γι' αυτό τις αναφέρουμε ή κάνουμε report, για να φύγουν. ;)
 
Last edited:

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
3.309
Reaction score
7.415
Γι' αυτό τις αναφέρουμε ή κάνουμε report, για να φύγουν. ;)
Το report μπορεί να κάνει τη συγκεκριμένη διαφήμιση να μην εμφανιστεί ξανά, δεν νομίζω πως μπορεί να καταργήσει τη "θέση".

Το να κάνουμε report όλες τις διαφημίσεις της Google ώστε να μην απομένει καμία να δείξει και έτσι να μην εμφανιστεί καν το box-άκι (αν όντως συμβεί αυτό και δεν εμφανίζεται απλά κενό) δεν μου φαίνεται ο πιο efficient τρόπος να αφαιρεθεί. Εφόσον, από ότι καταλαβαίνω, συμφωνείτε και εσείς ότι δεν είναι επιθυμητό.
 


symos

You're not worthy!
Μηνύματα
3.309
Reaction score
7.415
(adblock plus)
Πέρα από το γεγονός πως στο κινητό δεν είναι τόσο απλό θέμα το ad blocking, είμαι και γενικά αντίθετος στη χρήση του καθότι το θεωρώ "αντικοινωνική" συμπεριφορά.
 

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Μηνύματα
2.786
Reaction score
6.329
(adguard dns)

θα μπορούσε να γίνει community supported το forum για να αποφεύγονται διαφημίσεις ενοχλητικού τύπου και όχι γαμάτες όπως αυτή του YellowBox :D
 


kalitsouni

Ακουστικά
Μηνύματα
3.285
Reaction score
9.553
Γκουχ γκουχ....

Νομίζω ότι ο ΟΡ αναφέρεται στο control της διαφήμισης και όχι στην διαφήμιση αυτή καθ αυτή. Αυτό δηλαδή που είναι πάνω στο hamburger menu στην τελευταία φώτο.
 

Μηνύματα
1.916
Reaction score
4.530
δεν είναι τόσο απλό θέμα το ad blocking, είμαι και γενικά αντίθετος στη χρήση του καθότι το θεωρώ "αντικοινωνική" συμπεριφορά.
Θεωρεις αντικοινωνικη συμπεριφορα το adblock. ΟΚ.
Mηπως θεωρεις αποδεκτο και φυσιολογικο τον καταιγισμο διαφημισεων, banners και pop ups
που κανουν την αναγνωση οποισδηποτε ιστοσελιδας εκνευριστικα αδυνατη;
Μηπως ειμαστε αξιοι της τυχης μας;
 


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
28.041
Reaction score
82.314
Πέρα από το γεγονός πως στο κινητό δεν είναι τόσο απλό θέμα το ad blocking, είμαι και γενικά αντίθετος στη χρήση του καθότι το θεωρώ "αντικοινωνική" συμπεριφορά.
Όταν ένας ιστότοπος βγάζει συνέχεια pop up σελίδες ή μπάνερς με διαφημίσεις, τότε δεν είναι αντικοινωνική συμπεριφορά, είναι άμυνα.
Αν οι διαφημίσεις κάθονται ήσυχα ήσυχα στην γωνίτσα τους χωρίς να ενοχλούν και χωρίς να ζητάνε την ενεργή μου συμμετοχή για να κάνουν στην άκρη, τότε μάλιστα, να τις επιτρέψω.
 


symos

You're not worthy!
Μηνύματα
3.309
Reaction score
7.415
Αντικοινωνική συμπεριφορά είναι οτιδήποτε "λειτουργεί" μόνο και μόνο επειδή δεν το κάνουν όλοι αλλά μερικοί έξυπνοι.

Αν όλοι είχαμε ad blockers, ένα σωρό sites που χρησιμοποιούμε δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν να λειτουργούν γιατί το βασικό τους έσοδο προέρχεται από διαφημίσεις (δεν μιλάω για όλα και δεν μιλάω για το avsite συγκεκριμένα). Τώρα που το κάνουν μόνο κάποιοι, το αγνοούμε και το σύστημα συνεχίζει κάπως να δουλεύει.

Αν όλοι μπαίναμε στη ΛΕΑ τότε απλώς δεν θα υπήρχε ΛΕΑ όταν τη χρειαζόμασταν (συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις). Αν το κάνουν μόνο λίγοι, το αγνοούμε και πάμε παρακάτω.

Αν κανείς μας δεν πλήρωνε διόδια, θα έπρεπε να βρεθούν από αλλού έσοδα για να φτιάχνονται και να συντηρούνται οι δρόμοι. Αν το κάνουν κάποιοι λίγοι έξυπνοι, οκ.

Αν κανείς δεν πλήρωνε φόρους... νομίζω you get the picture.

Προσοχή τώρα. Σε ΟΛΑ τα παραπάνω υπάρχει μια δικαιολογία για να είσαι ο "έξυπνος":
- Οι διαφημίσεις στα sites είναι υπερβολικές και ενοχλητικές
- Οι δρόμοι είναι πολύ λίγοι/κακοί/μικροί, να φτιάξουν κι άλλους να μην δημιουργείται κάθε μέρα μποτιλιάρισμα
- Οι τιμές των διοδίων που βάζουν οι εταιρίες είναι υπερβολικές, βγάζουν υπερκέρδη
- Το κράτος δεν παρέχει σωστές υπηρεσίες, γιατί εγώ να τους πληρώνω
κ.ο.κ.

Και, αν μη τι άλλο, σε κάποιες από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν έχεις καν επιλογή (π.χ. αν πρέπει να ταξιδέψεις πρέπει να πληρώσεις τα διόδια). Με τα sites, ποιο site είσαι "υποχρεωμένος" να χρησιμοποιήσεις; Πάνε σε άλλο. Ιδιωτική μπίζνα είναι, αν δεν σου αρέσει μην είσαι πελάτης μπας και το καταλάβει και αλλάξει τροπάρι.

Σαν να λέμε θέλω να πάω στην τάδε καφετέρια αλλά έχει υπερβολικά ακριβές τιμές. Οπότε αντί να μην πηγαίνω, πηγαίνω αλλά φεύγω χωρίς να πληρώσω τον λογαριασμό. Και η δικαιολογία είναι "δεν είναι αντικοινωνική συμπεριφορά, είναι άμυνα απέναντι στην αισχροκέρδεια!". Οκ, τον εαυτό σας μπορεί να τον πείθετε, εμένα πάντως όχι.

Φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει (last time I checked, δεν υπάρχει νόμος για τους ad blockers). Αλλά να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους.
 

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.764
Reaction score
20.647
Το άπλωσες πολύ βρε Σύμο χωρίς λόγο..
Δεκτά τα περισσότερα που λες αλλά δεν συμφωνώ πως είναι αντικοινωνική συμπεριφορά να αποφεύγει κάποιος (εφόσον υπάρχει τρόπος) κάτι που τον κουράζει..
Υπάρχουν ιστότοποι-διαφημίσεις που σε αναγκάζουν να κάνεις 200 κινήσεις παραπάνω την ημέρα απλά για να μην ενοχλούν..
Δεν είπαμε να μην υπάρχουν διαφημίσεις και να ψοφήσουν όλοι στην πείνα.. :tongue:
Διάβασε τι έγραψε ο Dimi παραπάνω..
 

gid

Μηνύματα
7.885
Reaction score
9.070
Κύριοι, το να βάζουμε adblock είναι σα να πηγαίνουμε στην καφετέρια, να τρώμε να πίνουμε, και να μην πληρώνουμε το λογαριασμό γιατί τον βρίσκουμε τσιμπημένο.

Με άλλα λόγια είναι κλοπή.

Ντροπή μας

Γιατί;;;

Γιατί έτσι νομίζει ο Σύμος.
 

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.764
Reaction score
20.647
Με τα sites, ποιο site είσαι "υποχρεωμένος" να χρησιμοποιήσεις; Πάνε σε άλλο. Ιδιωτική μπίζνα είναι, αν δεν σου αρέσει μην είσαι πελάτης μπας και το καταλάβει και αλλάξει τροπάρι.
Μια λύση όμως στο παραπάνω για πολλούς (ίσως τους περισσότερους) είναι και το ad block.
Σιγά μην καθήσει ο καθένας που σερφάρει να σκεφτεί πως ''μαζί με τα ξερά χάνονται και τα χλωρά.''

''Υπάρχουν και οι ''καλές'' διαφημίσεις και οι μικροί ιστότοποι που τις χρειάζονται..'' (happy thoughts, happy thoughts..:party:)

Αν θέλουν να βλέπω (θα πει) ας κωλοκάτσουν να μου τις πλασσάρουν με τρόπο που να μ' αρέσ'..:biggrin:

Οι διαφημίσεις (αυτές που σου μπαίνουν χοντρά στη μύτη, όχι οι διακριτικές) έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας τα τελευταία χρόνια.

Στο κάτω κάτω όπως εσύ λες ''μπορεί να μην μπαίνει κάποιος σε αυτές τις ιστοσελίδες'' επίσης μπορεί και κάποιος άλλος (σκληρός) να σου πει εφόσον έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις το πράγμα ''εγώ δεν θα κάθομαι να ψάχνομαι πολύ που να μπαίνω και που όχι, να κόψουν το λαιμό τους να βρουν λύση.. ''
Θα βάλω ένα ad block και όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να διαμορφώσουν το περιβάλλον της ιστοσελίδας τους καλύτερα.. ε, ας γίνουν αγρότες (δηλαδή.. χ@στήκαμ' :rolleyes:).

Just like that..
 






Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.603
Μηνύματα
2.910.902
Members
38.074
Νεότερο μέλος
gnpapast
Top