Κλιματική αλλαγή

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.482
E αυτό λέω κ εγώ. Εμείς το γενήσαμε το πρόβλημα. Εμείς είμαστε ο μεγάλος καταναλωτής. Να γίνουν ακριβά τα προιόντα παγκοσμίως. Δεν βλέπεις ότι το μοντέλο της υπερκατανάλωσης δεν τραβάει;
Εγώ μαζί σου. Αυτό να το πεις στις πολυεθνικές. Εξάλλου είμαι πολύ κακό παράδειγμα καταναλωτή για αυτούς. Αγοράζω μόνο αν πρέπει. Η συντριπτική πλειοψηφία προϊόντων εκεί εξω αφορά το ΘΕΛΩ όχι το ΠΡΕΠΕΙ.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.691
Ψωνίστε ρεμάλια..

Θα σταματήσει η βιομηχανία το innovation αν δεν πουλάει και θα πάθουμε ούλοι ταράκουλο..
Περιμένουμε τα next gen πολυκαναλικά σετάπ χωρίς κανάλια λέμε.. :tongue:

Είμαστε φτιαγμένοι για γκάζια ρέυ..
Κλιματική αλλαγή και πeοληξία..
Να πάτ' αλλού κύριε..
Να ξεκινήσει η Παπούα Νεα Γουινέα τις αλλαγές και μετά 'μείς..

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.482
Δεν χρειάζεται, τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ καλά-απλά-γρήγορα.

Sonos και ξερό ψωμί. Λουκέτο όλοι. CO2 στα πατώματα. :p

Reaction score
5.413
Αν η ιστορια της γης (4.5 δισεκατομμυρια χρονια) προβληθεί σε ταινια διαρκειας 1 χρονου, και η προβολη ξεκινησει την 1η Ιανουαριου (καθε ωρα της ταινιας θα αντιστοιχει σε 200.000 χρονια εξελιξης) τοτε θα δουμε οτι ο ανθρωπος εμφανιζεται στην ταινία αυτη την 31η Δεκεμβριου ωρα 23.00!!!!! Ζουμε λοιπον στον πλανητη για μια ωριτσα μόνο (οταν οι δεινοσαυροι αναλογικα εζησαν επι 3 μηνες εως οτου εξαφανιστουν) και εχουμε καταφερει τοσες αλλαγες στο φυσικο περιβαλλον που υπο αλλες συνθηκες θα χρειαζονταν πολυ περισσοτερο χρονο. Το μονο σιγουρο ειναι οτι καποια στιγμη η ανθρωποτητα θα εξαφανιστει, αλλα ο πλανητης θα συνεχισει να υπαρχει και δεκαρα δεν δινει για τον ανθρωπο και τα "επιτευγματα" του.....
Υ.Γ: Η ιδεα της ταινιας που ανεφερα, εχει περιγραφει στο βιβλιο της Βιολογιας του Γρανιτσα, που διαβαζαμε στο πρωτο ετος της Ιατρικής Αθηνών.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.907
E αυτό λέω κ εγώ. Εμείς το γενήσαμε το πρόβλημα. Εμείς είμαστε ο μεγάλος καταναλωτής. Να γίνουν ακριβά τα προιόντα παγκοσμίως. Δεν βλέπεις ότι το μοντέλο της υπερκατανάλωσης δεν τραβάει;
Δεν γίνεται αυτό. Γιατί μετά θα πληγούν δυτικά "κεκτημένα" που ήδη τα θεωρούμε λίγα. Η δυτική οικονομία βασίζεται στην (υπέρ) κατανάλωση στα πάντα. Έτσι κινείται το πολύ χρήμα, αυξάνονται τα έσοδα, οι μισθοί και οι φόροι.

Το έξτρα πρόβλημα, που πάλι εμείς οι δυτικοί "φταίμε", είναι που ζητάμε από τριτοκοσμικές χώρες να αναβαθμιστούν ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις λοιπές ευαισθησίες που εμείς θεωρούμε δεδομένες. Κάθε λαός που αναβαθμίζεται καταναλώνει δυσανάλογα περισσότερη ενέργεια.

Με απλά λόγια, η βιωσιμότητα του βιοτικού επιπέδου που έχουμε ήδη βαρεθεί, έχει ως βασικό περιοριστικό παράγοντα τον αριθμό των πολιτών που μπορεί να εξυπηρετήσει.

Η φτηνή τεχνολογία που θα περιορίσει τα απόβλητά μας έρχεται πιο αργά από τον ρυθμό αύξησης της "καλοπέρασης".

Κι όλα αυτά χωρίς να σκεφτόμαστε αν πράγματι θα καταφέρουμε αναστρέψουμε την κλιματική αλλαγή από τα χειρότερα. Ένα στοίχημα είναι.

Συμφωνώ με τους επιστήμονες που πιέζουν περισσότερο προς την αντιμετώπιση της νέας πραγματικότητας παρά της αβέβαιης "αποφυγής" της. Ως προς τις προτεραιότητες πάντα.

Ευτυχώς είμαι αρκούντως μηδενιστής και δεν προβληματίζομαι.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.540
Σιγά μην την ακούσει ο πλανήτης από τις ανθρώπινες επεμβάσεις .
Κάθε κάποιες χιλιάδες χρόνια κάνει ένα reset και όλα επανέρχονται στις αρχικές ρυθμίσεις.
Αυτό που ζούμε τώρα εμείς , έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν του πλανήτη . Πως εξαφανίστηκαν οι Δεινόσαυροι ;
Πόσους κύκλους έχει κάνει ο πλανήτης στο παρελθόν του ;
Σιγά μη την άκουσε από την ανθρώπινη δραστηριότητα .
Συνέλθετε .

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.691
Εχς μαλλιά ρέϊ ;
Κάτ' λίγα παίζνε πλάι and back..
Μην σε νοιάζ' αν κάτσει ξεμάλλιασμα θα ενδώσω.. :tongue:

Πως εξαφανίστηκαν οι Δεινόσαυροι ;
Ήταν ακόμα flat η Γη τότενες..
Έπιασ' κατγίδα, πήγαν όλοι στην άκρ' κι έπσαν.. :roflmao:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.907
Σιγά μην την ακούσει ο πλανήτης από τις ανθρώπινες επεμβάσεις .
Κάθε κάποιες χιλιάδες χρόνια κάνει ένα reset και όλα επανέρχονται στις αρχικές ρυθμίσεις.
Αυτό που ζούμε τώρα εμείς , έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν του πλανήτη . Πως εξαφανίστηκαν οι Δεινόσαυροι ;
Πόσους κύκλους έχει κάνει ο πλανήτης στο παρελθόν του ;
Σιγά μη την άκουσε από την ανθρώπινη δραστηριότητα .
Συνέλθετε .
Όλος ο ντόρος γίνεται για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους. Είναι πιο εγωιστικό το κίνητρο. Σε αυτό επάνω έγραψα ότι είμαι μηδενιστής. Δεν έχω κάποια κάψα για την αέναη συνέχειά μας. Αν δυσκολέψουν πολύ τα πράγματα σημαίνει ότι το περιβάλλον δεν μας σηκώνει πλέον.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.052
Απλά είναι τα πράγματα.
Να κάτσουν πρώτα να φτιάξουν κι άλλα φωτοβολταϊκά, φράγματα, ανεμογεννήτριες και ότι άλλο χρειάζεται για να έχουν καμπύλη CO2 σαν την δικιά μας, και μετά να εξάγουν σκούπες και ρούχα. Αλλιώς δασμούς, να πάει το Hauwei διπλή τιμή από το iPhone..
Και μην επιχειρηματολογείτε πως δήθεν φτιάχνουν προϊόντα δυτικών πολυεθνικών. Φτιάχνουν και άπειρα δικά τους, σκουπίδια φυσικά. Να τα κλείσουν και να φτιάχνουν φωτοβολταϊκά. Μόνο, μέχρι να γίνουν άνθρωποι.
Μπορούν φυσικά, αλλά θα τους κοστίσει, προτιμούν να τα πουλάνε στην Δύση για να παίρνουν πραγματικά χρήματα, και όχι αυτά της monopoly που έχουν για εθνικό νόμισμα.
Επίσης να εξασφαλίσουν σε όλο τον πληθυσμό τους τρεχούμενο νερό, αποχετεύσεις και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο για να βγουν από τον μεσαίωνα.

Να φτιάξουν αυτά και μετά να το παίξουν υπερδύναμη. Τα γίδια.

Reaction score
1.859
Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να γίνει αυτό που θέλουμε με τους ρύπους. Μειώνει η Κίνα τις εξαγωγές, δραστικά, σε όλα τα προϊόντα ΑΠΕ και τα εγκαθιστά στη χώρα της, Έτσι οι επενδύσεις ΑΠΕ στη δύση πάνε περίπατο ενώ στην Κίνα καλπάζουν. Αυτό θέλετε; To υπογράφετε;

Στα λόγια όλα εύκολα είναι.
εγώ θα ήμουνα με 1000 να γίνει αυτό,
ευχαρίστως να αγόραζα μικρότερο αυτοκίνητο, πιο σπάνια κινητό ή PC ή μικρότερα ηχεία αλλά να φτιαχνόντουσαν σε χώρες που ο εργαζόμενος πληρώνεται στοιχειωδώς και δεν βιάζεται το περιβάλλον,
δυστυχώς (χάριν και στην απληστία της δύσης) σε πολλά από τα παραπάνω δεν έχω επιλογές

Δε θα πηγαίνανε περίπατο οι επενδύσεις ΑΠΕ αν τα προϊόντα κατασκευάζονταν στη Ευρώπη,
ίσως υπήρχε μία μικρή καθυστέρηση (με απαιτούμενο οι επενδύσεις να βγάζανε τα ίδια)

Απλά τώρα δεν φτιάχνονται στην Ευρώπη γιατί επιδοτεί το ΚΚ της Κίνας, οι εργαζόμενοι παίρνουν ψίχουλα και δεν οι κανόνες ασφαλείας, υλικών και προστασίας του περιβάλλοντος είναι σχεδόν ανύπαρκτοι

Στο κάτω κάτω πόσο πιο ακριβά είναι τα εργατικά ανά προϊόν με το βαθμό βιομηχανοποίησης και αυτοματισμού;
και επίσης η χειρότερη (κατά κανόνα) ποιότητα κάνει τα κινέζικα συνήθως πιο ακριβά στο τέλος

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.697
(καθε ωρα της ταινιας θα αντιστοιχει σε 200.000 χρονια εξελιξης)
510.000
Αρα το κάθε δευτερόλεπτο 140 χρόνια.
Όσο περίπου μπορούμε και επηρεάζουμε το κλίμα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.052
Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να γίνει αυτό που θέλουμε με τους ρύπους. Μειώνει η Κίνα τις εξαγωγές, δραστικά, σε όλα τα προϊόντα ΑΠΕ και τα εγκαθιστά στη χώρα της, Έτσι οι επενδύσεις ΑΠΕ στη δύση πάνε περίπατο ενώ στην Κίνα καλπάζουν. Αυτό θέλετε; To υπογράφετε;
Και μετά θα πάει η οικονομία της στον πάτο, γιατί θα πρέπει να στρέψει όλη την βιομηχανία της στις ΑΠΕ για να αλλάξει την καμπύλη, και δεν θα κάνει καθόλου εξαγωγές στην πολιτισμένη Δύση.

Οπότε ναι. Αυτό θέλω, να εξαφανιστούν από τις αγορές για μια δεκαετία μέχρι να γίνουν άνθρωποι.

Στο κάτω κάτω αυτό είναι ακριβώς το ίδιο σενάριο με τους δασμούς που έλεγα πιο πριν, εκεί οδηγεί.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.691
Να φτιάξουν αυτά και μετά να το παίξουν υπερδύναμη. Τα γίδια.
Οπότε ναι. Αυτό θέλω, να εξαφανιστούν από τις αγορές για μια δεκαετία μέχρι να γίνουν άνθρωποι.
:roflmao:

Κάτ' έχσ με τους Κινέζους εσύ, δεν μου το βγάζεις απ' το μυαλό.. :tongue:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.540
Ας πρόσεχε η Δύση , να μην μετακόμιζε ΟΛΗ την παραγωγή της στην Κίνα , γιατί και καλά είναι φθηνότερα.
Μ"αυτά και με κείνα έχουν φτάσει να παράγουν τα πάντα . Και τα Κοάλα.
Δεν τους φταίνε οι Κινέζοι των Δυτικών. Το ξερό τους το κεφάλι τους φταίει.
Φυσικά έμαθαν αντέγραψαν ,και τώρα φιάχνουν τα πάντα . Οχι όπως παλιά που βλέπαμε κινέζικο κατασκεύασμα και με το που το κοιτούσες χαλούσε.
Την τεχνογνωσία και όλα τα υπόλοιπα δεν την έκλεψαν , τους την πασάρανε .
Ετσι πάει .

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.052
Οχι όπως παλιά που βλέπαμε κινέζικο κατασκεύασμα και με το που το κοιτούσες χαλούσε.
Ενώ τώρα σκίζουν :roflmao:

Αυτοι θέλουν να παίξουν Champions League ενώ το γήπεδο τους είναι ξερό χώμα με βότσαλα. Τα γίδια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.579
Members
38.200
Νεότερο μέλος
danstefan