- Reaction score
- 285
Τι πάθανε τα βυζά αυτηνής;έχουμε είδηση για τα βζια της Τούνη....
Τι πάθανε τα βυζά αυτηνής;έχουμε είδηση για τα βζια της Τούνη....
Τι πάθανε τα βυζά αυτηνής;
Πώς στοιχειοθείται η "κατάχρηση";Κατάχρηση από τους αμυνόμενους εντός της οικίας τους.
Ακριβώς αυτό γίνεται.
Έχω στήσει καραούλι και περιμένω γύφτο να εισβάλει έχοντας πάρει τα μέτρα μου για το τέλειο έγκλημα.
Πώς στοιχειοθείται η "κατάχρηση";
Πώς πρέπει να αμυνθεί ο νοικοκύρης χωρίς να μην κάνει "κατάχρηση", όταν μπουκάρει κάποιος που, βάσει αστυνομικού δελτίου, είναι πολύ πιθανόν να έχει σκοπό να τον βασανίσει τον ίδιο και την οικογένειά του ώστε να μάθει πού είναι κρυμμένες οι υποθετικές λίρες;
Και γιατί να πας φυλακή;Σύμφωνα με την ηθική του δικαίου ώς τώρα στην Ευρώπη τουλάχιστον :
1) Η ζωή είναι υπέρτατο αγαθό και πιο πανω απο το να χάσεις λίγα χρήματα. Και σωστά.
2) Εάν έχουν όπλα και κρίνεις ότι άσχετα με την κλοπή θα προχωρήσουν σε σωματικές βλάβες εναντίον σου ή της οικογένειας σου, παίρνεις μαι απόφαση εκείνη την στιγμή, τον σκοτώνεις και πάς φυλακή με τα ελαφρυντικά που θα σου δώσει ο δικαστής και ο νόμος.
3) Απευθύνεσαι απο πρίν σε ειδικούς στο security και πληρώνεις.
Απλά πράγματα.
Επειδή έτσι λέει ο νόμος.Όταν κάνεις ότι κοιμάσαι και οι κλέφτες ψάχνουν και δεν βρίσκουν τίποτα, τότε σε ξυπνάνε.
Και σε βασανίζουν για να πεις που είναι κρυμμένα τα λεφτά που δεν έχεις.
Και γιατί να πας φυλακή;
Ήταν κάτι που το ήθελες ή το προκάλεσες;
Επειδή μπήκε ένας αληταράς να σε ληστέψει; Στο σπίτι σου;
Επειδή έτσι λέει ο νόμος.
Ε, ακόμη καλύτερα. Θα έχω μια ελπίδα να αθωωθώ. Πάντως για ευρώ (που εξάλλου λάθος να έχω σπίτι μου) εγώ άνθρωπο δεν σκοτώνω. Για τα άλλα που λέει ο Μελίδης και ιδίως για την οικογένεια μου (ούτε ίσως κάν για εμένα) θα τους έλυωνα το κεφάλι (εάν μπορούσα πάλι). Και ας κάνανε ότι θέλουν οι δικαστές.υπάρχει μια παρανόηση ως προς τι λέει ο νόμος. Ο οποίος είναι μάλλον λιτός ως προς το σημείο αυτό (ορισμού της άμυνας). Το πώς αντιμετωπίζονται οι -απολύτως αναμενόμενες στην περίπτωση εισβολής εντός της οικίας του αμυνόμενου- υπερβάσεις της άμυνας και ιδίως το γιατί δεν αναγνωρίζεται τόσο εύκολα η προβλεπόμενη από τον νόμο (α. 23 εδ, β΄ ΠΚ ) υπέρβαση άμυνας από φόβο ή ταραχή εκ της επιθέσεως, είναι θέμα όχι τον ορισμών του νόμου αλλά των δικαστηρίων μας.
Ε, ακόμη καλύτερα. Θα έχω μια ελπίδα να αθωωθώ. Πάντως για ευρώ (που εξάλλου λάθος να έχω σπίτι μου) εγώ άνθρωπο δεν σκοτώνω.