Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

Reaction score
6.877
Όλο και πιο down βλέπω... Υπάρχει κι άλλο περιθώριο όμως μέχρι τον πάτο, προσπάθησε...
Tον πατό τον γνωρίζεις καλύτερα από όλους,είσαι χρόνια εκεί κάτω,άρα ξέρεις και σε ποιό βάθος είναι.

Βάλε +1 στους 18,βρέθηκε και άλλος χθες. Αλλοι 83 έμειναν......τι λες θα το πιάσεις το σκορ?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.125

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.125

Reaction score
1.220
Τώρα, με τρώει ο κ@#ος μου για να φάω ξύλο μεσημεριάτικο, αλλά ποια είναι η λογική κρατικής αποζημίωσης σε πολίτες που κάηκε το σπίτι τους από δασική πυρκαγιά;

Είναι ανθρωπιστικοί οι λόγοι; Αν είναι έτσι, ελέγχεται η περιουσία του παθόντος προτού αποζημιωθεί; Αν έχει σημαντική περιουσία , αποζημιώνεται;

Και αν του καιγόταν το σπίτι από βραχυκύκλωμα, θα του το αποζημιώνανε άραγε;

Η μήπως το κράτος παραδέχεται έμμεσα ότι η ζημιά του πολίτη αυτού οφείλεται σε αποτυχία του ίδιου του κράτους; Με αυτή τη λογική αν μου πέσει το σπίτι λόγω σεισμού, παρόλο που η πολεοδομία έδωσε άδεια οικοδομής και ηλεκτροδότησης, θα αποζημιωθώ; Η αν με σκοτώσει ένας εγκληματίας που τον έχουν βγάλει από τη φυλακή μέχρι να δικαστεί, η τους ξέφυγε, θα αποζημιωθεί η σύζυγος και τα παιδιά μου;

Τι λέτε; Μπορεί να μου ξεφεύγει κάτι….

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.166
Τώρα, με τρώει ο κ@#ος μου για να φάω ξύλο μεσημεριάτικο, αλλά ποια είναι η λογική κρατικής αποζημίωσης σε πολίτες που κάηκε το σπίτι τους από δασική πυρκαγιά;

Είναι ανθρωπιστικοί οι λόγοι; Αν είναι έτσι, ελέγχεται η περιουσία του παθόντος προτού αποζημιωθεί; Αν έχει σημαντική περιουσία , αποζημιώνεται;

Και αν του καιγόταν το σπίτι από βραχυκύκλωμα, θα του το αποζημιώνανε άραγε;

Η μήπως το κράτος παραδέχεται έμμεσα ότι η ζημιά του πολίτη αυτού οφείλεται σε αποτυχία του ίδιου του κράτους; Με αυτή τη λογική αν μου πέσει το σπίτι λόγω σεισμού, παρόλο που η πολεοδομία έδωσε άδεια οικοδομής και ηλεκτροδότησης, θα αποζημιωθώ; Η αν με σκοτώσει ένας εγκληματίας που τον έχουν βγάλει από τη φυλακή μέχρι να δικαστεί, η τους ξέφυγε, θα αποζημιωθεί η σύζυγος και τα παιδιά μου;

Τι λέτε; Μπορεί να μου ξεφεύγει κάτι….
Καλά, μην τρελλαίνεσαι.
10.000 αν είδα καλά δίνουν σε αυτούς που κρίθηκε το σπίτι κατεδαφιστέο, και 5.000 σε αυτούς που το σπίτι βγήκε πως στρώνει με μια ανακαίνιση.
Τα υπόλοιπα είναι αν θυμάμαι καλά προνομιακό δάνειο με χαμηλό επιτόκιο...

Παθαίνεις δηλαδή ζημιά 150.000€ και σου δίνουν 10.000 :D

Και ναι, εν ολίγοις είναι και μια μικρή παραδοχή του κράτους πως έσφαλε...
Πού; διάλεξε εσύ.
να πω μερικά λάθη τους;
Το ότι έδωσαν άδεια να κτιστούν χωριά/κωμοπόλεις/πόλεις σε περιοχές που δεν είχαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις και προδιαγραφές;
Το ότι έδωσαν δικαίωμα με κάποια λεφτά (που ξέρουμε όλοι που φαγώθηκαν και από ποιούς) να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ το ΠΑΡΑΝΟΜΟ οίκισμα σου;
Την υποστελέχωση και ελλειπή εξοπλισμό της πυροσβεστικής; (κυρίως αργή αντίδραση, έλλειψη λεπτομερειών που μπορεί να κάνουν την διαφορά, όπως π.χ. περισσότερα ελικόπτερα, που είναι εν τέλει καλύτερα για το ανάγλυφο της χώρας μας, πιο γρήγορη επανατροφοδοσία (automatically refillable water reservoirs στα δάση και πέριξ αυτών;)).

κλπ...

Θα μπορούσαν να πουν "δεν δίνουμε τίποτα, να είχατε κάνει ασφάλιση"... αν μπορείς άλλο θέμα... αν σου δίνει κάποια εταιρία λόγω της επικινδυνότητας της τοποθεσίας του σπιτιού (risk factor); αν έχεις τα λεφτά να το κάνεις, χάρη στην τρομερή λειτουργία και παρέμβαση του κράτους που τα εργατικά μας έχουν πιάσει πάτο και είμαστε σε μια ζούγκλα που ο μόνος τρόπος να κάνεις κάποια σοβαρή μπάζα είναι αν είσαι... εκτός νόμου; (βλ. μπαρ-restaurants σε Μύκονο, Ιο, κλπ), νοικιάζεις airbnb δίχως να το δηλώνεις; κόβεις μια στις 100 αποδείξεις; πουλάς μαύρο; διακινείς λευκή σάρκα για μπιπ και στριπτιζάδικα; έχεις μπατζανάκη στην βουλή και πουλάς tablets των 500€ προς 2500€ στο δημόσιο; κλπ, κλπ, ιδέες ρίχνω :D

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.906
Οι ασφαλιστικές ασφαλίζουν τα πάντα, ακόμα και αυθαίρετα. Επίσης, λόγω των πυρκαγιών και άλλων παραγόντων περιμένω ήδη αύξηση στο ασφάλιστρο μου. Έχει ανακοινωθεί αύξηση πριν τις πρόσφατες πυρκαγιές.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.166
Οι ασφαλιστικές ασφαλίζουν τα πάντα, ακόμα και αυθαίρετα. Επίσης, λόγω των πυρκαγιών και άλλων παραγόντων περιμένω ήδη αύξηση στο ασφάλιστρο μου. Έχει ανακοινωθεί αύξηση πριν τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Αν είσαι ήδη ναι.
Αν έχεις σπίτι μέσα ή δίπλα στο δάσος και δεν έχεις ήδη συμβόλαιο αλλά θες να μπεις, κάποιες φτάνουν μέχρι και στο να αρνούνται, ενώ άλλες ζητάνε εξωφρενικά μηνιαία ασφάλιστρα (και στο κάτω κάτω, υπάρχει μιας και μιλάμε για ιδιώτες... να συμβεί ότι γίνεται με τα αμάξια... "ξέρετε, το έχετε ασφαλίσει για 150.000€, εμείς όμως μπορούμε να σας δώσουμε μόνο 100.000€"... κ.ο.κ.).

alexis

Reaction score
30.906
Αν είσαι ήδη ναι.
Αν έχεις σπίτι μέσα ή δίπλα στο δάσος και δεν έχεις ήδη συμβόλαιο αλλά θες να μπεις, κάποιες φτάνουν μέχρι και στο να αρνούνται, ενώ άλλες ζητάνε εξωφρενικά μηνιαία ασφάλιστρα (και στο κάτω κάτω, υπάρχει μιας και μιλάμε για ιδιώτες... να συμβεί ότι γίνεται με τα αμάξια... "ξέρετε, το έχετε ασφαλίσει για 150.000€, εμείς όμως μπορούμε να σας δώσουμε μόνο 100.000€"... κ.ο.κ.).
Αν θυμάμαι καλά το μέγιστο στην ασφάλεια κτηρίου είναι 1000€ ή 1200€ το m2. Αυτά θα τα πάρεις. Από εκεί και πέρα σε ότι υπάρχει στο εσωτερικό του σπιτιού υπάρχουν δύο τρόποι ασφάλισης. Σε αξία καινούργιου ή μεταχειρισμένου. Αν ασφάλισης σε μεταχειρισμένου θα πάρεις ψίχουλα. Σε καινούργιου παίρνεις την αξία του μηχανήματος σε αντίστοιχο μοντέλο την στιγμή της κλοπής, καταστροφής κλπ. Θα πάρεις προφανώς λιγότερα, δηλαδή ένα 70%-80% max του ποσού αγοράς από κάθε προϊόν, την στιγμή που σε αξία μεταχειρισμένου θα έπαιρνες το πολύ 30%.
Επίσης χωρίς στατική μελέτη δεν ασφαλίζουν για σεισμό. Τουλάχιστον στην Εθνική που είμαι εγώ, δεν

Last edited:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.696
Ναι αλλά οι ασφαλιστικές για να ασφαλίσουν ένα κτίριο ζητάνε πολλά πράγματα πριν.
Να υπάρχουν κάποια χωρίσματα με γυψοσανίδες, να έχει σε αρκετά σημεία πυροσβεστήρες, να είναι κανονικά συντηρημένοι με ετήσια υποχρεωτική αναγόμωση, να υπάρχουν αυτόματοι ψεκαστήρες, αισθητήρες καπνού, κάμερες και άλλα τέτοια.
Αλλιώς δεν ασφαλίζουν.
Ίσως όχι όλες.

alexis

Reaction score
30.906
Καμία σχέση. Δεν μου ζήτησαν τίποτα απολύτως. Και μιλάμε για Εθνική Ασφαλιστική. Μόνο κάποιες φωτογραφίες εξωτερικά και μια κάτοψη (αν υπάρχει) ζήτησε η ασφαλίστρια μου για να είμαστε καλυμμένοι στο μέλλον για παν ενδεχόμενο.

Αυτά που λες ίσως να ισχύουν για επαγγελματικούς χώρους.

Last edited:

Reaction score
25.741
ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΕ Η ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ

ΠΟΛΕΩΣ.

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ.

alexis

Reaction score
30.906
Πήγαινε Εθνική. Αν συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα πες μου να σε φέρω σε επαφή με την ασφαλίστρια μου. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια ειδική περίπτωση στο ακίνητο σου, μου φαίνεται παράξενο.

Reaction score
1.220
Ναι αλλά οι ασφαλιστικές για να ασφαλίσουν ένα κτίριο ζητάνε πολλά πράγματα πριν.
Να υπάρχουν κάποια χωρίσματα με γυψοσανίδες, να έχει σε αρκετά σημεία πυροσβεστήρες, να είναι κανονικά συντηρημένοι με ετήσια υποχρεωτική αναγόμωση, να υπάρχουν αυτόματοι ψεκαστήρες, αισθητήρες καπνού, κάμερες και άλλα τέτοια.
Αλλιώς δεν ασφαλίζουν.
Ίσως όχι όλες.
Εγώ πληρώνω από το 2018 ασφάλιστρο 109 ευρώ το χρόνο για 100 τμ σπίτι στο χωριό , εντός οικισμού, δέντρα γύρω γύρω.

Εχω κάλυψη 100.000 ευρώ για το κτήριο , 15.000 Ευρώ για περιεχόμενο από πυρκαγιά, πλημμύρα, έκρηξη, τρομοκρατική ενέργεια (????) και δεν έχω σεισμό γιατί το σπίτι είναι του 1946.

Το μόνο που μου ζήτησαν ήταν φωτογραφίες για να τους δείξω ότι το ανακαίνισα, έβαλα καινούργια υδραυλικά, καλώδια κλπ. Ούτε πυρανίχνευση, ούτε πυροσβεστήρες κλπ.

Reaction score
1.220
Και ναι, εν ολίγοις είναι και μια μικρή παραδοχή του κράτους πως έσφαλε...
Πού; διάλεξε εσύ.
να πω μερικά λάθη τους;
Το ότι έδωσαν άδεια να κτιστούν χωριά/κωμοπόλεις/πόλεις σε περιοχές που δεν είχαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις και προδιαγραφές;
Το ότι έδωσαν δικαίωμα με κάποια λεφτά (που ξέρουμε όλοι που φαγώθηκαν και από ποιούς) να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ το ΠΑΡΑΝΟΜΟ οίκισμα σου;
Την υποστελέχωση και ελλειπή εξοπλισμό της πυροσβεστικής; (κυρίως αργή αντίδραση, έλλειψη λεπτομερειών που μπορεί να κάνουν την διαφορά, όπως π.χ. περισσότερα ελικόπτερα, που είναι εν τέλει καλύτερα για το ανάγλυφο της χώρας μας, πιο γρήγορη επανατροφοδοσία (automatically refillable water reservoirs στα δάση και πέριξ αυτών;)).

κλπ...
Κοίτα, η τεκμηρίωση ότι οι επιχειρησιακές υπηρεσίες για την ασφάλεια του πολίτη είναι ανεπαρκείς γενικά, είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Αν αποδειχθεί πέραν αμφιβολίας ότι οι υπηρεσίες αστόχησαν επιχειρησιακά στην περίπτωση που κάηκε το σπίτι σου, μία αποζημίωση ακούγεται λογική ,π.χ. πυρκαγιά στο Μάτι, που διώκονται αρμόδια κρατικά στελέχη για ανικανότητα.

Η όταν σε πιστολίδι μεταξύ αστυνομίας και εγκληματιών μέρα μεσημέρι την πλήρωσε ο ανθρωπάκος έξω από το φούρνο στο Βύρωνα πριν λίγα χρόνια.

Περί αυθαιρέτων, η κουβέντα αλλάζει γιατί σχεδόν ποτέ δεν είναι λόγοι ασφαλείας του κτηρίου, αλλά πολεοδομικές παραβάσεις που τα χαρακτηρίζουν αυθαίρετα. Αν σε ένα σπίτι 105 τμ κλείσεις τον ημιυπαίθριο και το κάνεις 120, δε γίνεται επικίνδυνο.

Η αν το οικόπεδο σου είναι 500 τμ. και βρίσκεται δίπλα στο τελευταίο οικόπεδο οικισμού που χτίζει νόμιμα με 500 τμ. , δεν είναι πιο επικίνδυνο από το δίπλα.

Ορθώς πρέπει να χτίζουμε όλοι νόμιμα, αλλά ας μην το συνδέουμε με την υποχρέωση του κράτους να μας σώσει.

Ο καθένας θα ήθελε να χτίσει νόμιμα, για αυτό αιτείται αδειοδότηση καταθέτοντας έγγραφα υπογεγραμμένα από μηχανικό, συμβολαιογράφο κλπ. Όταν ο πολίτης επιλέγει να χτίσει εντός του δάσους και καταθέτει ένα σωρό έγγραφα για να πάρει ρεύμα, και παρακαλάει, και λαδώνει, και ψηφίζει για αυτή την άδεια, δεν μπορεί νομίζω να ρίξει την ευθύνη στον υπάλληλο της ΔΕΗ που τον συνέδεσε με την κολόνα.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.166
Κοίτα, η τεκμηρίωση ότι οι επιχειρησιακές υπηρεσίες για την ασφάλεια του πολίτη είναι ανεπαρκείς γενικά, είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Αν αποδειχθεί πέραν αμφιβολίας ότι οι υπηρεσίες αστόχησαν επιχειρησιακά στην περίπτωση που κάηκε το σπίτι σου, μία αποζημίωση ακούγεται λογική ,π.χ. πυρκαγιά στο Μάτι, που διώκονται αρμόδια κρατικά στελέχη για ανικανότητα.

Η όταν σε πιστολίδι μεταξύ αστυνομίας και εγκληματιών μέρα μεσημέρι την πλήρωσε ο ανθρωπάκος έξω από το φούρνο στο Βύρωνα πριν λίγα χρόνια.

Περί αυθαιρέτων, η κουβέντα αλλάζει γιατί σχεδόν ποτέ δεν είναι λόγοι ασφαλείας του κτηρίου, αλλά πολεοδομικές παραβάσεις που τα χαρακτηρίζουν αυθαίρετα. Αν σε ένα σπίτι 105 τμ κλείσεις τον ημιυπαίθριο και το κάνεις 120, δε γίνεται επικίνδυνο.

Η αν το οικόπεδο σου είναι 500 τμ. και βρίσκεται δίπλα στο τελευταίο οικόπεδο οικισμού που χτίζει νόμιμα με 500 τμ. , δεν είναι πιο επικίνδυνο από το δίπλα.

Ορθώς πρέπει να χτίζουμε όλοι νόμιμα, αλλά ας μην το συνδέουμε με την υποχρέωση του κράτους να μας σώσει.

Ο καθένας θα ήθελε να χτίσει νόμιμα, για αυτό αιτείται αδειοδότηση καταθέτοντας έγγραφα υπογεγραμμένα από μηχανικό, συμβολαιογράφο κλπ. Όταν ο πολίτης επιλέγει να χτίσει εντός του δάσους και καταθέτει ένα σωρό έγγραφα για να πάρει ρεύμα, και παρακαλάει, και λαδώνει, και ψηφίζει για αυτή την άδεια, δεν μπορεί νομίζω να ρίξει την ευθύνη στον υπάλληλο της ΔΕΗ που τον συνέδεσε με την κολόνα.
Από την στιγμή που δίνει τελικά άδεια το κράτος, είναι και αυτό συνυπεύθυνο όμως.
Όπως και εγω θα ήμουν υπεύθυνος αν βάλω έναν προβολέα σε ακατάλληλη βάση επειδή ο ιδιοκτήτης δεν δεχόταν με τίποτα να πληρώσει την κατάλληλη βάση.
Αν δεχόμουν και τον έβαζα, παρότι η γνώμη μου (για να μην πω γνώση) ήταν ότι θα πέσει γιατί δεν τον αντέχει η βάση αυτή, και στο μέλλον έπεφτε ο προβολέας... θα μπορούσε άνετα ο ιδιοκτήτης να πει "γιατί τον έβαλες αφού ήξερες ότι θα πέσει; αποζημείωσε με", κλπ.

Ευθύνη του κράτους, των κυβερνήσεων, ήταν να μην κτιστεί η κωμόπολη στην περιοχή "Μάτι".
Δεν είχε δρόμους. Δεν είχε καμία προϋπόθεση ασφαλείας, δεν έκαναν τίποτα ούτε έπειτα.
Και τώρα το ίδιο μπιπ παραμένει.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.074
Η απίθανη καταγραφή ενός από τους δεκάδες πανίσχυρους κεραυνούς που έπεσαν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην ανατολική Αττική και την Εύβοια, προκαλώντας και εστίες πυρκαγιών. Ο συγκεκριμένος, έπεσε στην Βάρκιζα.

Screenshot_20230827_101852_Facebook.jpg

Reaction score
25.741
Ευθύνη του κράτους, των κυβερνήσεων, ήταν να μην κτιστεί η κωμόπολη στην περιοχή "Μάτι".
Δεν είχε δρόμους. Δεν είχε καμία προϋπόθεση ασφαλείας, δεν έκαναν τίποτα ούτε έπειτα.
Και τώρα το ίδιο μπιπ παραμένει.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟ 1920-30.

ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ.

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΚΑΘΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΕ ΧΡΥΣΑΦΙ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΡΝΑΓΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ

ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΙΕΣ.

ΥΓ.ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΤΑΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ

ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΣΟΥΝ 4 ΩΡΕΣ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΚΑΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ

ΕΚΕΙ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΩΣ "ΑΛΛΟΘΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ" ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑΝ

ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΞΕΦΤΥΛΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ

ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΩΝ ΧΑΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΧΑΧΟΛΩΝ......

Reaction score
1.614
Το Μάτι ήταν εξοχικός οικισμός, με κάθετους και παράλληλους δρόμους, όπου ο οποιοσδήποτε μια χαρά μπορούσε να κινηθεί και προσανατολιστεί.

Για τη φυσιολογική κίνηση για εξοχικό οικισμό η πολεοδόμηση και ρυμοτομία του Ματιού ήταν από μία χαρά έως και εξαιρετική.

Αυτό για το οποίο δεν ήταν κατάλληλο το Μάτι, ήταν το να υποδέχεται όλη την κίνηση από τη Μαραθώνος και από τα δύο ρεύματα. Κάτι για το οποίο δεν είναι κατάλληλο το 99% της ελληνικής επικράτειας δηλαδή.

Η ιστορία με τα αυθαίρετα στο Μάτι ξεκίνησε από τους αλήτες της τότε κυβέρνησης που έψαχναν κάποιον να κατηγορήσουν για τους 100+ νεκρούς και πήραν την πάσα στη συνέχεια και τα ξεφτιλισμένα ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν τα non paper και προσέθεταν και τις δικές τους σάλτσες ασχετοσύνης.

Π.χ. έτσι είδαμε για τις δήθεν ιδιωτικές παραλίες και τα περάσματα που δήθεν παράνομα είχαν κλείσει οι αυθαιρετούχοι προς τη θάλασσα. Μόνο που το Μάτι δεν έχει παραλίες, αλλά γκρεμούς.

Reaction score
3.565
Το Μάτι ήταν εξοχικός οικισμός, με κάθετους και παράλληλους δρόμους, όπου ο οποιοσδήποτε μια χαρά μπορούσε να κινηθεί και προσανατολιστεί...

Μια φορά είχα πάει στη Λούτσα σε βάφτιση και στο φεύγα έπιασε νεροποντή. Χάος !!! Ποτάμια , χείμαρροι μέχρι την πορτα του αυτοκινήτου , φαβέλες , σκουπίδια , σκοτάδια ... Άγιο είχαμε !

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.001
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell