Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.945
Τώρα, με τρώει ο κ@#ος μου για να φάω ξύλο μεσημεριάτικο, αλλά ποια είναι η λογική κρατικής αποζημίωσης σε πολίτες που κάηκε το σπίτι τους από δασική πυρκαγιά;

Είναι ανθρωπιστικοί οι λόγοι; Αν είναι έτσι, ελέγχεται η περιουσία του παθόντος προτού αποζημιωθεί; Αν έχει σημαντική περιουσία , αποζημιώνεται;

Και αν του καιγόταν το σπίτι από βραχυκύκλωμα, θα του το αποζημιώνανε άραγε;

Η μήπως το κράτος παραδέχεται έμμεσα ότι η ζημιά του πολίτη αυτού οφείλεται σε αποτυχία του ίδιου του κράτους; Με αυτή τη λογική αν μου πέσει το σπίτι λόγω σεισμού, παρόλο που η πολεοδομία έδωσε άδεια οικοδομής και ηλεκτροδότησης, θα αποζημιωθώ; Η αν με σκοτώσει ένας εγκληματίας που τον έχουν βγάλει από τη φυλακή μέχρι να δικαστεί, η τους ξέφυγε, θα αποζημιωθεί η σύζυγος και τα παιδιά μου;

Τι λέτε; Μπορεί να μου ξεφεύγει κάτι….
τα χεις μπέρδεμα....
συγκρίνεις μια δασική πυρκαγιά που ο κρατικός μηχανισμός όφειλε να είχε σβήσει κ να προστατέψει τους φορολογούμενους πολίτες κ τα χιλιοπληρωμένα σπίτια τους..... με μια πυρκαγιά από βραχυκύκλωμα?

κ όπως είπε ο Βασίλης...σιγά την αποζημίωση

έχει καταστραφεί κόσμος...περιουσίες...ζωές...καθημερινότητα....τι θα πρέπει να κάνει το κράτος δηλαδή? ένα χαρτζιλίκι είναι στην ουσία...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.205
Οι κακομοίρηδες που «συνέλαβε» ο υπερήρωας (μάι ας) στην Θράκη είναι αθώοι. Τελικά δεν μας καίνε οι Εβραίοι, εεεεε συγνώμη, οι μετανάστες.

Δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο να κατηγορηθούν-και να καταδικαστούν- κάποιοι από αυτούς τους πατριωτάρες για εμπρησμούς.

daharis666

Moderator
Reaction score
79.945
Οι κακομοίρηδες που «συνέλαβε» ο υπερήρωας (μάι ας) στην Θράκη είναι αθώοι. Τελικά δεν μας καίνε οι Εβραίοι, εεεεε συγνώμη, οι μετανάστες.

Δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο να κατηγορηθούν-και να καταδικαστούν- κάποιοι από αυτούς τους πατριωτάρες για εμπρησμούς.
ευτυχώς που ήταν αλβανοί....θα μας έπαιρνε η μπάλα όλους :biggrin:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.163
Η κατάντια της χώρας μας σε μια είδηση...
Κρίμα που δεν συνεχίζει με την φράση "του δώσαμε 1 ντεπόζιτο βενζίνη, 2 φλόγιστρα, ένα remote trigger και όχημα 4x4 διαφυγής και του ευχηθήκαμε καλή σταδιοδρομία".

Reaction score
1.614
Μια φορά είχα πάει στη Λούτσα σε βάφτιση και στο φεύγα έπιασε νεροποντή. Χάος !!! Ποτάμια , χείμαρροι μέχρι την πορτα του αυτοκινήτου , φαβέλες , σκουπίδια , σκοτάδια ... Άγιο είχαμε !
Ναι αλλά εγώ έγραψα για το Μάτι.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.163
Ναι αλλά εγώ έγραψα για το Μάτι.
Γιατί είναι καλύτερα το Μάτι;
Έχω πελάτη εκεί.
Κεντρικές οδούς έχει δυο διαφυγές, με την μια να είναι σε μια πλαγιά που δεν θέλει και πολύ καμμιά μέρα να υποχωρήσει :D

Reaction score
23.822
Το μάτι έχει μακρύτερα οικοδομικά τετράγωνα από την Αγία Παρασκευή με καταλληξη την μαραθωνος πάντως, μια χαρά μένεις εκεί για πάντα από την κίνηση το καλοκαίρι

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.163
Το μάτι έχει μακρύτερα οικοδομικά τετράγωνα από την Αγία Παρασκευή με καταλληξη την μαραθωνος πάντως, μια χαρά μένεις εκεί για πάντα από την κίνηση το καλοκαίρι
Μπορεί, από την άλλη πλευρά όμως είναι ένας δρόμος μιαμιση λωρίδα (δεν το διευκρινίζω, εννοείται διπλής κατέθυνσης, Ελλαδάρα είμαστε), πάνω στον γκρεμό... δεν νομίζω πως σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αυτός θα χαρακτηριζόταν ως "ασφαλής για χρήση εκκένωσης".

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.024
Γιατί είναι καλύτερα το Μάτι;
Έχω πελάτη εκεί.
Κεντρικές οδούς έχει δυο διαφυγές, με την μια να είναι σε μια πλαγιά που δεν θέλει και πολύ καμμιά μέρα να υποχωρήσει :D
Το Μάτι το επισκέπτομαι σε καθημερινή βάση από το εξοχικό μου. Οι δρόμοι του είναι επαρκείς για την τοπική κίνηση.

Το πρόβλημα (το καλοκαίρι) το δημιουργεί η παράνομη στάθμευση στις δύο κύριες οδούς, που πρακτικά κλείνει τη μία λωρίδα κυκλοφορίας γύρω απο τα δημοφιλή στέκια του. Οπότε το ένα όχημα περιμένει (όπου χωράει) να περάσει το αντίθετα διερχόμενο για να μπει στη μία λωρίδα που εξυπηρετεί και τα δύο ρεύματα.

Reaction score
1.614
Μπορεί, από την άλλη πλευρά όμως είναι ένας δρόμος μιαμιση λωρίδα (δεν το διευκρινίζω, εννοείται διπλής κατέθυνσης, Ελλαδάρα είμαστε), πάνω στον γκρεμό... δεν νομίζω πως σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αυτός θα χαρακτηριζόταν ως "ασφαλής για χρήση εκκένωσης".
Για εκκένωση του οικισμού, το οδικό δίκτυο μια χαρά επαρκεί. Για εκκένωση του οικισμού όταν έχει εκτραπεί μέσα στο Μάτι η κυκλοφορία από τα δύο ρεύματα της Μαραθώνος όχι. Αλλά ξαναλέω, δεν υπάρχει οικισμός στην Ελλάδα που θα άντεχε σε αυτό το σενάριο.

Reaction score
16.544
Εντωμεταξύ στον Έβρο...

Νεότερα δορυφορικά δεδομένα που έγιναν σήμερα διαθέσιμα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος στον Έβρο. Όπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 808.000 στρέμματα (έως την 28.08.2023, 12:28 τοπική ώρα). Η οπτικοποίηση της καμένης έκτασης πραγματοποιήθηκε από την μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.163
Χθες λέει πήγε ένα όχημα του στρατού που έχουν μετατρέψει σε "υπερπυροσβεστικό" για να σβήνει τις αναζωπυρώσεις που γίνονται σε δύσβατα σημεία...
Μιλάμε για άμεση αντίδραση του μηχανισμού, τις προηγούμενες ημέρες ήταν αδύνατο να σκεφτεί κανείς να το εκμεταλλευτούν το όχημα αυτό :D

daharis666

Moderator
Reaction score
79.945
Χθες λέει πήγε ένα όχημα του στρατού που έχουν μετατρέψει σε "υπερπυροσβεστικό" για να σβήνει τις αναζωπυρώσεις που γίνονται σε δύσβατα σημεία...
Μιλάμε για άμεση αντίδραση του μηχανισμού, τις προηγούμενες ημέρες ήταν αδύνατο να σκεφτεί κανείς να το εκμεταλλευτούν το όχημα αυτό :D
ένα έχουμε....να μη το βγάλουμε να πάρει αέρα

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.024
.Αλλά ξαναλέω, δεν υπάρχει οικισμός στην Ελλάδα που θα άντεχε σε αυτό το σενάριο.
Αυτό είναι το ζουμί. Υπάρχουν εκατοντάδες οικισμοί που το Μάτι μπροστά τους είναι Denver.

Θυμήθηκα την Αγία Πελαγία και τη Λυγαριά έξω από το Ηράκλειο. Τις είχα επισκεφτεί πρόπερσι και νόμιζα ότι ήμουν σε δυστοπικό σκηνικό για Fast & Furious.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.224

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.981
Members
38.274
Νεότερο μέλος