Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

TGD

Reaction score
8.782
Είπε το κράτος στον πολίτη, "η χώρα είναι σεισμογενής, θα σχεδιάζεις τα στατικά με υψηλούς συντελεστές ασφαλείας, αυτό φυσικά αυξάνει το κόστος κατασκευής, αλλά η ασφάλειά σου είναι σημαντική, είναι κάτι για το οποίο αξίζει και πρέπει να πληρώσεις".
Και το άκουσε το κράτος ο άνθρωπος, πλήρωσε και έφτιαξε ένα μικρό κτίριο και το έκανε γερό... Τόσο γερό που έχει ξεριζωθεί μαζί με τα θεμέλια, έχει πέσει στο πλάι και παρόλα αυτά δεν έχει σπάσει! Στέκεται υπό γωνία πλέον, σχεδόν ξαπλωμένο, αλλά παραμένει άθραυστο...
Σου λένε "αφού έχουμε καταφέρει να έχουμε ασφαλείς κατασκευές για τους σεισμούς, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με τις φωτιές και τις πλημμύρες;". Δεν μπορούμε γιατί ενώ για το σεισμό ο καθένας σχεδιάζει και κατασκευάζει τη δική του κατοικία και για τη δική του ασφάλεια, για τις πλημμύρες και τίς φωτιές πρέπει να σχεδιάσουμε όλοι μαζί για την ασφάλεια όλων. Και επειδή για να συμβεί αυτό χρειάζεται το κράτος να αποκτήσει ισχυρότερο ρόλο μέσα στον μηχανισμό παραγωγής της "οικιστικής ανάπτυξης", δηλαδή να την κατευθύνει ή και να την περιορίσει, αυτό είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να γίνει!
Και αν συνεχίσουμε έτσι, είναι πιο πιθανό να δούμε στο μέλλον έναν νέο οικοδομικό κανονισμό που θα επιβάλλει τα κτίρια να στέκονται πάνω σε πλωτήρες (για να μπορούν να επιπλέουν αν βρέξει πολύ) και να είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά με πανάκριβα πυράντοχα υλικά (για να μην καίγονται), παρά να πάρουμε την ατομική ευθύνη, και το ατομικό κόστος, και να τα κάνουμε συλλογική ευθύνη και πραγματικό σχεδιασμό (χωροταξικό, πολεοδομικό, αστικό).

Code:
https://www.facebook.com/harisheiz/posts/pfbid02bGjMLshpqTuUkqV4XA71MzMx4efj2Bf27kD8HxB26TpWRQMbudBiTBmWYfon9sTkl

TGD

Reaction score
8.782
+2 😢

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.907
Ξέρω εγώ, ξέρω τι είδα.
Προς το παρόν όμως παρατηρώ μια συγκάλυψη ως προς το νούμερο, έχει κολλήσει η βελόνα στους 10 νεκρούς...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.025
Από Δευτέρα που ελπίζω θα είναι καλύτερα τα πράγματα από πλευράς νερού, θα φανεί ο αριθμός των χαμένων ανθρώπινων ζωών.

Reaction score
121
Και αν συνεχίσουμε έτσι, είναι πιο πιθανό να δούμε στο μέλλον έναν νέο οικοδομικό κανονισμό που θα επιβάλλει

Oποιο σπίτι ασφαλίζεται για ολόκληρο το έτος έναντι φυσικών καταστροφών θα έχει έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ 10%, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για να εξηγήσει ότι με αυτό τον τρόπο θα ενθαρρυνθούν οι ιδιοκτήτες να ασφαλίσουν τις κατοικίες τους έτσι ώστε να υπάρξει μια ιδιωτική κάλυψη απέναντι σε φυσική καταστροφή.

Reaction score
433
Η αμηχανη στιγμή που το επιτελικό κράτος παρακαλά να μην υποχωρήσουν τα νερά και αρχίσουμε να μετράμε πάλι πτώματα... Ξανά διάγγελμα, συγνώμη, 3ημερο εθνικό πένθος, thessalia-pass... ωχ κουραστική η διακυβέρνηση της χώρας... Έχω αρχίσει να βαριέμαι...αναβλήθηκαν και τα τραπεζωματα στην δεθ... απο ατυχία σε ατυχία....

Reaction score
16.360
Μακάρι να ήταν έτσι... αλλά όπως πάει το πράγμα... μάλλον πιο συχνά θα τα βλέπουμε...

Παρεμπιπτόντως βέβαια, δε νομίζω ότι ο καύσωνας του Ιουλίου ήταν και τόσο σπάνιος. Η διάρκεια ήταν σχετικά μεγάλη, αλλά τέτοιες θερμοκρασίες καταγράφονται συχνά.

Περιβάλλον / Ζερεφός: «Όσα είδαμε το καλοκαίρι με καύσωνα και κυκλώνα θα τα ξαναδούμε έπειτα από 300-400 χρόνια»

Reaction score
19.390
Μακάρι να ήταν έτσι... αλλά όπως πάει το πράγμα... μάλλον πιο συχνά θα τα βλέπουμε...

Παρεμπιπτόντως βέβαια, δε νομίζω ότι ο καύσωνας του Ιουλίου ήταν και τόσο σπάνιος. Η διάρκεια ήταν σχετικά μεγάλη, αλλά τέτοιες θερμοκρασίες καταγράφονται συχνά.

Περιβάλλον / Ζερεφός: «Όσα είδαμε το καλοκαίρι με καύσωνα και κυκλώνα θα τα ξαναδούμε έπειτα από 300-400 χρόνια»
Ε, τότε γιατί να κάνουμε καινούργιο σχεδιασμό ; Σε 300 400 χρόνια θα έχουμε ψηθεί απο την κλιματική αλλαγή, δεν θα υπάρχει σταγόνα να πιούμε πόσο μάλλον να πλημμυρίσουμε, άσε που θα έχουμε πάει και στον ¨Αρη. :D Σώτο, σε το λέω απο τώρα εγω στον ¨Αρη δεν πάω. Να πάς μόνος σου. :D

Reaction score
16.360
Ε, τότε γιατί να κάνουμε καινούργιο σχεδιασμό ; Σε 300 400 χρόνια θα έχουμε ψηθεί απο την κλιματική αλλαγή άσε που θα έχουμε πάει και στον ¨Αρη. :D Σώτο εγω στον ¨Αρη δεν πάω. :D
Είναι πιθανό πίσω από αυτά τα 300-400 χρόνια να κρύβεται αυτό ακριβώς... Τόσο απώτερο μέλλον, γιατί να κάνουν νέους σχεδιασμούς; :geek: :rolleyes: :gamer:

---

Meanwhile... "τα παροπλισμένα" :rolleyes:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.907

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.078
Το μόνο που δίνει κάποια ελπίδα ότι δεν θα αυξηθεί πάρα πολύ ο αριθμός των νεκρών είναι ο σχετικά χαμηλός αριθμός αγνοουμένων. Οκ, σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι χωρίς συγγενείς κλπ. που δεν θα τους έχει αναζητήσει ακόμη κανείς, αλλά τους περισσότερους δεν θα τους είχε αναζητήσει κάποιος; Ώστε να έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι;

Ξέρω εγώ, ξέρω τι είδα.
Προς το παρόν όμως παρατηρώ μια συγκάλυψη ως προς το νούμερο, έχει κολλήσει η βελόνα στους 10 νεκρούς...
Πάλι τα ίδια ρε Χρήστο; Τους κρυμμένους νεκρούς από τα Τέμπη τους βρήκατε τελικά ή ακόμα τους κρύβουν; Η μυρωδιά έφυγε;

Reaction score
6.444
Άρθρο γνώμης για τα υπόψη μας...
Καλή Δύναμη...θα τους (και θα μας) χρειαστεί...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.907
Πάλι τα ίδια ρε Χρήστο; Τους κρυμμένους νεκρούς από τα Τέμπη τους βρήκατε τελικά ή ακόμα τους κρύβουν; Η μυρωδιά έφυγε;
Που είσαι έρωτα?
Όλα καλά?

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250