Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

Reaction score
26
+1

Θέλω όμως να μου απαντήσεις με ειλικρίνεια στο εξής:
Για να γίνουν όλα και σωστά χρειάζεται χρόνος. Πολύς. Σε σχεδιασμό κλίμακας μεγέθους χωρίς προηγούμενο, σε διαγωνισμούς, σε ενστάσεις και τέλος σε κατασκευή. Πιστεύεις ότι ο Σύριζα -και ο κάθε Σύριζα- θα δώσει την απαραίτητη πίστωση χρόνου;

Και επειδή- ας μην γελιόμαστε- δεν θα την δώσει, αλλά θα βρει ευκαιρία για κράξιμο και εύκολη αντιπολίτευση, μήπως στο τέλος ακόμα κι εσύ θα πάρεις το μέρος του στην πρακτική του;

Εντελώς φιλικά το ρωτάω.

καλά τα λες 😂

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.647
Τα ίδια παρατηρώ κι εγώ εδώ, σε πολλούς δρόμους που έχουν ξαναφτιαχτεί με νέα άσφαλτο ή κάποια προστατευτικά από κατολισθήσεις. Υπάρχουν καλές επισκευές, αλλά βλέπεις άλλες και τραβάς τα μαλλιά σου. Δεν προλαβαίνει να μπει νέα άσφαλτος, και σε ελάχιστες ημέρες βλέπεις βυθίσματα, ρωγμές, να σπάνε σωλήνες από κάτω και να τρέχουν νερά (καθαρά κι ακάθαρτα) και ξανά σκαψίματα και μπαλώματα. Και μιλάμε για πολλά χιλιόμετρα επισκευασμένων δρόμων μετά τις καταστροφές του 2019, έχουν πέσει αρκετά λεφτά για τη δουλειά αυτή...
Επειδή η ειδικότητα μου, ως Πολιτικού Μηχανικού, είναι αυτή του Συγκοινωνιολόγου, άσχετα αν ποτέ δεν ασχολήθηκα επαγγελματικά, μπορώ να σου πω ότι τα κονδύλια για επισκευές είναι υποπολλαπλάσια των απαιτούμενων. Οπότε γίνεται μία πρόχειρη επισκευή και όσο κρατήσει.

Το έξτρα επιβαρυντικό στοιχείο είναι ότι οι περισσότεροι δρόμοι, ειδικότερα στο επαρχιακό δίκτυο, έχουν κατασκευαστεί εξισου πρόχειρα εξαρχής για τους γνωστούς λόγους κόστους. Οταν λοιπόν ένα οδόστρωμα με υποδομή πάχους "φρυγανιάς" χαλάσει, μία σωστή επισκευή κοστίζει περισσότερο απ' όσο στοίχισε η κατασκευή του αντίστοιχου τμήματος.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η φτηνή επισκευή σε σαθρή κατασκευή είναι το αλάτι για να νοστιμέψει το χάλια φαγητό.

Φυσικά και οι έλεγχοι κατά τη διάρκεια του έργου είναι ελλιπείς, πράγματι υπάρχει lobbying που επηρεάζει ποιος θα πάρει τα έργα (σε όλο τον κόσμο γίνεται αυτό), κακώς το κράτος καθυστερεί τις πληρωμές και η καθυστέρηση αυτή περνάει στους υπεργολάβους της εταιρείας που δεν έχουν buffer για να περιμένουν και βαράνε κανόνι.

Ξεκινάμε όμως ότι με συγκεκριμένα χρήματα πρέπει να είναι ικανοποιημένες όλες οι πλευρές. Οπότε στα λεφτά του διαγωνισμού μετατοπίζεται λίγο ο συντελεστής ποιότητας μέσα στα όρια του ασφαλούς εύρους (βλ. προηγούμενο post μου) για να φτάσει το budget. Το ίδιο πάνω-κάτω γίνεται σε όλους τους τομείς κατασκευών. Αυτό που επηρεάζεται είναι ο χρόνος ζωής του έργου από ελάχιστο έως πολύ.

Καταλαβαίνουμε από τα παραπάνω ότι αν η ανάδοχος εταιρεία είναι με τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη δεν παίζει κανένα ρόλο στο αποτέλεσμα. Αυτά είναι για τους ούγκανους.

Υ.Γ. Τα έχω με τον εαυτό μου που κάθομαι και γράφω σοβαρά σε διαδοχικά posts. Έλεος...

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.759

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.014

TGD

Reaction score
8.770
Βλέπω τη γέφυρα να έχει μείνει άθικτη, εξόν απ'το νότιο βάθρο της. Που σημαίνει ότι έπρεπε να ήταν πιο φαρδιά εξ' αρχής.

Τώρα χρειάζεται κι ένα φανάρι. Κι ελπίζω να μην μείνει μόνιμα σαν κάτι άλλες στην Ευρυτανία.

Reaction score
25.602
Βλέπω τη γέφυρα να έχει μείνει άθικτη, εξόν απ'το νότιο βάθρο της. Που σημαίνει ότι έπρεπε να ήταν πιο φαρδιά εξ' αρχής.

Τώρα χρειάζεται κι ένα φανάρι. Κι ελπίζω να μην μείνει μόνιμα σαν κάτι άλλες στην Ευρυτανία.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΣΚΡΑΠ.... :p :p :p

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.647
Ιωάννινα: Δείτε το βίντεο της 35χρονης που συνελήφθη για διασπορά fake news -Μιλούσε για 100 νεκρούς στον Βλοχό - iefimerida.gr

Χθες σε καφετέρια άκουσα από το δίπλα τραπέζι παρόμοιο συνωμοτικό σενάριο: :gamer: :roflmao:

Μία κοπέλα τους έλεγε ότι ο αδερφός της είναι ντελιβεράς στον Βόλο. Ένας συνάδελφός του, του είπε ότι έχει κολλητό που δουλεύει σε μεγάλο Θεσσαλικό Νοσοκομείο και είδε να φέρνουν πτώματα με τις δεκάδες. Φυσικά τους κρύβουν για να μη μεγαλώσει ο αριθμός των θυμάτων.

Και οι διπλά, αντίστοιχα ηλίθιοι, ήταν μέσα στην έκπληξη και έλεγαν "Έλα, ρε!"

Υ.Γ. Ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει σίγουρα. Αλλά να παρακαλάς να είναι πολλοί και να διαδίδεις ψέματα είναι αιτία εγκλεισμού.

Last edited:

Reaction score
1.293
Όλοι αυτοί που αυτοαποκαλούνται ανθρωπιστές- ευαίσθητοι - αλληλέγγυοι θελουνε νεκρούς.
Οι άνθρωποι είναι ΑΡΡΩΣΤΟΙ.
Πουλάνε ευαισθησία ενώ στην πραγματικότητα οραματίζονται και παρακαλάνε να έχουν σκοτωθεί όσο το δυνατόν περισσότεροι.
Απάντηση σε αυτούς που απορούν πως ήρθε το 41%..
Η αντιπολίτευση είναι βόθρος χειρότερος από την κυβέρνηση !

Reaction score
19.387
είναι αυτή του Συγκοινωνιολόγου
Ελίτ επιλογή μέχρι και εκεί ; :D 😍

Συγκοινωνιολόγοι πηγαίνανε πρώτα απο όλα τα μυαλά και φυτά στη σχολή απο όσα λίγα (hearsay) γνωρίζω. :)
Όλοι αυτοί που αυτοαποκαλούνται ανθρωπιστές- ευαίσθητοι - αλληλέγγυοι θελουνε νεκρούς.
Οι άνθρωποι είναι ΑΡΡΩΣΤΟΙ.
Πουλάνε ευαισθησία ενώ στην πραγματικότητα οραματίζονται και παρακαλάνε να έχουν σκοτωθεί όσο το δυνατόν περισσότεροι.
Απάντηση σε αυτούς που απορούν πως ήρθε το 41%..
Η αντιπολίτευση είναι βόθρος χειρότερος από την κυβέρνηση !
Είναι συμπτώματα μια εκπίπτουσας κοινωνίας. Ξέρω αρκετούς. Είναι και ψυχολογικό (πρός το ψυχιατρικό χα χα) το θέμα.

ika

News
Reaction score
15.121
......

...
Πριν την πλημμύρα
Untitled.jpg

Το αξιοθαύμαστο είναι πως δείχνει εξωτερικά να μην έχει πάθει κάποια ζημιά.
Σαν να έγειρε όλο στο πλάι.
Και στην τηλεόραση που το δείχνει, έτσι φαίνεται εξωτερικά.
Ήταν γυμναστήριο.

Reaction score
433
Πριν την πλημμύρα
View attachment 305231

Το αξιοθαύμαστο είναι πως δείχνει εξωτερικά να μην έχει πάθει κάποια ζημιά.
Σαν να έγειρε όλο στο πλάι.
Και στην τηλεόραση που το δείχνει, έτσι φαίνεται εξωτερικά.
Ήταν γυμναστήριο.
Χτισμενο μέσα στην αποξηραμένη κοίτη του ποταμού, το νερό έχει μνήμη κουφωσε το υπέδαφος υπεσκαψε τα θεμέλια και ανετραπει το κτήριο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.647
Ελίτ επιλογή μέχρι και εκεί ; :D 😍

Συγκοινωνιολόγοι πηγαίνανε πρώτα απο όλα τα μυαλά και φυτά στη σχολή απο όσα λίγα (hearsay) γνωρίζω. :)
off topic

Δεν είχε να κάνει με το μυαλό. Η επιλογή μου ήταν σαν την ψήφο. Δεν γουστάρω κανένα κόμμα και ψάχνω το πιο κοντινό στο γούστο μου.
Εγώ αστροφυσικός ήθελα να γίνω, μετά γιατρός και τέλος τα υπόλοιπα. 8-)

Θα μου πεις γιατί μπήκα ΕΜΠ; Γιατί το έβλεπα καθαρά πρακτικά. Υπάρχουσες γνωριμίες, εργασιακές συνθήκες και απολαβές στην (πιθανή) επαγγελματική εξέλιξη. Επειδή όμως δεν τα πάω καλά με γραφεία, περίεργα ωράρια και πολλά πάρε-δώσε με συναδέλφους και πελάτες, κάθε επιλογή μου θα είχε την ίδια κατάληξη. Να κάνω κάτι άλλο. :roflmao:

Last edited:

kostas999

Ανάποδη Πυξίδα
Reaction score
1.028
Άρχισαν οι θερμές υποδοχές!! Δε θα πατάει υπουργός για χρόνια, γιατί ο κόσμος είδε την "επάρκεια" της πολιτικής προστασίας

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.848
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29