Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.876
... στην περίπτωση που τα main "κόβονται" από τα sub ή από εξωτερικό κρος, σωστά Μεσιέ;
Γιατί σε αντίθετη περίπτωση παιζουν full. Και δεν ιφίσταται ενσωμάτωση. Κάπου θα το έχεις αναλύσει αυτό το σενάριο.
Είτε ακόμα καλύτερα μέσω κεντρικού επεξεργαστή υλοποιημένου βεβαίως με τη δέουσα ποιότητα και όχι ευκρίνεια μετατροπής και σηματοθορυβικούς λόγους που δεν θα έφταναν καν ούτε τα 16 bit από το κλασσικό Red Book CD.

Reaction score
1.286
δεν εξετάζει τα πράγματα παρά μόνο μέσα απο τους φυσικούς νόμους. Δηλαδή επιχειρεί ένα explanation διαμέσου ενός natural law.
Επιστήμη είναι η αυστηρή μελέτη και διερεύνηση κοινωνικών, φυσικών και τεχνητών φαινομένων μέσω παρατήρησης, πειραματισμού και μέτρησης για να ανταποκριθεί στο άγνωστο.
Έχει βάση της τη παρατήρηση το πείραμα και την λογική.
Μια χαρά με καλύπτει ο παραπάνω ορισμός .
Αυτό εννοώ κ εγώ όταν μιλάω για επιστήμη.
Τέλος πάντων καταλαβαίνω τι λες δεν θέλω μα το παίξω εξυπνάκιας.
Εξάλλου έχω στη κατοχή μου ίσως τον χειρότερο σε μετρήσεις ενισχυτή που υπάρχει.
Στα αφτιά μου όμως ακούγεται εξαιρετικός.
Μετράμε μετράμε αλλά εάν οι κακές μετρήσεις δεν έχουν επιπτώσεις στην πραγματική ζωή τότε έχουν νόημα μόνο για θεωρητικός σκοπούς για να μας δείχνουν τον σωστό δρόμο.
Υπάρχουν όμως και μετρήσεις που εάν τις ερμηνεύσεις σωστά και δράσεις αναλόγως χαλάνε τον κόσμο .
Οι αλλαγές είναι εκκωφαντικές .

Last edited:

Reaction score
19.213
Επιστήμη είναι η αυστηρή μελέτη και διερεύνηση κοινωνικών, φυσικών και τεχνητών φαινομένων μέσω παρατήρησης, πειραματισμού και μέτρησης για να ανταποκριθεί στο άγνωστο.
Έχει βάση της τη παρατήρηση το πείραμα και την λογική.
Μια χαρά με καλύπτει ο παραπάνω ορισμός .
Αυτό εννοώ κ εγώ όταν μιλάω για επιστήμη.
Εαν σε καλύπτει αυτό δεν θα είχες την απορία που εξέφρασες. Το συναίσθημα εάν είναι να το ανακαλύψεις . βιώσεις, και το κάνεις εμεπιρία ... δεν θα το κάνεις ούτε θα το εξετάσεις κυρίως μέσα απο την επιστήμη.

Ούτε εάν γνώριζες την επιστημονική του εξήγηση σημαίνει ή εξασφαλίζει ότι θα το βίωνες. Κάποιος μπορεί να μην ξέρει τίποτε για το τίποτε και να βιώνει καλύτερα απο εσένα.

Αυτά είναι κοσμοθεωρίες περισσότερο που πιθανόν ακούς. Λεγεται νατουραλιστική άποψη στην επιστήμη σαν η μόνη πηγή εξήγησης και εύρεσης της αλήθειας και την έχει ένα πολυ μικρό ποσοστό επιστημόνων που όμως κάνει μεγάλη φασαρία. ¨Εχει σχέση ακόμη και με το Μαρξισμό και με πολλά άλλα θέματα.

Το ότι ξέρεις ότι π.χ. υπάχρει το infrared ή οι ακτίνες γ δεν σημαίνει ότι μπορείς να βιώσεις τα πράγματα πέρα απο την περιορισμένη αντίληψη που έχεις μέσα απο τους περιορισμούς που σου επιβάλλει η όποια φύση σου.

Στα άλλα που λες φυσικά και λογικά μου ακούγοντια με όσα ξέρω.

Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.833
Εαν σε καλύπτει αυτό δεν θα είχες την απορία που εξέφρασες. Το συναίσθημα εάν είναι να το ανακαλύψεις . βιώσεις, και το κάνεις εμεπιρία ... δεν θα το κάνεις ούτε θα το εξετάσεις κυρίως μέσα απο την επιστήμη.

Ούτε εάν γνώριζες την επιστημονική του εξήγηση σημαίνει ή εξασφαλίζει ότι θα το βίωνες. Κάποιος μπορεί να μην ξέρει τίποτε για το τίποτε και να βιώνει καλύτερα απο εσένα.

Αυτά είναι κοσμοθεωρίες περισσότερο που πιθανόν ακούς. Λεγεται νατουραλιστική άποψη στην επιστήμη σαν η μόνη πηγή εξήγησης και εύρεσης της αλήθειας και την έχει ένα πολυ μικρό ποσοστό που όμως κάνει μεγάλη φασαρία. ¨Εχει σχέση ακόμη και με το Μαρξισμό και με πολλά άλλα θέματα.
:rolleyes:

Παίρνει κάποιος τρίτος λοιπόν το παραπάνω κείμενο. Του λες να το διαβάσει προσεκτικά.

Και μετά του ζητάς να βρει, όχι τον ακριβή τίτλο του θέματος στο οποίο γράφηκε ως απάντηση, ούτε καν την γενικότερη κατηγορία.

Του λες απλά να βρει σε τι είδους φόρουμ -που μάλιστα είναι απόλυτα σχετικό με τον τίτλο του θέματος της αρχικής ανάρτησης- μπορεί να έχει ανέβει το παραπάνω κείμενο.

:biggrin:

Reaction score
19.213
:rolleyes:

Παίρνει κάποιος τρίτος λοιπόν το παραπάνω κείμενο. Του λες να το διαβάσει προσεκτικά.

Και μετά του ζητάς να βρει, όχι τον ακριβή τίτλο του θέματος στο οποίο γράφηκε ως απάντηση, ούτε καν την γενικότερη κατηγορία.

Του λες απλά να βρει σε τι είδους φόρουμ -που μάλιστα είναι απόλυτα σχετικό με τον τίτλο του θέματος της αρχικής ανάρτησης- μπορεί να έχει ανέβει το παραπάνω κείμενο.

:biggrin:
Δεν είναι τίτλος νήματος. Δεν καταλβαίνω τι λές.

Είναι ορισμοί έστω απο wikipedia , απο έρευνα στο ιντερνετ π.χ. για το θέμα. Τι να του πω ; Μια εισαγωγή είναι προσνατολισμού. Εχουν γραφτεί εκατομμύρια βιβλία και εργασίες μόνο για αυτό το θέμα στην φιλοσοφία.

Εδιτ : Α, τώρα κακταλάβα που το πας .... ενώ άλλα ε ; πόστ θα καταλάβαινε ; Μάλιστα. ¨Ασε που κάνεις λάθος στην εκτίιμηση σου. Είναι απόλυτα σχετικό καθώς είναι λάθος κατηγοριοποίησης και ψευτοδιλημματος που εμποδίζει σαν κάποιου είδους λογικού δήθεν πλασαρισμένου bias που δεν αφήνει κάποιον να κάνει τους κατάλληλους και απραίτητους διαχωρισμούς. Επίσης πρεέπι να τεθεί ένα λεξιλόγιο και να κατανοηθούν κάποιες έννοιες εάν είναι να τις χρησιμοποιήσουμε.

Last edited:

Reaction score
1.286
Λεγεται νατουραλιστική άποψη στην επιστήμη σαν η μόνη πηγή εξήγησης και εύρεσης της αλήθειας και την έχει ένα πολυ μικρό ποσοστό επιστημόνων που όμως κάνει μεγάλη φασαρία
Φίλε thva ωραία τα λες, ωραία τα λέμε αλλά έχω πιει κάτι κρασιά πολλά κρασιά βασικά και δεν μπορώ να σε ακολουθήσω σε τέτοια μονοπάτια 🤣.

Reaction score
19.213
Φίλε thva ωραία τα λες, ωραία τα λέμε αλλά έχω πιει κάτι κρασιά πολλά κρασιά βασικά και δεν μπορώ να σε ακολουθήσω σε τέτοια μονοπάτια 🤣.
Εγω να βοηθήσω ήθελα πραγματικά , δεν κάνω τον έξυπνο. Είδα και την ηλικία σου για αυτό. Sorry, πργαματικά το συναντώ συνέχεια αυτό σαν επιχειρημα ιδίως σε νέους και είναι τροχοπέδη μωρέ στην ουσία.

Εγω τους αγαπάω τους νέους ...μην κοιτάς που τους βρίζω κάποιες φορές ...για καλό το κάνω...σας έχουν τρελάνει...οι άνω των 50 ας πεθάνουμε όλοι ... είμαστε σκατά. :D

Πιες ένα και για εμένα έχω το στομάχι μου. :D

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.534
Αυτό συμβαίνει γιατί αδυνατείς η δεν θέλεις όπως και κάποιοι άλλοι να καταλάβεις το νόημα όσων έγραψα.
Δεν ξέρω απο που κι ως που βγαίνει αυτο το συμπέρασμα, όταν εχω γραψει:

Αυτό που αναφέρθηκε επο τον @ChrisHat πιο πάνω, είναι προφανώς σωστό. Όταν τα ηχεια-δορυφόροι είναι γιάμπαλα, δεν σε σώζει κανένα σαμπ.
Επίσης προφανώς είναι σημαντική η κουλτούρα ακρόασης και η αντίληψη του φυσικού ήχου
Δεν γράφτηκε πουθενά πως η μεσαία περιοχή δεν είναι σημαντική, πως τα ηχεία-δορυφόροι μπορεί να είναι μάπα, πως δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε τον φυσικό ήχο των οργάνων. Δεν γράφτηκε πουθενά πως χρειαζόμαστε μόνο σαμπς και τίποτα άλλο.
Πάει αυτό, κατέπεσε ως επιχείρημα. Προφανώς κατάλαβα τι έγραψες. Πάμε παρακάτω:

Δεν διαφώνησα σε αυτά αλλά στο:
Τα subwoofer είναι άχρηστα για να ακούς ΜΟΥΣΙΚΗ.
Το οποίο προφανώς έρχεται σε αντίθεση με το σημερινό:
Είχα ένα απο τα καλύτερα mastering δωμάτια στο κόσμο 25 χρόνια πριν flat 20Hz -20.000kHz
Θα περίμενα απο εσάς να μου πείτε το ρόλο των χαμηλών συχνοτήτων ? Σοβαρά τώρα ?
Με λίγα λόγια συνειδητά ξεκίνησες την τοποθέτηση σου με μια ανακρίβεια για τον παρακάτω λόγο:
Επίτηδες σας "προβοκάρησα"
Κατάφερες κάτι με το προβοκάρισμα; Όχι, απλως εκτέθηκες με ανακρίβειες χωρίς να υπάρχει λόγος. Και έτσι έχασες αξιοπιστία, και τελικά δεν έπεισες με τα κατά τα άλλα σωστά επιχειρήματα. Είσαι ξεκάθαρα off topic. Θα έλεγα πως έβαλες αυτογκόλ.

Το ερώτημα που δεν απάντησες είναι το εξής:
Εάν έχεις ενα σύστημα που στα μεσαία είναι άριστο, ποιοτικά ηχεία, ακροατές με μουσική κουλτούρα και αντίληψη των φυσικών ήχων, θα παίξει ή όχι καλύτερα με την συνοδεία καλά ρυθμισμένων subs;

Εδώ σε θέλω.

Το οτι τα φέρνεις σε αντιπαράθεση είναι διαλεκτικό λάθος, δεν αποδεικνύει τίποτα.

Last edited:

Reaction score
19.213
Δεν τα έφερε σε αντιπαράθεση. Ούτε ήθελε να τα διασυνδέσει. Τον ετεροβαρή χαρακτήρα και σημασία που τους δίνετε ήθελε να τονίσει. Πρέπει να διαβστεί το κείμενο με το αντίστοιχο πνεύμα. Υπάρχουν πολλές λογικές παρεξηγήσεις επικοινωνίας. Δεν φταιεί η πληροφορία. Φταίει η λογική με την οποία εξετάζονται κάποια ζητήματα.

Reaction score
8.822
Ναι αλλά δεν είναι ο μόνος παράγοντας. Εγώ πρσωπικά όσο συμμετέχω ποτέ δεν έχω δεί κανέναν να ασχολείται ή να αναφέρεται σε αυτήν την περιοχή , zero times (και δεν εννοώ πάλι μέσω των χαμηλών, όπως αναφέρεις τώρα, αυτό πολλές φορές το έχω διαβάσει) ... ενώ για την πρώτη οκτάβα 100 %. Μάλιστα η αναφορά και μόνο προκαλεί αλλεργία, αρχίζουν οι κοροιδίες για χροιές κλπ σε όποιον τολμησει να το αναφέρει, συν ανοησίες περι επιστημονικών δήθεν λόγων.
Γίνεται μεγάλη κουβέντα για τις πρώτες οκτάβες διότι είναι δύσκολο εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες να τις θέσεις υπό έλεγχο και να τις βγάλεις σε στάθμη, αν ήταν κάτι απλό και εύκολο δεν θα ασχολούμασταν, έχει τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.
Τι δεν καταλαβαίνεις δλδ?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.534
Αν είσασταν θετικοί θα σας μάθαινα πολλά πράγματα
Δεν έχει τύχει να διαβασω κάποιο διδακτικό ποστ σου. Ούτε παρελθοντικό. Μάλλον δεν σε ενδιαφέρει η εκπαίδευση των αναγνωστών. Γιατί όλοι ξέρουμε πως εχεις γνώσεις, αλλά δεν βλέπω να τις μεταδίδεις.
Έχετε γίνει όχλος και έκανα λάθος που έχασα το χρόνο μου να γράψω εδώ μέσα.
Γιατι; Δεν έγινε πολιτισμένος διάλογος και παράθεση επιχειρημάτων;
Μήπως αντιθέτως εγω χάνω τον χρόνο μου διαβάζοντας όσα γράφεις;

Το συμπέρασμα μου είναι πως είτε δεν “το έχεις” με την εκπαίδευση των άλλων, αλλά και με την διαλεκτική, είτε λειτουργείς καθαρά biased λόγω επαγγελματικής ιδιότητας. Ή και τα δυο.

Last edited:

Reaction score
19.213
Γίνεται μεγάλη κουβέντα για τις πρώτες οκτάβες διότι είναι δύσκολο εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες να τις θέσεις υπό έλεγχο και να τις βγάλεις σε στάθμη, αν ήταν κάτι απλό και εύκολο δεν θα ασχολούμασταν, έχει τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.
Τι δεν καταλαβαίνεις δλδ?
Απο αυτήν την άποψη σωστό. ΟΚ. Αλλά όχι και zero ρε φίλε. Δηλαδή εσύ νομίζεις ότι άμα λύσεις το θέμα αυτό, το θέμα των μεσαίων το έχεις λυμένο ; Καλό παραμύθι έχεις πιστέψει. Πρέπει να το πιστέψουμε και εμείς ;

Last edited:

Reaction score
8.822
Απο αυτήν την άποψη σωστό. ΟΚ. Αλλά όχι και zero ρε φίλε. Δηλαδή εσύ νομίζεις ότι άμα λύσεις το θέμα αυτό το θέμα των μεσαίων το έχεις λυμμένο ; Καλό παραμύθι έχεις πιστέψει. Πρέπει να το πιστέψουμε και εμείς ;
Άμα θέσεις υπό έλεγχο τις χαμηλές τότε προχωράς και στα επόμενα, πρώτες ανακλάσεις και χρόνους αντηχησης.
Οι μεσαίες σας μάραναν. Αυτές είναι καλές για να πουλήσεις κάνα ηχειο στον ανυποψίαστο πελάτη.

Reaction score
19.213
Άμα θέσεις υπό έλεγχο τις χαμηλές τότε προχωράς και στα επόμενα, πρώτες ανακλάσεις και χρόνους αντηχησης.
Οι μεσαίες σας μάραναν.
Συμφωνώ και εγω αυτό και απο εκεί ξεκίνησα. Αλλά όλα μετράνε και όλα θέλουν την προσοχή τους. Μάλσιτα εάν λύσεις το θέμα των χαμηλών τότε φαίνονται ακόμη περισσότερο τα προβλήματα στις μεσαίες. Δεν είδα ποτε να λές κάτι για το θέμα. Εγώ έχω πεί, να ξέρεις. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που λές ... χαμηλές και ανακλάσεις κια τέλος.

Εγώ έχω ακούσει ηχεία που και σε πολύ περισσότερο χάλια συνθηκες, όπως σε έκθεση κλπ και τα δικά μου τα στέλνουν για βρούβες στα μεσαία. Και έχω πολύ καλό σύστημα φίλε μου και προσεγμένο σχετικά χώρο.

Τώρα ενταξει το δικό σου και του Ear είναι τέλεια. Και τα κακά σας σαντυγί είναι και Ζιβανσί μυρίζουν. :D :D

Πάω για ύπνο. Και αύριο μέρα είναι. :D

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.767
Δεν αξίζει να μετανοεί κανένας για όσα έχει γράψει και δεν ξεγράφουν - εννοείται εφόσον εξακολουθεί να υποστηρίζει την αξία τους. Όπως και σε περίφημα fora του εξωτερικού οι καταξιωμένοι επαγγελματίες μεταδίδουν γνώμες και γνώση χωρίς να έχουν κάτι ν'αποδείξουν ούτε και ν'αντιταχθούν σε οποιονδήποτε θ'αμφισβητούσε το κύρος των - ή authority όπως θα έλεγε και ο rimA για κάποια επιδαπέδια ηχεία.

Το ζήτημα έγκειται κατά τη γνώμη μου στο εξής : Δεν έχουμε οι περισσότεροι το απαραίτητο χρήμα ή διάθεση να εκταμιεύαμε στα σοβαρά ώστε να κοινωνούσαμε την ύψιστη πανδαισία της μεσαίας που ευαγγελίζονται εξέχουσες υλοποιήσεις. Ο ίδιος κιόλας αναλογίζομαι πόσο απαρηγόρητος μπορεί να ήμουν άμα διέθετα πολύτιμες ή δυσεύρετες - τίποτε Grande Utopia , Tidal , Beolab 90 και τα τοιαύτα - και να είχαν καταστραφεί σε κάποια από τις ολοένα συχνότερες θεομηνίες χωρίς δυνατότητα αποκατάστασης...

Aπό τη στιγμή λοιπόν που καλούμαστε να συμβιώνουμε με κάποιες υποδεέστερες συσκευές θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζουμε πώς να τις αξιοποιούσαμε εις το έπακρον αντί να κλαίμε το ΄΄ριζικό΄΄ μας απορώντας πώς να τα διαχειριζόμασταν... Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο χωρίς την παραμικρή διάθεση κατήχησης από μέρους μου. Κινούμαι ο ίδιος μονάχα από θέληση ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών - με κάποια διάθεση άφεσης για να πήγαιναν διάφορα ΄΄φαρμάκια΄΄ κάτω . Σιγά μη γινόμασταν περισπούδαστοι influencers που φιγουράρουν στο διαδίκτυο με δικά τους blog και κανάλια youtube...
Ολο μέλι μέλι και από τηγανήτα τίποτα είσαι .
Αν δεν υπάρχουν τα χρήματα , καθόμαστε στ"αυγά μας .
Ασε τα Grand utopia , τα beolab 90 , τα tidal και όλες τις άλλες φούσκες , για αυτούς που μπορούν να τα πληρώσουν.

Reaction score
8.822
Συμφωνώ και εγω αυτό και απο εκεί ξεκίνησα. Αλλά όλα μετράνε και όλα θέλουν την προσοχή τους. Μάλσιτα εάν λύσεις το θέμα των χαμηλών τότε φαίνονται ακόμη περισσότερο τα προβλήματα στις μεσαίες. Δεν είδα ποτε να λές κάτι για το θέμα. Εγώ έχω πεί, να ξέρεις. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που λές ... χαμηλές και ανακλάσεις κια τέλος.

Εγώ έχω ακούσει ηχεία που και σε πολύ περισσότερο χάλια συνθηκες, όπως σε έκθεση κλπ και τα δικά μου τα στέλνουν για βρούβες στα μεσαία. Και έχω πολύ καλό σύστημα φίλε μου και προσεγμένο σχετικά χώρο.

Τώρα ενταξει το δικό σου και του Ear είναι τέλεια. Και τα κακά σας σαντυγί είναι και Ζιβανσί μυρίζουν. :D :D

Πάω για ύπνο. Και αύριο μέρα είναι. :D
Έχουμε μιλήσει και για αυτά, ηχεία διδρομα, τριδρομα, waveguides, spinorama, value for money κτλπ

Reaction score
19.213
Έχουμε μιλήσει και για αυτά, ηχεία διδρομα, τριδρομα, waveguides, spinorama, value for money κτλπ
Πάλι δεν φτάνουν. Πρέπει να παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο. Αυτά που έχω ακούσει εγω και οι διαφορές τους ούτε κάν ανήκαν σε τέτοιες (μόνο) τεχνολογίες και όμως .... ;;;;;.

Reaction score
8.822
Πολλά παίζουν ρόλο. Δες για παράδειγμα το παρακάτω ηχειο της Genelec, 5 δρόμων με δυνατότητα μεταβολής της συχνότητας crossover 150-250Hz και περιπου 80-90Hz. αναλόγως του χώρου εντός του οποίου βρίσκεται.
1694382655879.png

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.767
Ναι καλά , ας το κάνουν και 200 δρόμων.
Ποτέ δεν θα παίξει καλά.
Οσο περισσότεροι δρόμοι τόσο το χειρότερο.
Τα πράγματα είναι απλά και τα κάνουμε δύσκολα .
Δεν χρειάζονται πολλοί δρόμοι.
Χρειάζονται καλά μεγάφωνα .
Αυτό μόνο.

Ούτε dsp ούτε τίποτα.

Reaction score
19.213
Ναι καλά , ας το κάνουν και 200 δρόμων.
Ποτέ δεν θα παίξει καλά.
Οσο περισσότεροι δρόμοι τόσο το χειρότερο.
Τα πράγματα είναι απλά και τα κάνουμε δύσκολα .
Δεν χρειάζονται πολλοί δρόμοι.
Χρειάζονται καλά μεγάφωνα .
Αυτό μόνο.

Ούτε dsp ούτε τίποτα.
Και εγώ αυτό νομίζω ότι ισχύει. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.736
Members
38.232
Νεότερο μέλος
aradis