Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
38.097
Reaction score
91.647
Ο φίλος μου ο μηχανικός εναντίον των οικολόγων. Για να δείτε πόσο ευαίσθητες ψυχούλες είναι.

--------------------------


Για να δούμε τι έλεγαν οι προστάτες των οικοσυστημάτων τώρα μετά τον Δανιήλ. Που κάποιοι από αυτούς μας κουνάνε και το δάκτυλο.

1. Ο Δανιήλ προκάλεσε την κατάλυση με στάσιμα νερά τουλάχιστον 20πλασιας επιφάνειας. Νερά που φέρουν σημαντικές ποσότητες ιλύος με άγνωστες υγειονομικές συνέπειες.

2. Η πλημμυρικη ροή εξαιτίας του συστήματος σαρώνει το σύνολο του συστήματος ποταμών της Θεσσαλίας και το σπρώχνει προς το Αιγαίο. Με αποτέλεσμα για κάποιο χρονικό διάστημα να επηρεάζει την ποιότητα του.

3. Η διάνοιξη δρόμων σε δασικές περιοχές και η κατασκευή έργων για την διοδευση των πλημμυρών θεωρείται ως το υπέρτατο κακό. Το γεγονός ότι δύσβατες περιοχές με δάση θα έπαυαν να είναι δύσβατες δεν φαίνεται να τους πτοεί ούτε και το γεγονός ότι τα έργα διοδευσης της πλημμύρας κατάντη θα επέτρεπαν την σωστότερη διαχείριση του φαινομένου, φαίνεται να τους προκαλεί εντύπωση.

4. Η καταστροφή των δασικών συστημάτων είναι τμήμα της γνωστής επωδου που κάθε χρόνο κλαίει για ένα παρθένο δάσος που δεν θα είναι το ίδιο ποτέ ξανά για να ξανακλαψει για τους ίδιους ακριβώς λόγους και για το ίδιο δάσος μετά από 10 έτη. Φυσικά η αποκατάσταση τοπίου είναι κομμάτι ενός μεγάλου έργου αυτού του τύπου. αλλά και αυτό αγνοείται.

5. Η περιοχή της ορεινής Πίνδου προέρχεται από ορογεννηση ιζημάτων που δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν την συνεκτικότητα που έχουν οι Άλπεις. Οπότε και οι κατολισθήσεις είναι μέσα στην ημερήσια διάταξη είτε με είτε χωρίς ταμιευτήρες. Η εμπειρία του Έργου της Μεσοχώρας και κατάντη της Συκιάς αυτό δείχνει.

6. Τόσο στο Έργο της Μεσοχώρας όσο και στο Έργο της Συκιάς υπάρχει πρόβλεψη διατήρησης οικολογικής ροής και το αυτό θα συνέβαινε και στα νέα έργα. Επίσης με τη διασφάλιση σταθερής ροής που ειδικά το καλοκαίρι μπορεί και να υπερβεί την καθαρή εισροή στον ταμιευτήρα αποφεύγονται συνθήκες έντονης ξηρασίας. Τέλος τα 600 εκατομμύρια κυβικά που προέβλεπε το 2ο σχέδιο ήταν το 1/3 της μέσης ποσότητας νερού που συγκεντρώνει η λεκάνη του άνω Αχελώου. Τα 600 αυτά εκατομμύρια κυβικά απλά θα μείωναν την σπατάλη ενός πόρου. Καθώς 2 δις κυβικά μέτρα νερού κάθε χρόνο απλά εκβάλουν στην κοίτη του Αχελώου.

7. Για το Μυριοφυλλο μια από τις λύσεις που είχε προταθεί ήταν η κατασκευή Φράγματος πέριξ αυτού ώστε να προστατεύεται το μνημείο. Τα πέτρινα γεφύρια αποτελούν ένα οξύμωρο. Πώς γίνεται να κλαίς για την καταστροφή έργων του ανθρώπου που έγιναν 2 αιώνες πριν αλλά να μην θέλεις να δημιουργήθει κανένα άλλο τέτοιο έργο που θα το χαίρονται σε 2 αιώνες από σήμερα;

8. Ο Έλληνας Οικολόγος είναι κάτι σαν τους κροκόδειλους. Κλαίει για κάτι που θα συμβεί αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα για τους χιλιάδες που εντοπίστηκαν στα πεδία του λιγνίτη ή κατά τα έργα στον κάτω του του Αχελώου. Μάλιστα κλαίει για ένα χωριό γεωλογικά ασταθές που και σήμερα όπως είναι ρέει προς τον Αχελώο και το ρέμα που συγκλίνει στον Αχελώο αμέσως αναντη του έργου.

9. Το τελευταίο επιχείρημα είναι τουλάχιστον το αποτέλεσμα απύθμενου θράσους. Μετά τη Κοζάνη η πλέον ευνοημένη περιοχή είναι η Αιτωλοακαρνανία. Είναι ο νομός που έχει μετά τους Κοζανίτες και το μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων στη ΔΕΗ. Μια ΔΕΗ που αν δεν ήταν οι οικολόγοι θα είχε προχωρήσει στην κατασκευή του ΥΗΣ Συκιάς, ΥΗΣ Αυλακίου, ΥΗΣ Αγίου Νικολάου, στο σχήμα των πηγών Αώου και σε τουλάχιστον ακόμα 10 έργα από τα 100 δυνητικά που μπορούν να γίνουν στην πλούσια υδρολογικά Δυτική Ελλάδα μετατρέποντας τη περιοχή σε μικρή Αλπική Ελβετία.

Δεν είναι κακό πράγμα να προωθείς τα συμφέροντα μιας ομάδας. Εδώ εκ των πραγμάτων η συγκεκριμένη οικολογική οργάνωση βοήθησε το ΦΑ και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτό. Αλλά είναι ανήθικο να μιλάς μόνο για το κακό που μπορεί να προκαλέσει ένα έργο χωρίς να δίνεις εναλλακτικές πλην της εισαγωγής καυσίμων.

Στο τελευταίο γράφημα οι προτάσεις της WWF. Απολύτως καμία αναφορά στο όφελος από την αντλησιοταμίευση ούτε από τη χρήση νερού για ηλεκτροπαραγωγή που την έχει ως δευτερεύουσα χρήση. Φυσικά το σύνολο σχεδόν αυτών που πρότειναν έχουν ήδη γίνει. Ίσως σε 25 χρόνια όταν η μισή Θεσσαλία θα έχει γίνει έρημος θα θυμηθούν και έργα για τον εμπλουτισμό με γλυκό νερό της πλούσιας Θεσσαλίας.

Άσχημο πράγμα το νετ. Θυμάται μια χαρά τι έλεγες κάποτε. Μάλιστα στο τέλος φαίνεται και ο απώτερος σκοπός τους. Το μίσος απέναντι στον πλούτο.


094020.jpg
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
38.097
Reaction score
91.647
μην κάνουμε το λάθος που είδα χθες σε ένα κανάλι..
τα νούμερα δυναμικής παραγωγής της Θεσσαλίας δεν έχουν πληγεί στο 100%, καθότι δε μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή καλλιεργήσιμων στρεμμάτων (αγροτική παραγωγή) ή αντίστοιχα κτηνοτροφικών μονάδων και ζώων.:geek:
απο μια ματιά που έριξα στα γρήγορα, κατάλαβα ότι τα νούμερα πρέπει να επηρεάζονται στο 30-40% ανά περίπτωση (κατηγορία προϊόντος).
Δηλαδη δε μιλάμε για full καταστροφή.
Βεβαια ακόμα και έτσι, θα υπάρξουν επιπτώσεις στην αγορά , όσον αφορά στην επάρκεια και στις τιμές προϊόντων.

μια τεράστια απώλεια ειναι ότι πλημμύρισε η κεντρική λαχαναγορά της Λάρισας , με καταστροφή των προϊόντων και τώρα υπάρχει τεράστια έλλειψη που επιβαρύνει περαιτέρω την υπάρχουσα κατάσταση, με επιπρόσθετη ελλειψη προϊόντων, που είναι δύσκολο να αναπληρωθεί.
Έτσι είναι.

Η Θεσσαλία είναι τεράστια και οι περισσότερες περιοχές δεν έχουν άμεσο πρόβλημα.

floods_thessaly_daniel_sentinel1_070923.jpg
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
21.459
Reaction score
36.006
Οι οικολόγοι κλπ είναι ενώσεις με μεγάλη δύναμη. Μονοπωλούν έναν στη θεωρία ευγενή σκοπό, οπότε έχουν ελεύθερο πεδίο. Τι πιο ευγενές από την προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων, έτσι;
Αρκεί να δούμε τις ακραιφνείς διατάξεις της πλέον πρόσφατης νομοθεσίας για τα ζώα για να αντιληφθούμε τη δύναμή τους.
 

D

Deleted member 50795

Guest
Ένα άλλο θέμα που μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα , είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης . Εχει σταματήσει η διαδικασία στην πόλη και πέριξ και δεν έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση προς ενημέρωση των πολιτών , για να γίνει σχετική διαχείριση των σκουπιδιών από μέρους τους και της ανακύκλωσης στα σπίτια τους.(οι κάδοι γεμίζουν π.χ. με εμφιαλωμένα μπουκάλια γρήγορα τώρα και όχι μόνο).
Το θεωρώ κάτι που πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα , για να μη ξεφύγει η κατάσταση. :geek:

update.
τελικα μετά από ψάξιμο είδα ότι έβγαλαν ανακοίνωση πριν 2 ώρες.
 
Last edited by a moderator:

Μηνύματα
7.506
Reaction score
1.612
Φτάνει να μη θεωρείς αποτυχία αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία, γιατί στη Λιβύη ήδη μετράνε 2000 νεκρούς απο τον Daniel που τους επισκέφτηκε μετά απο εμάς... Μάλλον για επιτυχία θα πρέπει να μιλάμε...
Εξαρτάται πως εννοεί κανείς την επιτυχία. Αν επιτυχία είναι το να είναι η Ελλάδα καλύτερα θωρακισμένη σε πλημμύρες από τη Λιβύη, νομίζω ότι έχει τεθεί χαμηλά ο πήχης.

Το σχόλιο αφορούσε γενικότερα την πολιτική προστασία, και δεν θα έλεγε εύκολα κανείς ότι φέτος το καλοκαίρι η πολιτική προστασία τα πήγε καλά.

Υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι αφενός η κυβέρνηση παραχαλάρωσε θεωρώντας ότι μετά το 41% δεν υπήρχαν και πολλά να γίνουν και ότι μπορούν να αράξουν.

Υπάρχει επιπλέον η εντύπωση όμως ότι θεώρησαν ότι τα γεγονότα του 2020 και του 2021 ήταν μοναδικά, τελειώσαν και δεν θα μας απασχολήσουν ξανά αντίστοιχα.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
16.829
Reaction score
30.759
Το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής δεν θα αποκατασταθεί ούτε σε ένα μήνα, λένε οι υπεύθυνοι.

Άκουγα το πρωί καθηγητή Πολυτεχνείου να λέει πως, όχι σπίτια, όχι περιοχές, αλλά ακόμα και ολόκληρα χωριά πρέπει να βγούν ολική καταστροφή και τα εγκαταληφθούν. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα εκεί.
Άλλος καθηγητής έλεγε χθές πως τα εκατομμύρια κυβικά χώμα και πέτρα που έχουν κατέβει στην πεδιάδα από τα βουνά έχουν αλλάξει το τοπίο. Την παλιά επιφάνεια που ξέραμε πρέπει να την ξεχάσουμε. Η μεταφορά τους είναι αδύνατη καθώς θα πρέπει να βρεθεί χώρος να φιλοξενήσει μόνιμα αυτά τα εκατομμύρια κυβικά που θα πρέπει να φύγουν από τον κάμπο.

Καληνύχτα.
 

Μηνύματα
22.311
Reaction score
16.351
Πολλοί καθηγητάδες πέσανε μαζεμένοι όμως (ξεκινώντας από τον 16.000 χρόνια...), κι όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι, λένε... (γνωστό το υπόλοιπο) :geek:
 

ika

News
Μηνύματα
16.410
Reaction score
15.120
Ναι αλλά έχει και 55 νεκρούς στα Τέμπη πριν 5 μήνες, εφησυχάζεις και με 50%?
Μην ξεχνάμε πως κρίνεται σαν 4+ χρονών κυβέρνηση, όχι σαν 3 μηνών.
Δεν αποτελεί δικαιολογία η αναδιανομή των υπουργείων στους ίδιους υπουργούς συνολικά.
 
Last edited:

Μηνύματα
7.471
Reaction score
12.240
Εξαρτάται πως εννοεί κανείς την επιτυχία. Αν επιτυχία είναι το να είναι η Ελλάδα καλύτερα θωρακισμένη σε πλημμύρες από τη Λιβύη, νομίζω ότι έχει τεθεί χαμηλά ο πήχης.

Το σχόλιο αφορούσε γενικότερα την πολιτική προστασία, και δεν θα έλεγε εύκολα κανείς ότι φέτος το καλοκαίρι η πολιτική προστασία τα πήγε καλά.

Υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι αφενός η κυβέρνηση παραχαλάρωσε θεωρώντας ότι μετά το 41% δεν υπήρχαν και πολλά να γίνουν και ότι μπορούν να αράξουν.

Υπάρχει επιπλέον η εντύπωση όμως ότι θεώρησαν ότι τα γεγονότα του 2020 και του 2021 ήταν μοναδικά, τελειώσαν και δεν θα μας απασχολήσουν ξανά αντίστοιχα.
Συμφωνώ εν μέρει. Πράγματι πρέπει να γίνουν έργα και να δουν σοβαρά πλέον τη κατάσταση, ενώ περιμένω σαν πολίτης να γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί αν τα έργα μετά τον Ιανό έγιναν σωστά. Δεν μπορώ όμως να παραβλέψω το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε ακραία, πολύ ισχυρά φαινόμενα. Όταν η χώρα ψηνόταν για δύο εβδομάδες απο τον καύσωνα, ήταν αναμενόμενο ότι και η παραμικρή φωτιά θα οδηγούσε στα αποτελέσματα που είδαμε. Δυστυχώς, αυτό δεν μαζεύεται, ενώ όσο προσεκτικοί και να είμαστε σαν πολίτες, πάντα θα υπάρχουν οι εμπρηστές, καθώς και οι ανεγκέφαλοι που δεν θα λάβουν υπόψιν τις οδηγίες του κράτους και θα δουλέψουν με φωτιά κοντά σε δάση, ξερόχορτα κλπ. Και όταν σου λένε ότι έριξε νερό με το τουλούμι ( κάτι που είδα κι εγώ στην Αθήνα, πόσο μάλλον εκεί πάνω που έριξε τη διπλάσια+ ποσότητα νερού ), είπαμε, να ρίξω ευθύνες στο κράτος, αλλά κράτος είναι, δεν είναι ο Μωυσής.
Αυτό που αξιώνω λοιπόν σαν πολίτης, εκφράζοντας τη κατανόησή μου για την ισχύ των φαινομένων ( και απο αυτό θα ήθελα να ξεκινάει το λόγο της η αντιπολίτευση, κάτι που δεν κάνει και γι'αυτό τους χαρακτηρίζω λαϊκιστές ), είναι να γίνουν άμεσα μελέτες και να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή τους, όχι μόνο για τη Θεσσαλία, αλλά για όσες περιοχές ελοχεύει ο κίνδυνος παρόμοιων καταστροφών.
Όπως προείπα, η πληγείσα περιοχή καταστράφηκε. Αν βιαστούν να τη ξαναχτίσουν όπως ήταν, το χάσαμε το παιχνίδι. Το θέμα είναι να αναλάβει την ευθύνη το κράτος και να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να αποκλειστεί ( ή να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό ) η πιθανότητα να ξαναδούμε τέτοιες πλημμύρες στη Θεσσαλία. Αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μετεγκατασταθούν οι πολίτες σε πιο ασφαλή σημεία στα οποία δεν θα επηρεάζουν τη λειτουργία απορροής των υδάτων, ας τους το εξηγήσουν και ας γίνει.
Ναι αλλά έχει και 55 νεκρούς στα Τέμπη, εφησυχάζεις και με 50%?
Μην ξεχνάμε πως είναι πιά 4+ χρόνια κυβέρνηση, δεν είναι 3 μηνών.
Έχει 55 νεκρούς στα Τέμπη, αλλά αν τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας, απλά θα περιμέναμε μέχρι να τοποθετηθούν και να μπουν επιτέλους σε λειτουργία οι πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας. Πρέπει να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος αξαρτώμενος απο τις ορέξεις του εκάστοτε ανεύθυνου / ανεγκέφαλου υπαλλήλου του; Όχι και γι'αυτό θέλουμε τις πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας. Όταν όμως κάποιος προσλαμβάνεται σε μια εργασία, ενημερώνεται για το έργο που θα πρέπει να κάνει, για τους κανόνες και θα πρέπει να τους ακολουθεί ευλαβικά. Όπως είπα και στο σχετικό νήμα, αρκετές απο τις λειτουργίες του στρατού γίνονται χειροκίνητα, χωρίς κάποια δικλείδα ασφαλείας. Απο βολές με τυφέκια μέχρι βολές με πυροβόλα, πυροβόλα απο μικρής έως εξαιρετικά μεγάλης ζημιάς που μπορούν να προκαλέσουν. Έχω συμμετάσχει σε αρκετές βολές όπου ρίχναμε σε πεδίο βολής αρκετά κοντά σε χωριό, μια μικρή απόκλιση στα στοιχεία βολής θα σήμαιναν καταστροφή του χωριού και τον θάνατο αρκετών συμπολιτών μας. Γιατί δεν σκοτώσαμε και δεν σκοτώνεται κόσμος; Γιατί τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας.
 
Last edited:

Μηνύματα
7.506
Reaction score
1.612
Συμφωνώ εν μέρει. Πράγματι πρέπει να γίνουν έργα και να δουν σοβαρά πλέον τη κατάσταση, ενώ περιμένω σαν πολίτης να γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί αν τα έργα μετά τον Ιανό έγιναν σωστά. Δεν μπορώ όμως να παραβλέψω το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε ακραία, πολύ ισχυρά φαινόμενα. Όταν η χώρα ψηνόταν για δύο εβδομάδες απο τον καύσωνα, ήταν αναμενόμενο ότι και η παραμικρή φωτιά θα οδηγούσε στα αποτελέσματα που είδαμε. Δυστυχώς, αυτό δεν μαζεύεται, ενώ όσο προσεκτικοί και να είμαστε σαν πολίτες, πάντα θα υπάρχουν οι εμπρηστές, καθώς και οι ανεγκέφαλοι που δεν θα λάβουν υπόψιν τις οδηγίες του κράτους και θα δουλέψουν με φωτιά κοντά σε δάση, ξερόχορτα κλπ. Και όταν σου λένε ότι έριξε νερό με το τουλούμι ( κάτι που είδα κι εγώ στην Αθήνα, πόσο μάλλον εκεί πάνω που έριξε τη διπλάσια+ ποσότητα νερού ), είπαμε, να ρίξω ευθύνες στο κράτος, αλλά κράτος είναι, δεν είναι ο Μωυσής.
Αυτό που αξιώνω λοιπόν σαν πολίτης, εκφράζοντας τη κατανόησή μου για την ισχύ των φαινομένων ( και απο αυτό θα ήθελα να ξεκινάει το λόγο της η αντιπολίτευση, κάτι που δεν κάνει και γι'αυτό τους χαρακτηρίζω λαϊκιστές ), είναι να γίνουν άμεσα μελέτες και να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή τους, όχι μόνο για τη Θεσσαλία, αλλά για όσες περιοχές ελοχεύει ο κίνδυνος παρόμοιων καταστροφών.
Όπως προείπα, η πληγείσα περιοχή καταστράφηκε. Αν βιαστούν να τη ξαναχτίσουν όπως ήταν, το χάσαμε το παιχνίδι. Το θέμα είναι να αναλάβει την ευθύνη το κράτος και να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να αποκλειστεί ( ή να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό ) η πιθανότητα να ξαναδούμε τέτοιες πλημμύρες στη Θεσσαλία. Αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μετεγκατασταθούν οι πολίτες σε πιο ασφαλή σημεία στα οποία δεν θα επηρεάζουν τη λειτουργία απορροής των υδάτων, ας τους το εξηγήσουν και ας γίνει.

Έχει 55 νεκρούς στα Τέμπη, αλλά αν τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας, απλά θα περιμέναμε μέχρι να τοποθετηθούν και να μπουν επιτέλους σε λειτουργία οι πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας. Πρέπει να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος αξαρτώμενος απο τις ορέξεις του εκάστοτε ανεύθυνου / ανεγκέφαλου υπαλλήλου του; Όχι και γι'αυτό θέλουμε τις πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας. Όταν όμως κάποιος προσλαμβάνεται σε μια εργασία, ενημερώνεται για το έργο που θα πρέπει να κάνει, για τους κανόνες και θα πρέπει να τους ακολουθεί ευλαβικά. Όπως είπα και στο σχετικό νήμα, αρκετές απο τις λειτουργίες του στρατού γίνονται χειροκίνητα, χωρίς κάποια δικλείδα ασφαλείας. Απο βολές με τυφέκια μέχρι βολές με πυροβόλα, πυροβόλα απο μικρής έως εξαιρετικά μεγάλης ζημιάς που μπορούν να προκαλέσουν. Έχω συμμετάσχει σε αρκετές βολές όπου ρίχναμε σε πεδίο βολής αρκετά κοντά σε χωριό, μια μικρή απόκλιση στα στοιχεία βολής θα σήμαιναν καταστροφή του χωριού και τον θάνατο αρκετών συμπολιτών μας. Γιατί δεν σκοτώσαμε και δεν σκοτώνεται κόσμος; Γιατί τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας.
Κοίτα τι γίνεται τώρα:

1. Οι ποσότητες νερού ήταν ασύλληπτες, δεν υπήρχε τρόπος να μην πλημμυρίσουν περιοχές.
2. Οι περιοχές που πλημμύρισαν ταυτίζονται με τους χάρτες πλημμύρας που υποχρεώθηκε η χώρα να εκπονήσει και είναι αναρτημένοι από το 2018. Άρα ήξεραν που θα πέσει το νερό και που θα πλημμυρίσει.
3. Βάσει των ανωτέρω η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη προσφύγει κατά της χώρας, επειδή δεν έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν.
4. Το 112 εστάλη (αν και έχω διαβάσει ότι δεν εστάλη παντού) δεν αρκεί όμως όταν μιλάμε για εκκένωση περιοχών. Θα έπρεπε να υπάρξει οργανωμένη εκκένωση, με οργανωμένα συνεργεία αστυνομίας και πολιτικής προστασίας να παίρνουν τον κόσμο από τα χωριά της λεκάνης που θα πλημμύριζε. Δεν έγινε, η πολιτεία αρκέστηκε στην αποστολή του 112.
5. Από το 2020 πέρασαν 3 χρόνια και φαίνεται να μην ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν ανακοινωθεί (και για τα οποία κυβερνητικοί και αυτοδιοικητικοί κορδώνονταν).
6. Από το βράδυ της Τρίτης υπήρχαν δημοσιεύματα για ανθρώπους στις στέγες στις πλημμυρισμένες περιοχές που ζητούσαν βοήθεια. Θα έπρεπε από τότε τα παντός καιρού πτητικά μέσα έρευνας και διάσωσης να επιχειρούν (τα Super Puma της ΠΑ προορίζονται για Combat Search and Rescue, δηλαδή Έρευνα και Διάσωση Μάχης, προφανώς στη μάχη δεν περιμένουν να σταματήσει η βροχή για να βγούνε να κάνουν τη δουλειά τους).
7. Από τα 12 Super Puma της ΠΑ και τα 6 Dauphin του λιμενικού πετούσαν δύο Super Puma.
8. Υπήρξαν δημοσιεύματα και στον φιλοκυβερνητικό τύπο ότι τις πρώτες ώρες - ημέρες της καταστροφής στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας γινόταν πανικός και δεν ήξεραν τι να κάνουν.
9. Πλημμύρισε η βάση των ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο. Ο Στρατός διέψευσε, λέγοντας ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα είναι παροπλισμένα από χρόνια και την επόμενη ημέρα είδαμε ελικόπτερο από αυτά τα από χρόνια παροπλισμένα να πετάει κανονικά και να κάνει αποστολές εφοδίων.

Για το 1 δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς την κυβέρνηση. Για τα 2-9? Δεν είναι αποτέλεσμα κακής ή ελλιπούς διαχείρισης; Με τα 2-9 να έχουν γίνει νιώθει κανείς πολίτης ασφαλής ή θωρακισμένος από επόμενες αντίστοιχες καταστροφές;
 


ika

News
Μηνύματα
16.410
Reaction score
15.120
....
Έχει 55 νεκρούς στα Τέμπη, αλλά αν τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας, απλά θα περιμέναμε μέχρι να τοποθετηθούν και να μπουν επιτέλους σε λειτουργία οι πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας. Πρέπει να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος αξαρτώμενος απο τις ορέξεις του εκάστοτε ανεύθυνου / ανεγκέφαλου υπαλλήλου του; Όχι και γι'αυτό θέλουμε τις πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας. Όταν όμως κάποιος προσλαμβάνεται σε μια εργασία, ενημερώνεται για το έργο που θα πρέπει να κάνει, για τους κανόνες και θα πρέπει να τους ακολουθεί ευλαβικά.....
Σωστά, αλλά η κάθε κυβέρνηση κρίνεται για τα αποτελέσματα της διακυβένησής της στα γεγονότα που αντιμετωπίζει συνήθως. Σε ποιανού τα χέρια σκάει το πρόβλημα, πως το αντιμετωπίζει, τι προετοιμασία, τι ελέγχους έχει κάνει.
Όπως έκατσε του Γιωργάκη το ΔΝΤ (και ας έχουν μερίδιο ευθύνης και όλοι οι προηγούμενοι), όπως έκατσε στον ΣΥΡΙΖΑ το Μάτι (και ίσως έχουν κάποιο μερίδιο ευθύνης και όλοι οι προηγούμενοι), όπως έκατσαν στην ΝΔ τα Τέμπη (και ίσως έχουν κάποιο μερίδιο ευθύνης και όλοι οι προηγούμενοι) κοκ.
Στα Τέμπη ήταν ήδη 3.5 χρόνια κυβέρνηση η ΝΔ και 3 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ στο Μάτι, δεν βλέπω δικαιολογία πως δεν τα έκαναν από το 2000 όλοι οι προηγούμενοι, άρα τι ψάχνουμε. Στο τέλος θα βγει πως φταίνε ο Όθωνας και η Αμαλία.
Καραμέλα που λένε βέβαια όλοι όσοι κυβερνάνε.
3.5 χρόνια δεν μπόρεσαν να διορθώσουν τις μ@λ@κίες/αβλεψίες των προηγούμενων στον ΟΣΕ?
Δεν έγινε το συμβάν το 19, το 23 έγινε.
Πόσα χρόνια χρειάζονται τελικά, καμιά 50αριά?
Λάθη γίνονται συνεχώς πάνω στην δουλεία, το τι έχει γίνει για να αποφευχθούν έχει σημασία.
Και φυσικά χρειάζεται ελέγχος συμμόρφωσης των πρωτοκόλλων.
Με τα Rafale και τις Belh@ra πως έγινε (και σωστά) fast track διαδικασία? (όταν θέλουν, μπορούν δλδ)
Γιατί με τους διαγωνισμούς του δημοσίου σε 15 χρόνια θα έβγαινε ο νικητής.
Δεν μπορούσαν/ήθελαν να γίνει το ίδιο και στον ΟΣΕ πχ?
Δεν επιβάλλεται ο νέος να διορθώνει τα λάθη και τις παραλήψεις του προηγούμενου σύντομα?

Δεν βγάζουμε τους επόμενους και μαυρίζουμε τους προηγούμενους, για να κάνουν και να λένε τις ίδιες π@π@ριές.

Πριν τις βουλευτικές του 23, έσκασαν τα Τέμπη.
Πριν τις αυτοδιοικητικές οι φωτιές και οι πλημμύρες, ενδιαφέρον θα έχει.
 
Last edited:

melina

Cargo 200
Μηνύματα
23.821
Reaction score
43.028
Ποσά χρόνια χρειάζονται άραγε για να ολοκληρωθεί ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο από την ημέρα της απόφασης μέχρι την παράδοση του στην ελληνική πραγματικότητα και με 2 χρόνια υπό καθεστώς πανδημίας;
 

Μηνύματα
7.506
Reaction score
1.612
Ποσά χρόνια χρειάζονται άραγε για να ολοκληρωθεί ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο από την ημέρα της απόφασης μέχρι την παράδοση του στην ελληνική πραγματικότητα και με 2 χρόνια υπό καθεστώς πανδημίας;
Ο Αγοραστός περηφανευόταν πριν δύο χρόνια, ότι είχαν επί των ημερών του ολοκληρωθεί ή ήταν σε εξέλιξη αντπλυμμηρικά έργα 200+ εκατομμυρίων (580 μαζί με την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας).

Ας σκεφτόταν αυτός αν είναι ρεαλιστική η παράδοση έργων 200+ δις σε δύο χρόνια υπό καθεστώς πανδημίας στην Ελληνική πραγματικότητα.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
23.821
Reaction score
43.028
Ο Αγοραστός περηφανευόταν πριν δύο χρόνια, ότι είχαν επί των ημερών του ολοκληρωθεί ή ήταν σε εξέλιξη αντπλυμμηρικά έργα 200+ εκατομμυρίων (580 μαζί με την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας).

Ας σκεφτόταν αυτός αν είναι ρεαλιστική η παράδοση έργων 200+ δις σε δύο χρόνια υπό καθεστώς πανδημίας στην Ελληνική πραγματικότητα.
Εκτός του ότι αυτό δεν απαντάει στο ερώτημα μου θα είχε ένα νόημα αν απευθυνόταν σε ψηφοφόρους του Αγοραστου. Οι οποίοι όμως δεν θα είχαν και τέτοιες απορίες σε πρώτο χρόνο.
οποτε;
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
21.459
Reaction score
36.006
Ας σκεφτούμε μόνο πόσα τέτοια έργα έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τη δεκαετία του 1950 ως υπουργός δημοσίων έργων. Μπορεί να προϋπήρχαν οι μελέτες ή να επρόκειτο για έργα που είχαν παγώσει λόγω πολέμου (πχ η αποξήρανση της λίμνης της Λαψίστας στα Γιάννενα) πάντως σίγουρα φέρουν τη σφραγίδα του. Βούληση να υπάρχει. Και συντονισμός.
 

Μηνύματα
22.311
Reaction score
16.351
Κι όπως έλεγα και σε άλλο μήνυμα, τα συνεργεία των εργολάβων να έρχονται κάθε μέρα στο ίδιο έργο, όχι μία εδώ, μια εκεί, και δεν ξέρω μετά από πόσο επιστροφή, για να φαίνεται ότι προχωράνε 10 έργα μαζεμένα....
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
39.081
Reaction score
79.762
 




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.848
Μηνύματα
2.954.111
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29
Top