- Reaction score
- 3.539
Του επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους ΚΑΙ της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα (άρα να μην επιστρέψει σπίτι του) ΚΑΙ της μη προσέγγισης του χωριού (όπου έχει και τη μόνο οικία στη χώρα μας). Δηλαδή πού να πάει;
Γι' αυτό..''Εξω από τα δικαστήρια βρέθηκαν συγγενείς του θύματος για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του δικού τους ανθρώπου από τα πυρά του 71χρονου. ''
Σωστά..Μόνο που οι περιοριστικοί όροι αφορούν στην αποτροπή διάπραξης νέων αδικημάτων από τον κατηγορούμενο, όχι σε βάρος αυτού.
Ναι υπάρχει σαφώς εδώ και χρόνια, δεν ξέρω για ποιόν λόγο, αλλά κάτι υποψιάζομαι με τις ψήφους τους.Υπάρχει κάποια οδηγία να μην αναφέρεται καθόλου όταν οι δράστες είναι γύφτοι/αθίγγανοι/Ρομάνι;
Μπορεί να φοβούνται ότι θα τελειώσουν σε κάποια φάση τα ονόματα.Θεσσαλία: Άρχισαν το πλιάτσικο στα ρημαγμένα σπίτια - Βίντεο - Ντοκουμέντο - ΤΟ ΒΗΜΑ
Φαινόμενα πλιάτσικου έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους στη Θεσσαλία καθώς διάφοροι επιτήδειοι κοιτούν να εκμεταλλευτούν προς ίδιον όφελος την κατάσταση που έχει δημιουργηθείwww.tovima.gr
Υπάρχει κάποια οδηγία να μην αναφέρεται καθόλου όταν οι δράστες είναι γύφτοι/αθίγγανοι/Ρομάνι;
Γιατί οι περισσότεροι το υποψιαστηκαμε αμέσως και δεν νομίζω η φαντασία μας να οργιάζει.
Απαγορεύεται η συλλογή σαλιγκαριών αυτή την εποχή, λόγω αναπαραγωγής, όπως συμβαίνει και με άλλα είδη. Πέρα βέβαια από το ό,τι 25 κιλά σαλιγκάρια... είναι ξεκλήρισμα ολόκληρης περιοχής και δεν προορίζονται βέβαια για... μεζεδάκι του φαγητού του, αλλά να τα πουλήσει.αν εξαιρέσουμε ότι ανήλικος οδηγούσε, υπάρχει κάποιο μεγάλο έγκλημα που δεν βλέπω εδώ;
Κι εγώ αυτήν την εποχή τα συλλέγω - τα σαλιγκάρια - κάθε μέρα μισό κιλό….και σκουπίζω επιμελώς και τα «παιδιά τους» γιατί μου αφανίζουν την σοδειά και τα λουλούδια μου…Να μ έβλεπε κανείς το βράδυ με το φακό….και τη σακούλα που καταλήγει στον κάδο.Απαγορεύεται η συλλογή σαλιγκαριών αυτή την εποχή, λόγω αναπαραγωγής, όπως συμβαίνει και με άλλα είδη. Πέρα βέβαια από το ό,τι 25 κιλά σαλιγκάρια... είναι ξεκλήρισμα ολόκληρης περιοχής και δεν προορίζονται βέβαια για... μεζεδάκι του φαγητού του, αλλά να τα πουλήσει.
Σαλιγκάρια και απαγορεύσεις
Μπορεί να διαφεύγει σε κάποιους, αλλά από την 1η Ιουλίου απαγορεύεται η συλλογή, μεταφορά, διακίνηση και εμπορία εδώδιμων σαλιγκαριών. Δεν πρόκειται για καπρίτσιο, αλλά για νόμο του κράτους περί προστασίας αυτοφυούς χλωρίδας και πανίδας (με ΦΕΚ 23/Α/81, 43/Α/81 και 114/Α/87). Η απαγόρευση ισχύει...www.patris.gr
Κάτι αντίστοιχο κάνουν διάφοροι με προστατευόμενα φυτά, και σχεδόν τα εξαφανίζουν από τον τόπο...
Κι εγώ αυτήν την εποχή τα συλλέγω - τα σαλιγκάρια - κάθε μέρα μισό κιλό….και σκουπίζω επιμελώς και τα «παιδιά τους» γιατί μου αφανίζουν την σοδειά και τα λουλούδια μου…Να μ έβλεπε κανείς το βράδυ με το φακό….και τη σακούλα που καταλήγει στον κάδο.
Νοιωθω σαν να τα εκτρέφω άθελα μου!
Υ.Γ. Είναι έγκλημα!?
Από τον κήπο σου; Δεν ξέρω κιόλας, αλλά μου φαίνεται δύσκολο να περιγραφεί ο κήπος ως μέρος προστασίας άγριας φύσης, χλωρίδας και πανίδας! Ποτέ δεν ξέρεις, αλλά αυτά τα σαλιγκάρια μάλλον ως ανεπιθύμητα αντιμετωπίζονται, κι όχι ως 'εδώδιμα'Κι εγώ αυτήν την εποχή τα συλλέγω - τα σαλιγκάρια - κάθε μέρα μισό κιλό….και σκουπίζω επιμελώς και τα «παιδιά τους» γιατί μου αφανίζουν την σοδειά και τα λουλούδια μου…Να μ έβλεπε κανείς το βράδυ με το φακό….και τη σακούλα που καταλήγει στον κάδο.
Νοιωθω σαν να τα εκτρέφω άθελα μου!
Υ.Γ. Είναι έγκλημα!?