Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.594
Του επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους ΚΑΙ της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα (άρα να μην επιστρέψει σπίτι του) ΚΑΙ της μη προσέγγισης του χωριού (όπου έχει και τη μόνο οικία στη χώρα μας). Δηλαδή πού να πάει;
''Εξω από τα δικαστήρια βρέθηκαν συγγενείς του θύματος για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του δικού τους ανθρώπου από τα πυρά του 71χρονου. ''
Γι' αυτό.. ;)

Να νοικιάσει στο Πήλιο..
Τώρα είναι φτηνά.. :rolleyes:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.552
Μόνο που οι περιοριστικοί όροι αφορούν στην αποτροπή διάπραξης νέων αδικημάτων από τον κατηγορούμενο, όχι σε βάρος αυτού.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.594
Μόνο που οι περιοριστικοί όροι αφορούν στην αποτροπή διάπραξης νέων αδικημάτων από τον κατηγορούμενο, όχι σε βάρος αυτού.
Σωστά..
Φοβούνται μην του την πέσουν και τους ''φάει'' κι αυτούς.. :whistling:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.552

Υπάρχει κάποια οδηγία να μην αναφέρεται καθόλου όταν οι δράστες είναι γύφτοι/αθίγγανοι/Ρομάνι;

Γιατί οι περισσότεροι το υποψιαστηκαμε αμέσως και δεν νομίζω η φαντασία μας να οργιάζει.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.436
Υπάρχει κάποια οδηγία να μην αναφέρεται καθόλου όταν οι δράστες είναι γύφτοι/αθίγγανοι/Ρομάνι;
Ναι υπάρχει σαφώς εδώ και χρόνια, δεν ξέρω για ποιόν λόγο, αλλά κάτι υποψιάζομαι με τις ψήφους τους.
Φτάσαμε να φοβόμαστε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Reaction score
1.178
Στον καταυλισμό του νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι, δεκάδες τηλέφωνα στην αστυνομία για παράπονα, απάντηση δεν τους πειράζουμε για να μην μας πούνε φασίστες, ψηφαλάκια αλλά το κυριότερο ευρωπαικά κονδύλια.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.753
Μαρούσι: Χτύπημα της ΕΛΑΣ σε συμμορία ανήλικων ρομά που λήστευε - Polis 24

Το «ξεδόντιασμα» μιας άγριας συμμορίας «αμούστακων» Ρομά που έβαζε στο μάτι μαθητές και πολίτες και τους άρπαζαν, τα κινητά τους τηλέφωνα και ό,τι πολύτιμο κουβαλούσαν πάνω τους, σε μια περίπτωση άρπαξαν μέχρι και τη συσκευή μέτρησης σακχάρου (!) από το τσαντάκι μαθητή, κατάφεραν προχτές (11.9.2023) αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Αμαρουσίου.

Reaction score
12.226
Στη περιοχή μου πάντως, χθες ήταν η δεύτερη φορά που είδα δύο τζιποειδή αυτοκίνητα, απο τα οποία βγήκαν κουκουλοφόροι αστυνομικοί ( μιλάμε για μπουλούκι, όχι δύο τρία άτομα ) οι οποίοι ακροβολίζονται γύρω απο τα προς έλεγχο οχήματα με τα "αυτόματα" στα χέρια ( πριν δύο εβδομάδες ένα αυτοκίνητο που έδειχνε να ανήκει σε "ρομά", χθες ένα μηχανάκι ). Προ μερικών μηνών, άγνωστοι γάζωσαν ένα γειτονικό σπίτι που μένουν "ρομά", ίσως σχετίζονται τα γεγονότα.
Άκρως ενδιαφέρον!

Reaction score
1.550

Γιατί οι περισσότεροι το υποψιαστηκαμε αμέσως και δεν νομίζω η φαντασία μας να οργιάζει.
Μπορεί να φοβούνται ότι θα τελειώσουν σε κάποια φάση τα ονόματα.

Reaction score
15.985
αν εξαιρέσουμε ότι ανήλικος οδηγούσε, υπάρχει κάποιο μεγάλο έγκλημα που δεν βλέπω εδώ;
Απαγορεύεται η συλλογή σαλιγκαριών αυτή την εποχή, λόγω αναπαραγωγής, όπως συμβαίνει και με άλλα είδη. Πέρα βέβαια από το ό,τι 25 κιλά σαλιγκάρια... είναι ξεκλήρισμα ολόκληρης περιοχής και δεν προορίζονται βέβαια για... μεζεδάκι του φαγητού του, αλλά να τα πουλήσει.

Κάτι αντίστοιχο κάνουν διάφοροι με προστατευόμενα φυτά, και σχεδόν τα εξαφανίζουν από τον τόπο...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.552
Ε, είπα 'μεγάλο'. Πού να ξέρω εγώ από απαγορεύσεις σχετικά με σαλίγκαρους. Και είναι ποινικό αδίκημα αυτό; Να συλλέγεις σαλιγκάρια; Και ακόμη περισσότερο. Είναι αυτό από εκείνα που αποτελούν προτεραιότητα της αστυνομίας, και την αποσπούν από την επιτέλεση των καθηκόντων της στην καταπολέμηση, δεν ξέρω, της βαριάς εγκληματικότητας;

Reaction score
15.985
Δεν γράφω ότι έπρεπε να ξέρεις, ρώτησες, απάντησα... Γράφει και το νόμο μέσα, διάβασε τον για τις ποινές και τι προβλέπει...

ΥΓ. Φαντάζομαι οι αστυνομικοί δεν έψαχναν ειδικά γι αυτόν τον 'εγκληματία' σαλιγκαροσυλλέκτη, κάποιο μπλόκο/έλεγχο θα έκαναν στον δρόμο, τον σταμάτησαν και βρήκαν τα σαλιγκάρια...

Reaction score
1.240
FYI Μεταξύ τους οι γύφτοι αποκαλούνται γύφτοι και όχι ρομά.
Γύφτοι και τίποτα άλλο.
2 χρόνια ήμουν σε γυφτοσχολείο ( Δημοτικό) και τα γυφτάκια κάθε πρωί έκαναν ατέλειωτη ουρά με τα 20αρικα στο χέρι να αγοράσουν σάντουιτς .
Οι δε γονείς έρχονταν με Porsche Cayenne, Μ5, S class Κτλ να τα πάρουν από το σχολείο.
2 χρόνια τα έμαθα. Δεν χρειάζεται καμία συμπάθεια προς αυτούς.

Reaction score
16.064
Απαγορεύεται η συλλογή σαλιγκαριών αυτή την εποχή, λόγω αναπαραγωγής, όπως συμβαίνει και με άλλα είδη. Πέρα βέβαια από το ό,τι 25 κιλά σαλιγκάρια... είναι ξεκλήρισμα ολόκληρης περιοχής και δεν προορίζονται βέβαια για... μεζεδάκι του φαγητού του, αλλά να τα πουλήσει.

Κάτι αντίστοιχο κάνουν διάφοροι με προστατευόμενα φυτά, και σχεδόν τα εξαφανίζουν από τον τόπο...
Κι εγώ αυτήν την εποχή τα συλλέγω - τα σαλιγκάρια - κάθε μέρα μισό κιλό….και σκουπίζω επιμελώς και τα «παιδιά τους» γιατί μου αφανίζουν την σοδειά και τα λουλούδια μου…Να μ έβλεπε κανείς το βράδυ με το φακό….και τη σακούλα που καταλήγει στον κάδο.

Νοιωθω σαν να τα εκτρέφω άθελα μου!

Υ.Γ. Είναι έγκλημα!?:o

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.552
Κι εγώ αυτήν την εποχή τα συλλέγω - τα σαλιγκάρια - κάθε μέρα μισό κιλό….και σκουπίζω επιμελώς και τα «παιδιά τους» γιατί μου αφανίζουν την σοδειά και τα λουλούδια μου…Να μ έβλεπε κανείς το βράδυ με το φακό….και τη σακούλα που καταλήγει στον κάδο.

Αυτό είναι νομίζω σκηνή από τον Κόμη Μοντεχρίστο. Ο τηλεγραφητής μάζευε τα σαλιγκάρια που του έτρωγαν τις φράουλες

Reaction score
15.985

Από τον κήπο σου; Δεν ξέρω κιόλας, αλλά μου φαίνεται δύσκολο να περιγραφεί ο κήπος ως μέρος προστασίας άγριας φύσης, χλωρίδας και πανίδας! Ποτέ δεν ξέρεις, αλλά αυτά τα σαλιγκάρια μάλλον ως ανεπιθύμητα αντιμετωπίζονται, κι όχι ως 'εδώδιμα' :geek: :roflmao:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.448
Πριν λίγο στον Πειραιά άνδρας που κατοικούσε σε διπλανή πολυκατοικία πυροβόλησε στο πρόσωπο με καραμπίνα νεαρό υπάλληλο πάρκινγκ επειδή τον ενοχλούσε κάποιο αυτοκίνητο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.541
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106