Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.819
Είναι πολύ καλή ιδέα αυτή για περιορισμό των λέξεων ανά δημοσίευση. Θααα το σκεφτούμε (Θεοφράστου από τα παλιά την ώρα που κλείνει το ντουλαπάκι του συνοδηγού στην έκθεση).

¨Ασε που θα πρέπει να κοπούν όλα τα τεχνικά (και πιο ενδιαφέροντα) του Bhutia. :D
Όχι. Οι τεχνικής φύσεως δημοσιεύσεις θα έχουν - ως είθισται κι αρμόζει - carte blanche*.

*αντιφατικό αλλά με εννοείτε θεωρώ.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Είναι πολύ καλή ιδέα αυτή για περιορισμό των λέξεων ανά δημοσίευση. Θααα το σκεφτούμε (Θεοφράστου από τα παλιά την ώρα που κλείνει το ντουλαπάκι του συνοδηγού στην έκθεση).

Όχι. Οι τεχνικής φύσεως δημοσιεύσεις θα έχουν - ως είθισται κι αρμόζει - carte blanche*.

Εμένα δεν με νοιάζει αυτό (καθόλου όμως), αλλά αν νομίζεις πως με αυτό τον τρόπο θα έχεις λιγότερη δουλειά διαλογή-μεταφορά-διαγραφή σχολίων..
Περιμένω να έχεις μάλλον περισσότερη.. :rolleyes:

D

Deleted member 50795

Guest
Προτείνω οι υπότροποι να έχουν επιπλέον περιορισμό λέξεων, κάθε υπέρβαση= -10 λέξεις
το καλύτερο θα είναι το σύστημα ( κειμενογράφος) να είναι κλειδωμένο σε κάποιο όριο λέξεων και μετά να μη σου επιτρέπει να γράψεις άλλο.

μερικοι «διακεκριμένοι» χρήστες , θα μπορούσαν να έχουν ξεκλείδωτο σύστημα και να γραφουν περισσότερο , αλλά και πάλι με καποιο λογικό όριο , χωρίς να γίνεται κατάχρηση αυτού του ξεχωριστού προνομίου .. :geek:

προνόμιο , που θα μπορούν να αποκτούν και άλλοι εν καιρώ, ανάλογα με τη συνεισφορά τους στο φόρουμ.

το οποίο θα μπορεί να αφαιρεθεί ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με την κρίση της. διεύθυνσης του φόρουμ, για κάποιο λόγο που αντίκειται στην εύρυθμη λειτουργία αυτού.

Last edited by a moderator:

Reaction score
11.436
Το ευρύτατο δυναμικό headroom του σεταπ, είναι η μόνη θεραπεία, σε συνδυασμό με (...) χαμηλή ισχύ οδήγησης
Είπε αυτός που στα Magnepan είχε μερικά κιλοβατ ανά ηχείο! o_O

Κατά την γνώμη μου, δεν είναι τόσο απαραίτητος ο τερματοφύλακας στο ποδόσφαιρο. Τζάμπα λεφτά.
Ακουμπάει την μπάλα 5-10 φορές το πολύ
Για μια-δυο φάσεις θα ασχολούμαστε;
Θα θυμάστε από το δημοτικό όλους τους άχρηστους στην άμυνα τους βάζαμε, και τον πιο άσχετο τερματοφύλακα. Όλοι το ξέρουν αυτό.
Γάντια ρε φίλε στο ποδόσφαιρο; με τα πόδια παίζεται, όλοι το ξέρουν.
Κρυώνεις μωρή;
Έδωσες ρεσιτάλ σήμερα! :roflmao:

Όποιος δίνει βαρύτητα στις μεσαίες, από τα σαμπ θα έπρεπε να ξεκινήσει.
Το sub που έχω κοστίζει πιο πολύ από τους δορυφόρους και τα καλώδια μαζί. Κάντε αναγωγή κλίμακας, για να βγάλετε συμπέρασμα και για ακριβότερα συστήματα.

Reaction score
5.549
Το sub που έχω κοστίζει πιο πολύ από τους δορυφόρους και τα καλώδια μαζί. Κάντε αναγωγή κλίμακας, για να βγάλετε συμπέρασμα και για ακριβότερα συστήματα.
Απόλυτα αναμενόμενο σε δικάναλο nearfield το σαμπ να κοστίζει περισσότερο από τους δορυφόρους.
Και σε μένα εδώ που γράφω στο γραφείο το ίδιο ισχύει με τα Neumann.

Και nearfield να μην είναι το δικάναλο σύστημα, πάλι αξίζει το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ να πηγαίνει στη σωστή φόρτιση του χώρου με χαμηλό, δηλαδή στα σαμπ και τα συνακόλουθα αυτών.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.672
Οσον αφορά τα μεσαία υπάρχει ένας λόγος που αφορά όμως κυρίως την φροντίδα του χώρου καθώς ο έλεγχος τους και περιορισμός των ill effects τους εκει ... είναι ευεργετική και στα μεσαία.
Πάει ακόμα παραπέρα αυτό.

Δηλαδή, η αναγκαία ηχητική περιποίηση του χώρου με επίκεντρο τις χαμηλές συχνότητες, αρκεί και περισσεύει για τις μεσαιοϋψηλές, και ανεβάζει (όπως ήδη είπες) την ποιότητα ακρόασης σε όλο το φάσμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.672
Είπε αυτός που στα Magnepan είχε μερικά κιλοβατ ανά ηχείο! o_O
Σωστά.

Ο στόχος είναι να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν μικρότερη ισχύς, από κάθε εμπλεκόμενο ενισχυτικό στάδιο.

Το εν λόγω ηχείο, είναι ιδιαίτερα χαμηλής ευαισθησίας, και εκ των πραγμάτων απαιτείται υψηλή ισχύς ώστε να οδηγηθεί σωστά.

Η προσθήκη σαμπ, μειώνει τις ανάγκες οδήγησης του ηχείου, αφού αυτό παύει να αναπαράγει τις σημαντικά ενεργοβόρες 2 πρώτες οκτάβες.

Είχα βάλει σαμπ.

Η χρήση ενεργής πολυενίσχυσης σε αυτό το ηχείο, δηλαδή ένα ενισχυτικό στάδιο για καθέναν από τους 3 δρόμους του ηχείου, εξασφαλίζει περαιτέρω μείωση της αναγκαίας ισχύος ανά ενισχυτικό κλάδο, σε σχέση με την λειτουργία και των 3 δρόμων από ένα ενισχυτή.

Είχα υλοποιήσει και ενεργή τριενίσχυση του ηχείου.

Η δε έλλειψη παθητικού κρος, οδηγεί σε περαιτέρω μείωση της αναγκαίας ισχύος από τα ενισχυτικά στάδια, αφού παύει να καταναλώνεται αδίκως οποιαδήποτε ποσότητα ισχύος σε αυτό, είτε στα πηνία του κλάδου χαμηλών και μεσαίων, είτε στις εν σειρά αντιστάσεις των υψηλών.

Τα λειτουργούσα φυσικά με ενεργό κρος.

Ταυτόχρονα, το κάθε κανάλι ισχύος, είχε τραγικά μεγάλα αποθέματα ισχύος (τεράστιο headroom) ώστε να μην προκύπτει δυναμική συμπίεση από αυτά.

Συνολικά, έκανα ότι ήταν δυνατόν, ώστε καθένα ενισχυτικό στάδιο που υπήρχε στο σεταπ, να αποδίδει (για την ζητούμενη στάθμη) την μικρότερη το δυνατόν ισχύ, και να δουλεύει όσο πιο "χαλαρά" γίνεται.

Κι έτσι, περιορίζεις όσο είναι εφικτό για τα μεγάφωνα που διαθέτεις, την δυναμική συμπίεση του ηχείου.

Η αναγωγή κάτι τέτοιου σε σαμπ, σημαίνει χρήση πολλαπλών σαμπ, και σε κάθε σαμπ σημαίνει χρήση πολλαπλών μεγαφώνων, με κάθε μεγάφωνο να διαθέτει τη δική του ενισχυτική βαθμίδα. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε μεγάφωνο ξεχωριστά θα χρειαστεί την μικρότερη το δυνατόν ισχύ, για το επιθυμητό αποτέλεσμα στάθμης στην θέση ακρόασης.

Και στα 4 σαμπ που διαθέτω, υπάρχουν 2 μεγάφωνα χαμηλών συχνοτήτων σε κάθε σαμπ, και κάθε μεγάφωνο διαθέτει ξεχωριστό για αυτό ενισχυτικό στάδιο.
Εν ολίγοις, για ένα χώρο ακρόασης, έχω επιλέξει οι χαμηλές συχνότητες να αναπαράγονται από 8 διακριτά μεγάφωνα, και αντίστοιχα 8 ενισχυτικά στάδια.

Αυτή είναι η φιλοσοφία της ελάχιστης δυναμικής συμπίεσης.

Last edited:

Reaction score
19.763
Θεοφράστου από τα παλιά
Α, τρόμαξα πρός στιγμήν, και νόμιζα αυτού :

"Ο Θεόφραστος το 306, όταν διά ψηφίσματος απηγορεύθη η διδασκαλία της φιλοσοφίας εν Αθήναις ύστερα από πρόταση κάποιου Σοφοκλή, αναγκάστηκε να εξοριστεί, μέχρι τουλάχιστον να ακυρωθεί ο νόμος μετά ένα έτος περίπου.¨

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Απόλυτα αναμενόμενο σε δικάναλο nearfield το σαμπ να κοστίζει περισσότερο από τους δορυφόρους.
Και σε μένα εδώ που γράφω στο γραφείο το ίδιο ισχύει με τα Neumann.

Και nearfield να μην είναι το δικάναλο σύστημα, πάλι αξίζει το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ να πηγαίνει στη σωστή φόρτιση του χώρου με χαμηλό, δηλαδή στα σαμπ και τα συνακόλουθα αυτών.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων έτσι είναι μάλλον..
Βέβαια όπως σε κάθε τι βρίσκω λογικό να υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις..
Π.χ. σε μέλος με τα τέρατα της PMC (το χρησιμοποιώ ως παράδειγμα, μην μείνουμε εκεί..) τα sub ακόμα κι εκεί είχαν τη χρησιμότητα τους, αλλά πιθανόν δεν θα ήταν απαραίτητο να ξεπερνούν και το κόστος των main.. :whistling:
Ή όχι?

Reaction score
19.763
carte blanche
Licence to (sub)Kill δηλαδή. :)

Είδες εγώ ήδη άρχισα να προσαρμόζομαι στις λίγες λέξεις. :D

¨Ενα είναι σίγουρο. Ο κος Μάρκου και ο Δεκέμβριος θα μείνουν. Για άλλους δεν ξέρω. :D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.715
...
Είναι θέμα προτεραιοτήτων, εάν έχει περιορισμένο μπάτζετ η ομάδα καλύτερα ας κόψει τον τερματοφύλακα για να πάρει καλούς επιθετικούς.
Εν τω μεταξύ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπήρξε ομάδα που να έχει κατακτήσει Μουντιάλ χωρίς να διέθετε παγκόσμιας κλάσης τερματοφύλακα...
Για τον λόγο ότι προφανώς καλύπτουν πολύ μεγαλύτερο ακουστικό εύρος και το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής βρίσκεται στην περιοχή 150hz και πάνω. Προτιμώ να έχω καλύτερη απόδοση σε αυτή την περιοχή, και ας χάνω κάτι στις χαμηλές.
Κάποιος ο οποίος έχει συγκεκριμένο, σχετικά χαμηλό μπάτζετ, δε νομίζεις ότι αντί να κόψει 30-40% από τους δορυφόρους για να προσθέσει 1 ή 2 subs, θα ήταν προτιμότερο να επενδύσει σε ένα ζευγάρι με καλύτερες μεσαίες, και να μπορεί ίσως να ακούει σε αποστάσεις πάνω από 1.5μ;
Είναι θέμα παραχωρήσεων σε κάθε περίπτωση.
Θεωρητικά δεν διαφωνώ, αλλά επί του πρακτέου, υπάρχουν περιορισμοί, με βασικότερο ίσως το κόστος, όπου πρέπει να γίνουν κάποιες παραχωρήσεις.
Αν έχεις κάποια άλλη κατεύθηνση να προτείνεις, ευχαρίστως να την ακούσω.
Όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές και στο παρόν νήμα η απλούστερη κίνηση για ν'απολαύσεις περισσότερο τις μεσαίες και άνω οκτάβες είναι το υψιπερατό κροσάρισμα των main με sub και παράλληλα η εξομάλυνση της απόκρισης στις πρώτες οκτάβες για να μη ΄΄βρωμίζονται΄΄ με κατάλοιπα οι ανώτερες...

Καταιγίδες.png

για κάποιες ψυχές τουλάχιστον... :sneaky:

Last edited:

Reaction score
19.763
Στις περισσότερες των περιπτώσεων έτσι είναι μάλλον..
Βέβαια όπως σε κάθε τι βρίσκω λογικό να υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις..
Π.χ. σε μέλος με τα τέρατα της PMC (το χρησιμοποιώ ως παράδειγμα, μην μείνουμε εκεί..) τα sub ακόμα κι εκεί είχαν τη χρησιμότητα τους, αλλά πιθανόν δεν θα ήταν απαραίτητο να ξεπερνούν και το κόστος των main.. :whistling:
Ή όχι?
Να τέτοια λέτε και με τρομάζετε και δεν παίρνω. Ακόμη και ο Bhutia με την πιο φθηνή πρόταση μου έβγαλε ένα "κουστούμι" κάτι χιλιάδων ευρώ. :D Και μετά μου είπε και για towers δεξιά και αριστερά. Με λάκα φέρετρο βλέπω να με θάβουν που έλεγε και ο Αλέξης (να ξέρετε η λάκα στα φέρετρα είναι το πιο φθηνό αντίθετα απο ότι νομίζει ο κόσμος και γιούφτ. Δεν τα ξέρετε αυτά, είστε νέοι). :D

Reaction score
11.436
Είχα υλοποιήσει και ενεργή τριενίσχυση του ηχείου.

Η δε έλλειψη παθητικού κρος, οδηγεί σε περαιτέρω μείωση της αναγκαίας ισχύος από τα ενισχυτικά στάδια, αφού παύει να καταναλώνεται αδίκως οποιαδήποτε ποσότητα ισχύος σε αυτό, είτε στα πηνία του κλάδου χαμηλών και μεσαίων, είτε στις εν σειρά αντιστάσεις των υψηλών.

Τα λειτουργούσα φυσικά με ενεργό κρος.
Κάτι ξέχασες να γράψεις: "Πάρτε ενεργά!" Αλλά αυτό ήταν η προηγούμενη τάξη. Την περάσαμε και πήγαμε στην επόμενη τάξη: "Πάρτε Sub".

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.082
Για τον λόγο ότι προφανώς καλύπτουν πολύ μεγαλύτερο ακουστικό εύρος και το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής βρίσκεται στην περιοχή 150hz και πάνω. Προτιμώ να έχω καλύτερη απόδοση σε αυτή την περιοχή, και ας χάνω κάτι στις χαμηλές.
Δεν ξέρω πόσο ορθόν είναι να δεχθεί κάποιος αυτό ως επιχείρημα. Κάτι μου λέει πως δεν πρέπει να το δεχθεί. Εξ αντικειμένου, αν ένα ηχείο έχει μιαν ας πούμε αξιοπρεπή παρουσία στις χαμηλές, παίζοντας σε σχετικά μέση στάθμη, πρακτικά καταναλώνοντας 1-2W, εκεί που του μετρούν την απόκριση συχνότητας, αυτή η παρουσία δεν είναι αυτονόητη σε υψηλότερη στάθμη, όταν κάποιος θελήσει να ακούσει μουσική πιο δυνατά και από απόσταση μακράν μεγαλύτερη του 1 μέτρου.

Σχεδόν όλα τα μέσου και κάτω μεγέθους ηχεία, ανερχομένης της στάθμης, "αδειάζουν" χαμηλά, δηλαδή χάνουν την τονική τους ισορροπία, το balance, κάτι που οδηγεί τον εγκέφαλο να τα αντιλαμβάνεται ότι ουρλιάζουν. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον ο flash λέει -και ορθώς- πως για σωστές μεσαίες, πρέπει κάποιος να ξεκινήσει από τις ρεαλιστικές χαμηλές. Βέβαια, αυτή η απαίτηση συνεπάγεται κάποιο κόστος, οικονομικό τε και χωροτακτικό - ενδεχομένως και αισθητικό, αλλά το συγκεκριμένο πρόβλημα μόνον έτσι λύνεται.

Εξ όσων μπορώ να θυμηθώ, αυτό το επιχείρημα περί της σπουδαιότητας των μεσαίων, που έχουν μεγάλο συχνοτικό εύρος, ενώ εκεί είναι η ουσία της μουσικής και διάφορα τέτοια, το επαναλαμβάνουν εδώ και δεκαετίες διάφοροι ρηγιούερ και έμποροι, για να πείσουν τον μεσοχαμηλού βαλαντίου αγοραστή, που δεν μπορεί να επωμισθεί το κόστος (ίσως και την "παντόφλα" στο σπίτι) και να βολευτεί με κάποιο μικρό και φθηνό ηχείο, αλλά και για να δικαιλογήσουν την υψηλή τιμή των ακριβών μικρών ηχείων. Το χειρότερο είναι πως, επιδεικνύοντας αυτή τη φαύλη συμπεριφορά, αυτοί οι συγκεκριμένοι παράγοντες της κοινότητας του hi-fi καθησυχάζουν τον κόσμο, ο οποίος ζει στην άγνοια ή την εσφαλμένη γνώση, διαιωνίζοντας το πρόβλημα και στερώντας την μουσική απόλαυση, τουλάχιστον όσων μπορούν να πληρώσουν κάτι παραπάνω για να αποκτήσουν αξιοπρεπή μπάσα.

Reaction score
5.549
Αυτή είναι η φιλοσοφία της ελάχιστης δυναμικής συμπίεσης.
Ενώ εγώ είχα κάνει το αντίθετο όσο είχα στα χέρια μου το KH870. Το ζόριζα μόνο του να δω τα όριά του, τι να κάνει το καημένο, τερμάτιζε για πλάκα.
Εν γνώσει μου βέβαια, απλά
ήθελα να πιέσω τον εαυτό μου να το δώσω για να κάνω τέσσερα τα δύο KH805 που ήδη είχα. Ίδια μεγάφωνα ακριβώς με το KH870, ίδια ενισχυτικά, απλά μονά.

Τα πολλαπλά ξεχωριστά σαμπ σε διαφορετικές θέσεις πάντα κερδίζουν.
Αν και από τα 6 σαμπ stacked που είχα κάποτε στο κέντρο έχω καλές αναμνήσεις.

Η επιτυχία πάντα είναι τα σαμπ να μην υπεροδηγούνται, κάτι που δεν θα συμβεί ποτέ αν είναι πολλαπλά.

Δεν πα’να πάρεις το πιο τέρας σαμπ που υπάρχει, το ένα είναι ένα, πάντα θα χάνει από τα πολλαπλά.

Reaction score
5.549
Κάτι ξέχασες να γράψεις: "Πάρτε ενεργά!" Αλλά αυτό ήταν η προηγούμενη τάξη. Την περάσαμε και πήγαμε στην επόμενη τάξη: "Πάρτε Sub".
Στην τάξη “Πάρτε Sonos!”έχω μείνει εγώ μετεξεταστέος, κι έκτοτε μόνο Sonos αγοράζω. Δεν θυμάμαι από ποιον ποδηγετήθηκα για τα Sonos. Α, ναι από τον @Ndis ποδηγετήθηκα αρχικά και μετά ποδηγέτησα εγώ με τη σειρά μου για Sonos. :)

Όλως παραδόξως η τελευταία μου αγορά ήταν Sonos από τον ChrisHat. :)
Εμ, πώς να μη φρικάρει μετά ο άνθρωπος βλέποντας να κερδίζουν έδαφος οι πωλήσεις lifestyle προϊόντων ήχου.
Βρε, λες να έχει τέτοια δύναμη το φόρουμ, να γυρίζει άνω-κάτω την αγορά; :roflmao:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.291
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.