Don't buy it! (Θάψιμο συσκευών) 😁

Reaction score
8.864
Sorry παιδιά ότι νάναι.
Ποιο είναι ότι να ναι τζονυ?
Εσύ θέλω να μου πεις για ένα ηχειο με 89dB 2,83V/1m 4 Ohm για οικιακό κινηματογραφο στα 3 μέτρα απόσταση ακρόασης τι ενισχυτή θέλει.
Και δεν λαμβάνω υπόψιν την παθητική φροντίδα στον χώρο για να μην βραχυκυκλωσεις. Αυτά άλλωστε είναι για προχω

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.857
Λοιπόν , άκου ,
2,83 v/1m /4ohm δεν υπάρχει .
Γιατί;
Γιατί 2,83 v είναι στα 8ohms .
Χαμένε , α ! χαμένε.
ένα ηχειο με 89dB 2,83V/1m 4 Ohm για οικιακό κινηματογραφο στα 3 μέτρα απόσταση
Αυτό χαμένε πάλι δεν υπάρχει .
Λοιπόν σπάστα και ξαναρίχτα.
Ο νοών νοείτω.

Reaction score
8.864
Σε λέω δεδομενα: ηχειο 89dB 2,83 V/1m το οποίο είναι 4 Ohm. Το θέλεις για οικιακό κινηματογραφο σε απόσταση ακρόασης 3 μέτρα. Τι ενισχυτή θέλει? Πόσα Watt?
Αντε να σε βοηθήσω, 86dB W/m

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.857
Δεν θα σου πω εγώ πόσα watts ενισχυτή θέλει .
Ομως τα 86db/m θέλουν αρκετά, διότι πρόκειται για αρκετά αναίσθητο ηχείο.
Θα σου έλεγα για πλάκα έναν 2χ300 , να έχει να δώσει ρεύματα .
Αλλά σιγά μην μπορεί το καημένο το ηχειάκι σου να φάει 2χ300 rms .

Reaction score
8.864
Μπορείς να το υπολογίσεις, απλά μαθηματικά είναι εφόσον βέβαια γνωρίζεις την reference στάθμη για οικιακό κινηματογραφο και το δυναμικό εύρος που απαιτείται. Άστο καταλαβα :lolsign:
Κάποιος άλλος παιδιά?

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.804
Βρε Ν.Κ. ποιός μαμεί τον οικιακό κινηματογράφο πρωινιάτικα? :tongue:
Με 25 watt θα παίξουμε, θα πιούμε κι ένα μπουκάλι και θα ''γίνουμε.''
Σιγά το μαθηματικό πρόβλημα.. :biggrin:

Reaction score
8.864
Πάλι καλά που κατάλαβες ; τι δεν ξέρω.
Λοιπόν για να μαθαίνεις, 75dB reference στάθμη και 30dB δυναμικό εύρος, δλδ 105dBστην θέση ακρόασης θέλεις. Βάλε τώρα την απόσταση της θεσης ακρόασης και δες πόσα Watt θέλει ο ενισχυτής, χωρίς να υπολογίζουμε την παθητική φροντίδα με απορρόφηση.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.804
Λοιπόν για να μαθαίνεις, 75dB reference στάθμη και 30dB δυναμικό εύρος, δλδ 105dBστην θέση ακρόασης θέλεις. Βάλε τώρα την απόσταση της θεσης ακρόασης και δες πόσα Watt θέλει ο ενισχυτής, χωρίς να υπολογίζουμε την παθητική φροντίδα με απορρόφηση.
Ε, 25 κι ένα μπουκάλι λέμε..
Γιατί το κουράζεις δεν ξέρω.. :idk:

Με πράξεις ε? 8-)

Reaction score
4.794
Το θέμα είναι πόσα κιλοβάτ αντέχει το μεγάφωνο πρώτου ψηθεί το ηχείο για να βγάλει εντάσεις που θέλεις σε ένα χώρο που έχει rt60 σε όλο το φάσμα 0,2 με 0,3

Reaction score
8.864
Με αυτά που διαβάζω θα το ριξω στο ποτό :biggrin:
Το θέμα είναι πόσα κιλοβάτ αντέχει το μεγάφωνο πρώτου ψηθεί το ηχείο για να βγάλει εντάσεις που θέλεις σε ένα χώρο που έχει rt60 σε όλο το φάσμα 0,2 με 0,3
Όπως έγραψα πριν το μεγάφωνο δεν πρέπει να το φρενάρει ο Χ ενισχυτής. Το μεγάφωνο έχει τις μηχανικές αντοχές του.

Reaction score
4.794
Μαζί σου .
Αρκεί να ξέρεις τι ψωνίζεις για την χρήση που το θέλεις .
Άντε τώρα να εξηγήσεις ότι πρώτα φτιάχνεις τον χώρο και μετά ψωνίζεις ηχεία και πολλά σαμπ για να μην καίς τα ηχεία

Reaction score
8.864
Τα ηχεία δοκιμάζονται σε συνθήκες πολύ πιο δυσμενείς από τον χώρο μας. Το θέμα είναι πως η παθητική φροντίδα οδηγεί ως ένα βαθμό σε πτώση της στάθμης και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψιν όσον αφορά την αγορά ενός ενισχυτή.
Ετσι το κατάλαβα τουλάχιστον από αυτά που άκουσα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.832
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025