Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

Reaction score
11.452
Όχι εξυπνάκια, δεν είναι δικιά μου δουλειά να το μελετήσω! Αλλά δεν θέλει και πολύ μυαλό (κάτι που φαίνεται ίσως λείπει μερικώς σε όσους έχουν λάθος αντίληψη... λόγω πολλής εργασίας) να σκεφτεί κάποιος, ότι χωρίς τις ανάλογες μελέτες δεν μπορεί να βγαίνει το Α ή Β συμπέρασμα για τέτοια θέματα! Επειδή έτσι νομίζετε μερικοί μερικοί, έτσι είναι κιόλας... :tongue: :lolsign:
Η μελέτες προϋποθέτουν «παραδοχές και προϋπολογισμό»

Πες μου πόσους Daniel να υπολογίσω, …. Χ2, Χ3 ;;;; Δως μου και το χρήμα !!!! (Νούμερο θέλω πόσα δις θα μου διαθέσεις ;)

Α , πες μου : για όλη την Ελλάδα ;;

Reaction score
16.685
Η μελέτες προϋποθέτουν «παραδοχές και προϋπολογισμό»

Πες μου πόσους Daniel να υπολογίσω, …. Χ2, Χ3 ;;;; Δως μου και το χρήμα !!!! (Νούμερο θέλω πόσα δις θα μου διαθέσεις ;)

Α , πες μου : για όλη την Ελλάδα ;;
Έβαλα παραπάνω κάποια άρθρα που λένε για μελέτες, και παρεμβάσεις. Επειδή η συζήτηση αυτή είναι ατέρμονη, γιατί δεν λέτε τις αντιρρήσεις σας για τέτοιες μελέτες με email στους αρμόδιους φορείς της περιοχής εκεί; Να δούμε τι θα πουν κι αυτοί...

Μπορεί και να συμφωνήσουν ώστε να μην πεταχτούν τσάμπα χρήματα στα νερά...

melina

Cargo 200
Reaction score
43.179
ρε συ Sotos έχεις ποτέ σου κάνει μια σχετική μελέτη, έστω άσκηση ρε γαμώτο σε ένα μάθημα αντοχής υλικών ξέρωγω;

Reaction score
16.685
Καλώς τόνε κι ας άργησε... :geek: :lolsign:

Όχι, για ποιο λόγο να κάνω, δεν είμαι μηχανικός! Την απλή κοινή λογική βάζω στις απαντήσεις μου, άλλοι ειναι απόλυτοι στις απόψεις τους όμως, αλλά δεν τους ρωτάς αν έκαναν το ίδιο.

TGD

Reaction score
8.873
Εγώ βλέπω ότι όλο μελέτες γίνονται. Και ξαναγίνονται για το ίδιο έργο. Μετά τις αφήνουμε στο συρτάρι "να ωριμάσουν". Και ίσως κάποτε να γίνει και κάτι.

Ας πούμε, η περίφημη πλατεία μπροστά από το δημαρχείο του Βόλου (απ' όπου δεν είχαν που να πάνε τα νερά αυτές τις μέρες). Έγινε μία μελέτη από την περιφέρεια (που χρηματοδότησε το έργο). Πήγε στον δήμο, που έκανε άλλη μελέτη. Μάλιστα είπε η δημαρχάρα ότι η δική του μελέτη κόστισε φθηνότερα. Τελικά το έργο με ποια μελέτη έγινε; Και γιατί να γίνουν δύο; Και αν η πρώτη δεν ήταν σωστή και χρειάστηκε να ξαναγίνει, γιατί πληρώθηκε;

Και με το στέγαστρο "Καλατράβα", αν κατάλαβα καλά πληρώθηκε μία μελέτη, έκλεισε ο στάδιο, και τώρα θα γίνει και δεύτερη για να δούμε αν η πρώτη ήταν σωστή;

Reaction score
16.685
Με εκδοτική εταιρεία και τις ιστοσελίδες της... δηλαδή καμία σχέση με αυτά... Αλλά το λέω ότι δεν έχω σχέση, και χρησιμοποιώ μόνο την κοινή λογική... τόσο παράλογη φαίνεται;
Εγώ βλέπω ότι όλο μελέτες γίνονται. Και ξαναγίνονται για το ίδιο έργο. Μετά τις αφήνουμε στο συρτάρι "να ωριμάσουν". Και ίσως κάποτε να γίνει και κάτι.
Α μπράβο, το θέμα είναι η μελέτη να βρει και εφαρμογή, αλλιώς και πεταμένα λεφτά είναι, και λέμε μετά... μα αφού έγινε μελέτη, να αποδεικνύεται ότι έτσι είναι τα πράγματα! χωρίς να έχει εφαρμοστεί όμως...

Reaction score
11.452
Η «λογική» του καθενός για ένα θέμα, είναι σχετική με τις γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησε. Αλλά πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι στο τι , ζητάμε ή απαιτούμε
Υπάρχουν «λογικά» όρια.

Reaction score
16.685
Μα τι ζητώ, τον ουρανό και τα αστέρια; Δεν καταλαβαίνω τι βρίσκετε παράλογο. Λέω απλά ότι για να αποδειχθεί ότι μπορεί η δεν μπορεί να θωρακιστεί η Θεσσαλία από μελλοντικούς Δανιήλ, και σε τι βαθμό (δεν είναι απαραίτητο να είναι 100%, ας προστατευθούν αρχικά ευαίσθητες περιοχές, υποδομές, εγκαταστάσεις, κατοικίες όσο μπορούν) χρειάζεται μελέτη (κι πολλές ίσως) όχι χωρίς τίποτα από αυτές να λέμε δεν γίνεται τίποτα... πώς το ξέρουμε, τι μπορεί να γίνει και πού; Ούτε ειρωνεύομαι κάποιους πάντως, ούτε επιζητώ να γίνει το ακατόρθωτο... αλλά να δούμε ποιο είναι αυτό πρώτα.

Reaction score
11.452
Να θίξω και ένα ακόμα θέμα.

Η ασφαλιστική κάλυψη

ναι , να ασφαλίσουμε τα ακίνητα μας απο καταστροφές, θεομηνίες , σεισμούς, δασικές φωτιές, ότι θέλετε.

να πληρώσουμε ότι μας ζητήσει η ασφαλιστική, ποσά θέλατε ετήσιο ασφάλιστρο 10Κ, 20Κ ;;;;

ωραία

και μετά ήρθε ο Daniel

και πρέπει η ασφαλιστική να πληρώσει τα σπίτια του κοσμάκη ….. τι λέτε ότι θα συμβεί ;;;;

θα τραβήξει μια πτώχευση η ασφαλιστικη , πριν σταματήσει ο Daniel

Άλλο να καλύψει 1 , αντε 2 σπίτια …. Αλλά εκατοντάδες ;;;!!!!!

δεν παίζει. Δεν μπορεί να έχεις πληρώσει δυο , τρία ασφάλιστρα και να ζητάς 200Κ -300Κ. …….. €
Δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά.

προβληματισμό καταθέτω , τροφή για σκέψη.

TGD

Reaction score
8.873
Επιφανειακά άσχετο, αλλά θα το πω:

Στο πανεπιστήμιο όταν ήμουν φοιτητής έπαιξα λίγο στο "εργαστήριο οδοποιίας" των πολιτικών μηχανικών. Βίτσιο, έ; Μου έδωσαν μάλιστα και άσκηση να ανοίξω δρόμο συγκεκριμένων προδιαγραφών σε ορεινό ανάγλυφο. Δεν έκανα ποτέ την άσκηση, αλλά είχα της σημειώσεις και διάβαζα. Μου έχει μείνει μια φράση:
Σε διάνοιξη ορύγματος τα πρανή δεν πρέπει να έχουν σταθερή κλίση, αλλά σταθερή ακμή.
Δηλαδή, στους φοιτητές έλεγαν ότι αν στο μέσο του ορύγματος έχεις πρανές 5 μέτρα, πρέπει και στην αρχή πρέπει να έχεις 5 μέτρα, προφανώς με διαρκώς μειούμενη κλήση. Έχετε δει κανέναν δρόμο στο εθνικό δίκτυο που να ακολουθεί αυτόν τον κανόνα;

Επίσης άσχετο αλλά θα το πω:

Στη σήραγγα της Γορίτσας στον Βόλο εδώ και χρόνια δεν λειτουργούν σωστά τα φωτεινά σήματα κυκλοφορίας και διακοπής της, η ένταση του φωτισμού δεν συμβαδίζει με το φως του περιβάλλοντος (άσε που σχεδόν κανένας δεν οδηγεί με τα φώτα αναμμένα). Δεν ξέρω τι συντήρηση έχει γίνει σε όλα τα άλλα (πχ πυροσβεστικά, κάμερες παρακολούθησης), αλλά αν δεν μπορούν να έχουν αναμμένα σωστά ένα " ↓" και ένα "Χ", είναι παράξενο να αναρωτιέμαι για τα υπόλοιπα;
και πρέπει η ασφαλιστική να πληρώσει τα σπίτια του κοσμάκη ….. τι λέτε ότι θα συμβεί ;;;;
θα τραβήξει μια πτώχευση η ασφαλιστικη , πριν σταματήσει ο Daniel
Οι ασφαλιστικές είναι επίσης ασφαλισμένες. Όταν κάηκε το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην εκτροπή του Αχελώου (ναι το είχαμε πληρώσει, ήταν έτοιμο και δεν λειτούργησε) η ασφαλιστική πλήρωσε, πήρε τα λεφτά από τη δική της ασφαλιστική, που πήρε τα λεφτά από τη δική της ασφαλιστική, αλλά τελικά χρεωκόπησαν τρεις άλλες ασφαλιστικές...

Reaction score
11.452
Μα τι ζητώ, τον ουρανό και τα αστέρια; Δεν καταλαβαίνω τι βρίσκετε παράλογο. Λέω απλά ότι για να αποδειχθεί ότι μπορεί η δεν μπορεί να θωρακιστεί η Θεσσαλία από μελλοντικούς Δανιήλ, και σε τι βαθμό (δεν είναι απαραίτητο να είναι 100%, ας προστατευθούν αρχικά ευαίσθητες περιοχές, υποδομές, εγκαταστάσεις, κατοικίες όσο μπορούν) χρειάζεται μελέτη (κι πολλές ίσως) όχι χωρίς τίποτα από αυτές να λέμε δεν γίνεται τίποτα... πώς το ξέρουμε, τι μπορεί να γίνει και πού; Ούτε ειρωνεύομαι κάποιους πάντως, ούτε επιζητώ να γίνει το ακατόρθωτο... αλλά να δούμε ποιο είναι αυτό πρώτα.
Δυστυχώς , αυτό ζητάς γιατί μετά το Daniel δεν κανεις έργο για 75%Daniel, κάνεις για 1,5Daniel !

Για να ξέρεις , ΕΡΓΑ για το 50% του Daniel είναι φαραωνικά. Και μόνο για τη Θεσσαλία. !!

Reaction score
19.514

Ας πούμε, η περίφημη πλατεία μπροστά από το δημαρχείο του Βόλου (απ' όπου δεν είχαν που να πάνε τα νερά αυτές τις μέρες). Έγινε μία μελέτη από την περιφέρεια (που χρηματοδότησε το έργο). Πήγε στον δήμο, που έκανε άλλη μελέτη. Μάλιστα είπε η δημαρχάρα ότι η δική του μελέτη κόστισε φθηνότερα. Τελικά το έργο με ποια μελέτη έγινε; Και γιατί να γίνουν δύο; Και αν η πρώτη δεν ήταν σωστή και χρειάστηκε να ξαναγίνει, γιατί πληρώθηκε;

Και με το στέγαστρο "Καλατράβα", αν κατάλαβα καλά πληρώθηκε μία μελέτη, έκλεισε ο στάδιο, και τώρα θα γίνει και δεύτερη για να δούμε αν η πρώτη ήταν σωστή;
Αυτά τα μεγάλα έργα TGD και του καλατράβα που ακούς για πολλές μελέτες, δεν ξέρω πως μπορεί να το παρουσιάζουν τα ΜΜΕ ή ιντερνετ επιεδή δεν ξέρουν ... γίνονται πάντα τρείς μελέτες. Η τρίτη και τελευταία στατικής επάρκειας θα κοθορίσει τι ακριβώς επιπρόσθετα ή λιγότερα μέτρα και επεμβάσεις θα χρειαστούν. Είναι φυσιολογικό δηλαδή να ακούς για πολλές μελέτες. Εάν εννοείς γενικά για τις μελέτες και λες για αυτές, οκ.

Απο ότι είδα στην ΤV απο φωτό στις συνδέσεις δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα. Θα λυθεί.

Last edited:

Reaction score
16.685
Ακούω τους πάντες όταν έχουν επιχειρήματα που βασίζονται σε στοιχεία, όχι σε αίσθηση... Επαναλαμβάνω, που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα σε αυτό που λέω, χρειάζεται ή όχι μελέτη για το τι μπορεί να γίνει στην περιοχή; Έτσι λέμε, ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα;
Δυστυχώς , αυτό ζητάς γιατί μετά το Daniel δεν κανεις έργο για 75%Daniel, κάνεις για 1,5Daniel !

Για να ξέρεις , ΕΡΓΑ για το 50% του Daniel είναι φαραωνικά. Και μόνο για τη Θεσσαλία. !!
Οπότε εσύ λες να μην κάνουμε τίποτα, να τα αφήσουμε ως έχουν... Οκ... :geek:

Reaction score
16.685
@Artemios είδες που σου είπα να μη του απαντάς σ' αυτά που σε ρωτάει;

Τρελαίνεται!!! :party: :biggrin:
Να και το παιδί (είδες πώς στο λέω; 8-)) με την τεράστια συνεισφορά στο τόπικ! Χωρίς αυτό δεν κάνει! :geek: :p :lolsign:
Όχι, θα ήθελες όμως ε; :party::roflmao:

Reaction score
11.452
Ακούω τους πάντες όταν έχουν επιχειρήματα που βασίζονται σε στοιχεία, όχι σε αίσθηση... Επαναλαμβάνω, που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα σε αυτό που λέω, χρειάζεται ή όχι μελέτη για το τι μπορεί να γίνει στην περιοχή; Έτσι λέμε, ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα;

Οπότε εσύ λες να μην κάνουμε τίποτα, να τα αφήσουμε ως έχουν... Οκ... :geek:
Μπορούν να γίνουν πολλά και θα γίνουν ….. λιγότερα , όπως πάντα.
αλλά δεν μπορείς να …. Αδειάσεις τη θάλασσα με το …. Κουταλάκι ή με το ….. κασελάκι :roflmao::laugh:😂

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.037
Members
38.281
Νεότερο μέλος
ikonsgr