Στατικότητα Καλατράβα (ΟΑΚΑ)

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
17.816
Reaction score
41.324
... κανα εργο αναπλασης να κανουν /ή εστω κανα αντιπλημυρικο που ειναι και στην επικαιροτητα/ και να τα αφησουν αυτα τα αθλητικα, ουτως ή αλλιως μονο σε κανενα extreme sport οπως ταβλι μπορουμε να διακριθουμε.
αμα κσαναρθουν οι ολυμπιακοι , να τους παμε στο οριτζιναλ μερος που εγιναν. :banned:
 







Μηνύματα
15.495
Reaction score
17.823
Λες μα πει πως ο Καλατράβα να είναι Ελοχίμ/Νεφελίμ/Ανουνάκι/Μπαχομέθ?

View attachment 307412 View attachment 307412
Εννοείται. Ο Καλάτραβα κατάγεται απο γνωστό παγανιστικό λατρευτικό extraterrestrial όντων τάγμα ιπποτών του Μεσαίωνα. :D :D :D

Αμ, αυτό το Benimamet τι σου λέει; χα χα Μπαχομετ ; :D :D

Calatrava was born on 28 July 1951, in Benimàmet, an old municipality now part of Valencia, Spain. His Calatrava surname was an old aristocratic one from medieval times, and was once associated with an order of knights in Spain.[2]

 



billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Μηνύματα
2.922
Reaction score
6.698

Πόσοι υπουργοί, πόσοι διευθυντές έπρεπε να είναι ήδη στο εδώλιο....

Διαφέρουμε άραγε σε κάτι από την Συρία και το Ιράκ;

"Αφήστε το, και ότι γίνει" στις εγκαταστάσεις και τις πεζογέφυρες.
"Πάμε και όπου βγει" στα τρένα.
"Ένας πολίτης έπεσε μόνος του στη θάλασσα" στα λιμάνια.
"Δεν κάναμε τα έργα στην Θεσσαλία γιατί δεν προλάβαμε λόγω γραφειοκρατείας".
"Ο δρόμος δεν ολοκληρώθηκε στην ώρα του γιατί ο ήλιος έβγαινε από την ανατολή" στις εθνικές οδούς, στην Πάτρα κ.ο.κ.
"Το μετρό καθυστερεί γιατί.... συναντήσαμε ένα μεγάλο μετροΠόντικα"...

Αυτά είμαστε.
Ένα... καθυστερημένο (και με τις 2 έννοιες) κράτος...
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
37.510
Reaction score
89.508
ΟΑΚΑ: Τι λέει το πόρισμα του ΤΑΙΠΕΔ για το στέγαστρο Καλατράβα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (kathimerini.gr)

Τα bold δικά μου:

Οι τεχνικοί σύμβουλοι, στους οποίους ανατέθηκε κατόπιν διαγωνισμού η «Εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών τους στεγάστρων», παρέδωσαν τη συγκεκριμένη μελέτη στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ που έχει αναλάβει να «τρέξει» τους διαγωνισμούς για τη συντήρηση ολόκληρου του ΟΑΚΑ, με προϋπολογισμό ύψους 56,5 εκατ. ευρώ.


Ωστόσο, όπως εξηγούν στην «Κ» πηγές που εμπλέκονται στη διαδικασία, αυτός ο προϋπολογισμός θα πρέπει πλέον κατά πάσα βεβαιότητα να αναθεωρηθεί προς τα πάνω προκειμένου να περιλάβει τα σημαντικά έργα συντήρησης και επισκευής που προκύπτει ότι χρειάζονται για το κεντρικό στάδιο. Επί του παρόντος το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει αναλάβει να επεξεργαστεί τα ευρήματα των συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ και να καταλήξει στη δική του αξιολόγηση.


Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ακολουθήσουν μελέτες για το τι πρέπει να γίνει και πώς θα γίνει, και κατόπιν διαγωνισμοί για την υλοποίηση των έργων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες το απόγευμα ο υπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό Γιάννης Βρούτσης, το ποδηλατοδρόμιο είναι πιθανόν να μπορέσει να παραδοθεί το 2024. Ομως για το κεντρικό στάδιο επιφυλάχθηκε να απαντήσει, καθώς είναι προφανές πως δεν υπάρχει ακόμη ορατότητα ούτε καν για το χρονοδιάγραμμα που θα έχει η πορεία αποκατάστασης.
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
47.342
Reaction score
97.747
Δεν βλέπω να προλαβαίνουν ούτε τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Που σημαίνει ότι υπάρχει εξαιρετική πιθανότητα να έχουμε Μετρό στη Θεσσαλονίκη νωρίτερα από την αποκατάσταση των έργων Καλατράβα. :biggrin:
 





Μηνύματα
539
Reaction score
2.394
Προσωπικά αν ήμουν ιδιοκτήτης του ΟΑΚΑ (λέμε τώρα !!) θα άλλαζα την στέγη αυτή με κάποια άλλη περισσότερο λειτουργική , στατικά ασφαλέστερη και λιγότερο εντυπωσιακή.

Ακόμη και με το μάτι φαίνεται ότι το κατασκεύασμα αυτό είναι μεν εντυπωσιακό (ή μάλλον ΗΤΑΝ) αλλά λειτουργικά –στατικά και φυσικά από άποψη συντήρησης είναι προβληματικό.
Αν το καλοκοιτάξεις εμπνέει φόβο.

Άλλωστε ο όποιος εντυπωσιασμός (προ 20 ετίας ) πλέον εξαντλήθηκε – ουδείς πλέον εντυπωσιάζεται , απλά παραμένουν τα στατικά προβλήματα και το κόστος και φυσικά ο κίνδυνος.

Ειλικρινά νομίζω ότι και πολύ άντεξε με μηδενική συντήρηση τόσο καιρό – Τυχεροί είμαστε…
 

Μηνύματα
16.307
Reaction score
22.994
σε τέτοια περίπτωση μιλάμε όμως για ριζική ανακαίνιση όλου του αθλητικού κέντρου καθώς το θέμα της αψίδας κυριαρχεί και στον περιβάλλοντα χώρο.
άρα μιλάμε για εκτεταμένες αλλαγές στον περιβάλλοντα χώρο (που μεταξύ μας είναι γτπ πλέον) μετατρέποντας το εγχείρημα από επιχείρηση επισκευής/συντήρησης σε είδος πολυτελείας χωρίς αναμενόμενη απόσβεση (μια - περισσότερες βασικά αλλά έστω- μεγάλη αθλητική διοργάνωση πχ )
για την εποχή που συζητάμε είναι κάπως περίεργο, επιπλέον θα πάρει χρόνια να τελειώσει.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.133
Μηνύματα
2.930.086
Members
38.140
Νεότερο μέλος
Microvios
Top