Sony XR-85X95J

Reaction score
766
Εχω την συγκεκριμένη εδω και εναμιση χρονο....Να πω οτι θελω μεγαλες ιντσες (85+) και και οταν αγοραζα, οι τιμες για μεγαλες Oled, απλα δεν πλησιάζονταν....

Βλεπω ταινιες (netflix & disney plus) και αθλητικα....

Η Sony εχει πολύ καλή διαχειριση του μαυρου της, με λιγοστό blooming, αν και εχει για το μεγεθος, της λιγες ζωνες led...

Και η ερωτηση ειναι η εξής...

Πόσο καλύτερες ειναι οι micro led/mini led, σε σχεση με την υπαρχουσα TV?...
Θα δω θεαματικες διαφορές που να δικαιολογουν την τιμη απόκτησης?...Με ενα καλο calibration, θα φτάσω σε πολυ καλά αποτελεσματα στην εικόνα, ωστε η αλλαγή να γινει αργότερα, που θα χουν λιγο κατασταλαξει και οι οποιες "παιδικες ασθενειες" στα micro/mini led?

Οι micro led να υποθεσω ειναι οι πιο πρόσφατες τεχνολογικα τηλεοράσεις στο στρατοπεδο των led...Η όχι?....

Reaction score
1.056
Εχω την συγκεκριμένη εδω και εναμιση χρονο....Να πω οτι θελω μεγαλες ιντσες (85+) και και οταν αγοραζα, οι τιμες για μεγαλες Oled, απλα δεν πλησιάζονταν....

Βλεπω ταινιες (netflix & disney plus) και αθλητικα....

Η Sony εχει πολύ καλή διαχειριση του μαυρου της, με λιγοστό blooming, αν και εχει για το μεγεθος, της λιγες ζωνες led...

Και η ερωτηση ειναι η εξής...

Πόσο καλύτερες ειναι οι micro led/mini led, σε σχεση με την υπαρχουσα TV?...
Θα δω θεαματικες διαφορές που να δικαιολογουν την τιμη απόκτησης?...Με ενα καλο calibration, θα φτάσω σε πολυ καλά αποτελεσματα στην εικόνα, ωστε η αλλαγή να γινει αργότερα, που θα χουν λιγο κατασταλαξει και οι οποιες "παιδικες ασθενειες" στα micro/mini led?

Οι micro led να υποθεσω ειναι οι πιο πρόσφατες τεχνολογικα τηλεοράσεις στο στρατοπεδο των led...Η όχι?....
Ποσο μεγαλη θελεις να ειναι η tv ?

Reaction score
766
Πριν ειχα προτζεκτορα....Εβλεπα στις 90+ ιντσες....

Εχω πια συνηθισει....Δεν μπορω να πεσω κατω απο 85....Ψυχολογικα ζοριστικα και με την Sony...Μου φαινοταν μικρη στην αρχη....

Reaction score
1.056
Πριν ειχα προτζεκτορα....Εβλεπα στις 90+ ιντσες....

Εχω πια συνηθισει....Δεν μπορω να πεσω κατω απο 85....Ψυχολογικα ζοριστικα και με την Sony...Μου φαινοταν μικρη στην αρχη....
Εχει την 98 ''η sony x90l sta 10.000
Full array η Sony τωρα βγαζουν tcl και hisense 98 miniled αλλα θα ειναι μικρες οι διαφορες στην εικονα λογω ιδιας βασικα τεχνολογιας.

Reaction score
766
Εχω ηδη full array...

Αυτο που ρωτάω ειναι πόσο καλύτερες ειναι οι micro led σε σχεση με τις full array....

Reaction score
784
Εχω ηδη full array...

Αυτο που ρωτάω ειναι πόσο καλύτερες ειναι οι micro led σε σχεση με τις full array....
Δεν αξιζει τον κοπο.
Εχεις απο τις πολύ καλες full array.
Επομενο βήμα (σε ποιοτητα εικονας) μονο οι OLED.

Reaction score
2
Καλησπέρα Gkat , σε πόση απόσταση θέασης βλέπεις τα συνδρομητηκά netflix & disney plus στις 85 ιντσες μιας και τον τελευταίο καιρό σκεύτομαι να αναβαθμιστώ σε μεγάλη τηλεόραση ?

Reaction score
766
Να πω καταρχην, οτι μου φαινεται ηδη μικρη η 85αρα...

Δεν με ενδιαφερουν τα στανταρ...θελω μεγαλη εικονα...αλλα με την "ευκολια" της τηλεορασης...
Τα βαρεθηκα τα προβολια, σε σαλονι κλπ...Αν εχεις dedicated, αλλαζει για μενα το πραγμα...

Ιδανικά για μένα, θα ηθελα να μπορουσα να παω στις 98-100 ιντσες για την αποσταση που καθομαι....
Αλλα με ποιοτητα εικονας κοντα στο 10 και λογικο κοστος....Θα μου πεις, ποιος δεν το θελει αυτό?....Anyway....

Αποσταση θεασης καθιμενος κανονικα καναπε, ειναι στα 2,60m....

Αν η ταινία ειναι 2,35:1, τοτε αναγκαστικά "κοβονται" ιντσες....οποτε οσο πιο μεγαλη τηλεοραση μπορεις....αποψη μου παντα...

Attachments

Last edited:

Reaction score
1.056
Να πω καταρχην, οτι μου φαινεται ηδη μικρη η 85αρα...

Δεν με ενδιαφερουν τα στανταρ...θελω μεγαλη εικονα...αλλα με την "ευκολια" της τηλεορασης...
Τα βαρεθηκα τα προβολια, σε σαλονι κλπ...Αν εχεις dedicated, αλλαζει για μενα το πραγμα...

Ιδανικά για μένα, θα ηθελα να μπορουσα να παω στις 98-100 ιντσες για την αποσταση που καθομαι....
Αλλα με ποιοτητα εικονας κοντα στο 10 και λογικο κοστος....Θα μου πεις, ποιος δεν το θελει αυτό?....Anyway....

Αποσταση θεασης καθιμενος κανονικα καναπε, ειναι στα 2,60m....

Αν η ταινία ειναι 2,35:1, τοτε αναγκαστικά "κοβονται" ιντσες....οποτε οσο πιο μεγαλη τηλεοραση μπορεις....αποψη μου παντα...
Εισαι στο THX προτυπο με τη μικροτερη αποσταση per μεγεθος Μετα πρεπει να εφευρουμε αλλο μονο για σενα ! :)
OMG! Θελω μια selfie !:D

Reaction score
766
Στα π.Χ. χρόνια, ημουν σε αλλο χώρο αλλα παλι σε σαλονι....Αν ανατρεξετε...

Τοτε το χα παρει πιο ζεστα το "αθλημα"...Αλλαξαν αρκετα πραγματα απο τοτε....Ακομα εχω το μικροβιο βεβαια...

Στο χωρο που ειμαι τωρα, ειχα βαλει προβολι εναν Optoma UHD 40 και πανι σταθερο...Επαιζε με ενα Nvidia Shield....
Ιδια αποσταση θεασης, αλλα στις 100παρα κατι ιντσες....Αρχισα να μπαινω στα "κακα στενα" να θελω να φτιαξω αυτον το μικρο χωρο, σαν dedicated.....Χωριστα ηχεια, ενισχυτες κλπ κλπ....

Μετα ετυχε να παω να δω μια μεγαλη τιβι σε καταστημα....Ευκολια σε ολα, και καλή προς πολυ καλη εικονα, ακομα και με ελεγχομενο φωτισμο στο χωρο...Ακουσα και μια ηχομπαρα Samsung...Και προτιμησα την ευκολια, απο την "απολυτη μεθεξη" εικονας και ηχου με χωριστες συσκευες ...Οσοι μπορουν βεβαια, νομιζω οτι δεν συγκρινεται η εμπειρια σε σχεση με το σαλονι...

Ο Optoma εφυγε....Αλλα εμεινε η αναμνηση των 100παρα κατι ιντσων!!!!.....

Πού θα πάει όμως?....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.954
Members
38.269
Νεότερο μέλος
giodebabal13