Abessalom
Βαρώνος
- Μηνύματα
- 22.806
- Reaction score
- 38.707
Θεωρείται ιχθυοκαλλιέργεια;

Θεωρείται ιχθυοκαλλιέργεια;
Δηλαδή σε όλη του τη ζωή που βρισκόταν υπό την εποπτεία σου δεν ευτύχησε να απολαύσει έστω μία φορά το αγαπημένο φαγητό του είδους του;Ίσως το νοστιμότερο (ψητό) ψάρι που έχω φάει εβερ, είναι το πακού, διαθέσιμο σε αρκετές ψαραγορες του πλανήτη:
View attachment 307540
Γλυκού νερού, το πρώτο που έφαγα ήταν από το ενυδρείο μου, όταν έφτασε περί τους 60-70 πόντους μήκος.
Βεβαίως το τάιζα με ψάρια, κυρίως κατεψυγμένα από το Μάκρο (από ψιλά - γαύρο - μέχρι μεγάλα φτηνά ψάρια - κυρίως σκουμπρί), αλλά και με ξηρούς καρπούς, μαρούλια, καρότα, και τέτοια.
Χρόνια αργότερα, πέτυχα μια φουρνιά πακού στον ΑΒ Βασιλόπουλος, τα οποία ήταν επίσης πεντανόστιμα.
Εκλεκτό πεντανόστιμο κρέας, απορώ γιατί δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με την εκτροφή του.
![]()
Why pacu could become a major freshwater aquaculture contender
Pacu – which are also called tambaqui, pirapitinga, cachama, morocoto, or gamitana – are among the fish with the greatest potential to challenge the dominance of carps and tilapias in tropical freshwa…thefishsite.com
ΥΓ. Πλέον, τα πιο νόστιμα ψάρια τα τρώμε ωμά.
Καρπατσιο. Απλά πράγματα.
Βεβαίως πρέπει να είναι απαραιτήτως φρέσκο..
Και στο Καστελόριζο έδινε ψάρια ο τύπος.Αυτό στην κάτω κηφησιά .Πχ ο Κουρσάρος , ή το Ακρωτήρι ή το άλλο στην κάτω κηφησιά
Δε θα μου αλλάξει άποψη μια "εκπομπή" αγαπητέ μου.
3 χρόνια ήμουν στη Λήμνο, και το ψάρι που έχω φάει εκεί, απλώς δεν υπάρχει, δεν το ξανάφαγα πουθενά.
Όταν ερχόταν το πρωί της Πέμπτης (αν θυμάμαι καλά)το μεγάλο ψαροκάικο, έβλεπες κόσμο στο δρόμο να μεταφέρει ψάρια που να κουνιούνται μέσα στη σακούλα.
Μόνο κει έχω φάει κουτσουμούρες τέρατα, άλλου επιπέδου νοστιμιά, και ζητούσα 1,5 κιλό, μου έβαζε 2 κιλά, και πλήρωνα 5 ευρώ.
Το δε φαγκρι, είναι μια ιστορία από μόνο του. Πρέπει να έχω φάει πάνω από μισό τόνο φαγκρια εκεί, τυπικά γύρω στο 1-1,5 κιλό το κάθε ψάρι.
Λήμνο ο ένας λήμνο ο άλλος γι αυτό δεν έχει μείνει τπτ απο ψάρι. Τα φάγατε όλα και ησυχάσατεΤο καλύτερο ψάρι το έχω φάει στην Λήμνο, όντως.
100%Ψαράς και κρεοπώλης,φίλοι δεν πιάνονται![]()
Λήμνο ο ένας λήμνο ο άλλος γι αυτό δεν έχει μείνει τπτ απο ψάρι.
Εχω δύο γάτες . Η μία υπέρβαρη.
Η άλλη κανονική.
Οταν μαγειρεύει ψάρια η σύζυγος, έξωθεν κουζίνας , διότι μέσα το απαγορεύω , συνήθως τριγυρνούν νιαουρίζουν και μόλις τους βάλουμε τον μεζέ τους είτε τον τρώνε και φεύγουν , είτε τον αφήνουν στο πιάτο και τέλος.
Τελευταία , που ψωνίζει , και από την λαϊκή , ούτε που ασχολούνται. Καθόλου όμως .
Με το μοναδικό φαί που λυσσάνε είναι συκώτι και διάφορα τέτοια .
Ψάρι ποτέ.
Μίλαγα με τον εκλιπόντα φίλο μου τον Βασίλη Καραζουρνιά και μου έλεγε " ρε μαλάκα έχεις δεί ποτέ καραβόγατες ? Οχι του έλεγα. Ναι αλλά κααβόσκυλους έχεις δεί. Ναι του είπα. Ωραία , μου λέει , αυτό εξηγεί πολύ καλά γιατί οι γάτες τρώνε πάντα κρέας και οι σκύλοι τρώνε και ψάρια. "
Και φυσικά είχε δίκιο.
Ολα μου τα σκυλιά τρελαινόντουσαν για ψάρια. Και αυτό που έχω τώρα , γουστάρει ψάρια.
Αν όμως του δώσω κάτι , ας πούμε τσιπούρα ιχθυοτροφείου , μπορεί και να μην το φάει .
Το ίδιο και οι γάτες.
Δεν τρώνε τα πάντα.
Δεν είναι όλα τα ψάρια καλά.
Αναφέρθηκε πριν κάμποσες σελίδες για ψαρά από τα χανιά που πάει και ψαρεύει στην Σενεγάλη .
Τον ξέρω , τον έχω γνωρίσει , όταν πήγαινα Χανιά κάθε 2-3 μήνες με την ΟΑ για εξομειωτή .
Είχε το ξενοδοχείο που μέναμε.
Από δύο τράτες , στα εγχώρια ύδατα , πήρε τέσσερις μεγάλες και ψάρευε στην Σενεγάλη . Εστελνε τις τρείς στην Αθήνα και κράταγε την μία στα χανιά. Το περιεχόμενο.
Εδινε σε σε πολλά κυριλέ εστιατόρια ντόπιο ψάρι φρέσκο.
Κατεψυγμένο ήταν μίας έως και δύο εβδομάδων.
Πχ ο Κουρσάρος , ή το Ακρωτήρι ή το άλλο στην κάτω κηφησιά , όλα είχαν ψάρια δικά του .
Ακόμα και το μεγάλο ψαράδικο εδώ στην λεωφόρο Καραμανλή δικά του ψάρια είχε .
Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα. Το ξενοδοχείο πάντως στα Χανιά υπάρχει .
Οι Τράτες δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα και αν ψαρεύουν .
Ο Ίδιος έτρωγε μόνο ότι έβγαζε μόνος του με το ψαροντούφεκο.
Καταλάβατε λοιπόν γιατί ο σκύλος κυνηγάει τη γάτα?Σε εμένα πάλι ο σκύλος της μάνας μου (λόγω επέμβασης της τελευταίας τον φιλοξενούσαμε 2 εβδομάδες) την Κυριακή που πέρασε έτρωγε ψαχνό τοπάνι από το χέρι μου, και τρελαινόταν.
Λύχνοικάτι άλλα κακάσχημα που δεν ξέρω πώς λέγονται
Και μόνο που το είπες είσαι ηθικά ένοχος!Δεν περίμενα ρε γμτ να είναι ακόμη ζωντανοί οι κάβουρες... Και μισή ώρα έξω από το ψυγείο ζωηρεψαν. Πώς τα καθαρίζω τώρα... Να τα ρίξω ζωντανά στην κατσαρόλα ή θα με καρφώσει κανένας μουστερής στις χουντοφιλοζωϊκές;
Πριν 30 χρόνια η γυναίκα μου είχε ψαρέψει ένα χέλι. Το βάλαμε κατάψυξη και μετά 3 μέρες το βγάλαμε, το βάλαμε σε στρογγυλό ταψί με νερό να ξεπαγώσει. Ε, λοιπόν, το χέλι άρχισε να κάνει σβούρες, γύρω γύρω μες το ταψί!Δεν περίμενα ρε γμτ να είναι ακόμη ζωντανοί οι κάβουρες... Και μισή ώρα έξω από το ψυγείο ζωηρεψαν. Πώς τα καθαρίζω τώρα... Να τα ρίξω ζωντανά στην κατσαρόλα ή θα με καρφώσει κανένας μουστερής στις χουντοφιλοζωϊκές;