alexis
Reticular Activating System
- Reaction score
- 31.373
Άντε να ήταν 65". Και πολλά λέω μη σου πω.Για την ύπαρξη μεγάλης TV που ρώτησαν το ανέφερα.
Άντε να ήταν 65". Και πολλά λέω μη σου πω.Για την ύπαρξη μεγάλης TV που ρώτησαν το ανέφερα.
Ακριβώς, η συντριπτική πλειοψηφία των ηχείων στη συντριπτική πλειοψηφία των κοινών οικιακών χωροταξιών είναι για πέταμα απουσία sub...Βρε μανία αυτό το παλικάρι με τα Sub, ηχείο που θέλει sub σε στέρεο το πετάμε λέμε!!! Εκτός αν είσαι studio και θες για συγκεκριμένο λόγο monitor. Τελεία και παύλα. Tα ενεργά δορυφοράκια καλά για home cinema αλλά έως εκεί. Μη ξεχάσουμε ότι ξέρουμε. Σύντομα ακροάσεις στο χώρο μου με τα 8 ενεργά και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Έως 5-καναλο δηλαδή, σα να βρισκόμαστε στο σωτήριον έτος 1999 και μόλις παρουσιάστηκε στην έκθεση το SACD!Υπήρχε ένα 5.1 στο 719 στο δωμάτιο της Athens Pro Audio ( Marantz Cinema 60, Focal Vestia 2 FL/FR, Focal Vestia 1 SL/SR, Focal Vestia Center, Focal Sub 1000 F ) συνοδεύοντας τον προβολέα UST, Leica Cine 1 100.
Υπήρχε ένα ακόμα 5.1, WiSA υλοποίηση (ασύρματα ηχεία όλα) στο δωμάτιο της Audio Veterans.
Ηχομπάρα υπήρχε η JBL Bar 1300 στην WaveMotion φυσικά, δεν θυμάμαι αν είχε στηθεί με τα surround σε κάποιες βάσεις και όχι πάνω στην ηχομπάρα όμως για να μην πω ψέμματα.
Εύχομαι όλα να πάνε κατ'ευχήν, και του χρόνου να καταφέρετε να στήσετε κάτι πραγματικά σοβαρό, να δει και να ακούσει ο κόσμος σε ποιο σημείο βρίσκεται πλέον η τεχνολογία του audio, ποιες είναι οι δυνατότητες των νέων φορμά και των σύγχρονων προηγμένων σοφτγουερ.υπάρχει κάτι πολύ καλό στα σκαριά για του χρόνου ενδεχομένως...
Α, σόρρυ o MakisGer έχει oooopsτι ειναι oooops???
Ναι ; Είχε ; Δεν το πρόσεξα. Σου είπα όπου έβλεπα μικρά ηχεία ή τηλεόραση έφευγα χα χα. Στα Παραδίγμ μπήκα γιατί νόμιζα ότι θα έπαιζαν τα μεγάλα. Κακώς δεν μπήκα θα έκανα μια καζούρα, εδώ εάν δε μου άρεσε. Θα έλεγαν α ... φταίει ο χώρος .... αυτό με το χώρο το χρησιμοποιούν όπως θέλουν και συμφέρει όπως οι δικάναλοι τα καλώδια μάλλον.Φώτο έχουμε?
Πως σε ξέφυγε εσένα το 5.1 για να διαπιστώσεις ότι στέκεσαι τόσα χρόνια στην αφετηρία?![]()
ΑΑΑΑΑΚΡΙΒΩΣτελικά ο ουρανίσκος του καθενός αξιολογεί..![]()
Οι ρε συ,καμμία σχέση με σνομπαρια ή κάτι τέτοιο.Μην έχοντας γυρίσει όλη την έκθεση:
Υπήρχε ένα 5.1 στο 719 στο δωμάτιο της Athens Pro Audio ( Marantz Cinema 60, Focal Vestia 2 FL/FR, Focal Vestia 1 SL/SR, Focal Vestia Center, Focal Sub 1000 F ) συνοδεύοντας τον προβολέα UST, Leica Cine 1 100.
Υπήρχε ένα ακόμα 5.1, WiSA υλοποίηση (ασύρματα ηχεία όλα) στο δωμάτιο της Audio Veterans.
Ηχομπάρα υπήρχε η JBL Bar 1300 στην WaveMotion φυσικά, δεν θυμάμαι αν είχε στηθεί με τα surround σε κάποιες βάσεις και όχι πάνω στην ηχομπάρα όμως για να μην πω ψέμματα.
Προσωπικά συνάντησα αρκετό κόσμο που όπου έβλεπαν εικόνα, με ή χωρίς ήχο, πέρναγαν δίχως να μπουν, ρωτώντας άκουγες το κλασικό "με νοιάζει μόνο ο ήχος" ή το "με νοιάζει το δικάναλο".
Μαζευτείτε περισσότεροι πολυκάναλοι, μην είστε σνομπ!
Λόγω μεγέθους, αριθμού κομματιών, και χωροταξικών περιορισμών δεν είναι εύκολο να στηθεί σωστό (ή έστω... μερικώς σωστό) πολυκάναλο σε έκθεση που δεν γίνεται σε εξειδικευμένο εκθεσιακό κέντρο όπως γίνεται σε μη... τριτοκοσμικές χώρες.
Θα πρέπει να τσιμπήσεις κάποια από τις μεγάλες αίθουσες. Και για να στηθεί αξιόλογο σύστημα και να μην ακούγεται σαν... να μην πω, θες μια μέρα στησίματος, ρυθμίσματος, τοποθέτηση κάμποσων acoustic panels καθώς και για να στηρίξεις Atmos/DTS:X/Auro-3D, και τράσες κλπ κλπ!
Πολλή δουλειά.
Εγω "πιέζω" προς την κατεύθυνση αυτή (να παίξουν αν όχι Atmos/DTS:X/Auro-3D setups, έστω απλά 5.1/7.1)... υπάρχει κάτι πολύ καλό στα σκαριά για του χρόνου ενδεχομένως... αλλά είναι πολύ νωρίς για να αποκαλυφθεί κάτι.
Κάθε χρόνο τα ίδια λές και εύχεσαι εδω και σαράντα χρόνια. Ακόμη να καταλάβεις τι γίνεται ; Αφου σου έχω πεί ΗI END ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα δικάναλο. Τι δεν καταλαβαίνουμε ;Εύχομαι όλα να πάνε κατ'ευχήν, και του χρόνου να καταφέρετε να στήσετε κάτι πραγματικά σοβαρό, να δει και να ακούσει ο κόσμος σε ποιο σημείο βρίσκεται πλέον η τεχνολογία του audio, ποιες είναι οι δυνατότητες των νέων φορμά και των σύγχρονων προηγμένων σοφτγουερ.![]()
Τους μαστεράδες και ηχολήπτες άστους απέξω. Ξέρουν τι γίνεται (εκτός απο αυτούς που ποστάρει ο Ν.ΚΠάντως υπάρχουν αρκετές διχογνωμίες για συστήματα, ηχεία, μουσικές και αυτό εμένα μου δείχνει πως ότι κι αν λένε οι στατιστικές, οι μετρήσεις, ή οι επιδόσεις των μαστεράδων που ''έφεραν'' τον ήχο στο κάθε άλμπουμ, τελικά ο ουρανίσκος του καθενός αξιολογεί..
Οι μεν λέν τους δε κουφούς και αντίστροφα βέβαια..
Τι να πεις..![]()
Όη δεν τους αφήνω..Τους μαστεράδες και ηχολήπτες άστους απέξω. Ξέρουν τι γίνεται (εκτός απο αυτούς που ποστάρει ο Ν.Κ), Οι άλλοι που αναφέρεις ναι.
Τώρα βρήκες άνθρωπο να ρωτησειςΑ, σόρρυ o MakisGer έχει oooops(restricted view στο προφίλ του και τα μηνύματα).
Ναι ; Είχε ; Δεν το πρόσεξα. Σου είπα όπου έβλεπα μικρά ηχεία ή τηλεόραση έφευγα χα χα. Στα Παραδίγμ μπήκα γιατί νόμιζα ότι θα έπαιζαν τα μεγάλα. Κακώς δεν μπήκα θα έκανα μια καζούρα, εδώ εάν δε μου άρεσε. Θα έλεγαν α ... φταίει ο χώρος .... αυτό με το χώρο το χρησιμοποιούν όπως θέλουν και συμφέρει όπως οι δικάναλοι τα καλώδια μάλλον.Ποιό ήταν ; το B&O ;
¨Εδωσα hint στον Δημήτρη. Εγώ μόνο Δημήτρης. Δεν είναι για όλους η γνώση, υπάρχουν επικίνδυνοι out there.Ποιο σ άρεσε πιο πολύ?
Πάμε άλλη μια φορά, η τονική πληρότητα δεν χρειάζεται αποκλειστικά για drum & bass ιδιώματα , κανονιοβολισμούς και μεγάλα ορχηστρικά σύνολα ή για ν'απολαμβάναμε τακτικά album εξειδικευμένα όπως το Sheffield Drum Record.Ωφελεί και παραγωγές λιγότερο ΄΄σεσημασμένες΄΄ ως προς το περιεχόμενο στις χαμηλές οκτάβες, όπως λ.χ. τα Blue Note jazz album που είχε παραγάγει ο αείμνηστος μηχανικός ήχου Rudy Van Gelder όπου χάρη σε ορθά ενσωματωμένα sub διακρίνεται επιτέλους με σαφήνεια το μήνυμα του μπασίστα από καθένα σύνολο....
Διαβλεπω ενα παθος να επιδειξουν ολοι την δυνατοτητα για χαμηλο αγνοωντας ολες τις αλλες παραμετρους... ξεχνανε οτι το χαμηλο ειναι μια μονο συνισταμενη του συνολικου ηχου... και ξεχνανε οτι κανεις audiophile μουσικοφιλος δεν ακουει rave (και παρεμφερεις αηδιες) ουτε καθεται σε πληρη ενταση να ακουει σαν τον τρελο μονο ντραμς και μποτιες. Πουθενα επισης δεν βαζαν ροκ, ποπ....ολο μπασο και ηχους για λοβοτομημενους ακροατες.
...
Οι επιτυχημένες εκθέσεις είναι σαν τις αντίστοιχες διαπραγματεύσεις. Με το πέρας τους καθεμία πλευρά ενδείκνυται να μένει ικανοποιημένη και δυσαρεστημένη με διαφορετικά πράγματα.Πάντως υπάρχουν αρκετές διχογνωμίες για συστήματα, ηχεία, μουσικές και αυτό εμένα μου δείχνει πως ότι κι αν λένε οι στατιστικές, οι μετρήσεις, ή οι επιδόσεις των μαστεράδων που ''έφεραν'' τον ήχο στο κάθε άλμπουμ, τελικά ο ουρανίσκος του καθενός αξιολογεί..
Οι μεν λέν τους δε κουφούς και αντίστροφα βέβαια..
Τι να πεις..![]()
Και κάποιοι θυμάμαι τον εκραζαν .Μόνο ο Λάμπρου και η PSA έχουν στήσει στο παρελθόν σωστό πολυκάναλο. Αίθουσα, τράσες, όλα μαύρα, ηχεία με τοποθέτηση στον πόντο από software, ηχοπερατή οθονάρα, προβολέα.
Μαγεία.
Για τηλεοράσεις στον Κωτσόβολο. Εγώ αυτό ήξερα. Έκλεισε ;Εάν είχε το δωμάτιο μόνον ηχο και καθόλου εικόνα πιο πολλοί θα πήγαιναν πιστευω.
Τον αγόρασε η ΔΕΗ... Εκτός από δακοπή ρεύματος αναμένεται να παίρνουν πίσω και αγορασμένες ηλεκτρικές συσκευές σε όσους καθυστερούν να πληρώσουν λογαριασμούς.Για τηλεοράσεις στον Κωτσόβολο. Εγώ αυτό ήξερα. Έκλεισε ;![]()
![]()