Marantz - Denon meets Dirac (?)

Reaction score
1.610
To 844€ για τον ενισχυτή και τα 19 παρά € για τα μεταφορικά (δέματος βάρους 20 κιλών από Γερμανία) είναι προκλητικά. Οικονομικά είναι δύσκολη περίοδος για εμένα, αλλά ολοένα και περισσότερο ψήνομαι. Αν δε υπάρξει και περαιτέρω έκπτωση για BF ή ομαδική αγορά....

Πληρώνω και άλλα 350€ κάποια επόμενη στιγμή για το Full Dirac και τέλος.

Εντωμεταξύ ο NAD γιατί 1700€;

Reaction score
433
ολοι τα οικονομικα σκεφτομαστε αλλα σκεφτομαστε και τα νεα φορμα που μας λειπουν και επειδη πηγαμε σε τουμπανο τιβι δεν λεει να μεινουμε πισω...περιμενω μηπως βρω και κανα καλο surround στο bf ( σκεφτομαι τα xtz cinema s2 atmos...shpere για να ταιριαξω με τα μπροστινα ) και απογειωθούμε!

Reaction score
1.286
Εντωμεταξύ ο NAD γιατί 1700€;
Τόσο τον κοστολογούν https://nadelectronics.com/product/t-758-v3i-av-surround-sound-receiver/
Έρχεται πακέτο με Bluos, MQA, Dirac , δηλώνουν πως είναι και upgradable, ανεβαίνει η τιμή αυτομάτως. Πριν 2 χρόνια ήταν μονόδρομος η αγορά του για όποιον ήθελε φθηνό Dirac σε 11 κανάλια.
Τώρα πλέον παίρνεις 3800 και λες ευχαριστώ που πέτυχες τέτοια προσφορά.
Κακά τα ψέματα το 2023 με τις τιμές των ηλεκτρονικών στον θεό το να πάρεις τέτοιο ολοκληρωμένο πακέτο ενισχυτή στα 850 ευρώ είναι δώρο από τα λίγα.
Έως πριν ένα μήνα και για πολλά χρόνια τέτοια πακέτα είχαν minimum 1600+

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883
Ρε σείς πείτε μου κάτι.
Ο 3800 κλείνει κανάλια τελικού διακριτά ; ή όχι ;
Δλδ μπορεί να κλείσει ο χρήστης ας πούμε την μπροστινή τριάδα ; και να μείνουν τα υπόλοιπα ενεργά; Βαριέμαι να ψάχνω.

Reaction score
236
Ρε σείς πείτε μου κάτι.
Ο 3800 κλείνει κανάλια τελικού διακριτά ; ή όχι ;
Δλδ μπορεί να κλείσει ο χρήστης ας πούμε την μπροστινή τριάδα ; και να μείνουν τα υπόλοιπα ενεργά; Βαριέμαι να ψάχνω.
Μόνο ο 4800 μπορεί να κλείσει την τριάδα, και γενικά μπορεί να αποσυνδέσει οποιοδήποτε κανάλι on/off.

Ο 3800 κλείνει μόνο την δυάδα μπροστά ή όλα τα κανάλια.

Reaction score
433
Και λογικά θα έχει και καλή τιμή από κινοτεχνικη μόνο 3899 ευρώ (να μην πάρει μια αυξησουλα; ενέργεια, μεταφορές, πόλεμοι...)... Τον 6700 έξω τον βρίσκεις με 1790 συν 30 μεταφορικά...

Last edited:

Reaction score
433
Ωχ ωχ 3500 $; λίγα τα 3899 ευρώ που είπα. Τουλάχιστον 4Κ εκκίνηση θα έχει ο καημένος εδώ... Και κάποιοι θα λένε τρεχατε γιατί έρχονται αυξήσεις...

Reaction score
433
Ελλάδα και μείωση δεν υπάρχει. Ότι ανεβαίνει ανεβαίνει.
Κοντεινερ δεν θα υπάρχουν, τσιπάκια γιοκ, ο πόλεμος στην γειτονιά μας, καύσιμα 2 ευρώ,... Τα λόγια του παπά...η εφορία που τους κυνηγά, οι αυξήσεις μισθών... Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883
Παλιά είχα έναν δικό μου εκεί και μου τα έδινε χοντρική.AVP , POA, A1HD τα είχα αγοράσει 5500 έκαστο όταν είχαν κατάλογο 7500 έκαστο .
Πλέον δεν ξέρω τι παίζεται , νομίζω ότι η εταιρεία έχει περάσει στα χέρια της κόρης του Βασιλειάδη.
Δεν το βλέπω να υπάρχει πλέον η ίδια αντιμετώπιση με πριν.
Αν πάρω τον Α1Η θα τον φέρω από γερμανία , από amazon.de .
Δεν έχω δεί καν τιμές βέβαια ακόμα.

Reaction score
433
Δεν βλέπω να υπάρχει σε αμαζον στην παρούσα φάση ο ενισχυτής που θέλεις. Από Γερμανία έρχεται με 600 ευρώ κάτω από ότι εδώ χωρίς τα μεταφορικά.
Γενικά επειδή πρόκειται για πολύ ακριβό μηχάνημα με περιορισμένο ενδιαφέρον και εδώ και έξω.
Δεν είναι από τις περιπτώσεις που λες να ψωνίσω από έξω νομίζω.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883
Ναι το είδα.
Στην χειρότερη το παίρνει φίλος από AMAZON USA και μου το φέρνει εδώ όταν έρθει τον Μάιο .
Από εδώ μόνο αν μπορέσω να τον πάρω μέχρι 6000 e θα το παλέψω.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883
Τον έχουν εδώ 6999e , τσιμπημένο λίγο θα έλεγα.
Από την άλλη υπάρχει ο 8500 που είναι εξαιρετικό μηχάνημα στα 3899 . Και αυτά βέβαια πολλά είναι .
Δεν έχει xlr outs , έχει 2 κανάλια λιγότερα αλλά κλείνει νομίζω όποιο κανάλι θέλεις .

Last edited:

Reaction score
433
Δεν ξέρω αυτές οι τιμές για αυτά τα μηχανήματα έτσι κι αλλιώς μου φαίνονται εξωφρενικες έτσι κι αλλιώς.
Αν κουμπώσεις τους ίδιους τελικούς στα κύρια κανάλια σε έναν 3800 και σε έναν Α1Η πόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχεις στον ακριβό; θα αξίζει τα τόσα χιλιάρικα που ζητά;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883
Μμ δεν ξέρω.
Μπορεί ναι μπορεί και όχι.
Εναν 8500 που δοκίμασα στο δικό μου σύστημα σε αντιπαραβολή με τον AVP A1HD που έχω ακούστηκε σαφώς φτωχότερος ηχητικά , και δεν είναι κανά φτηνό μηχάνημα.

Reaction score
433
Είναι γνωστό ότι από ένα σημείο και μετά για πάρεις λίγη βελτίωση πρέπει να πληρώσεις πολλά δεν είναι αναλογική η ανταποδοση χρημάτων ποιότητας αλλά πχ μεταξύ 3800/4800 και Α1Η μεσολαβεί κόστος που παίρνεις τρελή αναβάθμιση σε ηχεία ή τελικούς για να ξετιναξεις τα ηχεία και να ξεπεράσεις φαντάζομαι (το αποτέλεσμα του Α1Η μόνο του).
Δλδ πχ ο 4800 με 2-3 τελικους αξίας όσο η διαφορά Α1Η και 4800 δεν θα έχουν καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα από έναν μόνο Α1Η των σχεδόν 7Κ;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon