Marantz - Denon meets Dirac (?)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.889
Παρακαλώ να βγει κάτι εξίσου καλό και για τη μέσο χαμηλή. Μην πω και για την χαμηλό χαμηλή, των απλών ανθρώπων που θέλουν έναν απλό και κατανοητό πολυκάναλο προσεσσορα.
Πάλι καλά να λες.

Το ιμερσιβ πακέτο, με XLR, με ωραίες μετρήσεις και τιμή κάτω από 10 χιλιάρικα, είναι σοβαρή επιτυχία.

Το βρήκα, 7.200 στον Κοσμά

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.074
Το ιμερσιβ πακέτο, με XLR, με ωραίες μετρήσεις και τιμή κάτω από 10 χιλιάρικα, είναι σοβαρή επιτυχία.
Δεν είναι "επιτυχία", έλλειψη ανταγωνισμού είναι λόγω μικροσκοπικής αγοράς (aka οι βλαμμένοι είμαστε ελάχιστοι).

Σιγά μην έχει κόστος πάνω από 500€ αυτό το μηχάνημα. Αν το μέγεθος της αγοράς ήταν επί 1.000 (είμαι σίγουρος ότι πουλιούνται τουλάχιστον 1.000 φορές περισσότερες ηχόμπαρες σε σχέση με AVRs, οπότε το νούμερο δεν είναι υπερβολικό) και σαν αποτέλεσμα 10πλάσιες εταιρείες με τέτοια προϊόντα, Κινέζοι κλπ., θα το βλέπαμε στο 1/5 της τιμής. Αυτό ναι, θα ήταν επιτυχία.

Το να λέμε επιτυχία το "κάτω από 10 χιλιάρικα" για έναν αποκωδικοποιητή ήχου, θα το ακούσει κανείς φυσιολογικός και θα γελάει μέχρι αύριο.

(Ναι, το ξέρω ότι το είπες με βάση τα δεδομένα, και από αυτή την άποψη έχεις δίκιο)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.741
Ακριβώς. Δεν υπάρχει αγορά για ένα τέτοιο μηχάνημα. Ο πελάτης του AVR των 1500€-2500€ δεν θα πάρει τελικούς, ενώ ο πελάτης των τελικών δεν θα πάρει Pro των παραπάνω χρημάτων. Μιλάμε για όγκο πελατών που να δίνει νόημα στην προσπάθεια, όχι τους βλαμμένους των forums.

Η αγορά είναι πολύ πολύ μικρή για ένα τέτοιο μηχάνημα. Τα λέγαμε με την Anthem πάνω σε αυτό το θέμα καμιά δεκαριά χρόνια πίσω. Τα έχουν σκεφτεί πριν από εμάς. Δεν έχει νόημα.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.024
Γιατί νομίζετε ότι η αγορά των βλαμμένων είναι μικρή που να μην δικαιολογεί την εμπορική ύπαρξη ενός τέτοιου προιόντος;
Γνωρίζετε μεγέθη; κοστολόγια, περιθώρια κέρδους, σκοπιμότητα τοποθέτησης του προιόντος και άλλα;
Αυτοί που τα φτιάχνουν και τα διαθέτουν μάλλον κάτι περισσότερο γνωρίζουν από μερικούς, αντικειμενικά πολύ λίγους, βλαμμένους σε κάποιο φόρουμ μιας πραγματικά αδιάφορης σε μέγεθος αγοράς.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.741
Έχεις δει στην αγορά κάποιον επεξεργαστή των 2500€ από σοβαρό κατασκευαστή που να είναι immersive? Έστω και με RCAs;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.889
Όλο και περισσότεροι στήνουν μικρά ενεργά ηχεία σε Atmos setup.

Σκέψου κόστος 11 ενεργών δορυφόρων (πες 1 χιλιάρικο έκαστος) και μίνιμουμ 2 σαμπ, μαζεύεται κοστολογιο υπερδιπλάσιο του μαραντζ.

Και κοστολογιο σημαντικό για εικόνα.

Τιμολογιακά, στέκεται πολύ καλά ο εν λόγω μαραντζ για τέτοια εξαιρετικού vfm σεταπ.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.435
Όλο και περισσότεροι στήνουν μικρά ενεργά ηχεία σε Atmos setup.

Σκέψου κόστος 11 ενεργών δορυφόρων (πες 1 χιλιάρικο έκαστος) και μίνιμουμ 2 σαμπ, μαζεύεται κοστολογιο υπερδιπλάσιο του μαραντζ.

Και κοστολογιο σημαντικό για εικόνα.

Τιμολογιακά, στέκεται πολύ καλά ο εν λόγω μαραντζ για τέτοια εξαιρετικού vfm σεταπ.
Συμφωνώ.

Απλώς εγώ είμαι σε φάση 11 δορυφόροι των 200 ευρώ έκαστος και αναζητω κάτι φθηνότερο.

Κατά τα άλλα ο εν λόγω προσεσσορας φαίνεται πολύ τίμιο μηχάνημα και μπράβο μαραντζ που τον έβγαλες στην αγορά (ενώ εμεις σε βριζαμε τόσο καιρό. )

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.139
Συμφωνώ.

Απλώς εγώ είμαι σε φάση 11 δορυφόροι των 200 ευρώ έκαστος και αναζητω κάτι φθηνότερο.

Κατά τα άλλα ο εν λόγω προσεσσορας φαίνεται πολύ τίμιο μηχάνημα και μπράβο μαραντζ που τον έβγαλες στην αγορά (ενώ εμεις σε βριζαμε τόσο καιρό. )
Tonewinner AT-300

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο σε αυτή τη κατηγορία.
Πως μετράει, μην ρωτήσεις, ιδέα δεν έχω :D

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.882
Τα ηλεκτρονικά είναι denon όπως και ο σχεδιασμός.
Η υλοποίηση είναι marantz.
Υπάρχει περίπτωση να το δούμε και σε DENON μηχάνημα με άλλη υλοποίηση φυσικά.
Μιά χαρά μηχάνημα , όπως και η τιμή του.
Οταν είχε βγεί ο DENON AVP A1HD το 2007 , είχε τότε κατάλογο 7500 και άλλα τόσα ο τελικός του ο POA A1HD.
Βέβαια δεν είναι ίδια ποιότητα κατασκευής , αλλά απλά το αναφέρω.
Υπάρχει πάντως κοινό για τέτοια μηχανήματα , εκτός Ελλάδας βέβαια .

Reaction score
140
Πάρτε απ΄ έξω , όταν μιλάμε για τέτοιες διαφορές δεν το συζητάμε καν. Ναι στην στήριξη σε ντόπιους επιχειρηματίες σε λογικά όμως πλαίσια.
Πάρτε από elektrowelt 24 ότι θέλετε, απαντούν στα mail , συνεννοήσιμοι, ταχύτατοι και φθηνοί στις αποστολές. Οι τιμές για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω κρατούν το 19% ΦΠΑ της Γερμανίας , δεν το γυρίζουν στο 24% όπως κάνει το amazon.de
Μου έτυχε και πρόβλημα σε ποιόν που είχα αγοράσει από αυτούς , ούτε ερωτήσεις , ούτε πονηράδες σε τρείς μέρες είχα νέο πακέτο σφραγισμένο.
Πώς το καταφέρνετε αυτό? Όταν κάνεις login με τον λογαριασμό σου από Ελλάδα, το φπα στο αλλάζει στο 24%..

Ndis

Titika
Reaction score
4.755
Για αυτή τη κατηγορία μηχανών, οτιδήποτε πάνω από 4800h έχει κυρίως diminishing return, σε 7-8 χρόνια θα βγει 2-3 γενιές που ακόμα και αν τις έχω αγοράσει όλες, πάλι λιγότερο θα μου έχει κοστίσει.

Ναι οκ δεν θα έχω xlr και τόσο καλό sinad.

Χέστηκα, μια δύο ταινίες την εβδομάδα θέλω να βλέπω και να ακούω μουσική.

Reaction score
433
σχεδον οτι και να παρεις σε πολυκάναλο ( εντάξει δεν ξέρω τι συμβαίνει με avr των 6-7Κ ) την αποδοση και την ανασα που θα σου δώσει τελικός/οι δεν μπορει να στην δώσει ο ακριβός πολυκάναλος. Δλδ χιλιες φορες avr του χιλιάρικου και να δώσεις ενα ακόμα χιλίαρικο για τελικούς παρά ενας πολυκάναλος των 3-4Κ Ποιο βαρβάτο ήχο θα εχεις με τον "φθηνο" πολυκάναλο και τον/τους τελικούς.
Εβαλα στον ταπεινο και παλιο 6006 εναν xtz a2-300 και το αποτέλεσμα εχει απογειωθεί!! Αυτη την στιγμή έχω 6 ηχεια και ένα sub κουμπωμενα στον 6006 και τα 2 μπροστινα τα πιο δυσκολα στον τελικό και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και σε ταινειες και σε μουσικη.

Tωρα φυσικά αν μπορείς να πάρεις και avr των 6-7Κ και να κοτσαρεις και τελικούς πάντου οκ θα είσαι ο καλύτερος αλλα εκεί μιλάμε για μπάτζετ απλησιαστο για το 99% των χρηστών.

Reaction score
522
Και γιατί να μή προτιμήσει κανείς να πάρει κάποιον JBL Synthesis αυτή τη στιγμή, ή σε ένα χρόνο από τώρα τον Primare SP35 αν είναι να μιλάμε για τέτοια κόστη?

Δεν αναφέρω Emotiva γιατί η αξιοπιστία τους είναι λιγάκι Μικυ-Μαους αν και οι τιμές εξαιρετικές.

Για Monoprice HTP-1, ας μας πει ο @daharis666 την εμπειρία του.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.749
Και γιατί να μή προτιμήσει κανείς να πάρει κάποιον JBL Synthesis αυτή τη στιγμή, ή σε ένα χρόνο από τώρα τον Primare SP35 αν είναι να μιλάμε για τέτοια κόστη?

Δεν αναφέρω Emotiva γιατί η αξιοπιστία τους είναι λιγάκι Μικυ-Μαους αν και οι τιμές εξαιρετικές.

Για Monoprice HTP-1, ας μας πει ο @daharis666 την εμπειρία του.
ο daharis δεν έχει καμία εμπειρία από τον HTP-1 γιατί ποτέ δεν ήρθε ευρώπη.... :biggrin:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.749
Ευκαιρία λοιπόν του Monolithix γα γίνει και αποκλειστικός "ντιστριμπζούτορ" Ευρώπης :D :D :D
δεν κατάλαβες....δεν είχαν ποτέ να φέρουν ευρώπη.....ούτε καν για αμερικανική αγορά είχαν...τους κρέμασε ο ΟΕΜ τους

είχαμε μαζευτεί 7 άτομα για αγορά......κ φάγαμε άκυρο

Reaction score
522
δεν κατάλαβες....δεν είχαν ποτέ να φέρουν ευρώπη.....ούτε καν για αμερικανική αγορά είχαν...τους κρέμασε ο ΟΕΜ τους

είχαμε μαζευτεί 7 άτομα για αγορά......κ φάγαμε άκυρο
Α τόσο καλά... Κρίμα γιατί στα χαρτιά έδειχνε άκρως ενδιαφέρον.

Αυτόν τον OEM δε μπορούμε να τον βρούμε να φτιάξουμε κανέναν rebranded Daharis Audio Processor DAP-1? :D

Πέρα από την πλάκα αυτό με τους OEM είναι λίγο θέμα (τώρα συμφερόντων από ανταγωνιστές, κακών deals με αναξιόπιστους OEMs, κανείς δε ξέρει).

Reaction score
11.191
Νομίζω το θέμα έχει λήξει. Πόσο βγαίνει; Ενάμισι χιλιάρικο;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon