Μικρός χώρος, μεγάλος ήχος


Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Μηνύματα
2.342
Reaction score
7.958
Γιατί καλέ;

Μόνον ο καναπές θα είναι "κάπως" τοποθετημένος, όλο το υπόλοιπο σπίτι, μπορεί να έχει ότι διαρρύθμιση θέλει η σύζυγος!
Η σύζυγος όμως θέλει μεγαλύτερη κουζίνα κι έτσι θα φτιαχτεί νέα στον ροζ κύκλο.
.-
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.800
Reaction score
133.288
Α, μάλιστα.

Εάν δεν είναι εφικτό η νέα κουζίνα να καταλάβει όλο το χώρο στο πράσινο πλαίσιο

1000009378.png


Έστω να βγει ψυγείο και μικρό τραπέζι εκεί έξω, δε ξέρω τι άλλο μπορεί να γίνει, παρά να κάνει bat cave.

Εμένα πάντως μου αρέσει "κλειστή κουζίνα - μαγειριό" ώστε να μη μυρίζει όλο το σπίτι όταν βράζει μπρόκολο, όταν γίνονται ψάρια, κλπ.
 
Last edited:

Μηνύματα
4.740
Reaction score
8.264
. Από τη στιγμή που μοιράζεσαι τη ζωή με οικογενειακά μέλη ταιριαστό θα ήταν να κοινωνούσαν όλοι την οπτικοακουστική ψυχαγωγία. Ας μην είναι στο κάτω κάτω της γραφής διευθετημένα με όλες τις διατυπώσεις, θεωρώ ότι στην τωρινή ροή αποφάσεων και γεγονότων θα ήταν παράλογο να ξεκινούσες κάτι ολότελα διάφορο από το μηδέν.
Ναι να του τα πεις αυτά όταν η σύζυγος θα ασχολείται στην κουζίνα ή θα θέλει να δει το αγαπημένο της σήριαλ και το παιδί θα τρέχει στα φροντιστήρια ή θα είναι στο σχολείο ή θα βγαίνει έξω με την παρέα του.
Ας βάλει τα 2 ηχεία στο σαλόνι ή μια ηχομπαρα να κοινωνούν όλοι καποιες ώρες και ας φτιάξει παράλληλα έναν χώρο για μουσική και ταινίες που θα τον ευχαριστιεται ο ίδιος πάνω απ όλα αλλά και η οικογένεια.
Δεν χρειάζεται να πουλήσει κάτι αναγκαστικά.
Όλοι αυτοί που έχουν εδώ ντεντικειντιτ χώρους πιστεύεις ότι είναι ακοινωνητοι?
 

Μηνύματα
13.249
Reaction score
10.566
Εμένα πάντως μου αρέσει "κλειστή κουζίνα - μαγειριό" ώστε να μη μυρίζει όλο το σπίτι όταν βράζει μπρόκολο, όταν γίνονται ψάρια, κλπ.
Κι εμένα μου αρέσει αυτό, αλλά δεν αρέσει στις γυναίκες, δεν καταλαβαίνω γιατί.
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
17.115
Reaction score
55.844
Ναι να του τα πεις αυτά όταν η σύζυγος θα ασχολείται στην κουζίνα ή θα θέλει να δει το αγαπημένο της σήριαλ και το παιδί θα τρέχει στα φροντιστήρια ή θα είναι στο σχολείο ή θα βγαίνει έξω με την παρέα του.
Ας βάλει τα 2 ηχεία στο σαλόνι ή μια ηχομπαρα να κοινωνούν όλοι καποιες ώρες και ας φτιάξει παράλληλα έναν χώρο για μουσική και ταινίες που θα τον ευχαριστιεται ο ίδιος πάνω απ όλα αλλά και η οικογένεια.
Δεν χρειάζεται να πουλήσει κάτι αναγκαστικά.
Όλοι αυτοί που έχουν εδώ ντεντικειντιτ χώρους πιστεύεις ότι είναι ακοινωνητοι?
Δεν θα πίστευα κάτι τέτοιο, κάθε άλλο , μπορεί κάλλιστα οποιοσδήποτε να ήταν όσο ακοινώνητος και σε όποια περίσταση θέλει ακόμα και χωρίς να είχε dedicated χώρους για τα στερεοφωνικά του. Σημειώνεται αυτό για να καταδείξει πόσο άτοπες θα ήταν τέτοιες αναγωγές.

Κάθε προτροπή προς δράση ασύμβατη με τον τωρινό εξοπλισμό του ενδιαφερομένου συνεπάγεται ότι δεν γίνεται να έχουμε πίτες απείρακτες και σκύλους χορτάτους, ή ακόμα πιο ταιριαστά για περιπτώσεις κοινωνικής αλληλεπίδρασης συνιστά υποκρισία και το λουκάνικο να γουστάρουμε να φάμε και ν'αποφεύγουμε συστηματικά κάθε ενημέρωση πάνω στον τρόπο παρασκευής του επειδή θα ήμασταν υποτίθεται φιλόζωοι και οπαδοί υγιεινής διατροφής.
 


Μηνύματα
4.740
Reaction score
8.264
Εγώ αυτό που βλέπω είναι μια επιθυμία για μεγαλύτερη κουζίνα από την πλευρά της συζύγου και μια επιθυμία για εκμετάλλευση του χώρου της πρώην κουζίνας από τον σύζυγο, λογικό εάν έχεις ένα χομπυ.
Και τα 2 έχουν το κόστος τους. Χώρος με πολυκαναλο στο σαλόνι που να τον ευχαριστεί δυσκολα να γίνει αποδεκτός από την σύζυγο.
Όσον αφορά τον εξοπλισμό, έχει τρινοφ. Δεν του είπαμε να τον πετάξει, άλλωστε ξέρεις κανέναν που να έχει τρινοφ σε σαλόνι? :biggrin:
Έχει 2 ηχεία που του αρέσουν, ας τα βάλει στο καθιστικό.
Τι άλλο έχει δλδ?
 

Timaras

*****
Μηνύματα
2.925
Reaction score
2.126
Πολύ ωραία είναι αυτά τα εντοιχιζόμενα που έδειξες, με τα 4 γουφερ τα 5,25", είτε για να τα χρησιμοποιήσεις σε όλες τις θέσεις όλων των δορυφόρων, είτε για τους 5-7 δορυφόρους του bed layer, και να βάλεις για οικονομία στο ταβάνι τα μικρότερα εντοιχισμένα, με 2 τεμάχια 5,25" έκαστο, εάν βάλεις 4 ταβανιού, αλλά εάν βάλεις 2 ταβανιού, τότε βάλε τα μεγάλα.

Θα πάρεις την "optional" καμπίνα τους, η οποία έχει βάθος 9cm και τοποθετείται μέσα στον τοίχο, μέσα στο κενό που αφήνει η στάνταρ γυψοσανίδα (10cm), χώρος που θα γεμίσει με ηχοαπορρόφηση.
Έτσι θα βάλεις γύρω γύρω, σε όλο το δωμάτιο, μια γυψοσανίδα, ιδανικό σενάριο είναι να βάλεις διάτρητη, οπότε δε χρειάζεται τίποτε άλλο για ηχητική περιποίηση χώρου.
Και στο ταβάνι το ίδιο, διάτρητη γυψοσανίδα με 10cm κενό, με ηχοαπορρόφηση και τα ηχεία ενσωματωμένα.
Πίσω από την καμπίνα κάθε ενσωματωμένου ηχείου, βάζεις μια φέτα 1cm copopren acoustics.
Η μπαφλα του ηχείου, έρχεται πρόσωπο με τον τοίχο της γυψοσανίδας.


Όχι, δεν κάνουν αυτά που έχεις, έχουν τεράστιο βάθος και θέλουν μεγάλη απόσταση ακρόασης.

Δωστα πίσω και καντα ανταλλαγή με τα εντοιχισμένα που έδειξες, με τα 4 τεμάχια 5,25" έκαστο.

Τα εντοιχισμένα θα πιάσουν μηδενικό χώρο (ενσωμάτωση μέσα στο 10cm χώρο της γυψοσανίδας) και ο χώρος είναι πολύτιμος σε μικρό δωμάτιο. Πολύ σημαντικό κέρδος.

Βάζεις εντοιχισμένη (φτιάχνεις κάδρο να χωρέσει) και μια oled τηλεόραση πάνω στη γυψοσανίδα, και όλα είναι "πρόσωπο" στον τοίχο, δεν προεξέχει τίποτα.

Ομορφιά, και εκμετάλλευση χώρου.




Μην είσαι τέτοιος.

Είπαμε, αφού το φτιάχνεις τώρα, εντοιχισμός.

Όπως θα εντοιχισεις τα ηχεία, ομοίως, ψάξε και θα βρεις σαμπ για αντοιχισμο. Πάρε 4-αδα ή και περισσότερα, όλα μέσα στον τοίχο, με τη δικιά τους καμπίνα πολύ μικρού βάθους.

Τα σαμπ τα εντοιχισμένα, δεν θα είναι τεράστια, μη φανταστείς 18-ιντσα. Ας είναι 8" το κάθε σαμπ, απλώς θα χρειαστείς μπόλικα.



Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για να σώσεις χώρο, από τον εντοιχισμό.

Όλα εντοιχισμένα. Να μη πιάνουν ούτε 10cm χώρο μέσα στο δωμάτιο. Άσε τις κλίσεις, μην ασχολείσαι. Χωστα μέσα να φεύγουν από τα πόδια σου.



Δεν κάνουν λέμε, κατάλαβέ το.

Θα σου φάνε πολύ μεγάλη χρήσιμη απόσταση ακρόασης, και δεν θα παίζουν σωστά εκεί μέσα, σε μικρό χώρο θες μικρά ηχεία, αυτά που έχεις ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΕΜΕ.



Εννοείται.

Μόνον ο τρινοβ θα σου σεταρει πανεύκολα και 6 και περισσότερα σαμπ, και θα διορθώσει τα πάντα όλα. Άσε που μπορείς να υλοποιήσεις και waveforming.

Ντύνεις όλο το δωμάτιο, κάθε τοίχο και όλο το ταβάνι, με διάτρητη γυψοσανίδα ηχοαπορρόφησης, αφήνοντας 10cm κενό από πίσω της, μέσα στο οποίο θα μπουν όλα τα ηχεία, δορυφόροι και σαμπ, αλλά και η τηλεόραση.

Στο ταβάνι, βάζεις στη γυψοσανίδα και φώτα μίνι, σαν αστέρια σε ουρανό να τα έχεις και όταν βλέπεις ταινία, ντιμαριζόμενα. Δες και ταινίες λεντ, περιμετρικά του ταβανιού, κάνουν πολύ ευχάριστο φωτισμό, και επίσης μπορούν να ενσωματωθούν μέσα στη γυψοσανίδα.

Χώνεις μέσα στον χώρο της γυψοσανίδας και ηλεκτρολογικό σπιράλ, για την καλωδίωση όλων, ώστε όλα τα καλώδια να μαζεύονται σε ένα σημείο, εκεί που θα βάλεις τον τρινοβ και τα λοιπά συνοδά, να μη φαίνεται τίποτα πουθενά.

Στο δάπεδο βάζεις μια λεπτή στρώση ηχοαπορρόφησης (και το κοποπρέν είναι καλή ιδέα) και από πάνω ένα δάπεδο laminate στα χρώματα που θες.
Για έξτρα μόνωση για το μπάσο, καλή ιδέα είναι στο πάτωμα να μπει μια στρώση copopren, από πάνω ένα φύλλο μολύβδου 2-3mm, από πάνω δεύτερη στρώση copopren, και από πάνω το laminate με τα δικά του υλικά μόνωσης. Θα κάνει πολύ σοβαρή δουλειά.

Δε θα χρειαστεί τίποτε άλλο για την ηχητική περιποίηση του χώρου, εάν βάλεις παντού διάτρητη γυψοσανίδα ηχοαπορρόφησης, εκτός ίσως από μια μπασοπαγιδα στις γωνιές του δωματίου, πράγμα που επίσης μπορείς κι αυτό να το εντοιχισεις, να μη φαίνεται, τρώγοντας τις γωνίες (40*40 έως 60*60, αναλόγως διαθέσιμου χώρου).
ΥΓ. Εάν τυχόν "φάς" τις γωνίες με γυψοσανίδα διάτρητη και μπόλικη ηχοαπορρόφηση πίσω, τότε μπορείς να ενσωματώσεις και τα εντοιχισμένα σαμπ στις 4 γωνίες, και μη βάλεις 1 μόνο μεγάφωνο, βάλε 3-4 σε κάθε γωνιά, να καλύπτουν αρκετό ύψος, κι ας είναι μικρά, θα κάνουν αρέι και δε θα ακούγεται πάνω κάτω πολύ πράμα. Πάντα με κλειστή καμπίνα, μικρού όγκου. Δε θες μπας ριφλεξ σε μικρό χώρο.
Τα 'πες όλα σε 2 ποστ για να μη ρωτάμε τί πρέπει να κάνουμε για περιποίηση χώρου.

Κάντε το sticky!
 



Μηνύματα
13.783
Reaction score
6.777
Μετά κόπων και βασάνων, επιτέλους θα έχω τον δικό μου χώρο.
Επειδή θα προχωρήσουμε σε ανακαίνιση του νέου σπιτιού, πρέπει να σκεφτώ τι θα γίνει και με τον χώρο διασκέδασης μου.
Οι χώροι μας όμως είναι λίγο περιορισμένοι.
Σας βάζω το σχεδίαγραμμα του ενός ορόφου και θα σας γράψω τις ιδέες μου και να μου πείτε κι εσείς τις δικές σας.

View attachment 311166

Αυτή τη στιγμή η κουζίνα είναι στον μαύρο κύκλο.
Η σύζυγος όμως θέλει μεγαλύτερη κουζίνα κι έτσι θα φτιαχτεί νέα στον ροζ κύκλο.
Ακόμη δε γνωρίζω πόσοθα επεκτείνεται από εκείνον τον χώρο αλλά από τις συζητήσεις που είχαμε δυστυχώς δε θα μπορέσει να γίνει κατά μήκος του καθιστικού.
Έτσι έχω δύο λύσεις:

Α) Στο παρών καθιστικό να στηθεί κάτι σε 5.2.4 ή 5.6.4 (αν χρησιμοποιηθούν με ξεχωριστή είσοδο τα sub των triton) με τα κυρίως ηχεία στις γωνίες του κόκκινου κύκλου.

Β) Να στηθεί εκεί που βρίσκεται η τωρινή κουζίνα. Βέβαια είναι πολύ μικρός ο χώρος, το γνωρίζω. Παρακάτω θα βάλω ένα σχεδιάγραμμα (ας πούμε σχεδιάγραμμα)στο πως περίπου το σκέφτομαι να γίνει. 7.2.4 ή 7.6.4 (αν χρησιμοποιηθούν με ξεχωριστή είσοδο τα sub των triton). Λόγω του μικρού χώρου, για πίσω ηχεία θα χρησιμοποιηθούν Goldenear Aon 3 πάνω στον τοίχο, πίσω από καναπέ. Καναπές διθέσιος ή τριθέσιος θα μπει και oled 83".

View attachment 311233

Για οροφής θα χρησιμοποιηθούν πιθανότατα Goldenear Aon 3.

Και στους δύο χώρους θα μπουν 2 ζευγάρια Goldenear Triton One, κεντρικό Goldenear Supercenter XXL, 2 SVS PB16.
Δεν είμαι σίγουρος αν θα μείνει ο Trinnov και θα μπουν τελικοί ή θα χρησιμοποιηθει ολοκληρωμένος av.

Τreatment θα γίνει το καλύτερο δυνατόν και αναλόγως του χώρου.

Ένα τρίτο ζευγάρι Triton One που υπάρχει θα μπει παρεά με το lyngdorfάκι στο υπνοδωμάτιο.

Εσείς τι θα προτείνατε από αυτά τα σενάρια;

Επίσης ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσω τη μεταφορά του ήχου προς τo κάτω διαμέρισμα; Ο ακριβώς από πάνω όροφος είναι του διαμερίσματος μας.
Δεν ειχα προσεξει το θεμα και δεν εχω το χρονο να τα διαβασω ολα,αλλανα πεις στην συζυγο σου,οτι η κουζινα ειναι στην καλυτερη θεση. Στην κουζινα πρεπει να πας χωρις να σε δουν οι επισκεπτες κλπ,να μπορει να παει καποιος με το σωβρακο γιατι απλα διψασε οταν κοιματαν και την ιδια ωρα,υπαρχουν καλεσμενοι κλπ. Μια χαρα ειναι η κουζινα και ας ειναι λιγο μικρη. Στην αναγκη βαλτε ενα μικρο τραπεζι για φαγητο διπλα στην σκαλα.Απο εκει και περα,το συστημα μπορεινα στηθει στην πλευρα που ειναι το τζακι ,το οποιο αν δεν προκειται να γινει ενεργειακο με την ανακαινιση,απλα το εξαφανιζεις.
 

JOHN MARKOU

Münchhausen
Μηνύματα
28.493
Reaction score
27.226
Στην αναγκη βαλτε ενα μικρο τραπεζι για φαγητο διπλα στην σκαλα.Απο εκει και περα,το συστημα μπορεινα στηθει στην πλευρα που ειναι το τζακι ,το οποιο αν δεν προκειται να γινει ενεργειακο με την ανακαινιση,απλα το εξαφανιζεις.
Ναι αλλά για να γίνει το τζάκι ενεργειακό και να ζεσταίνει όλο το σπίτι θέλει μία καλή δαπάνη .
 

Μηνύματα
13.783
Reaction score
6.777
Ναι αλλά για να γίνει το τζάκι ενεργειακό και να ζεσταίνει όλο το σπίτι θέλει μία καλή δαπάνη .
Nαι και όχι μόνο,είναι και μετατροπή που απαιτεί πολλές εργασίες. Από την άλλη είναι κρίμα να χάνεται η καλύτερη πλευρά (για το στήσιμο του συστήματος),ενός μεγάλου χώρου,για να κάτι που ουσιαστικά είναι άχρηστο (πάνω από το ένα μέτρο).
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.800
Reaction score
133.288
Όλοι αυτοί που έχουν εδώ ντεντικειντιτ χώρους πιστεύεις ότι είναι ακοινωνητοι?
Όχι απαραιτήτως.

Ωστόσο, μπορούν να ακούσουν αυτό:


Ανά πάσα ώρα και στιγμή, σε στάθμες χορταστικές και βάλε, είτε έχει διαβάσματα το παιδί, είτε βλέπει τηλεόραση ή κοιμάται η σύζυγος, αξία, ανεκτίμητη. 😎

Εκτιμάται δε με θετικό πρόσημο, ιδίως από τη σύζυγό τους, το ότι δεν "ενοχλούν" την υπόλοιπη οικογένεια, όταν ακούν τις όποιες μουσικές τους.

ΥΓ. Το ανωτέρω, δεν ακούγεται χωρίς σαμπ, μη το επιχειρείτε καν. Αδιανόητο.

ΥΓ 2.
Εάν ακούγεται (με σαμπ) σε φυσιολογικές νορμάλ (λάιβ) στάθμες σε κοινόχρηστους χώρους του σπιτιού, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας (και δη η σύζυγος) ακούω από γνωστούς πως παίρνουν μια παντόφλα και τους κυνηγάνε.
 
Last edited:

Μηνύματα
4.740
Reaction score
8.264
Πάλι καλά που τώρα κυνηγανε με παντόφλα, παλιά δεν είχε τέτοια, έπαιρνε τον πλάστη και πατακιουτα:lolsign:

Άκουσε αυτά τα 3, το 3ο είναι άλλη φάση


 

Μηνύματα
1.606
Reaction score
1.923
Χωρίς να διαφωνώ, να υπενθυμίσω ότι στο άκρο δεξιά στην κουζίνα, δεν είναι και τόσο ωφέλιμος ο χώρος , λόγω ύψους , εξαιτίας της σκάλας, γιαυτο και είχε μπει εκεί το wc , δηλ για 1,5μ χτυπάς κεφάλι
Ναι , αυτό σημαίνει ότι η κουζίνα (ως πάγκος), επανέρχεται στο πρότερο μέγεθος.
Και ένα θέμα είναι η θέση του ψυγείου
Δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα. Ο χωρος με το μειωμενο υψος μπορει να χρησημοποιηθει ως αποθηκη (πολυτιμη στην κουζινα) και μαζι με τις μεσοτοιχιες που φευγουν κερδιζεις τουλαχιστον 1μ παγκο εργασιας + την νησιδα που θα ντουμπλαρει ως εστια/παγκος και τραπεζι για φαγητο, συνολικα πανω απο 2μ επιπλεον χωρος εργασιας και με καλυτερη εργονομια απο πριν.
Το μεγαλυτερο challenge ειναι η τοποθετηση του ψυγειου. Το ψυγειο στο σχεδιο ειναι ντουλαπα και μπορει να τοποθετηθει στη γωνια διπλα στην μπαλκονοποτρα αν και εκει θα δυσκολευει την προσβαση, ειτε να αντικατασταθει με δυο μικροτερα (συντηρηση και καταψυξη ξεχωριστα για να μην χαθει ωφελιιμος χωρος) και να μπει η συντηριση εκει που τωρα ειναι ο νεροχυτης και η καταψυξη να παει στην εσοχη που μενει κενη αναμεσα στο WC και την τραπεζαρια.
Μια αλλη λυση για ψυγειο θα μπορουσε να ειναι ενα custom made επαγγελματικου τυπου (ψυγειο-παγκος) με συρταρια σε οτι μεγεθος βολευει. Το υπαρχον ψυγειο μπορει να μπει και δεξια στον παγκο πριν την αποθηκη, οπου χωραει σε υψος αλλα ετσι χανεται ο χωρος που κερδισαμε με την αφαιρεση του WC οποτε δεν συμφερει.
Κατα τη γνωμη μου προκειται για σημαντικη αναβαθμιση της κουζινας και απο χωρο και απο εργονομια και πιστευω οτι με ενα καλο φωτορεαλιστικο 3D σχεδιο που να δειχνει πως θα γινει, θα πεισθει και η συζυγος.
Αν θα της αρεσει το αποτελεσμα μπορει να δεχθει ακομα και την προταση του ear (λεμε τωρα).
Kato_Orofos_Protasi2.jpg


Εμένα πάντως μου αρέσει "κλειστή κουζίνα - μαγειριό" ώστε να μη μυρίζει όλο το σπίτι όταν βράζει μπρόκολο, όταν γίνονται ψάρια, κλπ.
Συμφωνω απολυτα.
Δεν ειχα προσεξει το θεμα και δεν εχω το χρονο να τα διαβασω ολα,αλλανα πεις στην συζυγο σου,οτι η κουζινα ειναι στην καλυτερη θεση. Στην κουζινα πρεπει να πας χωρις να σε δουν οι επισκεπτες κλπ,να μπορει να παει καποιος με το σωβρακο γιατι απλα διψασε οταν κοιματαν και την ιδια ωρα,υπαρχουν καλεσμενοι κλπ. Μια χαρα ειναι η κουζινα και ας ειναι λιγο μικρη. Στην αναγκη βαλτε ενα μικρο τραπεζι για φαγητο διπλα στην σκαλα.Απο εκει και περα,το συστημα μπορεινα στηθει στην πλευρα που ειναι το τζακι ,το οποιο αν δεν προκειται να γινει ενεργειακο με την ανακαινιση,απλα το εξαφανιζεις.
Ετσι ακριβως
 
Last edited:

Μηνύματα
1.389
Reaction score
2.316
Βεβαια μπορει πραγματι ο ιδιοκτητης να μην επινε πολυ νερο.
Εγω υποθετω οτι πρωτη προτεραιοτητα ηταν να βγουν οι θεσεις παρκινγκ στο ισογειο ή υπογειο και τα αλλα καπως θα τα βαλουμε.
Κι όμως, το ότι έχει ασανσέρ από το υπόγειο, είναι όντως μεγάλη επιτυχία.

Δυστυχώς όταν βρήκες το σπίτι έκανες το λάθος να μην σκεφτείς καν ότι θέλεις ένα αποκλειστικό χώρο γύρω στα 30 τετράγωνα για πάρτυ σου
Δεν σκέφτηκες καν να κοιτάς αποκλειστικά για μονοκατοικία ώστε να μην έχεις θέμα με από πάνω κάτω με ενοίκους
Στα είχα πει αλλά δεν το θυμήθηκες καν .
Πουλα το
Προλαβαίνεις
Χαχαχα
Δεν είναι τόσο απλά. Ξεκινήσαμε καλά και πολλά στράβωσαν στην πορεία.
Για μονοκατοικίες κοίταξα, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια έχουν αλλάξει πολλά.
Πρώτα βάζω τις ανάγκες της οικογένειας και όλα τ'άλλα θα έρθουν.

Καθώς διαβάζω διάφορα εναλλακτικά σενάρια με συμβουλές τύπου χτίσε-ξεχτίσε, πούλα-ξεπούλα , ΄΄Κούλα ακούμπα τα μπαούλα΄΄ αγοράζοντας συσκευές εκ νέου και τα συναφή, δική μου άποψη είναι να μην άλλαζες setup αλλά να έβρισκες τρόπους διευθέτησης όσων ήδη διαθέτεις σε σαλόνι-καθιστικό. Από τη στιγμή που μοιράζεσαι τη ζωή με οικογενειακά μέλη ταιριαστό θα ήταν να κοινωνούσαν όλοι την οπτικοακουστική ψυχαγωγία. Ας μην είναι στο κάτω κάτω της γραφής διευθετημένα με όλες τις διατυπώσεις, θεωρώ ότι στην τωρινή ροή αποφάσεων και γεγονότων θα ήταν παράλογο να ξεκινούσες κάτι ολότελα διάφορο από το μηδέν.
Οπτικοακουστική ψυχαγωγία θα έχουν. Δε χρειάζονται και τόσα.
Το έχω όνειρο από παιδί να κάνω έναν δικό μου χώρο που να κανιβαλίζω με ότι θέλω χωρίς να έχω γκρίνια για τα μαύρα κουτιά που μπαίνουν στο σπίτι.

Και γω συμφωνώ με τον μπουτχια, και γι'αυτό βρήκαμε κάποιες θέσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο υπάρχον εξοπλισμός σε νοητό κύκλο ακρόασης, με καλύτερη (ΙΜΗΟ) λύση αυτή:

View attachment 311714

Όπου τα μέιν παραμένουν, με απόσταση ακρόασης ~2,60 και λίγο μεγαλύτερη απόσταση θέασης.

Σε αυτή τη λύση, όλα τα ηχεία του bed layer είναι τοποθετημένα on wall, και "τρώνε" τον λιγότερο δυνατό χρήσιμο κοινόχρηστο χώρο.

Εδώ αξίζει τον κόπο να εντοιχιστούν τα οροφής, σε τμήμα της οροφής που μπορεί να γίνει διάτρητη γυψοσανίδα, καλύπτοντας τον κύκλο ακρόασης.

Τα σαράουντ, κολλητά στους τοίχους, θα πιάνουν ελάχιστο χώρο, και δε θα ενοχλούν.

Ένα laminate δάπεδο με κάποια απορρόφηση, θα σώσει αρκετά την κατάσταση σε ότι αφορά την ηχητική περιποίηση χώρου, σε συνδυασμό με το ταβάνι.

Το μόνο που δε σώζεται εύκολα εδώ, είναι το μπάσο. Θα πρότεινα ένα array στη γωνία πίσω από την οθόνη και 2 σαμπ εντοιχισμένα πίσω από τη θέση ακρόασης, πάνω στη γωνία πίσω από τον καναπέ.

Με αυτό το σχέδιο, γίνεται εφικτή η πιο μεγάλη δυνατή απόσταση ακρόασης, και ο πιο μεγάλος αριθμός καθήμενων ακροατών - θεατών.
Μιλάμε θα γίνει πανικός έτσι και δείξω αυτό το σχέδιο.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό, έχει τρινοφ. Δεν του είπαμε να τον πετάξει, άλλωστε ξέρεις κανέναν που να έχει τρινοφ σε σαλόνι? :biggrin:
Έχει 2 ηχεία που του αρέσουν, ας τα βάλει στο καθιστικό.
Τι άλλο έχει δλδ?
Ναι, κι όμως υπάρχουν.
Έχω άλλα 4 τέτοια ηχεία και 2 μεγάλα sub
 

Μηνύματα
4.740
Reaction score
8.264
Ναι, κι όμως υπάρχουν.
Έχω άλλα 4 τέτοια ηχεία και 2 μεγάλα sub
Βασικα θα χτίσεις πάνω στον τρινοφ, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του waveforming, αν μπορέσω θα γράψω σήμερα περισσότερα επί τούτου, μπορείς να πετύχεις πολύ καλό αποτέλεσμα με 4 μπροστά και 2 πίσω σαμπς, ίσως να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα σαμπς που έχεις και 2 ηχεία μπροστά απ αυτά που έχεις. Πρέπει να έρθεις σε επαφή με καποιον που ασχολείται επαγγελματικά με χομ σινεμά, Ελλάδα δεν ξέρω, αλλά από Γερμανία κάτι εχω:)
Έχουν φτιάξει και Ισπανία χώρο, γιατί όχι Ελλάδα
 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.994
Μηνύματα
2.924.881
Members
38.118
Νεότερο μέλος
DP6
Top