Sonos

Reaction score
146
Συγνώμη αλλά μπερδεύτηκα.Δεν φαίνεται να μπορούν να τοποθετηθούν τα sonos five στη δεύτερη που προτείνεις.
Η βάση της προσαρμόζεται και μαγκώνει το ηχείο, αρκεί να έχει κατ'ελάχιστο πλάτος 17 εκατοστά. Το Five έχει 20 όρθιο. Δεν θα φαίνεται τέλειο οπτικά αλλά θα είναι ασφαλές. Μπορείς να βάλεις και ταινία διπλής όψης στη βάση ή και στο πίσω μέρος για να κρατάει ακόμα καλύτερα.

Reaction score
2.721
Στο σπίτι σου. Κι αν δεν σου αρέσουν, τα πακετάρεις και τα στέλνεις πίσω εντός 100 ημερών δωρεάν.
Καλύτερη ξήγα από εταιρία δεν υπάρχει.
Ναι καλά
Μιλάμε για έναν άνθρωπο ( στον οποίο σύστησα το συγκεκριμένο σετ) ο οποίος φοβάται τις διαδυκτιακές συναλλαγές όπως ο διάολος το λιβάνι :(

Reaction score
3
Καλησπέρα, έχει δοκιμάσει να ακούσει κανείς ένα five κι ένα era 300 σε κανονικό χώρο σπιτιού τύπου;
Γιατί όπου τα έχω βρει για δοκιμή είναι κάτι τεράστιοι χώροι πολυκαταστημάτων που θα είναι πολύ ριψοκίνδυνο στηριχτώ σε αυτές τις εντυπώσεις.
Αμφιταλλαντευομαι μεταξύ των 2 όπως θα καταλάβατε

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.999
Ως single μονάδα, το Five έχει καλύτερο ήχο και επιδόσεις.
Το Era 300 δημιουργεί ένα ψιλοεφέ Atmos που σε κάποια κομμάτια είναι ωραίο, σε άλλα μέτριο και σε άλλα μη αντιληπτό.
Αν έχεις ήδη το Five, δεν βλέπω λόγο να πας στο Era 300.

Reaction score
1.054
Καλησπέρα, έχει δοκιμάσει να ακούσει κανείς ένα five κι ένα era 300 σε κανονικό χώρο σπιτιού τύπου;
Γιατί όπου τα έχω βρει για δοκιμή είναι κάτι τεράστιοι χώροι πολυκαταστημάτων που θα είναι πολύ ριψοκίνδυνο στηριχτώ σε αυτές τις εντυπώσεις.
Αμφιταλλαντευομαι μεταξύ των 2 όπως θα καταλάβατε

Reaction score
3
Ως single μονάδα, το Five έχει καλύτερο ήχο και επιδόσεις.
Το Era 300 δημιουργεί ένα ψιλοεφέ Atmos που σε κάποια κομμάτια είναι ωραίο, σε άλλα μέτριο και σε άλλα μη αντιληπτό.
Αν έχεις ήδη το Five, δεν βλέπω λόγο να πας στο Era 300.
Έχει αν κάτσεις μπροστά του σε σωστή θέση υποθέτω. Αν όμως δεν έχεις την κλασική σωστή θεση κι είσαι μέσα στον χώρο, μήπως χάνετε αυτό το πλεονέκτημα του κ έτσι ακούγεται καλύτερα στον χώρο το era 300;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.999
Έχει αν κάτσεις μπροστά του σε σωστή θέση υποθέτω. Αν όμως δεν έχεις την κλασική σωστή θεση κι είσαι μέσα στον χώρο, μήπως χάνετε αυτό το πλεονέκτημα του κ έτσι ακούγεται καλύτερα στον χώρο το era 300;
Αν κάθεσαι... στην απέναντι γωνία, off-axis αρκετά, είτε έχεις το Five είτε το Era 300 είτε το Era 1000, καλό ήχο, σωστό, δεν θα έχεις.

Reaction score
5.395
Πάρε ένα Apple TV και στείλε τον ήχο με Airplay στα Sonos Five κι έτσι δεν θα έχεις lag.

Tύφλα να έχουν οι ηχομπάρες μετά με 2 Five.

Reaction score
1.054
Έχει κάποιος χρησιμοποιήσει Sonos Five με τηλεόραση; Υπήρχε αισθητό lag;
Εγω εχω το Sonos play5 gen 2 Απο την τηλεοραση συνδεω οπτικη σε αλλη συσκευη και απο εκει στο Sonos. Παρολο που εχω ενδιαμεση συσκευη δεν υπαρχει lag . Θυμαμαι υπηρχαν καποια παραπονα σε αυτο αλλα η Sonos μειωσε το delay , μαλιστα εβαλε και ξεχωριστο μενου με διαφορες τιμες delay να επιλεξεις

Reaction score
3
Αν κάθεσαι... στην απέναντι γωνία, off-axis αρκετά, είτε έχεις το Five είτε το Era 300 είτε το Era 1000, καλό ήχο, σωστό, δεν θα έχεις.
Traditional stereo setups often have an ideal place to sit in a room for the best listening experience, but with Era 300 the sound is sent in all directions so you'll experience rich detail no matter where you’re seated.
Από το manual της Sonos

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.456
Στα ERA 300 η τοποθέτηση είναι ευθεία, χωρίς toe in.

Το λένε και στο video που ανέβασα. Είτε τα βάλεις μπροστά είτε ως surround, ευθεία.

Επίσης, αν τοποθετηθούν ως surround απενεργοποιείται το μπροστινό τουΐτερ, για καλύτερο immersive sound.

Γενικότερα έχω δει πως όταν το ηχείο ΔΕΝ είναι front firing όλοι οι κατασκευαστές λένε ευθεία.

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.999
Traditional stereo setups often have an ideal place to sit in a room for the best listening experience, but with Era 300 the sound is sent in all directions so you'll experience rich detail no matter where you’re seated.
Από το manual της Sonos
Καλύτερα να κάνεις τεχνική συζήτηση με τον διευθυντή marketing της εταιρείας 😆

Το έχω μετρήσει το Era 300 αναλυτικότατα. Υπάρχει δημοσιευμένο στο περιοδικό YellowBox το review μου με τις μετρήσεις κλπ.

Αυτά τα πράγματα είναι δημιουργήματα της φαντασίας του marketing.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.456
Αυτά τα πράγματα είναι δημιουργήματα της φαντασίας του marketing.
Σύμφωνα με τους ίδιους έχουν γίνει πολλά tests στα εργαστήρια τους και η καλύτερη τοποθέτηση είναι ευθεία. Αποτελέσματα από lab tests, όχι μαρκετίστικα τεχνάσματα.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.999
Σύμφωνα με τους ίδιους έχουν γίνει πολλά tests στα εργαστήρια τους και η καλύτερη τοποθέτηση είναι ευθεία. Αποτελέσματα από lab tests, όχι μαρκετίστικα τεχνάσματα.
Άλλο αυτό και άλλο το να λέμε ότι μπορείτε να καθίσετε στις 70 μοίρες από το Era 300 και τα ακούτε τέλεια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM